Inlägg

Inlägg som DrRotmos har skrivit i forumet
Av DrRotmos

För det första, Watt är joule per sekund. W/h skulle beteckna en förändringshastighet, alltså derivatan av förbrukningen.

För det andra, de gör om sin prissättning så att *en del* av månadskostnaden är beroende av det maximala effektuttaget. Tidigare var denna del beroende av vilken huvudsäkring du hade. På många sätt så är det här en bättre prismodell för dig, och det ger dig ett incitament att sprida ut din elkonsumtion över dygnet.

Det är bättre för att du kan säkra upp till en rejäl huvudsäkring, och ändå bara betala för den extra kapaciteten det ger dig, de månader du använder den.

Av DrRotmos

Hej,

Vad avses egentligen när en orders status är "Mottagen av lagret"? Jag beställde en kamera (http://cdon.se/hemelektronik/canon/canon-eos-1100d-ef-s-18-55...) den 1/1, och den ordern har varit "mottagen av lagret" i alla fall sedan 2/1.

Jag vet naturligtvis att det har varit flera helgdagar emellan, men det känns ju som att—med en vara som av allt att döma finns i lager—om en order är "mottagen av lagret" så borde ju rimligen steget till att faktiskt skicka ordern vara rätt så litet, lagret bör ju knappast låta ordrarna ligga på hög liksom.

Av DrRotmos
Skrivet av HaBBarN:

vi ha en bra semi öppen eller öppen allround lur för cirkus 2-3,5k

Sennheiser HD650 kanske?

Av DrRotmos

Vad har du för budget?

Av DrRotmos
Skrivet av Serian:

Priset är väl inte så noggrant. Föredrar lägsta möjliga fast det viktigaste är att de håller kvalite och får lite liv i lurarna.

K701 är notoriskt svårdrivna. Jag har hört folk som har haft goda resultat med Maverick Audios TubeMagic A1, och även deras TubeMagic D1, om du är ute efter en DAC/Amp. Jag har även hört att O2 ska klara av att driva K701:orna bra.

Av DrRotmos

Vidare rekommenderar jag TS att kolla in Denon AH-D7000 eller lillbrorsan Denon AH-D5000 (som av någon anledning inte finns på Hifi-klubbens websida).

Själv har jag ett par Denon AH-D2000 (ytterligare ett småsyskon ur samma serie) som jag är utomordentligt nöjd med.

Av DrRotmos
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Det är nog inte bara hörlurar du är ute efter om pengar inte spelar roll, utan mer en setup. Att ha rätt förstärkning är väldigt viktigt för att de lite dyrare lurarna ska låta bra. Även ett ok ljudkort/DAC kan vara värt att skaffa.

Några exempel:

AKG K701 + Trends Audio PA-10 + Asus Xonar DX ~ 4 500 :-

Sennheiser HD 650 + Asus Xonar Essence STX ~ 4 500 :-

Beyerdynamic DT880 + Asus Xonar Essence STX ~ 3 700 :-

Sennheiser HD558 + Asus Xonar Essence STX eller Asus Xonar DX ~ 1 600 / 2 500 :-

Om man skulle köpa lurar i den här prisklassen, eller högre prisklasser, skulle jag snarare satsa på en DAC och amp (eller kombinerad DAC/Amp) (särskilt till K701 som är notoriskt svårdriven), även om Asus Xonar-serie är bra ljudkort. Med en separat DAC och amp får man ju framförallt möjligheten att köra från andra källor lika lätt som från datorn.

Av DrRotmos

Menar du verkligen att pris kvittar? För resultatet då är att du kommer bli tipsad om lurar som kostar runt 10 000 kr eller mer.

Av DrRotmos

Suck, mitt val av DAC/Amp blev ju inte lättare av att ODAC blev färdig...

Just nu står mitt val mellan följande:
* TubeMagic D1 (uppgraderad med BurrBrown OPA627-OpAmpar)
* ODAC + O2
* FiiO E17

Just nu ska jag driva mina Denon AH-D2000 med den, men jag vill även ha lite extra headroom för att jag köper lite mer tungdrivna lurar. En portabel enhet (som E17) är ett plus, men inte på något sätt ett krav.

Har någon erfarenhet av någon av dessa DACar och/eller ampar? Är jag helt fel ute och borde överväga någon annan enhet (som också kostar i runda slängar 2000 kr då)?

Av DrRotmos
Skrivet av simonwellander:

Yes, eller om man är ute efter musik, här: http://www.kallbinauralaudio.com/samples/

Av DrRotmos
Skrivet av Mocka:

Tror inte simulering av 5.1 eler 7.1 inte blir riktigt bra i hörlurar som bara är stereo. Har du en riktig 7.1 lur så antar jag att den har flera högtalarelement vilket simulerar surround på ett bättre sätt (experter, rätta mig om jag har fel).

Om du har sju öron stämmer det mycket bra att det inte blir riktigt bra surround med stereohörlurar.

För de av oss som bara har två öron dock räcker det mycket väl med stereohörlurar. Problemet ligger inte i antalet element, utan det att det helt enkelt inte blir bra att *simulera* surround-ljud.

Däremot tycker jag alla som har hörlurar borde prova att lyssna på binaurala/holofoniska inspelningar. Dessa inspelningar är oftast gjorda med ett fejkhuvud tillverkat i material med liknande ljudegenskaper som en människas huvud, där man satt mikrofoner vid öronens plats. Ibland är de rentav gjorda med en människas huvud, där personen i fråga har mikrofoner vid öronen

Där kan man prata om surround.

Av DrRotmos
Skrivet av knorrrhane:

Jag är väldigt nöjd med mina BOSE Around-ear lurar för 1300:-, väldigt lätta och bra ljud enligt mig, lyssnar mycket på musik som massive attack, the knife, the decemberists och jag tycker de ger bra med bas och bra klang i diskant.. De är också ganska isolerande och dämpar oljud från spårvagnar och så, eller ja tunnelbanan i ditt fall :).. Du kan nog provlyssna de i någon Apple-butik i Stockholm..

Jag provade ett par Bose Triport för ett tag sedan. Jag var inte särskilt imponerad av ljudet, särskilt inte för det priset de tar. Tycker mina Denon AH-D1100 lät betydligt bättre (och det är ju ungefär samma prisklass), om än att D1100 är väldigt bastunga. Dock skulle jag personligen ha svårt att rekommendera D1100, då mina håller på att gå sönder av undermålig byggkvalitet (och de är inte särskilt gamla, köpte dem i Januari). Kanske var det bara min batch som var dålig (har hört andra med samma problem), men som det ser ut från mig så skulle jag vara tveksam.

That being said angående Bose har jag hört att ska man ha bra aktiv noise cancelling i ett par NC-hörlurar så är det Bose QC15 som gäller, men det är ju en annan typ av lur.

Av DrRotmos
Skrivet av Helxy:

Är det hifi klubben som är bäst om man bor i Stockholmsområdet? Hur stor är skillnaden på några av de ni har länkat med tex http://www.hifiklubben.se/produkter/tillbehor/horlurar/fanny-... som är 1000 kr dyrare är det värt det eller duger ett par 1000kr hörlurar. Hur stor ljudskillnad är det egentligen? Tack för alla svar och fortsätt komma med mera förslag!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har inte provat lurarna du länkar, utan pratar bara i generella termer, men grejen när du går upp i pris mycket mer är att du antingen får väldigt bra lurar, som i princip uteslutande är anpassade för hemmabruk (de kan vara stora, tunga, ha lång otymplig sladd, vara tungdrivna, som ofta även är öppna och har 6.3 mm-jack istället för 3.5 mm), eller designlurar, som inte är prisvärda med avseende på sitt ljud.

Av DrRotmos
Skrivet av arision:

hittade beats by dr dre för 100£ alltså 1000:-

Är man ute efter att få så bra ljud som möjligt för pengarna så ska man hålla sig ifrån Beats.

Av DrRotmos
Skrivet av Asprarn:

Tycker inte det finns något som slår Porta Pro när det gäller att lyssna på mobilen, dock inget för datorn

Om man har en budget på 1000 kr finns det ingen anledning att köpa en 250-kronors-lur. Särskilt inte som de inte ens är slutna, något som TS efterfrågade.

Av DrRotmos
Skrivet av azz0n^:

Länka gärna till källan där det står att hälften av alla filmer som visas på bio görs med Final Cut Pro. Vore väldigt intressant och veta om det vore sant.

Det är svårt att få exakta siffror, för de undersökningar som finns visar väldigt olika, och det beror på hur man mäter.

Citat:

According to a 2007 SCRI study, Final Cut Pro made up 49% of the US professional editing market, with Avid at 22%.[1] A published survey in 2008 by the American Cinema Editors Guild placed their users at 21% FCP (and growing from previous surveys of this group), while all others were still on an Avid system of some kind.[2]

Det är som du ser inte mätt i filmer som visas på bio, men ger en ganska bra hint.

Av DrRotmos
Skrivet av jetten:

Det enda vettiga programmen om man vill redigera på ett vettigt sätt är antingen Sony Vegas Pro eller Adobe Premiere. Sedan finns ju ochså Final Cut Pro om du har Mac. Sony Vegas använder jag själv och det är lättare att komma igång med än Adobe Premiere.

Ungefär hälften av alla filmer du ser på bio är redigerade i Avid (andra hälften ungefär är FCP). Jag tror de redigerarna kan ha en annan åsikt om huruvida din lista innehåller de enda vettiga programmen

Av DrRotmos

Jag vet att du satte gränsen till 500 kr, men jag skulle även ta en titt på Creative Aurvana Live! som kostar 501 kr.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=214635

Av DrRotmos
Skrivet av Tommenchini:

Har hört att folk säger att ljudet när man har aktiv brusreducering ofta är sub-par med tanke på priset.

Det stämmer, man betalar ju ganska mycket pengar för att få en bra brusreducering, och ifall det är önskvärt är ju en bedömning man får göra utifrån hur man tänker använda lurarna. Om man exempelvis flyger mycket och tycker det är viktigt att ha lurar som är bra när man flyger, då är det säkert värt att lägga mycket pengar på en bra brusreducering.

Om man bara sitter i ett tyst rum, eller i en situation då brusreduceringen inte fungerar bra (som exempelvis på en arbetsplats med mycket prat), å andra sidan, ja då blir bedömningen antagligen en annan.

Av DrRotmos

Den där är 4-polig i honan. Tveksamt om det funkar.

Skrivet av Embu:

Inte för att vara sån men du måste vara otroligt lat som inte orkar leta .. de finns på teknikmagasinet för 39kr eller kjellCO för 49kr du bor i sthlm så du har båda o välja mellan..

http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/3-5-...

finns lyxigare varianter för 79kr oxå..

Den där två honor till en hane, TS efterfrågade två hanar till en hona.

Jag har aldrig sett någon sådan kabel. Vanligtvis brukar man ju lösa det här med en förstärkare med ingångsväljare.