Inlägg

Inlägg som PappyOdaniel har skrivit i forumet
Av PappyOdaniel

7970 Ghz Editon utan tvekan.

Av PappyOdaniel

Vet faktiskt inte Gå in på corsair hemsida och kolla. De har ett program som kan kolla det åt en

Av PappyOdaniel

Checka resultaten. Ett 690 är ytterst lite snabbare än två 670. Men du får mindre värme utveckling om du har två 670 och du kan klocka upp dem så att de blir lätt snabbare än ett 690. Dessutom skulle ett spel inte stödja dubbel GPU så slår du bara av det på 670 SLI. Men det kan du inte göra på ett 690. Kör på ett till 670. Klart värt det.

Du behöver bara sätta in det nya kortet i den andra PCI-Express. Se dock till att moderkortet stödjer minst x8/x8 eller x16/x16 och inte x16/x4 i PCI-E. För är det x16/x4 så tappar du en del i prestanda.

Så också till att ditt Nätaggregat klarar av att driva två 670. Du kan gå in på Corsair hemsida http://www.corsair.com/us/learn_n_explore/?psu=yes och välja Power supply finder och klicka in din hårdvara.

Sen är det bara till att sätta fast SLI bryggan och aktivera SLI i Nvidia control panel och tuta och köra!

Av PappyOdaniel

Jag testade Lucid Virtu MVP med ett 7970 Ghz och det gav faktiskt riktigt bra fps höjning till BF3. Men jag struntade i att använda det eftersom jag skaffade ett till 7970 Ghz. Lucid Virtu MVP funkar bara med ett grafik kort och inte två. Det går inte köra Crossfire/SLI med Virtu MVP igång. Det resulterar bara i BSOD. Men annars är det tummen upp för Virtu MVP.

Av PappyOdaniel

Cooler master cosmos 2. Cooler Master är en av de bästa med chassi tillverkarna på marknaden. De har aldrig svikit mig. Har alltid kört med dem och kommer alltid att göra det.

Av PappyOdaniel

Jag har själv Storm Trooper. Ingen plastskit där. Riktigt bra utrymme, snyggt, ett handtag för att lyfta datorn med och den kyler ruskigt bra!

Av PappyOdaniel
Av PappyOdaniel

Funkar din crossfire setup i andra spel? Om du startar MSI Afterburner sen klickar du på Settings--->Monitoring--->Sen klickar du i GPU USAGE både 1 och 2. Glöm inte också att klicka i Show in On-Screen Display.

Nu när du startar ett spel så kan du se hur mycket dina grafik kort jobbar. Jobbar båda bara 50% vars då är mjukvaran dålig. Ska Crossfire fungerar bra så ska de minst ligga på 75% till 100% i användning.

Så ska det se ut i spelet sen. Testa detta så kan du se om båda grafik korten arbetar och vilka temps du har.

http://www.overclock.net/t/1179988/guide-on-screen-gpu-usage-...

Av PappyOdaniel

Tanka ner MSI Afterburner och kolla vilken GPU och Memory clock du har. Det hände samma sak för mig. Catalyst underklocka mina grafik kort så spelen lagspikade precis som du skrev.

Av PappyOdaniel

Nya 12.11 Beta Catalyst är fixad och uppe!

Av PappyOdaniel

Jag kan säga att 7970 i Crossfire presterar lite bättre än 680 i SLI. Sen har jag även läst att ATI Eyefinity är bättre än NVIDIA surround eftersom ATI var tidigt ute med Eyefinity och har kommit en bit längre än NVIDIA. Men sen har NVIDIA bäst 3D med sin 3D Vision. Ska du köra med ATI 3D så måste du helst ha en mjukvara till 3D. Jag kör med TRIDEF och man får 50% rabatt om man har ATI.

ATI Eyefinity vinner över NVIDIA surround. NVIDIA vinner över ATI i 3D.

Du behöver antingen en DVI-Dual link kabel eller en Display port kabel för att köra 120Hz.

NVIDIA 690 har 3 DVI utgångar som du kan koppla in 3 skärmar

Av PappyOdaniel

Jag har en S27A950D 3D och två 7970 GHz Edition. Jag klarar av Battlefield 3 i 3D som ingenting. Du behöver minst köra SLI eller Crossfire (beroende vilket grafik kort du vill köra multigpu med) om du ska ha 3st 3D skärmar. 3D halverar även din prestanda med 50%. Så du behöver en mutligpu setup. Eller så kan du köpa ett 690 eller 7990 om du inte har plats med två kort.

Av PappyOdaniel

Phanteks Ph-Tc14pe. Grym kylare. En av de bästa av luftkylda processor kylare på marknaden.

Av PappyOdaniel

Kör med en Samsung S27A950 3D med 120Hz och den är riktigt bra. Bra bild uppdatering och färger. 10/10 enligt mig.

Av PappyOdaniel

"såg detta och blev otroligt besviken på dem kommer nog aldrig mer köpa något från varken dice eller ea"

Alltså du är förbannad för att de kanske ville optimera grafiken eller för att de kanske tyckte att deras version var snyggare? Detta är helt enkelt en smaksak.

Av PappyOdaniel

Jag har en Phantek Phanteks PH-TC14PE till I7 3770k och den låter absolut ingenting. Den går ständigt i 1200 RPM men den är helt ljudlöst. Och den kyler som en gud med! Kan starkt rekommendera den.

Tänk på att du måste ha lowprofile minnen för denna processor kylaren är riktigt stor!

Av PappyOdaniel

Har du satt i både 24-Pin och 8-Pin strömkablarna till moderkortet? Glömde själv sätta i 8-Pin en gång och det hände samma sak för mig innan jag förstod att jag hade glömt sätta i 8-Pin kabeln.

Av PappyOdaniel

Jag har läst att en H100 kan låta mycket ibland. Men jag kan garantera att en Phanteks ph-tc14pe låter knappt ingenting alls när de går i 1200RPM ständigt.

Jämför H100 och en Phantek och se att en H100 kanske sänker 1-3 grader mer än en Phantek. http://www.legitreviews.com/article/1759/7/

Av PappyOdaniel

Rea på en H100? Det visste jag inte Kör på en H100 då!

Av PappyOdaniel

Har själv en phanteks ph-tc14pe till min I7 3770k. Kan bara säga att den är riktigt bra. Den är riktigt tyst(Kan knappt höra den)och kyler nästan lika bra som en Corsair H100 fast denna är 300 kr billigare. Den finns dessutom i 4 olika färger. Tänk på att denna är riktigt stor så du behöver lowprofile ramminnen.

http://www.dustinhome.se/product/5010617509/phanteks-ph-tc14p...