Inlägg

Inlägg som pennywiseignite har skrivit i forumet
Av pennywiseignite
Skrivet av PhenPhantom:

Måste fråga en sak, verkar som om denna modell har rätt mycket fel och buggar etc. Är den värd att köpa eller ska man satsa http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/laptop-15---16-tum/as... ?

Nejdå, denna dator har inga buggar å fel, visst ljudet från högtalarna är värdelöst men kör med hörlurar/externa så är det problemet borta.
Datorn är snabb å tyst, men blir varm vi belastning (för att den är tunn)...

Av pennywiseignite
Skrivet av swinge:

Hej lånar tråden med en liten fråga, hur mycket av datorn är det som är av Aluminium?

Halva

Av pennywiseignite
Skrivet av pellan:

En fråga till alla som har börjat använda sin U46a oberoende av modellbeteckning;

Hur uppfattar ni skärmen? Kornig eller skarp? Jag tycker ibland att den känns lite pixlig och vill bara vara säker på att det inte är nåt skumt med den.

Jag måste säga att skärmen är riktigt bra, inget pixel vad jag kan se. Hur är din temperatur Pellan?

Av pennywiseignite
Skrivet av Asus.David:

jag har för mig jag läst att de är ok upp till 85-90 grader på grafikkortet vid tyngre spel...min g53 pendlar mellan 80-85 men har inte varit något problem och säkerhetsprogrammen har inte klagat.
men de verkar ju konstigt om de är så att bränns när du har den i knät.

Tack för svar Asus david. Förstår att datorn ska bli varm vid tyngre spelande eller om det är dålig ventilation, detta är dock inte fallet för min del.

Ursäkta om jag är tjatig, men vad har några fler problem med värmen?

Vid enkelt surfande ligger mina temperaturer runt 55-60, när mer händer: film, virussökning eller spelande går temperaturerna upp till 70-80 och i värsta fall 90 (bara efter 15 min spelande). Övre vänstra hörnet bränner man sig på, samt om man har datorn i knät när det är som varmast.

Övrigt: grymt stabil, slimmad och tyst dator (kan inte klaga på HDDn). Däremot är ljudet värdelöst, men kopplar man in högtalare så blir det super.

Av pennywiseignite

Hejsan allihopa, har följt trådar för U36 och U46 ett bra tag och slog till på en U46sv från Alina....
Första intrycket var mycket mycket positivt, snabb och smidigt dator med fantastisk batteritid, visst surrar datorn en aning men den är helt klart bland de tystasta datorerna jag arbetat med...

nu till problemen...värme!
I idle ("quiet office") ligger temperaturerna på 50-60 grader, dvs obehagligt att ha datorn i knät. Vid enkelt spelande (testat Portal 1) eller vid virusgenosökning går CPU/GPU upp till 70-80 grader efter några minuter (har inte vågat anstränga datorn längre än 10 minuter pga överhettning). Jag använder mig av Speedfan.

Trots bra grafikkort kan jag nu inte köra de avancerade program och spel som grafikkortet är lämpat för, även för mindre krävande processer ligger datorn betydligt högre än vad som kan anses OK. Vill ju varken skada datorns livslängd eller omgivningen! Kan jag ha fått en defekt produkt?

Vad har ni för temperaturer?

Tacksam för svar!