Inlägg

Inlägg som Ghus har skrivit i forumet
Av Ghus
Skrivet av dlq84:

Tror inte att det sitter en hårddisk i den där... Borde vara en SSD, men kan ha fel.

Det har du såklart rätt i, det var det jag avsåg.

Skrivet av dlq84:

Jag kan inte identifiera ljudet, först tänkte ja coilwine (harmlöst), men vet i sjutton alltså.

Kollade några klipp på coilwhine och tycker detta låter mycket mer mekaniskt. Det konstiga är att ljudet kommer från hela datorn varierar så mycket (ibland låter det som trasiga/vibrerande fläktblad men alla bladen var hela).

La till några fler ljudklipp om det kan hjälpa något.

Av Ghus

Nya konstiga/mekaniska ljud från Lenovo Legion Y540 15,6" FHD 144Hz

Hej!

Har en Lenovo Legion Y540 15,6" FHD 144Hz från 2019 som börjat ge ifrån sig någon form av konstigt "brummande" / mekaniskt ljud och allmänt börja låta som en hostande motor.

Ett antal korta ljudsnuttar på hur det låter:

https://vocaroo.com/1e0OTsFQmhrk
https://vocaroo.com/1l3RecUd3DUK
https://vocaroo.com/1oaah9EUCZsP
https://vocaroo.com/1eh6zvQIoyWO
https://vocaroo.com/1fVGGfdHAj9o (ljudvarning, sänk ljudet något)

Innan dessa ljud började hade jag aldrig skruvat isär laptopen och den har fungerat felfritt fram tills nu. Jag har aldrig öppnat en laptop förut men efter att ljuden började öppnade jag upp baksidan och rengjorde fläktarna och det som såg skitigt ut. Ingen skillnad efter det och det låter fortfarande lika mycket. Såg inget som såg ut att vara fel heller (enligt min högst lekmannamässiga optiska besiktning).

Ljudet som hörs i inspelningen är när jag installerar ett spel, och om datorn bara är på skrivbordet utan aktiviteter igång låter det ingenting utöver det vanliga.

Kan det vara hårddisken? Satt och funderade på om det skulle vara värt att byta ut den för att se om det försvinner. Kanske uppgradera internminne när man ändå håller på om det kan ha något med saken att göra?

Tacksam för alla råd!

PS: Någon som har använt sig av någon pålitlig dator-reparatör man kan skicka in till?

Mvh

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Ghus
Skrivet av Kent:

Stämmer bra men du kan väl få låna en dator så länge? Dvs. enligt konsumentköplagen kan man i vissa fall häva köpet direkt men det är ovanligt.

Jag fick låna en toshiba dator för 4k, vilket hjälper mig att kolla mailen på sin höjd. Jag köpte datorn för att kunna redigera HD film och spela bf4. 'de hade bara den inne'.

Av Ghus

Ny Asus g750jw död efter 10 dagar, in på service i 1-4 veckor

Så jag köpte en ny http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/175874-asus_g750jw-t4... den 25:e, och den 6:e januari startade inte datorn. Kollade på en film, somnade, när jag vaknade var den stendöd. Satt i flera timmar och provade diverse felfixar jag hittade, inget hjälpte. Jag gick till webhallen som hävdade att 'dead on arrival'-garanti (Dvs att man får en helt ny dator) bara gäller i 7 dagar (min gick sönder efter 10 dagar), och nu är min laptop alltså inlämnad på service i 1-4 veckor för att hitta felet. De hävdade också att jag bara kan lämna tillbaka den om den har lämnats in på service TRE gånger för samma fel (alltså 3x 1-4 veckors service) och då reklamera datorn och få pengarna tillbaka.

Stämmer detta? Finns det något annat man kan göra? Jag har ju inget annat val, och det känns ganska surt att betala 10k för en ny dator, och sedan tvingas direkt lämna in den på service, utan att ha några andra alternativ över huvud taget.

Av Ghus

Säljråd: Dator för 14k med ett år i ryggen

Datorn såld!

Av Ghus
Skrivet av mrmaom:

Kan ju vara så att dina ikoner hamnat på nåt virtuellt skrivbord från en annan skärm som är urkopplad och när du drar ut saker dit så hamnar dem på det virtuella skrivbordet. Windows har lite problem ibland om man kopplar ur skärmar utan förvarning.

Har kollat runt i catalyst control center och på bildskärmsinställningar men hittar inget; var tar man bort det isf?

Av Ghus

Dual monitor till 6900 - skrivbordet borta?

Fixade igång två skärmar idag för första gången, en 22" och en 24". Innan har jag inte haft några problem alls, men nu när jag startade upp så är allt på skrivbordet borta, det går inte att lägga ut ikoner på skrivbordet och inte heller att klicka med vänster musknapp (det händer ingenting). Försöker jag skapa ny mapp eller dra ut en ikon till skrivbordet händer det heller ingenting och ikonen försvinner. Har kvar programpanelen längst ner på skärmen men allt annat är borta. Går jag däremot in på den här datorn > skrivbord ligger allt kvar.

Har som sagt ett Radeon 6900 och kör den ena via VGA och den andra via DVI. Någon som varit med om liknande eller vet vad jag ska göra?

Tack på förhand

Av Ghus

Uppskattar svaren!

Har bytt ut lite delar nu baserat på era svar och lite diskusioner med div. personer och kommit fram till detta: http://www.inet.se/kundvagn/visa/838353/dator

Det blev i7 då jag vill kunna ha möjlighet att streama samt redigera hdfilm utan några problem och en annan stabilare SSD.

Inga problem att köra SLI med ett likadant grafikkort med den här riggen? Kommer upp i tillräckligt för mina krav då får man hoppas; tror ni jag kommer behöva det? (http://www.sweclockers.com/recension/13695-nvidia-geforce-gtx...)

Räcker 1gb på grafikkortet för maxinställningar på höstens spel?

Av Ghus

.

Av Ghus

Tillägg till redigeringen; det är film som filmats med en GoPro HD-kamera (http://gopro.com/) som jag i så fall kommer redigera - räcker en i5:a då eller borde man satsa på i7?

Av Ghus

vad är skillnaden på ssd-diskarna? Vilken typ av videoredigeringsprogram tänker du på? Jag kommer inte använda mig utav den professionellt utan enbart i amatörsyfte, och i så fall är det sony vegas. Kan dock komma att redigera HD-filmer, underlättar i7:an då?

Av Ghus

Tack för svaret, cpun visste jag men soft att veta att grafikkortet funkar. Nice att inet precis fått in en ny lass i5 också

Av Ghus

Löning och dags för ny speldator!

Hej hopp!

Lessnat på att datorn laggar ur så fort det blir över 100 supplies i sc2 så tänkte att det var dags att fräscha till sig lite. Vill att datorn ska klara Battlefield 3 på höga inställningar, och med det kommer väl även Diablo 3 och Dota 2. Vore även trevligt om det gick att redigera HD-film utan större problem (i amatörsyfte). Utgått från sweclockers sommarpaket men har bytt ut vissa delar och skippat cpukylare då jag inte har något intresse för överclockning. Såg samtidigt att inet har ett paket med dator i delar som verkar vara riktigt schysst - hur ställer sig det till paketet jag har satt ihop?

Här är paketet jag har satt ihop:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/782528/ghusdator1 (~10k minus bildskärm och os)

Här är inets "paket i delar":
http://www.inet.se/kundvagn/visa/782476/dator2

Vilket paket är coolast? Ska jag byta ut något? Är skärmen schysst?

Tackar!