Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman
Skrivet av Dreijer:

Skojar du, eller? Hur kan man släppa ett sådant spel till PC med låst FPS? Det skall självfallet inte vara acceptabelt. Förstår mig inte på den skara spelare som idag försöker skydda allt och alla om ett nytt spel har skavanker, av större rang. Ett spel som är släppt till den stora massan skall självfallet vara komplett och välfungerande, annars släpper man inte spelet.

Det är väl fortfarande inget att hetsa upp sig över? Spelutveklare får släppa ett spel som är låst til 2 fps om de vill. Du behöver inte köpa det.

Av Lasse Laserman

Undrar om det har något att göra med Google Fuchsia

Av Lasse Laserman

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1443703-eu-domstolen-hy...

Om jag inte minns fel var det ett fall för ett par år sedan där en reporter lyckades få tag på et företags årsredovisning flera dagar innan den skulle offentliggöras, helt enkelt genom at byta ut årstalet i förra årets URL.

Om jag har fattat det rätt skulle det altså vara reportern som har gjort fel i det här fallet?!?

Av Lasse Laserman

Apple kommer utbetala 12 miljarder dollar i aktieutbyte bara i år.

De som ska skämmas här är dock givetvis irländska myndigheter som har gett dessa skattelättnader och EU som inte lyckats reagera förrän nu.

Av Lasse Laserman

ESET skyddar dig mot skadlig kod, exploits och botnät.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Fisken1986:

Så det vore smartast att inte köpa en nVidia shield platta i dagsläget?

Vill ju ha det senaste i hårdvara

Tyvärr ser det ut som om det inte kommer någon ny tablet:
http://www.hardocp.com/news/2016/08/13/nvidia_shield_tablet_2...

...vilket är vansinne om du frågar mig.

Av Lasse Laserman

Tycker själv ~3 år med uppdateringar känns rimligt. Tre år är ju en evighet i mobilvärlden.

Av Lasse Laserman
Skrivet av LemonIllusion:

Med tanke på hur värdelös HTML5-spelaren på YouTube är i jämförelse med Flash-spelaren är jag väldig tacksam att jag kommer kunna fortsätta använda den senare.

Detta får du gärna utveckla. Ingen tittar på Youtube mer än mig och jag kan inte minnas när jag sist hadde problem men HTML5-spelaren. Jag minns däremot hur det var på Flash-tiden, med långa cashingtider, browser chrashar och annan skit.

[Edit: Såg inte ditt svar innan jag postade detta]

Av Lasse Laserman

Jag skulle önska SEGA kunde släppa en riktig konsoll så att Nintendo fick lite värdigt motstånd igen (inte bara de här fjantiga uppstickarna). Jag skulle givetvis inte köpa något av dem, för Sonic är en tönt.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Bartender:

Det jag undrar är egentligen om alla som sitter och tittar på mig dygnet runt via oculus kameran eller Xbox Kinect kameran osv på NSA, Facebook, säpo osv, får man en manlig eller kvinnlig övervakare som man?

Jag har en polare som jobbar i NSA och han sa att det är en svettig gubbe som övervakar dig.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Sweclockers:

Tanken var att Kickstarter-finansiärerna skulle få förtur till Oculus Rift när den väl lanserades. Detta visade sig dock problematiskt och många av projektets finansiärer stod utan VR-headset flera månader efter att de första exemplaren började nå kunder den 28 mars.

Kan inte minnas att Kickstarter-finansiärerna skulle få förtur. De fick ju konsument-utgåvan som en ren bonus, så jag tycker inte att just den gruppen har något att klaga på.

Av Lasse Laserman
Skrivet av Petterk:

Det är samma process som hos Samsung och GlobalFoundries tillverkar sedan tidigare 14 nm LPP åt andra också, som Qualcomm där det verkar fungera fint. Processen är det nog inte fel på där.

Förmodligen är kretsarna amerikanska, från New York. (Vet inte om det står diffused in United States eller dylikt på kretsen, eller vart de förpackat kretsarna – men det bör inte stå Made in Taiwan längre. Går hur som helst inte att utläsa från exempelvis Sweclockers bilder på kortet.)

Fast det var ju ett spektakel när iPhone 6s släpptes, där hälften av kretsarna var producerade med TCSM 16nm och den andra hälften med Samsung 14nm. Vad jag kommer ihåg var det en ganska markant skillnad i energiförbrukning, till TCSMs fördel. Fick dock aldrig med mig hur den saken slutade.

Av Lasse Laserman

@guineapig: Från en Apple-hatare till en annan; här är samma modell men med en i7:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3557705

För övrigt står den ursprungliga modellen som beställningsvara hos Webhallen så jag hadde nog bara beställt hos dem och hellre accepterat lite längre leveranstid.

Av Lasse Laserman
Skrivet av talonmas:

Problemet är att jag gärna ser många veckor utbildning, inte timmar

Skrivet av TheNewsV2:

Tack för informationen, jag trodde att det var längre utbildningar för busschaufförer men bättre än timmar som någon annan skrev ovan :D.

Detta är ju bara ett talesätt.
"Lena har två mastergrader så hon har spenderat många timmar i skolbänken." <- Betyder inta att hon lyckades ta två mastergrader på under ett dygn

Av Lasse Laserman
Skrivet av anon114264:

Helskotta! Jag som har 32gb DDR4 2400mhz liggandes. Hur mycket kan jag få för dem? Det är Crucial.

Så viktigt är det väl inte?

Av Lasse Laserman
Skrivet av GilbertG:

Å... kej..?

Fixa ordentligt stöd för Linux för Steam med ordentliga drivrutiner för bättre prestanda än Windows, elda på med Vulkan...

Fast just detta ligger mer hos AMD och NVIDIA än hos Valve.

Der är lite som hönan och ägget. Drivrutiner för linux prioriteras inte eftersom det inte finns någon kundbas at tala om. Användarna byter inte til linux eftersom drivrutinerna är skit.

Av Lasse Laserman
Skrivet av ClintBeastwood:

Nej, stannar på Geforce GTX 900-serien eller äldre

Du röstar med hjälp av radioknapparna bredvid varje svarsalternativ. Att skriva svaret i kommentarfältet räknas inte.

Av Lasse Laserman
Skrivet av xiuzao:

@Brunbeck: Jag sa inte att GTX 970 är bättre utan att det 980 TI, enligt min källa, sackar efter i vissa områden.. Jag har förövrigt länkat sidan jag använde.
Sedan att det står att 980ti fick 0.1 högre poäng på sidan betyder inte att den är bättre i alla områden som de testade... det är alltså inte bara svenskkunskapen utan matematiken också.

Så trevlig som du är så tycker jag du ska köpa ett Radeon HD 2900 XT.

Av Lasse Laserman
Skrivet av _Merc_:

Det är förmodligen 7Nm finfet.

Jag tror det blir 7nm FulSMAL.

Av Lasse Laserman
Skrivet av oouhdawg:

Vet inte riktigt vad mer jag kan göra. Jag har alltså (A, B, C, D, E, F, G) 600 rader med olika priser i varje kolumn och nu ser jag att ALLT avrundas, förutom "G". Där är det stendött oavsett vad jag gör. Alla celler är formaterade till TAL.

Förmodligen uppfattar Excel talen som text. Är det en grön triangel i det övre vänstra hörnet i dessa celler? I så fall markerar du bara dessa celler, klickar på utropstecknet och väljer "konvertera till tal" (eller nåt i den stilen, heter "Convert to numbers" på engelska)