Inlägg

Inlägg som Lasse Laserman har skrivit i forumet
Av Lasse Laserman

Haha, fan vad kul om Intel/Microsoft tappade större delen av sina användare till Apple!!! Jag skulle njuta! Men det lär väl inte hända...

Om allmänheten blev varse om vad som väntar dem skulle nog detta stoppas ganska omgående. Jag tror nog att många tycker att vi måste få bot med piratkopiering men de blir nog inte så glada om de får veta att andra kan läsa filer på deras dator t.ex.
Om man bara kunde få folk att se kopplingen till ett "storebror ser dig"-samhälle... (iofs mer ett "storebror bankar skiten ur dig om du inte gör som han säger"-samhälle).

Av Lasse Laserman

Ti4600 vassare än Ti4800???

Jag tycker Ti4800 verkar vara väldigt billiga när jag kollar runt. Billigare än de flesta Ti4600 faktiskt.

Varför? Är Ti4800 sämre än Ti4600?

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pepsin

Duhar helträtt. Kan inte annat än hållamed.

"Duhar" är i själva verket två ord och ska således skrivas...

hehe

Av Lasse Laserman

Nån nämde att ATI inte fanns på listan över TCPA memberlistan. Det gör däremot nVidia och SiS. Detta betyder att det bara finns ett alternativ när det gäller grafikkortsinköp: RADEON.

Glöm aldrig det!
(Om nu inte ATI en dag också skulle få för sig att TCPA är en bra idé...)

Det verkar dock inte som om moderkortstillverkarna har nappat på detta. Varken Abit, ASUS, EPoX, Gigabyte eller Microstar är med, men å andra sidan är alla chipsettillverkarna alla signade så vi är ändå körda på moderkortsfronten.

Jag tycker dock att det kan vara en bra idé att konsultera TCPA-medlemslistan varje gång man skall införskaffa ny hårdvara. Låt de otrogna hundarna få veta vilka de jävlas med!!! Folkets dom skall kännas!!!

Kriget har börjat... må Gud vare med er.

PS.
(MODERKORTSTILLVERKARNA: långt ord, hoppas alla märker att jag inte skriver isär. Tumregel: Om ett ord låter som ETT ord skall det också skrivas i ETT ord.)
DS.

Av Lasse Laserman

Tackar tackar men jag hittade precis svaret jag sökte.

PC2700 har en "operating speed" på 166MHz. Det vill säga: jag kan stöta på problem om jag tar FSB:n över 166MHz. Eller hur?

Men lite mer borde jag ju kunna kräma ur dom tycker man...

Vad jag inte kunde begripa innan var hur minnet kunde bli en flaskhals med 333MHz eftersom jag aldrig hade hört talas om någon som kört FSB:n i 333MHz...

(Fan, då kanske man ändå skulle ha beställt PC3200...)

Av Lasse Laserman

Nej, jag har inte gjort någonting. Har varken dator eller minne. (Ligger på beställning hos db)

Vad jag undrar är vad en ändring av FSBn har för effekt på minnet.

Du säger att jag ska köra minnet i samma hastighet som FSBn... PC2700 har en hastighet på 333MHz... Jag vet, jag vet, det är säkert nånting jag har missat här, men det är ju också därför jag frågar.

Av Lasse Laserman

Jo...

Kvävet kommer ju självfallet förångas så småningom. Hur snabbt detta sker beror helt och hållet på isoleringen i kvävebehållaren. Men någon perfekt isolering existerar ej så kvävet kommer stiga i temperatur vare sig du vill eller inte.

Man kan ju tänka sig ett permanent system med kvävekylning. Man skulle dock behöva vara jävligt försiktig med övertryck och annat.

Av Lasse Laserman

Varför säger minne ifrån när man överklockar?

Jag har beställt ett sprojlans nytt system från db innehållandes 2*256Mb PC2700 minne. Noname. CAS 2,5.

PC2700 för att jag läste någonstans att PC3200 funkade dåligt med den här nya dual-ram finessen på nForce-2 korten. Att det är billigt är ju heller ingen nackdel.

Nu har jag läst lite här på forumet och på overclockers.com och läst inlägg som: "kommer inte högre än 12*190, misstänker att minnet inte pallar längre", etc.

Vad är det som gör att minnet inte pallar mer? Händer detta när man ändrar FSBn?

Jag har i dagsläget inte råd med några corsair minnen utan får klara mig med mina PC2700. Men jag skulle gärna vilja veta vilka problem jag kan stöta på när det gäller överklockning.

Av Lasse Laserman

hmm...

3000+ är inte samma sak som 3000MHz...

3000+ = 2333MHz

Av Lasse Laserman

Jaha... du hade visst redan köpt den...

Av Lasse Laserman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BiG
Har inte hört eller läst nåt om den steppningen så jag har ingen anning, kollat www.overclockers.com ?

VA? Aldrig hört talas om AIUHB? Folk har ju nästan inte pratat om annat än AIUHB de senaste månaderna!

danne89> XP2100+ AIUHB 0248-03xx har alla varit jävligt bra. Ska du ha en processor för överklockning är det denna du skall ha.

De allra flesta klarar åtminstonde 2300-2400MHz med bra luftkylning. Köp den!

Har en AIUHB 0203 själv som ligger och väntar på mig hemma i bokhyllan. Väntar nu bara på lite annat skit som moderkort, minne och grafikkort att klä den med.

Av Lasse Laserman

Spire Whisperrock III

Tja

Min första post på sweclockers är en fråga:

Någon som har erfarenhet av processorfläkten Spire Whisperrock III.

Enligt specifikationen skall den hänga med upp till xp2800+ men det säger ju väldigt lite om man som jag tänker försöka speeda upp en xp2100+ Tbred B AIUHB (Om jag får tag på en...).

Att den är tyst, det förstår jag, och att den är billig, det vet jag... men kyler den bra?

Tänkte annars skaffa den här: Thermaltake Silent Viking II
(Den ser förbannat häftig ut, och det är ju bra om man tänker skaffa nåt fönster eller så till lådan.)

Mitt problem är: Jag vet att dessa fläktar klarar en xp2800+
men den utvecklar betydligt mindre värme än en xp2100+ klockad till, låt oss säga, 2.2GHz, eller hur?

Hur vet jag, som inte sysslat särskilt mycket med överklockning förut vilken fläkt jag ska välja utifrån återförsäljarens specifikationer?

Jag vet att jag borde undersöka mer själv innan jag frågar, men nu är det så att det börjar brinna i knutarna och jag skulle vara väldigt tacksam om någon med erfarenhet av ovan nämda kylare kunde ge sin synpunkt.

En idé för sweclockers sidan vore kanske att någon form av avdelning där fläktar och dylikt listas och som sedan kan recenseras och komenteras... ja, ni fattar.

Så... då trycker jag på [skapa ny tråd].