Inlägg

Inlägg som M4RTiN har skrivit i forumet
Av M4RTiN
Skrivet av olivern3:

Hej! Köpte även jag en Encore under Dustin Expo, och är överlag nöjd med den. Men plattan fryser ibland, vilket gör att jag måste starta om hela genom att hålla inne startknappen. Ganska irriterande. Efter ominstallation av Windows så har det gått några dagar utan att den hänger sig. I morse hängde den sig dock. Är det någon annan som har detta problem, och möjligtvis sitter med en lösning?
Tack på förhand! / Oliver

Jag har samma problem. Händer minst en gång om dagen. Ofta har jag dessutom problem med att ansluta med wifi efter omstarten så det kanske är nåt problem med nätverkskortet, men jag använder senaste drivrutinerna och BIOS.

Av M4RTiN
Skrivet av radimax:

Tjenixen!
LACIE PORSCHE DESIGN P9230 4TB USB 3.0/2.0 (är det någon som vet vilket märke på disken innuti?)

Jag köpte en P9230 för några veckor sen och det sitter en Seagate ST4000DM000 inuti. Jag har tidigare ägt ett flertal WD och Seagate och aldrig haft några problem.

Det negativa med denna Lacie:n är att den blir lite för varm i mitt tyckte. Under normal drift ligger den på runt 48 grader. Lacie skriver mycket i sin marknadsföring om att aluminiumhöljet ska skydda disken och leda bort värme, tyvärr får man en hårddisk i en plastlåda med ett aluminiumhölje utanpå. Problemet är också att det är en luftspalt på ca 1 mm mellan plastlådan och aluminiumhöljet så enligt mig är det inte så konstigt att den blir varm. Visst den ser snygg ut, men då livslängd och hållbarhet är prio på min lagringsdiskar hade jag hellre sett en annan lösning.

Jag även tillägga att jag kollade in ett test på en 4tb extern disk från Seagate (minns inte vilken modell) och den hade tydligen också "problem" med hög temperatur.

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreas89
Kommer languagepacket släppas till alla som har MSDNAA eller? Drog ner Windows 7 och visst funkar det bra med engelska, men vore nice med svenska bara för att. Så, vad tror ni, kommer alla få det? Eller kommer inte professional få något stöd för språkbyte? Vet att jag läst att så är fallet

Det är bara Enterprise och Ultimate som har inbyggt stöd för multilanguage, men det går att ändra språk i Pro också med lite pill. Tror det finns någon guide i denna tråden om detta.

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freeski

Hörde också ett rykte om att SUA bara skulle finnas för ultimate versionen av Windows 7. Är det så eller? Vill väldigt gärna kunna använda SUA. Har fullt upp i skolan för tillfället men planerar att installera Windows 7 nästa vecka. Vore intressant att veta då hur det ligger till med Windows 7 Professional och SUA.

Det finns stöd i Ultimate och Enterprise-versionen, men inte i Pro.

Av M4RTiN

Windows 7 Pro Swedish dök upp idag på LiTH. Väntar dock fortfarande på att Enterprise ska släppas också.

Av M4RTiN

För er som har frågor ang. MSDN-AA via Pellesoft rekommenderar jag läsa på deras hemsida. Där finns all info. Pellesoft - Studentlicencer

Vet någon när/om Windows 7 Enterprise kommer till MSDN-aa?

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
Någon som har koll på om det är samma nycklar till x86 och x64?, även de på MSDN AA?

Jag fick två olika.

Av M4RTiN

Nu är de slut på dustin. Jag lagt till en i kundvagnen och var nästan klar att betala.
Jaja, kommer väl andra bra erbjudanden nån gång får jag hoppas.

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Supermotard
fick hem min igår och jag är helnöjd! GPS:en funkar klockrent, och MSN sen har jag installerat "Fring" där Skype funkar väldigt bra. Har lagt in ett nytt gränssnitt "Spb mobile shell" så nu behöver jag inte använda pennan för det är större ikoner osv

Ser ut så här ungefär : http://www.clickapps.com/products/pid_7964/screenshots/ppc/la...

Tycker du storleken fungerar bra? Den verkar ju ha större mått än de flesta andra telefoner, visserligen får man alla funktioner man kan tänkas behöva, men det är ändå det som får mig att tveka just nu.

Av M4RTiN

Var sparas konto-inställningar i Outlook?

Vet någon var konto-inställningarna för mejl till Microsoft Outlook sparas någonstans? Alltså var på hårddisken.

Tack på förhand
/Martin

Av M4RTiN

Går Lacie-diskar i stanby?

Sitter och funderar på att köpa en LaCie Desktop Hard Disk Hi-Speed USB 2.0 1 TB.

http://www.lacie.com/imgstore/product_medium/hd_desktophd_usb.jp...

På många kommentarer jag hittat om Lacie-diskar verkar det som att de inte går i standby när de inte används. Även en recension här på swec stödjer det påståendet. Vad jag kan förstå verkar det vara ett "allmänt" problem med Lacie och inte bara den specifika modell jag kollat på.

Är det någon som äger disken i fråga, eller kanske någon annan
Lacie som kan uttala sig huruvida de går i standby eller inte.

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonux
jag har följt guiderna vad gäller tweaka systemet installera ram disk etc.
men xp är orört, inget nlite på de

Okej tack. Var datorn användbar innan du tweakade systemet eller var det för långsamt då? Sitter RAM-minnet lätttillgängligt?
Kul f.ö. att du är nöjd, jag sitter själv och funderar på om jag ska köpa eller inte.

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonux
den jag kör windows på, 900 16 gb tar 25 sek att starta tills skrivbordet dyker upp sen ytterligare 15-20 sekunder innan allt e laddat och klart kör xp pro sp3 full version med en del program, tycker jag är helt ok för en ultra portabel dator jag e hel nöjd

Har du följt guiden på eeeuserforum för 16g eller har du bara installerat "som vanligt"?

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bengan_svensson
såg just att expansys tar 4200 kronor för EEE 900 med linux..

http://www.expansys.se/p.aspx?i=167015

medan Datorbutiken tar 3000 kronor

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ASEEEPC90...

Varför det höga priset? Wind kanske inte kommer kosta fullt så mycket..? Hmm

Den som expansys säljer har två SSD-minnen, ett snabbare som man lämpligen kör OS på och ett långsammare avsett för lagring. Den svenska modellen saknar helt det snabba minnet och har därför betydligt sämre prestanda.

Av M4RTiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skoldator
Om man skulle köpa en Advent i England - går det att ställa in datorn så att de tangenter som sitter där åäö sitter, på ett svenskt tangentbord, skriver åäö och inget annat? Det borde det väl förstås... men jag vill vara säker. Någon som har erfarenhet av detta?

Finns det andra problem med att köpa en dator utomlands? (förutom att det kan bil svårt med support etc...)

Jag köpte min Dell i USA och det har fungerat bra. Det är bara att ställa om i tangentbordsinställningarna till svensk tangentbord så fungerar det precis som ett vanligt. Vet man var knapparna sitter så är det inga problem att använda.

Jag fick världsgaranti med min dator och vet att det finns fler märken som har det också. Jag har inte märkt av några problem med min dator som är relaterat till köpet utomlands.

Av M4RTiN

Jag skulle rekommendera p4350 eller Touch. Båda har det du önskar.
Jag själv hade nog satsat på touch eftersom den har ett behändigt format.

Angående numeriskt tangentbord anser jag att det går bra utan. Jag använder bl.a. Qtek s100 med Fullscreen keyboard och t9. Det blir iofs inga långa mejl, men 10-30 sms om dagen funkar utmärkt.

Annars använder jag också telefoner andra telefoner med Windows Mobile, fast utan pekskärm och de fungerar också bra. En fördel med WM är att synkroniseringen är helt överlägsen symbian och palm.

Av M4RTiN

Fel på minne?

Jag har en Dell Inspiron 6000 men 2x256 Mb RAM. Det är DDR2-333, PC3200.
Jag köpte nyligen ett begagnat minne på 1 GB av typen DDR2-667, men problemet är att jag inte får igång datorn med det minnet. Enda möjligheten är om jag sätter i ett gammalt minne också, men skärmen flimmrar bara då.

Är det fel på min minnet, eller klarar inte min dator 667-minnen? Vad jag har förstått är de bakåtkompatibla. Jag har kollat på Dell:s allmäna hjälpsida för Inspiron 6000 och där står det att den skall klara av 1 Gb-moduler. Vad kan vara fel?

Tacksam för svar

Mvh
martin

Av M4RTiN

Jag undrade också länge varför man köpte 19" TFT istället för 17", men numera skiljer det bara några få hundralappar mellan och då spelar det ingen större roll.
Själv kommer jag dock satsa på 20" då jag vill ha högre upplösning.

Av M4RTiN

Jag fick hem min Sony idag från Siba. Så här långt tycker jag den fungerar mycket bra. Ljudet tycker jag är bra, det håller givetvis inte samma klass som min externa DAC, men duger gott och väl. Batteritiden ligger också långt före konkurrenterna.
Det finns andra program att använda för att överföra filer. Jag själv har haft igång Sonicstage och säger bara, aldig mer.

Av M4RTiN

Variabel med flera rader o PHP

Hej!

Jag har ett problem. När jag läser in ett värde med flera rader (t.ex. en adress) från en databas och sedan ska skriva ut det står hela värdet på en lång rad.

T.ex. blir
Kaffe
Te
Chocklad

På föjande vis:
Kaffe Te Chocklad

Om jag skriver ut värdet i en <textarea> får jag med alla radbrytningar. Har någon nåt tips?