Inlägg

Inlägg som calibramicke har skrivit i forumet
Av calibramicke

Ni som har en Woods Venezia 18k, hur fungerar era när det gäller tömning av vattentanken? Jag funderar på om min är ett måndagsexemplar eller om den fungerar som den skall.
Jag fick hem min igår och den kör på och kyler bra. Men två saker gör mig lite fundersam på om jag fick hem en reklamerad/defekt produkt.
1) jag fick inte med dräneringsslangen till den
2) jag måste tömma vattentanken nästan efter nästan varje timme. Jag kör den enbart i cool läget, och ej i dehumidify. Som jag förstår det så ska man ej behöva tömma tanken när man kör i cool läget, men det stämmer kanske ej?

Av calibramicke

@Sludent: Okej vad bra, då kör jag på B

Av calibramicke

@Gamsurn: Hold up, ska jag koppla enligt A alltså?

Av calibramicke

Jäklar va snabba svar. Tackar då kan jag köra på!

Av calibramicke

Elko Rs Kat6 uttag: Hur ska jag tolka kopplingsschemat

Tjena. Tänkte koppla ett nätverksuttag för första gången och har lite svårt att tolka hur jag ska koppla. Jag köpte detta uttag:

https://www.kjell.com/se/varumarken/elko/natverk/installationsmateriel/natverksuttag/elko-rs-infallt-utp-natverksuttag-cat.-6-2-port-p67677

och här kommer en bild på kopplingschemat

https://i.imgur.com/2h1OHVR.jpg

Vad jag förstått ska jag koppla enligt B.
Uppifrån och ner enligt schemat blir det då

5, vit/ingen?
4, Blå
1, vit/orange
2, orange
3, vit/grön
6, grön
7, vit/ingen?
8, brun

Det som förvirrar mig är att det enligt bilden inte ska kopplas något på 5 och 7, men dessa borde väl vara vit/blå och vit/brun. Helvita kablar finns väl inte så då återstår antingen ingen kabel eller mitt antagande. Någon som kopplat detta uttag och vet hur det ska kopplas?

Av calibramicke

@klisk: Du hade väldigt rätt i numpad funktionen. Mejlade Asus och fick som svar att jag skulle ominstallera windows, det gjorde jag och det fungerade bra igen, kopplade ihop skärm, tangentbord och mus och började installera program och köra uteslutningsmetoden för att se vilken programvara som ändrade tangentbordslayouten. Det fungerade som det skulle efter att jag installerat dem programmen jag hade innan. Men sen slutade det fungera igen och jag blev något frustrerad. Försökte fundera på vad jag gjort sen det funkade och kom på att jag tryck in NumLock på tangentbordet, tryckte ner den knappen igen och vips så fungerade laptopens tangentbord som det skulle igen. Det luriga i det hela är att om jag har numlock aktiverat och kopplar från tangentbordet så fungerar inte laptopens tangentbord trots att mitt vanliga tangentbord är frånkopplat. Kopplar jag in mitt tangentbord igen och avaktiverar numlock och sedan kopplar bort tangentbordet så fungerar laptopens tangentbord som det skall igen.

Av calibramicke

@klisk: Kul att du är nöjd. Min är faktiskt tyst vid normalt användande och låter minimalt ( = tyst enligt mig, är van vid betydligt mer högljudande dator), om jag dockar den och sätter mig en meter ifrån hörs den inte alls, men som du säger, när man ska spela nått med högsta inställningen så låter det som att man står bredvid ett jetplan.
Jag använder chrome och det drar väl lite mer ström, annars bara slösurfande och nått avsnitt av Top Gear (ca en timme per battericykel). Jag har 25% ljusstyrka och batterisparfunktionen aktiv. Med dessa specs håller datorn igång mellan 7-8 timmar (odockad).
Haha vad har dom gjort med min dator då, trycker jag på p blir den en *, trycker jag på 0 får jag / och trycker jag på ö får jag -. Håller jag ner FN knappen fungerar det som det skall. Får nog mejla Asus och få reda på vad som hänt :P.

Av calibramicke

@klisk: Efter att ha använt Asusen i två veckor kan jag göra en liten recension.

Bra byggd och tyst. Riktigt bra skärm och riktigt skönt att kunna logga in med fingeravtryck. Har inte hunnit spela något spel i mer än 10 min pga flytt och plugg men det lilla jag spelat ser bra ut, men fläkten går igång på högvarv när man spelar vilket kan vara lite irriterande. Snabb är den också.

Det negativa är batteritiden. Ska vara upp till 14 timmar enligt Asus och det spelar ingen roll vilken inställning jag använder och att jag har lägst ljusstyrka, jag får den att vara vid liv i max 8 timmar. Bra tid, men 6 timmar mindre än angiven tid är inte ok enligt mig. Datorn används än så länge bara till surfande och nån timmes tv-serie om dagen.
Den andra irriterande grejen går nog att fixa på nått höger och det är att fn knappen måste hållas ned för att kunna skriva 0,p och ö. Jag har "svenskt tangentbord" och läst en del online men inte lyckats fixa problemet.

Av calibramicke

Om nån undrar så blev det en ASUS UX550 som köptes, dels på grund av att den var billigare men främst på grund av allt negativt man läst om Dell XPS15.

Av calibramicke

@droopy_dawg: Tack för tipset, men återigen, en diskret dator eftersökes. Utseende likt Asus-datorn och Dell-datorn är ett krav, dvs en laptop som ser ut som en laptop och inte som en laptop på steroider.

Av calibramicke

@ kevinthell Är Dell verkligen så opålitliga som man läser eller är det mer ett gammalt bagage dem har (som opel har gällande rost). Jag läste igenom tråden om XPS 15 här och det var många som var tvungna att fixa i ordning sina datorer med ny kylpasta och nytt nätverkskort. Att det ska vara så på en dator för 25k är ju skandallöst, men är kvaliten verkligen så dålig? Det lutar mer åt Asusen men har inte läst så många användarrecentioner om den. Tack för tipset om den länkade datorn, men som du säger var grafikkortet för dåligt.

@Treant Det tråkiga är att dem flesta datorerna med bättre grafikkort ser ut som ett kärleksbarn mellan valfri transformer och shrek. Dvs sjukt fula och onödigt skrikiga i designen. Står det mellan en sjukt vass gamingdator med 8Gb grafik och en stilren dator med bra specs men endast 4 Gb grafik så väljer jag den senare alla dagar i veckan. Synd att dem inte kan göra diskreta gamingdatorer...

@henkiii Som sagt lutar det åt asus datorn och det pga den bristfälliga kvalitén Dell verkar ha. Då jag flyttar från min trea i Huddinge och inte hittade en bra trea att köpa i Linköping så blev det en tvåa i Linköping och jag vill inte ha en stationär dator i vardagsrummet eller sovrummet, kompromissen blir skrivbord i vardagsrummet och en vass laptop istället.

Har ni förresten nått bra tips på affär i Stockholmsområdet med bra laptop utbud? Elgiganten och Mediamarkt har ju nästan bara billiga plastiga laptops så har inte kunnat känna på varken Asus-datorn eller Dell-dator eller någon annan i 20k kr klassen.

Av calibramicke

Hjälp i laptopdjungeln

Hej. Det är dags att pensionera min stationära dator och tänkte för första gången ha en laptop som enda dator hemma. Vad som sökes är en hållbar laptop som är stilren men även kan användas till spel. 9 gånger av 10 spelar jag Football manager, men The Witcher 3 och Fallout 4 spelas också när tid finns. Huvuduppgift för datorn kommer dock vara för skolan där jag kommer plugga till ingenjör i datateknik.
Två datorer har fångat mitt intresse, Asus Zenbook Pro UX550VE och Dell XPS 15 . Efter att ha läst lite om Dell XPS 15 och dess problem så är jag inte lika sugen på den längre men buggarna den hade är kanske fixade nu? Vilken laptop i prisklassen 15k-25k är bäst för mina ändamål? Macbooks är uteslutna.
Då jag ska ha dubbelskärm hemma måste även en docka införskaffas. Vilken docka rekommenderas till datorerna i länkarna?

Av calibramicke

Jag testade med ett annat grafikkort och då fungerade datorn som den skulle utan problem, så nu är grafikkortet tillbakaskickat till inet och hårddisken är fixad.

Av calibramicke

datorn startar inte om sig längre vid uppstart utan skärmen blir istället helt svart och det såtr "no signal". Så fort drivrutinen installeras så verkar det som att kortet tappar förmågan att visa bild. Hur ska jag lösa detta? Kan det vara kortet det är fel på?

Av calibramicke

okej, men hur fixar man det? jag har testat med olika versioner av drivrutinen med samma resultat. Är det grafikkortet som är trasigt?

Av calibramicke

Sen igår kväll har jag installerat Windows 7 pro istället för ultimate, jag installerade drivrutinerna för moderkortet och det var inga problem med datorn (förutom att WD hårddisken inte hittas) sen updaterar jag windows via windows update. Windows ber mig sedan att starta om datorn för att updateringarna ska gälla. Resultatet? jo att datorn återigen startas om så fort man ska komma fram till skrivbordet. men istället för att skärmen släcks så kommer det upp en massa lodräta streck i alla möjliga färger, detta håller i sig i ca 5 sek tills datorn startar om igen.

Via bluescreenview så får jag dessa resultat av minidump filerna:
dumpfil 1:
Bug check code 0x00000116
parameter 1 fffffa80`0948b4e0
parameter 2 fffff880`0f3916e8
parameter 3,4 00000000`00000000
caused by driver dxgkrnl.sys
caused by adress dxgkrnl.sys+5d000
processor x64
crash adres ntoskrnl.exe+7cc40

dump fil 2 ser likadan ut förutom parameter 1 och 2
parameter 1 fffffa80`0a99e4e0
parameter 2 fffff880`0f3c56e8

sen är tre filer rödmarkerade
dxgkrnl.sys
dxgmms1.sys
nvlddmkm.sys

Edit: nu avinstallerade jag nvidia drivrutinen och nu kan jag starta datorn, men upplösningen är skitdålig. Är det grafikkortet det är fel på samt varför kan WD hårddisken fortfarande inte hittas?

Av calibramicke

Jag gjorde detta nu, men får inte fram någon blåskärm eller felmeddelande. Det enda som händer är att skärmen tappar signalen och bilden försvinner. Jag får ingen bild, varken från moderkortets eller från grafikkortets utgångar. Datorn är däremot fortfarande på nu. Så fort jag startar om datorn får jag bild igen, iallafall fram till dess att windows startar, sen blir det mörkt igen.
Jag har även använt windowsskivan och reparerat windows men till ingen nytta.

Av calibramicke

Datorn startas om vid uppstart

Hej.

Byggde ihop min dator idag och efter att ha installerat drivrutiner så vägrar datorn komma igång utan så fort man ser "windows startar" så startas den om. Jag har läst runt och sett att folk skriver att det är grafikkortsdrivrutinen som jäklas. Men jag har uppdaterat till en annan version utan bättre lycka.
En sak som jag tycker är konsigt är att när jag byggde upp datorn så byggde jag ihop allt utom grafikkortet först och då startar datorn som den ska, men när jag sen installerade grafikkortet så började datorn bete sig något annorlunda. När jag startar datorn så dör den efter ca 5-10 sekunder, den är död i ca 5 sekunder för att sedan starta igen och nu kommer jag som sagt inte ens in i windows. Felsäkert läge kommer jag däremot in i.

Jag har även ett annat problem. Innan jag istallerade drivrutinerna så kom jag in i windows, men windows kunde inte hitta min WD Hd, men i BIOS så hittas hårddisken. Varför hittar inte windows hårddisken?

//Micke

Av calibramicke

Proxdata.se ligger i Eskilstuna, inte så långt bort

Av calibramicke

Okej.
Men försöker mig på frågan om SSD igen. Vågar man satsa på Corsairs eller OCZ eller ska man satsa på Intels?

Och ser paketet bra ut förövrigt?

länk till det uppdaterade paketet:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/870193/2011-09-14