Inlägg

Inlägg som Ersovic har skrivit i forumet
Av Ersovic

Grafikdrivrutinen slutade svara och har återställts.

Hej!

Jag har haft detta problem sedan jag köpte datorn för 2 månader sedan.

Skärmdump hittar ni här: http://dl.dropbox.com/u/32663536/crash.jpg

Att folk pratar om att det ska vara fel på kortet är högst sannolikt icke trovärdigt. Jag köpte ett GF570 av tillverkare Zotac först och fick samma felmeddelande. Köpte kortet på komplett och skickade in det för reklamation. Eftersom jag slängde boxen vart kortet troligtvis dåligt hanterat och åsamkade sig en liten repa, som även Komplett tyckte räckte för att garantin skulle vara förbrukad. Problemet uppstod efter c:a 1-2 månaders användning av kortet. Komplett gjorde inte ens en ordentlig felsökning av kortet utan skickade tillbaka det i samma skick.

Fine, tänkte jag, jag köper ett nytt kort. Så då köpte jag ett Gainward GF GTX 570 "Golden sample" med exakt samma problem som det ovannämnda. Googlar man runt en del angående detta så lutar det mot att problemet ligger hos Drivrutinstillverkaren, att dom har failat någonstan. Läste i ett annant forum att detta problem kan ha legat så långt som ett år tillbaka och att ingen verkar veta vad det egentligen handlar om. Själv hoppas jag på att någon får tummen ur röven och fixar problemet.

Jag skulle nog inte rekommendera att du skickar in kortet för felsökning eller reklamation. Det skulle bara resultera i att du får tillbaka kortet efter 2 veckor plus en faktura för frakthanteringen.

Så fort jag besöker en sida med Flash, sitter med diverse bildbehandlingsprogram eller på något sätt aktiverar kortets funktioner med något program uppstår samma problem som du har.

MVH
//Erik