Inlägg

Inlägg som pbjorklund har skrivit i forumet
Av pbjorklund

Upptäckte faktiskt learning center igår, det kommer nog hålla mig sysselsatt ett tag. Jag menar, vem kunde tro att flyga rakt fram utan att luta skulle vara något svårt?

Tack så mycket för länkarna! De kommer nog räcka en lång väg.

Av pbjorklund

Hej! Jag körde min första tutorial igår i fsx och tyckte det var hur roligt som helst så jag sprang iväg och köpte en f.l.y 5 joystick.

Nu undrar jag såklart (eftersom jag inte är pilot) om det finns någon training-addon som är bra? Egentligen skulle jag bara vilja ha fler tutorials så att man lär sig vad man håller på med.

Av pbjorklund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Annars har du alltid Harry Potter 7,5HP om du har tråkigt

http://vxu.se/hum/utb/amnen/littvet/sommarkurser/harry/

Jo den är en klassiker, imponerande att den gått flera omgångar nu. Annars är ju "Bloggens teori och praktik" en annan fullträff.

Av pbjorklund

Årets sommarkurs - WoW programmering (Umeå)

http://www.umu.se/utbildning/program-kurser/kurs/?code=5DV110

Bara jag som fantiserar om vad drop-out % kommer att vara på denna kurs som går på distans i sommar? Förutfattade meningar, ja.

Kan vara ett intressant koncept om de lyckas få något vettigt ur den. Lua och XML är ju alltid gångbara saker att ha i bagaget hur det än är.

Av pbjorklund

Det fick bli 24" Benqen efter _mycket_ vemod. Jag behöver verkligen varje pixel som går att få och sen kom jag på att den kostar ca 700 mindre. Kanske blir en HP som Proxim pratar om efter sommaren, vem vet.

Tack för all hjälp! Uppskattar det.

Av pbjorklund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Återigen nån som provat Eventghost? Eller IR suite?

Eventghost har jag kört med min ati remote wonder, funkar finfint till xbmc. Tar bara en stund att mappa så man blir nöjd. Mediaportal har inbyggt stöd för x10 fjärrkontroller iofs så kör det inte längre.

Av pbjorklund

Den LG'n ser ju klart mer lovande ut än Dellskärmen, tack för tipset! Detta är varför sweclockers alltid varit så bra i valet och kvalet!

När är det beräknat att dessa nya HP skärmar ska komma? Känns som risk för det eviga "snart kommer" dilemmat när man alltid råkar ut för vid köp

Av pbjorklund

Japp den är glansig men just fascinationen med glansiga skärmar har jag aldrig förstått mig på.. Ser bra ut om kl är runt 3 på natten och allt är släckt.

Av pbjorklund

Kommer någon av dessa skärmar matcha skärmen på min macbook?

Dags att köpa ny skärm att ha hemma och koppla in Macbooken i.

Programmera, skriva långa tråkiga texter samt läsa nyheter är vad jag ska ha den till.
Har blivit väldigt bortskämd med skärmen som är på min 13" macbook pro (senaste versionen) och vill därför ha en skärm som matchar den i färgåtergivning/betraktningsvinkel/ljus (den automatiska ljusregleringen är väldigt nice som exempel).

Det enda jag egentligen vill ha är mer pixlar att jobba med, 13" är som sagt lite begränsande/frustrerande. Men de värdelösa TN-panelerna som skolan har på sina 20"+ får mig att bli lite deprimerad samt ger mig ont i huvudet efter 6-7 timmar. Sitter med en 19" som är ännu snäppet sämre som extraskärm i dagslaget hemma och skillnaderna är astronomiska.

Läst i http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8... men förblir undrande vad som passar mitt syfte bäst.

Efter att ha läst runt och kollat bankkonto har jag kommit fram till att det är upp till 2500 som är budget och dessa kandidater finnes i nuläget men som snål student vill man ju maximera pris/nytta.

Kandidaterna hittils är:

DELL 2209WA - 2495kr
http://www.dustinhome.se/pd_5010249814.aspx
Fördelar:
Höj/sänkbar
Tilt
e-IPS

Nackdelar:
1680x1050 på 22"

Benq G2420HDBE - 1756kr
http://www.dustinhome.se/pd_5010335322.aspx?csref=Prisjamfore...

Fördelar:
Pris
1920x1080 på 24"
Svarstid om jag känner för att koppla in 360n

Nackdelar:
panelen
inga bra ergonomiska funktioner

Av pbjorklund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Peth
Nej, det är nya regler som gäller från 2009. Numera är gränsen för inventarier av mindre värde satt till ett halvt prisbasbelopp - 21400 kr för 2009 - och det gäller oavsett bolagsform.

Hehe det visste jag inte. Lite lustigt att de inte sa något på kursen i redovisning jag läste innan sommaren, där var det fortfarande de gamla vanliga reglerna som gällde. Men det är ju skitbra, då tar jag och matar in min nya fina macbook på firman då

Av pbjorklund

Beror på företagsform om den tas upp som inventarie eller inte. Ex för enskild firma är det under 5000 exkl moms som gäller för att den ska få kostnadsföras direkt.

Av pbjorklund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BasseBaba
För att gå lite mer ontopic så kör manufrog.com safemode off.
dock verkar dom inte köra RoR längre
http://forum.psychofrog.se/index.php?showtopic=766 [/B]

Har ett konto där men tyvär är ju deras servrar på tok för långsamma nu för tiden, annat var det förr!

Av pbjorklund

Webhotel med RoR, php safemode off

Behöver en webhost som har stöd för ruby on rails, php med safemode off för att använda som utvecklingsplattform (sandlåda ).

Några tips eller länkar? Det enda jag fick upp med en sökning på ruby on rails var en tråd från 2005.

Gärna bra med utrymme, mysql och framförallt snabb. Gärna billig.

Av pbjorklund

Kom ihåg att ställa om power saving till none på wifikortet när ni kör xp för att få upp farten...

Av pbjorklund

Någon som meckat in en snabbare disk i ssd varianten? Funderar på hur man ska lösa problemet med att den skriver så fruktansvärt långsamt.

Av pbjorklund

jag stör mig inte alls på det.

Av pbjorklund

Slog till och köpte en jag med Ligger på posten och väntar på mig lagom tills man vaknar imorgon.

Funderar på xubuntu men frågan är om det inte blir xp och skruva in ett till minne senare... Nåja hur som helst ska jag faktiskt ge linpus en chans först pga den snabba booten

Tack för bilden med referens på nätadaptern, det känns som att det inte är ofta man tänker på den även fast den också ska få plats i väskan (skulle vara nice ifall någon hittade fodral till den btw)

Av pbjorklund

Hur stor är nätadaptern?

Av pbjorklund

Låter den inte väldigt mycket? Har fått det intrycket efter att ha läst på det forumet som det länkades till tidigare i tråden.

Av pbjorklund

Hur varm blir en sådan Hardware guy?