Inlägg

Inlägg som betongborr har skrivit i forumet
Av betongborr
Skrivet av Svbg:

När vi ända pratar om WoW. Endgame PvE och PvP i all ära, men dom bästa minnena och den roligaste tiden jag hade med WoW var när jag levlade upp mina första gubbar. När allt kändes som ett äventyr, när man kunde dö om man inte var försiktig när man dödade mobs, när world pvp existerade. Det tog LÅNG tid att nå maxlevel, och jag älskade varje sekund av det. Jag kommer ihåg en gång när jag var runt level 30 på min warrior, så blev jag gankad av ett gäng horde i högre level i Hillsbrad Foothills. Dom attackerade senare Southshore, så jag flög till Stormwind för att säga till folket där att hjälpa mig, då samlades en brokig skara alliance för att slå tillbaka, vi var alla möjliga levlar, pvp kungar blandat med låglevlade som mig. Där stod vi hela dagen och krigade fram och tillbaka mellan Southshore och Tarren Mill! Det fanns inget epicgear att hämta, utan man gjorde det för underhållning.

Just det där med fighter runt tarren mill kommer man ihåg. Spontana horde vs alliance slag och man fick passa sig när man körde sina quests där för helt plötsligt kunde man springa rätt in i en stor grupp och bli söndergankad. Sen när battlegrounds kom försvann spontan-pvpandet och folk ville sen bara riada för sina epic gear. Det var ungefär då jag tröttnade och raider med för stora grupper sög.

Det roligaste är när saker och ting inte är så uppstyrda och reglerade och när spelarna själva får uppfinna och testa sig fram. Spontanitet. Oftast är spelen roligast innan utvecklarna reglerar sönder dem och lyssnar för mycket på de som skriker högst.

Jag spelade ett MMO som hette Vanguard en gång i tiden. Det hade sina brister(buggigt, ingen pvp och avsaknad av endgame), men det roliga med det spelet var att det fanns 3 olika sätt att levla upp på. Vanlig PVE-exp, crafting exp och diplomati exp. Man kunde även köra en del exploration och harvesting. Det fanns även guildquests där alla i guildet skulle hjälpas åt med att skaffa en guildhall. Det fanns så många olika alternativ att välja på hur man ville spela, men alla kunde ändå vara inne i samma värld och köra sin grej. Det fanns många bra ideer i det spelet och synd att Sony fuckade upp det och tvingade fram en för tidig release.

Av betongborr

Jag hade nyligen problem med min 2 mån gamla dator som betedde sig ungefär likadant som din. Jag hade varit tvungen och flytta på datorn, blåst rent fläktar och sånt och därefter startade den upp sen utan bild. Jag har ett modulärt Corsair nätagg och det hade blivit ett litet glapp på en av kontakterna som inte var ordentligt i pressad. Nu har du iofs dubbelkollat allt, men såna här modulära kontakter kan se ut att vara i pressade nere vid agget trots att de inte har full kontakt.

Av betongborr
Skrivet av Predator123:

Min 212+ funkar perfekt med mina Venegance, tror det beror på vad du har för moderkort.

Jag har ett MSI Z68A-GD65 G3 REV B3 med alla 4 minnesplatser upptagna så kylflänsarna ifrån minnena gör så att man inte kan montera en fläkt på den sidan. Efterklok så borde man kanske köpt LP-minnen istället.

Av betongborr

Jag har piratat spel tidigare, men den här gången endast köpt spel legalt till min nya dator. Vad jag b l a fått betala för är spionprogrammet Origin och bloatwaren till Heroes VI. Undra vad som följer med Skyrim som man förbeställt?

Sån här skit får en allvarligt att fundera över att sluta betala för spel och installera dameon toos och annat så man kan mönstra ombord på piratskutan igen.

Varför bestraffar och spionerar spelutgivarna på sina betalande kunder?

Av betongborr
Skrivet av Ondo76:

Tack för alla svar, det blir nog så jag hoppar vattnet denna gång och kör på den rekommenderade luften. Ni har varit stor hjälp i beslutsångesten.

Jag hade exakt samma sorts beslutsångest för en månad sen och valde luft Tanken på att sätta in billiga vattensystem med risk för framtida läckage samt att de ljudmässigt inte direkt är tystare fick mig att välja luft.

Av betongborr

Jag köpte en sån kylare till min nya dator(i5 2500K). Kärnorna brukar ligga runt 30-35 grader i idle.

Fläkten som är till Hyper 212 plus har dock ett litet jobbigt ljud när den går i för höga varv. Ska nog byta ut den till en Gentle typhoon 1450 rpm när de någon gång får in såna. Noob som jag är så hade man cpu fan control disabled i BIOS så den gick jämt för fullt, haha. Fatta att man störde sig innan man upptäckte det.

När du ska montera Hyper 212 så kolla in instruktionsvideon på youtube så går det enklast. Inte så jobbigt så länge man tar det lugnt och är metodisk.
http://www.youtube.com/watch?v=hSq_xbxsm7Q

En liten nackdel var att med corsair vengeance minnen kan man bara montera fläkten på ena sidan av radiatorn, tyvärr på den sidan där den kommer närmast chassifläkten.

Jag gav 250 kr för min så det var en billig kyllösning för att komma ifrån stockkylaren.

Av betongborr

Bu eller Bä för detta paket för runt 14K?

Godnatt Sweclockare

Har inte haft en ordentlig stationär dator sen min senaste skrotades för några år sedan. En som jag för övrigt byggde ihop själv som sen fungerade klockfritt i några år(dog överspänningsdöden med runda kondensatorer på moderkortet:(). Funderar nu när man fått lite mer stadd kassa att våga mig på att göra det igen.

Sist köpte jag delar som gav mest prestanda per krona i budgetklassen, men vill den här gången flytta upp ett snäpp och få en dator som håller lite längre och har lite bättre kvalitet på ingående komponenterna. Vill gärna kunna uppgradera och behålla en del komponenter i framtiden.

Datorn ska främst användas till spel som skyrim, diablo3 och bf3 samt kolla på film/tv-serier. Då den kommer befinna sig relativt nära där man sover får den gärna vara någorlunda tyst, men man är ingen ljudpuritan som kräver absolut tystnad. Vet inte om jag i framtiden kommer klocka, men vill inte helt välja bort den möjligheten.

Efter att ha kikat runt ett tag här på sweclockers och andra ställen är det ungefär så här det ser ut i dagsläget.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/938752/2011-10-01
(det som inte finns i lager får beställas ifrån konkurrenten som verkar ha ett mer komplett lager)

Fungerar det ihop och finns det förbättringar man kan göra som inte driver upp priset alltför mycket? Har jag valt fel komponenter eller filosofi för mitt bygge? GTX 560 Ti korten verkar vara prisvärda och jag funderar på en framtida SLI-lösning, men det kan även bli att man satsar på singelkort ifrån nästa generation. Känns som jag i dagsläget kan klara mig mig ett 560 gtx för mina behov.

Kikade lite på tex Corsair H80 vattenkylning, men har lite svårt att motivera för en själv varför man ska lägga 600 kr(+ 2 nya fläktar) mer utöver en prisvärd budgetkylare som verkar göra sitt jobb och kan klockas lite grann. Vad har såna slangar för livslängd? Kul om de spricker och kortsluter ens rigg.

Jag lägger hellre pengarna på en SSD som jag gjort då folk som investerat i såna överlag verkat väldigt positiva över hur snabb och tyst ens dator blir. Vill även ha ett bra nättagg den här gången då jag misstänker att ett dåligt dödade min förra dator. Är 850w för mycket?

Vilka extrafläktar ska väljas till chassit?

Lite villrådig och tacksam för synpunkter Till slut når man en punkt då man skiter i funderandet och bara beställer. Snart är man där och datumet 111111 vill man ha en fungerande dator