Inlägg

Inlägg som Noomey har skrivit i forumet
Av Noomey

Värt att uppgradera SSD till SATA 6 Gbit/s?

Hejsan!

Jag har en ett par år gammal SSD (SATA 3 Gbit/s). Typ 250ish läs och skrivhastighet.
Min fråga: Är det värt att uppgradera till SATA 6 Gbit/s (500ish läs och skriv) inom en snar framtid? Kommer jag helt enkelt märka någon skillnad?

Tack

Av Noomey

Min i5 750 körs i 4.0 GHz, allt funkar fint och temps ligger runt 70grader i 100% load.
Kylaren jag använder är en Corsair H60. Är ingen expert på kylning, men gissar att du behöver betala uppemot 600kr minst om du ska få tillräcklig kylprestanda.
Satsa på något i stil med min om du vill ha "vattenkylt", eller en Noctua NH-U12P - SE2 eller en NH-D14 ifall du ska köra luftkylt.

Lycka till!

Av Noomey

Man ska inte glömma att BF3 är ett väldigt processorkrävande spel.

Under de allra mest intensiva situationerna (väggar som rasar, folk som dör och annat allmäkt kaos på skärmen) märkte jag stor skillnad med överklockat (4.0GHz) gentemot standard klock (2.67GHz). Ibland kunde det skilja uppemot 10 fps under peak.

Du kan absolut klara BF3 med ett GTX 560Ti, men skulle nog satsa på en kraftfullare processor än vad du skrev.
Jag kan knappt något om AMD-processorer, men Intel 2500k är nog det mest prisvärda du kan hitta. Läs prestandatestet SweC gjrode strax efter release. Processorn kommer väldigt högt, och går bara på drygt 1900:-.

Satsa på ett "uppgraderingspaket" från Inet. Där ingår 2500k, ett helt OK moderkort samt minnen.

Av Noomey

Om du bestämmer dig för SLI 560Ti, skulle jag kika på eventuella tester av detta kortet, och sedan bestämma dig.

Värt att tänka på är att GTX 560Ti SLI kostar faktiskt ungefär lika mycket som ett GTX 580. Kanske värt att kika närmare på?

Prismässigt kan man ju göra en liten vacker lista

  • GTX 570 - ca 3000:-

  • GTX 560Ti SLI - ca 4000:-

  • GTX 580 - ca 4000:-

  • GTX560Ti (448) SLI - ca 5000:-

osv...

Med lite research kan du nog lätt hitta lite jämförelser mellan dessa alternativ. Det handlar ju om vart du vill lägga dig prismässigt.

Av Noomey
Skrivet av tennsinho:

Side note, har även en Zalman CPU kylare som jag använde på min gamla cpu men orkade helt enkelt inte lägga på den. Så nu undrar jag om den skulle göra stor skillnad eller någon skillnad alls från stock fläkten?

I stort sett alla kylare man köper löst är bättre än stock-kylaren. Att försöka få till en bra överklockning med stock-kylare är som att försöka cykla Tour de France med trehjuling..
Kan garantera dig att din Zalman kylare kommer göra skillnad.
Själv har jag klockat min i5 750 från 2.67 GHz till ~4.0GHz. Tempsen ligger strax under 40grader i idle, samt runt 70grader full load. Tror inte det hade slutat bra om jag provat samma överklockning med stock-kylare.

Av Noomey

Jag har alltid gillat Inet väldigt mycket, men senaste tiden har Webhallen lyst igenom mer och mer. Det som fick mig att få upp ögonen för WH var när min OCZ Vertex2-SSD kollapsade.
Gick till affären här i Göteborg och berättade om mitt problem samt hur jag hade felsökt på egen hand. Killen i kassan bad mig visa kvitto och fylla i ett formulär. Sedan vände han sin skärm och sa "om du väntar några veckor kan jag beställa hem samma disk som du hade, eller så kan du välja vilken SSD du vill under 1800:- här". Eftersom det hade gått ett år sedan inköpet så var i stort sett alla bättre än min gamla.

Ingen väntetid på deras felsökning eller något. Fick min nya SSD i handen och traskade glatt hem. Vet inte om detta är vanligt, men jag har i alla fall aldrig blivit bemött så i en butik.

Webhallen rekommenderas starkt!