Inlägg

Inlägg som linan360 har skrivit i forumet
Av linan360

I så fall köp ett 7870!

Av linan360

Ingenting alls tyvärr! X6an är nästan bättre än den 8kärniga fx varianten!

Av linan360

ASROCK mobot är att rekomendera men har du användning av sli/crossfire? Annars borde du köpa ett billigare atx kort. Fx-4100 är prisvärd men det bästa är om du lyckas få tag på en phenom 2 x4 som presterar bättre. Går att hitta beg!

Av linan360

Ditt grafikkort är väldigt tveksamt! Du borde köpa ett begangnat grafikkort. Typ 68xx/58xx eller högre! Eller ett 460,550 eller högre. Ett 5xxx/4xx kort kan vara en billig invenstering på 500:- som borde räcka för att köra diablo.

Av linan360

Du borde köpa nytt grafikkort först och främst! Tex ett gtx 560ti eller ett 6970 2gb och sedan köpa 8 gb ram. Försök köpa 4gb till av samma sorts ram som du har nu. Om du vill lägga ut änu mera köp ett 7870 eller 7850.

Av linan360

Det är väldigt tveksamt att han behöver större nätagg. Dom flästa grafikkorten i dag rekomenderas runt 400-500w
6970 tex rekomenderas 500w och med ett 80+ certifierat nätagg på 550w tror jag att det inte är någar problem iaf.

Av linan360

Ett grafikkort med tex Asus DirectCU II kylare eller Msi hawk kylare är väldigt kända för att ge bra kylning. Annars kan en referenskylare vara bra. Den kyler inte grafikkortet lika bra som åvannämda men en sån kylare suger ut varmluften ut ur chassit villket kan vara bra om man är ute efter det.
Här är ett bra alternativ för att ha grafikkortet så svalt som möjligt http://www.dustinhome.se/asus-radeon-hd7850-2gb-pci-e-dvi-hdm... och här ett för chassit med referenskylare http://www.dustinhome.se/zotac-geforce-gtx-560-ti-2gb-pci-e-d...

Av linan360

Jag tror jag vet vad problemet är! Hur sitter fläktarna i chassit? För på bilderna jag har sett sitter det en fläkt i fronten och två uppe i lådans vänstra hörn. Stämmer det? För i så fall kommer grafikkortets kylare ifa du har ett sådant här kort http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619975#extra suga in luften från topp fläktarna och skicka ut luften där bak. Samt att front fläktens luftflöde kommer hindras av hårddisk buren samt sugas ut av den bakre fläkten som sitter i toppen. Så på så sätt kommer det troligen ingen kylning till sydbryggan.

Av linan360

Det borde prestera ungefärsamma men ett bra 560 är en värd invenstering som du sedan kan utöka till 2st.

Av linan360

Den mest värda upgraderingen är ett nytt grafikkort! Ett 7970 kanske är överdrivet men tex 7870 är ett bra kort eller kanske ett 6970 som går att få begangnat runt 1500-2500:-

Av linan360

Kan du inte lägga upp någon slags bild? Kanske man kan se vad som är problemet.

Av linan360

Det låter väldigt högt men så länge datorn inte stänger av sig själv så borde det inte va nå problem. Varför det är så höga temp på moderkortet vet jag ej. Kolla så att inget blockera luftflödet.

Av linan360

Vad är det för färg på 80+ markeringen? Har du eet sånt här http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=376060#reviews ????
I så fall borde det vara lungt.

Av linan360

Se till så att du har ett kvalitets nätagg! Om du har ett B-nätagg kan du kraja hela datorn ifa nätagget inte pallar! Med kvalitet så menar jag attse till så att du har 80 plus certifiering mm. Vissa nätagg har en så kallad peak efekt som betyder att dom presterar det angivna värdet endast i nödfal under en kort tid.

Av linan360

Ett grafikkort under belastning kan stiga upp till 80 grader utan problem. Mac tempen för ett grafikkort brukar ligga runt 100 grader.
Processorn brukar ligga runt 60 grader under hög belastning och max där brukar ligga runt 70 grader.
Mobo däremot brukar ligga melan 30-60 grader så dina temp på 60-70 låter väldigt högt.
Du skriver att du hdde en temp på 102 grader på moderkortet villket låter väldigt högt. Enligt din bifogade bild står det att du hadde en temp på 102 farenheit. Kolla så att du inte kolla fel. Temp på över 60 grader på mobo ska inte va så bra vad jag vet. Att datorn låter konstigt vid höga temperaturer beror på att datorn drarigång alla fläktar på max för att få ner temperaturen. Då kan det låta väldigt mycket.

Av linan360

Jag är lite osäker vad du frågar om men jag antar att du undrar om ditt mobo klarar av ett 7970 som har pci-e 3.0 medans ditt mobo har pci-e 2.0? Om detta är det du undrar så ska det gå att köra med 3.0 kort i en 2.0 slott. Eftersom 3.0 är bakåtkompatibelt.

Av linan360

Hej jag använde förut ett cm 430e och hadde samma problem att det saknades en distans. Jag kommer inte ihåg villket hål det var. Men det funka alldelse utmärkt ändå. Se bara till så att dom mest belastade delarna får ligga mot en distans.

Av linan360

Här kommer en lista på lite prylar som kan vara orsaken.
Läsa moderkortets manual och se till så att du har satt alla kontakter på rätt ställen.
Vanliga fel är att man har satt i ram stickorna fel. Kolla manualen för ska ofta placera ram stickorna olika beroende på villken mängd minne mm. Testa att starta med en sticka.
Många moderkort har funktioner som talar om vad som är fel. Tex genom en liten högtalare som piper eller en digitalskärm som visar siffror som man kan kolla upp i manualen. Se till att du har satt i högtaleren om det finns en sån. Kommer ofta separat. Kolla så att alla komponenter passar med varandra. Ett annat misstag är att man sätter processorns 4pin i grafikkortet eller tvärt om.

Av linan360

Du kan alltid kolla efter begade Phenom x6

Av linan360

Troligen blir det inte så stor skillnad med din cpu! Så antingen allt nytt och då går det väl för 1500 för ny mobo och cpu sedan blir det nya ram minnen också men det ger ett ordentligt lyft.