Inlägg

Inlägg som linan360 har skrivit i forumet
Av linan360

Det är värdelöst med ny processor och nytt moderkort utan ett bättre grafikkort. Men ett 7870 eller 580 kanske är mer lagom!?
Men jag skulle helt klart satsa på ett nytt grafikkort i första hand XD

Av linan360

Jag skulle personligen ta 7870 kortet men båda korten presterar likvärdigt och kostar lika mycket. Men 7870 är strömsnålare, 2gb och troligen tystare. 7870 har fördela men skillnaden är marginel Dom passar din dator så där är det inga problem. Ram minnena blir bra xD

Av linan360
Skrivet av bratworst:

Duger kylningen som följer med i processorn? vill gärna inte ha en allt för högljud maskin ^^

Orginal kylningen duger men kan låta jävligt mycket! Rekomenderar varmt denna http://www.inet.se/produkt/5321392/arctic-cooling-freezer-7-p...
Väldigt mycket för väldigt lite (=

Av linan360
Skrivet av infinity08:

Verkar dumsnålt att köpa 4GB i dagsläget när minne är så billigt. Du kan hitta 8GB för runt 330kr, dessutom får du mycket bättre prestanda när du kör dual channel (2st minnen).

Sen så har du mer glädje av en i3:a eller i5:a om du ska spela och ändå har separat grafikkort, kostar inte mer heller.

En x6 är helt klart bättre än en i3! En x6 duger också gott och väl till alla spel.

Av linan360

Kör med denna och är jätte nöjd! Den är tyst och kylet bra!
http://www.inet.se/produkt/5321392/arctic-cooling-freezer-7-p...

Av linan360

FD Arc skulle jag rekomendera! Väldigt schysst chassi XD

Av linan360
Skrivet av Atlas Tasume:

Allt beror på hur mycket pengar du har.

Föresten, vad har du för PSU?

Står i hans citat ruta =P

Av linan360

Här är i så fall ett annat alternativ http://www.blocket.se/hela_sverige?q=5850&cg=5020&w=3&st=s&c=...
Men lite över budget!

Av linan360

Nätagget duger helt klart! En av länkarna funkar inte men det lär bara vara kylningen som skilljer korten åt! Asus kort lär vara minst lika bra som kfa2

Av linan360
Av linan360

Grafikkortet är det enda som behövs bytas. Köp ett 7970 väldigt prisvärda just nu! Om du vill kan du köpa ssd också villket är najs men inte nödvändigt xD

Av linan360

Har ett 5850 och då kan man spela på medium. Med hyffsad fps. Så räkna med low kanske medium.

Av linan360

Det ska gå bra xD

Av linan360

Testa att söka i forumet efter folk med 560 problem. Testa med en annan skärm också!?

Av linan360

Det kan vara ditt grafikkort som strular! Det som du beskriver är rätt vanligt med 560 korten. Har tex en polare som får blåskärm och konstiga prickar och färger på skärmen.

Av linan360

Det borde vara lungt med 750w! Aggen är typ samma idag som då!

Av linan360
Skrivet av Skillz:

Du vill få ut lika mycket varmluft som du vill få in kall luft för att hålla en god cirkulation i chassiet. Varmluften som skapas i lådan virvlar bara runt av alla extra fläktar som blåser in i den mån 140mm fläkten hinner ta ut varmluften.. Alltså kan du få ner tempsen en del om du mixtrar med vad som funkar bäst av 3in och 2ut eller 2in och 3ut.. osv..

Jag ska försöka ändra på det! Jag tänkte att det var viktigt att få in mycket luft till grafikkorten som dom sedan kunde suga ut /=
Men kan någon snäll person förklara vad Cap XX är lite mera specifikt???

Av linan360

När jag googlar på Cap XX får jag bara fram hemsidor som säljer ngt konstigt! Jag har inte så bra koll på vad Cap XX är??? Men jag har AMDs Vision Engien Control Center med extrefunktioner för CF! Så alldså inte den vanliga varianten där CF inte går att aktivera över huvud taget. Det borde inte vara några problem med dam då korten är ny utblåsta med luft enligt han jag köpte dom av. Men dom ser inte dammiga ut. Resten av datorn är inte häller damig. Jag har ett 700d och använder alla fläktplatser + en extra fläkt. Jag har 5st som suger in, 1st som blåser mot korten och en 140mm som blåser ut där bak så det borde inte vara ngt problem. Processorn och moderkort ligger mellen 30-50 grader mestadells runt 40. Det undre kortet ligger på 40-50 grader.

Av linan360

5850 i CF men utnytjar inte båda korten+ höga temp!

Hej jag har 2st 5850 i CF som jag ganska nyligen köpt. När jag installera korten och satte på CF så belastades båda kortens gpu till 100% villket resultera i att jag klara bf3 i ultra 40-70 fps mestadells runt 55-65 fps. Detta gick utan problem. Men helt plötsligt en gång när jag starta datorn var CF inaktiverat av någon kostig anledning. Men när jag aktivera CF igen belastas det ena kortet till 100% medans det andra ligger runt 10-20% belastning villket leder till att det knappt går att köra på high! Någon som vet varför det är såhär och hur man kan åtgärda det?

En annan fråga är att det övre kortet som bellastas till 100% kommer upp i 90 grader villket känns lite högt men det borde väl inte vara ngt jätte problem eller??? Men det konstiga är att trots att kortet ligger på 90 grader gå fläkten endast på 48% villket känns väldigt konstigt. Man hör att den går på 48% för den låter som FAN på 100%. Kan man på nått sätt styra fläkten och borde det vara så här???

Alla siffror kommer från GPU-Z

Av linan360

Det känns väldigt ovärt att byta ut din gpu! Den är väldigt bra och duger än till allt! Det du borde göra i första han är att köpa en x6 eller x8 cpu! Du kommer troligen höja prestandan väldigt lite genom att endast byta gpu till ett 580!
Det du skulle kunna göra är att köpa ett till 6970 och få en massa mer kraft!