Inlägg

Inlägg som Kungfloppen har skrivit i forumet
Av Kungfloppen

Most bang for the buck, moderkort+processor!

Som rubriken lyder söker jag ett nytt moderkort + en processor för 2000kr. Alltså mellan tummen och pekfingret 800kr på ett moderkort och 1200kr på processorn.
Vad får man mest ut av i det prissegmentet? Moderkortet ska vara ATX och behöver inte har några speciella features, får gärna finnas möjlighet till crossfire.
AMD eller Intel spelar ingen roll, det kommer spelas alla möjliga spel på datorn.

Av Kungfloppen
Skrivet av solhasse:

Jag har en Macbook Air med ett Intel HD 5000. Den klarar starcraft 2 på medium blandat med high på vissa inställningar. Klarar även BF3 på low med 1280x720 med 20-30 fps. Intel HD 4400 ska tydligen ha lite bättre kraft än 5000 så jag antar att den kommer att klara dina spel på low/medium.

Okej tack !

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kungfloppen

Bärbart för utlandsresa/lättare spel

Hejsan Sweclockers. För att notera vet jag om att det finns gott om köptrådar angående bärbart, men föredrar ändå dagsfärsk kunskap då priser mm. kan skilja sig ordentligt mellan kortare perioder.
Nu är det så att jag skall åka till Filippinerna i december och vara borta i 2 månader. På resan vill jag alltså ha med mig en laptop för diverse surf, film etc. Tanken var även att jag skulle lägga några extra kronor för att kunna spela lättare spel som League of Legends, Counter Strike, Call of duty på minst medium inställningar.
- Behöver jag ett grafikkort? Eller räcker det med integrerat, Intel HD 4400 tex.
- Vad för typ av klockfrekvens bör jag sikta efter?
- Bör jag prioritera hög upplösning?

Förslag från min sida: http://cdon.se/hemelektronik/acer-e1-572-54208g50dnkk-i5-4200...
1920x1080, 8Gb ram, Haswell i5, Intel HD 4400

EDIT: Budget 5000kr

Av Kungfloppen

Internet fungerar inte längre efter lan

Hejsan. Igår skulle vi lana hemma hos en polare. Vi var några stycken men endast 2 personer fick internet, det var olika varje gång jag startade om modemet. Det var inga problem att hitta uppkoppling till lan för någon varken med sladd eller wi-fi, men vi fick ingen internetuppkoppling. Jag testade med att starta om modemet samt återställa det men utan framgång. Och nu idag fungerar det inte alls, hittar nätverket på datorn, men får ingen uppkoppling.
Tänkte att jag skulle kolla upp ip'n i CMD, men där hittar jag ingen när jag skriver in ipconfig. Vad kan problemet vara? Vore bra om det gick att lösa då deras tv bla. är beroende av det.
Modemet är en Zyxel P-660H-D

Av Kungfloppen

Vart köpte du kortet? Har nämligen ett kort som spökar med och funderar på att RMA det hos komplett

Av Kungfloppen

Uppdatering, det kommer inte när jag spelar.

Av Kungfloppen
Skrivet av klotim:

http://www.computerhope.com/beep.htm
Här har du alla "tjut" ljud.
Hade problem med fel instatt ram minne, kollade på denna sidan och vips så var problemet ordnat.

EDIT: det där är inte tjut ljud iallafall. Det är coilwhine. Lyssna på vart ljudet kommer ifrån. Testa med att dra ut Grafikkortet först och testa sedan.

Är det något man kan reklamera för?

Av Kungfloppen
Skrivet av robalm:

"Det här videoklippet är privat."

Ska vara fixat nu

Av Kungfloppen

Tjut ifrån datorn

Hejsan, idag började det komma ett tjutande ljud i från datorn, vad jag tror kommer det antingen från grafikkortet eller nätagget. Är detta såkallat coilwhine? och är det något man kan reklamera för i så fall?

https://www.youtube.com/watch?v=N4Hckran7Qc
Här är en länk där jag spelat in ljudet. Från 0.10-0.16 håller det på.
Kan även säga att det låter bra mycket mer i verkligheten, väldigt störigt då jag försökt lägga lite extra pengar just för att få ett hyfsat tyst system med fläktkontroller osv.

Ljudet går i rundor var 30e sekund med ca 5 sekunder tjut.

Av Kungfloppen

Min polare har det chassit du valt, måste säga att det är grymt plastigt och låter en del. Enligt min åsikt är det ett chassi man tröttnar på rätt fort.

Av Kungfloppen

Har positionen blivit tillsatt?

Av Kungfloppen

Spelat LoL i 3 år, blivit mer seriös nu på senaste. Spelar på EU West, håller till i Silver III men jobbar mig sakta upp. 19 år från Halmstad.
Nick: Floppztyl3

Av Kungfloppen
Skrivet av draanexle:

Hejsan!

- Jag har planer på att köpa mig ett nytt PC set, och jag söker lite tips och råd då jag inte är kung när det kommer till hårdvara.

* Min nuvarande köplista är: https://www.inet.se/kundvagn/visa/3179735/31-03-2013

Men jag vet inte riktigt vad för processorkylare jag skall använda. Jag har kollat lite på Corsairs och Antecs H2O kylare för processorn, men det jag har förstått är att de funkar super - men att de låter riktigt skumt.
Mitt krav med datorn är att den skall vara riktigt tyst, då jag har spelat en hel del på sistone på en laptop och för att jag helt enkelt värdesätter tystnaden riktigt mycket.

Budgeten ligger runt 15-20k SEK.

Jag tror jag har nämnt det viktigaste, men en liten snabb TL;DR-lista:

* Vill ha en tyst speldator
* Osäker på vad för kylning och fläktar man ska ha
* Spelar ibland extremt många timmar i sträck, så den skall klara det utan problem
* Osäker på om jag ska ha H2O kylare eller inte, då det verkar som om de ger ifrån sig ett väldigt skumt ljud :/

Prioriterar man tystnad tror jag inte det chassit är det ultimata, väldigt öppet med mycket hål för flera fläktar. Att föredra är att det ingår gummerade hårddisk vaggor, vet dock inte om det ingår i Arcen. Jag hade rekommenderat en fläktstyrning och några tystare fläktar än dem som följer med. Annars ser det bra ut enligt mig.

Av Kungfloppen
Skrivet av Kent:

Det enda beslutet som verkstaden ska ta är om det är fel på varan eller inte. Du har köpt telefonen av Telenor (återförsäljaren) och det är denna som ansvarar för evt. lagning, utbyte eller hävning av köpet.
Du har redan haft telefonen på verkstad 3 ggr för samma fel vilket, enligt ARNs rekommendationer, ger dig "rätt" att häva köpet. Anledningen till att jag skriver "" är ARN tyvärr inte är en laggivande instans. Det är endast rekommendationer men dom flesta seriösa företag brukar följa dessa. Hur som helst ska inte vara nåt problem att kräva omleverans/hävning av köpet. Har du köpt din mobil med abonnemang?
Vid evt. hävning kan återförsäljaren ta ut s.k. nyttoavdrag. Du kan dock kräva ersättning för resor och dyl. och tiden du har varit utan telefon bör tas i beaktning. Du kan även kräva ränta räknat fr.o.m. inköpsdatumet. Som du har förklarat situationen ska du absolut inte behöva betala nåt.

Ifall Telenor börjar strula bör du kontakta din lokala konsumentombudsman och evt. ARN.

Okej tack för svar! Nu fick jag lite mer kött på benen. Och ja, telefonen är köpt med abonnemang.

Av Kungfloppen
Skrivet av Herr kanin:

Konsumentköplagen säger att:

Om felet finns kvar efter två reparationsförsök har du i regel rätt att vägra gå med på fler försök. Om det är olika fel kan säljaren få göra fler än två reparationer innan du kan vägra fler försök. Säljaren ska reparera eller byta varan utan kostnad för dig.

Här har du lite mer: http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons...

Skrivet av Justbecause:

Detta säger konsumentköplagen om fel på vara

EDIT: Någon han före med samma länk

Skrivet av Thompaam:

Ta en titt på Konsumentverkets hemsida. Det är lite svårtytt men det står att du efter tre reparationsförsök har rätt att häva köpet, vilket jag tycker att du bör göra. Det ska inte gå genom något förslag, så som Telenor-killen hade gjort, utan det ska gå direkt om det är fjärde gången. http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons...

Tack så mycket för svar, får vänta och se vad dem säger när den kommer tillbaka från verkstaden. Men hur funkar det om man ska häva köpet på en telefon som är uttagen med ett abonemang? Kollar man i Telenors butik är värdet för Samsungen lika högt som för en Iphone 5, kan man då välja att ta en sådan, eller någon annan telefon i den prisklassen?

Citerat från konsumentverkets hemsida "Häva köpet
Att köpet hävs betyder att säljaren betalar tillbaka alla pengar som köparen har betalat, mot att köparen lämnar tillbaka varan. Du har rätt till ränta på det belopp säljaren återbetalar. Något tillgodokvitto, som bara gäller i säljföretagets butik eller butikskedja, behöver köparen inte acceptera om köpet hävs för att det är fel på varan.

För att du ska ha rätt att häva köpet krävs det att felet är av väsentlig betydelse för dig. När man bedömer felets betydelse tar man hänsyn till vad som är väsentligt just för dig, inte felets betydelse i allmänhet."

Av Kungfloppen
Skrivet av feve86:

jag ska bygga en dator och vill veta om dem komponenter jag har valt är bra?

Fractal Design Define R4 Svart
Cooler Master Silent Pro 1000W 80+ Gold Modulär
EVGA GeForce GTX 680 2048MB
1TB WD Caviar Blue
Samsung SSD Basic 840-Series 120GB
DVD±RW Samsung 24X DL Svart
Corsair 16GB (2x8192MB) CL10 1600Mhz VENGEANCE LP Röd
Asus SABERTOOTH Z77
Intel Core i7 3770K 3,5Ghz (Ivy Bridge)
Windows 7 Professional 64-bit Svensk OEM, SP1

Det enda som jag skulle kunna klaga på är nog nätagget, har du planer på att köra 3 stycken 680 i framtiden? Annars tycker jag du kan gå ner lite i effekt och spara några hundralappar

Av Kungfloppen

Har jag rätt till en ny mobiltelefon?

Hejsan! Idag lämnade jag in min Samsung Galaxy S3 för 4 gången på reparation. Även denna gången var det samma fel som de 3 senaste.
Men denna gången påpekade jag att jag ville reklamera telefonen och helt enkelt få en ny. Han i butiken (telenor) sa att han skulle skriva det som förslag, han menade på att det är något dem på verkstaden tar beslut om.
Vad jag vill komma fram till då - vad har jag för rättigheter som konsument? Har jag rätt att få en ny S3a? Eller kan jag "häva" det och säga att jag vill ha en annan telefon för jag är inte nöjd? Har hört alla möjliga versioner om att efter 3e gången har du rätt att reklamera osv.

Har haft problem med telefonen såvida att jag inte hör något när jag tar emot/ringer samtalen och nätet kan brytas när jag försöker ta emot/ringer. Allt detta till 80% av samtalen. Telefonen har blivit lagad, men problemet har uppkommit efter någon månad igen vid varje tillfälle. Hade inte haft något emot att få en annan telefon då jag inte är nöjd med S3an.

Av Kungfloppen

Kollade omdömena på processorn från Inet, ser ju positiva ut, samt Radeon 7950 är ju ett bra kort. Normal Hårddisk och normala Ram minnen. Så prisvärt är det nog allt, för 6k kan du nog inte få mycket bättre. Ang. Bf3 så ultra med 60fps är nog inte troligt men på high ska det nog kunna tåga på med bra fps. Att tänka på så har chassit inte möjlighet för några bra kabeldragning bakifrån, inte vad jag fått för uppfattning ifrån min brors dator i alla fall, men man kan ju inte begära mer för 440kr? .

Av Kungfloppen
Skrivet av KlasXpress:

Är 33 och hade älskat spel Dota 2 men koden jag fick var redan inlöst. Någon som har en kod över?? 371 timmar i Skyrim iaf och 248 i GTA IV

lägg till mig på steam så skickar jag en Dota2 key (kungfloppen)

Av Kungfloppen
Skrivet av okejbananen:

Sorry ezzu! Tänkte inte ordentligt. ;D

Så, detta är alltså det enda tipset jag fått: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2877392/2013-01-22

Någon som har synpunkter eller kan komma med något annat förslag så tar jag tacksamt emot dom! Jag är en extremt nojig och osäker köpare, därför jag ligger på lite här.

Synpunkter på det paketet du fått rekommenderat: Moderkortet har bara två slots för ram minnen (om du skulle vilja trycka i mer i framtiden), en SATA 6,0 Gbit/s (om du skulle vilja sätta i en till SSD och få ut maximalt), inget stöd för att köra SLI (om du skulle vilja slänga i ett till grafikkort till) och processorn är ingen "K" modell om du skulle vara intresserad utav att överklocka senare.
Det mesta jag nämt här är framtids grejer, grejer du kanske inte ens kommer utnyttja så det var bara en liten påminnelse ifall detta skulle vara viktigt för dig annars ser paketet bra ut!