Inlägg

Inlägg som vicd1 har skrivit i forumet
Av vicd1

Corsair obsidian 800d optimal flöde?

Hej,

Köpte precis ett GTX 970 och började då undra om jag verkligen har optimal luftflöde i burken. Så här ser det ut just nu, är detta OK eller kan jag göra det bättre genom att vända vissa fläktar?

Bild på flöde

http://postimg.org/image/gccsggng7/

Just nu suger det in från baksidan och blåser ut på ovansidan. Fläkten i nedre högra hörnet suger in luft.

Av vicd1

Vad har du för hårddisk? Vissa ssd diskar orsakar blåskärmar om man inte uppdaterat firmwaren på den

Av vicd1

Vissa kommer spela på 2560* 1440 med custom högdefinierade texturer (skyrim, gta 4) och då har det visat sig att spel lätt kan komma över 2gb. Spenderar man 5k på ett kort så vill man ju att allt ska kunna maxas på native upplösning

Av vicd1

Najs! Tack för svaren, Köpte även 2st thermalright ty-140 som inte passar i lådan, märkte att det är 140mm fläktar med 120mm hål, maximalt otur med fläktarna. Aja nu är det tyst iallafall!

Av vicd1

Stängt av fläktarna till h100, dåligt?

Hej, jag köpte precis en ny dator. Chassit är corsair obsidian 800d med h100 kylning och i7 2600k cpu. Jag blev irriterad av ljudet och bytte ut fläktarna mot 2st scythe gt ap15 eftersom jag läste runt på internet att dom var mycket tystare och bättre. ICKE, man kan inte styra fläktarna genom att trycka på corsair knappen längre och de snurrar på fullvarv, riktigt störigt. Så jag köpte en seperat fläktkontroller (NZXT 2)och märker nu att de "rasslar" när jag minskar hastigheten till minimum. Kul...

Nu har jag stängt av fanskapet helt och kylningen kör utan fläktar och cpu'n ligger på runt 35-40 grader. Sätter jag på fläktarna så går det ner till 27 - 30 grader. Är detta okej? Det enda jag gör är att surfa, kolla på film, vmware och programmerar. Såklart sätter jag på fläktarna om jag ska spela spel eller något.