Inlägg

Inlägg som Sporrong har skrivit i forumet
Av Sporrong

@Emmz: Själva Chrome funkar betydligt bättre och datorn känns relativt normal nu. Det är det viktigaste för mig då jag inte använder den så mycket för underhållning utan mer för att bara jobba/plugga på. Att spela Youtube i Chrome är fortfarande en kraftansträngning för datorn verkar det som. Mycket hack sker vid 1080p och i de högre upplösningarna är det i princip ospelbart. När man låter videon ladda en och en går det hyffsat bra. Men när man har fler tabbar med flera videor så blir det bara värre, vilket är förståeligt. Ska se med kundservicen igen för att se hur det här ska lösas.

Mvh

Av Sporrong

Jag fick svar från asus och de bad mig att först installera den nyaste grafikdrivrutinen, vilket jag redan hade gjort. Om inte det skulle lösa mina problem så bad dem mig att resetta datorn och ominstallera windows. Detta tycks ha löst de problem som jag har upplevt och allting verkar gå mycket smidigare än innan. Jag återkommer ifall jag fortfarande upplever några problem i det här ärendet.

Svar från asus:
Hej X,
Tack för att du kontaktar ASUS Supporten.
Tråkigt att höra att du upplever problem med din produkt.

Det jag vill att du testar med är att uppdatera grafikdrivrutinerna som jag länkar till här nedan. Om de sedan inte löser problemet så får du tyvärr testa med att ominstallera datorn.
http://www.asus.com/se/Notebooks_Ultrabooks/ASUS_ZENBOOK_UX30...
Välj ditt OS. Gå sedan till VGA. Ladda ned den översta genom att trycka Global.
Packa sedan upp filen och installera därpå.

Såhär gör du en återställning om det inte skulle hjälpa.
Tänk på att saker kommer raderas såsom bilder, dokument och andra filer/program.
1. Gå till inställningar
2. Tryck ändra datainställningar
3. Gå till Uppdatera&återställ
4. Tryck återställning igen och tryck på kom igen under ta bort allt och ominstallera Windows.

Mvh

Av Sporrong

@ggustavsson:
Oj lite klumpigt läst av mig. Ja det förklarar en hel del.
1600x900 tyckte jag var för suddigt och 3200x1800 med 200% kändes något för lite. Därför kör jag med 250%...
Kan det vara det som påverkar att vissa fönster se de blir suddiga; att det är konstigt uppzoomning?
Jag märkte ingen skillnad iaf.

Seg laddning av sidor i chrome är fortfarande inte löst. Ska söka lite mer på nätet och se om jag kommer fram till något.

Av Sporrong

@ggustavsson:
Jag provade att köra med 200% och 1600x900 men det var alldeles för stort för mig. Det är ingen pekskärm så jag har inte riktigt något behov av den storleken. Skärmupplösningen har jag inte några större problem med längre. Kör på 3200x1800 med 250%, funkar helt ok. Vissa fönster/ikoner är lite suddiga eller pixilerade men det är inget jag direkt stör mig på då det är så få/så lite.

Det hackiga verkar mestadels sitta i Google Chrome. Det största problemet är att ladda in sidor då det är väldigt segt och tar lång tid. Det kan även hacka till en del när man använder vissa sidor. T.ex. när man har en youtubevideo uppe och ska scrolla ned till kommentarerna hackar det till en del. En del applikationer är rätt sega att starta, men det flesta verkar rulla på bra. Jag testade Firefox igen för att se om någon ny uppdatering skulle ha hjälpt, vilket det hade gjort. Firefox laddar in sidor mycket fortare än Chrome och känns som att den fungerar som den ska. Kanske får byta till Firefox helt enkelt...

@Sweetleaf:
Jo jag har läst runt en del och hittade också den lösningen, men jag märkte tyvärr ingen skillnad i hur Chrome beter sig.

Tack för svaren!

Jag har fått svar från kundservicen nu och de sade att jag ska vända mig till tillverkaren eller dess servicepartners. Men problemet känns inte som det sitter i själva datorn längre utan i inställningar i Chrome eller liknande? Jag fick ett telefonnummer från kundservices som jag tänkte ringa imorgon och se hur problemet ska lösas.

Av Sporrong
Skrivet av ggustavsson:

Även om nu core M CPU som den datorn har inte är lika snabb som dom U baserade så ska den inte ha problem med seghet eller hackig video.

Kör du HTML5 i eller flash youtube? du kan ju ladda ner flash och se om det blir bättre.
Dock om du ite kör flash bör du ställa in HTML5 spelaren i youtube, gör du här https://www.youtube.com/html5

Kommer bli en del skalningsproblem när skärmen är liten och upplösningen är hög i Windows 8.1, speciellt när fönster inte följer Windows standard.

Men du kan laborera med upplösning samt skalning här för att få det så bra som möjligt.
Kolla vilken skalning du har inställt till att börja med, bör vara 200%
En annan snabb lösning kan vara att ställa in 1600x900 som upplösning samt 100% i skalning.

Tack för snabbt svar!

Ja det är det jag reagerade på att datorn hackade trots en helt okej processor. Jag har t.ex. en billigare bärbar med betydligt sämre processor i som skulle krossa den här datorn i snabbhet just nu...

Det verkar som det är HTML5 som körs mestadels: "The HTML5 player is currently used when possible.".
Jag använder bara Chrome och därmed ska ju Adobe flash även uppdateras automatiskt. Testade runt lite men det blev inte någon speciellt skillnad. Jag tog en titt på skalningen som redan är satt till 250%, men trots det finns det vissa fönster som fortfarande är super tiny.

Jag ska se om jag får vidare svar från supporten där jag köpte den ifrån vad dem tycker om saken, i synnerhet ang. hacket i program osv.

Av Sporrong

Asus UX305FA seg, laggar och suddiga programmfönster

Jag har precis köpt en ny ASUS ZENBOOK UX305FA och har en del problem med den.
Specs: 8GB RAM/ Core M/ 256GB SSD/ QHD+ display (3200x1800)/ 13,3"

Problem:
1) Jag upplever datorn otroligt seg när jag t.ex. använder chrome och youtube. Dem två är förmodligen de värsta programmen att använda med den här datorn. I youtube bara hackar videon i princip konstant och klarar aldrig riktigt att ladda hdvideos. Chrome är också allmänt hackigt vilket även är irriterande. Kan detta bero på att processorn helt enkelt inte pallar med? Jag har inte riktigt koll på hur bra processorn är men har hört att den inte riktigt är top notch så att säga. (Men den borde väl ändå klara av att köra enkla program?). (Jag spelar förövrigt inga spel på den).

2) Eftersom skärmen har en lite lustig upplösning så blir en del programfönster jättesmå. En del andra fönster blir suddiga och det är just det jag stör mig mest på. Går det att lösa på något sätt?

Försökt själv:
Det som jag har gjort för att få saker och ting bättre är att jag har laddat ned alla windows uppdateringar (över 100st). Jag har även laddat ned java, och andra nödvändiga program. Datorn var alltså superseg generellt innan uppdateringarna, men efter har det blivit lite bättre.

Lösning:
Finns det någonting jag kan göra själv för att lösa de här problemen eller måste jag lämna in den? Känns ju lite jobbigt att lämna in den på support när den endast är 2 dagar gammal... :/

Tacksam för svar!

Mvh