Inlägg

Inlägg som herr hultin har skrivit i forumet
Av herr hultin

Kan tänka mig pröjsa 750+frakt (eventuellt kan jag ta mig till malmö, men väldigt stort kanske där) för RØDE + Pop filter Om jag faktiskt hämtar klipper jag skärmen också isf, 200kr.

Återkoppla gärna innan helgen, då jag måste åka under helg

Av herr hultin
Skrivet av MrMadMax:

Har nån magkänsla av att dem leverans "problemen" kommer lösas helt magiskt efter att 480 släppts 😉 #foliehattenpå .

Ge mig 29 Juni! 😊
Ska mitt GTX 680 gå i pension detta året månntro?!?

Sitter och tänker exakt samma, mitt 680 börjar visa ålderstecken också (ökad värme och lägre OC). Men jag stor osäkerhet vilket kort jag ska köra på, vi får väl se hur det ser ut framöver, tänker då inte rusa in i ett beslut utan information

Av herr hultin

Gillar att ha make inbyggt, så störande att behöva hålla på med externa kompilatorer i Windows miljö, frågan är om de byggs för Windows eller Linux miljö i sådant fall och om man kan kompilera .net applikationer och liknande

Av herr hultin

inte dåligt att få den prestandan med det grafikkortet för den pengen inte!

Kör samma Chassi i min gamingrigg, stormtrivs men fingertryck får ju tas bort varje gång efter tjejens systerdöttrar varit på besök, men det är det värt tycker jag

Av herr hultin

Ser ju absolut trevlig ut, men priset är väl lite i överkant kan jag känna. Idag kör jag med någon i C serien från Logitech, visserligen bara 30fps o 720p, men den kostade 10% av det, funderar på att uppgradera men att gå in på 2000kr klassen känns onödigt, men för de större streamers eller folk med riktigt djupa fickor är det väl växel slantar, ändå.

Kul med ny teknik dock, då kanske de snart kommer ner i de lite lägre prisklasserna för jag är allt sugen på att prova djupsynen på kameran, låter häftigt och smidigt.

Skrivet av Christley:

kanske för att webkameror inte är en stor marknad och att dumpa massa pengar i denna marknaden inte betyder att de är säkert att dom tjänar tillbaka denna summa. de enda jag vet som använder webcams idag är streamers och eventuellt de få som har långdistans förhållanden. den sista gruppen vill inte lägga 2k på en webkamera, och normala streamers vill inte heller det. det är bara streamers som kan leva på det eller som är rik från början som skulle lägga den summan. det gör att gruppen att göra vinst på är liten

Marknaden är mycket större än du tror. Om man bortser laptops så används de flitigt inom affärsvärlden, jag har haft fler videosamtal på flertalet kontor än telefonsamtal, dock är väl kanske inte Razer de som kommer köpas in nästa gång man uppgraderar som företag.

Av herr hultin

@Ricerunner: Du får inte glömma de som faktiskt har noll intresse av att bygga sin dator.

Företag måste ju köpa hundra tusentals maskiner varje år dessutom och hävda att de ska bygga sina system själva är idiotiskt.

Av herr hultin

inget direkt nytt tycker jag, min Naga 2012 gjorde samma sak och jag kan bara anta att inte heller den var först ut med utbytbara sidor. Dock var den endast utbytbar på högersida, med tre val.

Av herr hultin
Skrivet av Nixzore:

Men de borde kanske inte exkludera D1 och WC1/WC2

Håller med, WC1&2 var mina allra första steg in i PC gaming, och Diablo 1 har jag faktiskt inte spelat om så en sekund i mitt liv, är dock en fanatisk diablo fantast och trots allt hat mot D3 så är spelet fortfarande roligt, i mina ögon.

Kul grej, dock tror jag det är det vanliga hype tåget och spelen kommer inte spelas så mycket som folk verkar tro, upphottade eller ej.

Av herr hultin

Har provat 3 usb stickor nu, samtliga har mer än tillräckligt med plats men jag tror (teori!!) att Fat32 inte är rätt medium då min ISO fil för Windows 8.1 är >4gb så jag får ett fel som följer;

We were unable to copy your files. Please check your USB device and the selected ISO file and try again.

Provade således med en mindre verison, både av w7 och w8/8.1 utan framgång med samtliga USB stickor och följde "fixen" som står i artiklen, men inget hjälper mig vidare.

Jag har ingen optiskläsare så USB är mitt enda alternativ, blir galen. Microsofts egna downloader står och tuggar och inget händer, låtit den stå på över natten och den förflyttar sig inte över 0%.

Av herr hultin

Har ett asus 680 4gb, begär 1500 inkl frakt för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av herr hultin

Just Ssd byte är inte på frågan. Mina 2x250gb är inhandlade i januari och ena körs os/drivers Chrome och annat mindre från, andra har han om spel.

Funderar på 290 men är x-fire verkligen värt det? Frövånansvärt okunnig inom sli/x-fire lösningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av herr hultin

Just nätdel är inget problem då jag kom hem till en trevlig överraskning i form av ett CM v850 då tjejen hört mkg1gny om priserna på det + sleevade kablar.

Ja ett 980 hade varit trevligt men priset är svårt att försvara från där jag sitter. Är skeptisk till AMD haft ett par av deras kort förr och blivit besviken av livslängd. Sist var det 5870 så det var förvisso ett bra tag sedan nu. Priset är dock enkelt att försvara, något att tänka på iallafall.

Jag är inte i panik att uppgradera, så tänker inte göra något förhastat.

Ja, överklocka är då inte min starka sida. Ska kika på länkar och förstå mig på det bättre. Jag tror rent av jag nyttjade den inbygda överklockningen i mitt mobo, korkat. Antar atg de 25% kördes upp på mina minnen också vilket inte känns orimligt att anta att dom inte klarade hantera.

Tack för all hjälp hittills.

Skickades från m.sweclockers.com

Av herr hultin

Glömde såklart nämna att jag sitter på två st ssd à 250gb.

I vissa spel är lagg ganska påtagligt även på lägre inställningar och inte sällan måste jag sänka mina OBS inställningar för att inte cpu usage i task manager ska nå eller förbli runt 100% .

Planen är i dagsläget att tjejen som är hobby gamef ska spela samtidigt med softxpand så då ökar trycket ännu mer.

Jag har intr klockat något i maskinen och cpu är kylt med inteös vattenkylning så det borde inte vara några större problem att göra detta men inte säker på att denna cpu är upplåst, hur kan jag kolla det? Har provat i bios när maskinen var ny och brände då tre av mina minnen. Detta var när minnen var billiga som tur var men är lite nojig som ni nog kan förstå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av herr hultin

Uppgradera - men vilken komponent?

Hej glada sweklockare!

Vad jag använder min dator till; Kort sagt det mesta, jag kompilerar program, spelare alla möjliga spel och streamar då även gärna mitt gameplay.

Nuvarande specifiktation:
Asus sabretooth x79
Intel i7 3820
Asus gtx 680 4gb
Corsair dominator 4x4gb @ 1866mhz

Nätdelen minns jag inte och ör inte vid maskinen för att kolla, men det är ett 750w 80+ klassat så mycket minns jag.

Vilken individuel komponent hade gett mig en störst skjuts framåt när jag streamar och spelar? Spelar inte enbart tunga spel utan mest Tibia i dagsläget även om andra spel händer. Kör 2x1080p skärmar via dvi och endast en av dom har annan ingång, hdmi.

Tacksam för hjälp. Exakt budget är inte fastslagen ännu men ett par tusen är jac beredd att spendera.

Av herr hultin

GTX680 4gb

Hejsan,

Tänkte köra SLI gtx 680 och letar därför efter ett kort med exakt detta namn;
ASUS GeForce GTX 680 4096MB DirectCUII (andra tillverkare ska väl iofs funka, eller har jag fel?)

Kan tänka mig pröjsa runt 1500-1800 för detta beroende på skick och om garanti/kvitto finns.

Frakt står givetvis jag för.

Har du en slibrygga liggandes när du säljer till mig köper jag gärna den också för en liten slant

Tack på förhand,
Johan

GTX680 4gb

Av herr hultin
Skrivet av Dummyer:

Ibland är det bättre att lägga ner mobilen och vara i nuet, sweclockers filmade trotts allt händelsen.

Detta är något jag håller med om så in i bänken! Väl talat min gode herre (eller fagra mö, om det nu är så det ligger till)

Har alltid varit sugen på att dra till DH, aldrig riktigt kommit till skott bara. 24 år gammal och börjar väl nu känna att jag närmar mig övre åldern på vad som är socialt accepterat för denna typen av lan.. Nåja, jag har aldrig tagit hänsyn till sociala normer i större utsträckning, varför börja här och nu?

Av herr hultin

Skitsnack att det inte skulle gå eller liknande.. Hash() heter php funktionen, man kan ju även använda tex sha1() eller dyl, tex sha1($salt1.$password.$salt2) eller liknande. Svårare än så är det inte, funktionerna heter lite olika beroende på språk men funktionaliteten är där och är busenkel i samtliga språk jag stött på som uppdaterats de senaste 10 åren.

Hur ett stort företag inte kan ha detta från början går förbi mig. Jag vet ett företag, tänker självklart inte nämna vilket, jag var inblandat i för ca ett år sedan, där lösenord hanterades på samma sätt. Problemet där var ännu värre innan jag fick gå in och ändra, då behövde man enbart rätt URL (som google med lite otur kunde snappat upp, inga robots.txt) så var man inne i hela systemet. Detta var ett företag med en omsättning på dryga 5 miljoner kronor, för att påvisa hur farligt det var loggade jag in (utan att faktiskt göra något väl inloggad bör tilläggas) på vissa kunders epost med de detaljer de hade knappat in hos oss.

Säkerhet på internet är något alla borde jobba STENHÅRT på att ständigt förbättra, de som vill in i systemen gör det sannerligen (Kan du skydda dig, hittar du ofta vägar runt andras skydd / avsaknad av skydd)

Av herr hultin
Skrivet av FallenHero:

Det är de filer som ska vara med, om du öppnar den medföljande PDF-filen så får du utförliga instruktioner i både text och bild

Ah, läste det mer noga och försökte igen, detta utan vidare framgång då skiten fortfarande hävdar sig köra på v1.2 av Firmware, ska prova stoppa i disken i en annan maskin och se om det kanske kan hjälpa då jag läste något om att vissa system inte vill uppdatera utan vidare.

Av herr hultin

Dragit ner rarfilerna som skall vara till min FORCE 3 120GB, dock finns det ju inte någon drivrutin att välja i mapparna, hur har ni andra gjort eller är jag helt ute och cyklar? Hjälp uppskattas, är så trött på mina BSOD att snart åker disken ut genom fönstret.

Dessa filerna återfinner jag i en mapp med namn "FW1-3"

22788_fw_cl_mlc_Micron_64Gb_MT29F128G08CFAAAWP_2Q_2C_1D_S_PP_R00714_s512.vic
22793_fw_cl_mlc_Intel_64Gb_JS29F16B08CAME1_2Q_2C_1D_S_PP_R00703_s512.vic

Ingen av dessa känns rätt, då min disk inte passar in på storlek, namn eller tillverkare. Tacksam för all hjälp jag kan få!