Inlägg

Inlägg som Ninjameister har skrivit i forumet
Av Ninjameister

Skall prova! Återkommer.

Av Ninjameister

Har testat hårdvarubiten nu. Inget mysko där iaf.
Hur menar du med att testa med live-usb av ubuntu? Förklara gärna!
Testade avinstallera drivrutinerna på förra musen och låta windows själv hitta några till den. Dock var det samma problem. Känns ändå suspekt iom att alla andra knappar på musen fungerar?!
***bort/mod***

Av Ninjameister

Kör musen på USB 2 på baksidan av datorn. Yes har USB i frontpanelen där ena slotten burkar ha ett usb minne i sig över tiden. Musen fungerar dock ej bättre i denna slotten utan exakt samma fel som i övriga. Skall testa koppla bort dem.

Blir värre över tiden. På t.ex. 2 månader har tiden gått från sekunder till minuter innan musen rör sig. Skannat datorn med flertalet prog utan resultat. Allt annat funkar klanderfritt utom just x och y registrering på musen/mössen.
kör stationär:
ASUS GEFORCE GTX 560 TI DCII TOP 1GB PCI-E DVI/HDMI
Asus MAXIMUS IV EXTREME B3 P67, Socket 1155, E-ATX
Intel® Core i5 2500K, 3.3GHz, 6MB
Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/VENGEANCE
Corsair SSD Drive 90G Force3

Annars kanske man får köra på ominstallation av OS.

Av Ninjameister

Nej står inte razer på någon av mössen. testat med en mx 518, en R.A.T 7 samt en annan.

Av Ninjameister

Möss rör sig inte men knapparna fungerar!

Tjenare!
Kör windows 7 Ultimate sp1.
Problemet har kommit senaste 2 månaderna.
När jag startar datorn går mus och tangentbord igång. Båda lyser. Jag kommer in i windows och där funkar tangentbordet felfritt och samtliga knappar på musen.
DOCK kan jag inte röra pekaren alls åt något håll. Till en början fick man sitta och snurra på musen tills den gick igång. tid ca 20 sek. Men preblemet blir värre och värre så nu får man sitta i 2-3 min innan den går igång. Går man iväg t.ex. 20 min och kommer tillbaka startar den inte bara för det utan man måste sitta och snurra.

Har testat avinstallera musen och installera om den med nya drivrutiner. Funkar ej. Köpte ny mus då jag trodde det var problemet. Funkar inte det heller.
Bytt USB-port utan lyckas. När den väl startar är den ok fram tills datorn stängs av igen.

Några förslag på åtgärder att prova eller kanske tom lösningar?

Tackar på förhand!

Av Ninjameister

Var precis och inhandlade mitt nya tangentbord. Efter att ha känt och klämt på alla olika modeller och varianter som fans så blev det slutligen ett Black Widow Ultimate... Var dock riktigt svårt att välja men efter övervägt alla varianter så fick det bli det. Så bara att hoppas att det känns bra i längden!

Av Ninjameister

Hmm.. Ja det blir till att svänga inom och känna och klämma på alla modeller i veckan. blev faktiskt lite sugen nu på MK-85 också.

Efter sett dem ytterst pedagogiska bilderna misstänker jag att det är lämpligast att jag använder mig av linjära brytare. Röda verkar nästan mest logiska då.

Extremaz, jag kan varmt rekommendera R.A.T 7 musen. Oerhört skön och lyser lite rött, som du efterfrågade.

Av Ninjameister

Jag har än så länge bara pillat på blåa brytare. Men om jag förstått saken rätt så blåa lättast, bruna lite hårdare, röda näst hårdast och svarta hårdast. Eller är jag helt fel på det?

Av Ninjameister

Byta till mekaniskt tangentbord, köpråd

Hej!

Då var det dags att uppgradera mitt gamla Razer Arctosa mot något modernare!

Jag är definitivt inne på att skaffa ett mekaniskt tangentbord, men är lite smått förvirrad när det kommer till brytare. Har förstått att vissa
lämpar sig mer för skriva på och vissa mer för spela osv.

Dem tangentbord som jag läst mig till lite här på forumet som verkar lockande är Mionix Zibal 60 och Razer BlackWidow Ultimate.

Var även inne i en butik och kände lite på BlackWidow för att jag hört att det inte var optimalt för FPS. Men baserat på den korta stund jag pillade
på det har jag svårt att se varför det inte skulle passa även där. Oavsett bör det väll vara en uppgradering från mitt gamla?!

Så alla synpunkter gällande dessa två, nån helt ny modell, eller bara en pedagogisk förklaring gällande brytare är jag väldigt tacksam för!

Priset bör vara mellan 700-1500:- Jag kommer främst att använda det till spela BF3 och slösurfa.

Av Ninjameister

Fick äntligen ett nytt kort från säljaren, efter en jävla massa krånglande.

Stoppade in det nya kortet och allt funkar som det skall. Så det är bara att hoppas att det håller.

Vill passa på att tacka alla ni som hjälpt mig, ett stort tack till er!

Av Ninjameister

Skall definitivt prova! Återkommer..

Av Ninjameister

Har testat 2 olika vertioner av Win 7 utan att installera något annat och får samma fel oavsett vertion. Testade att uppdatera VBIOS via ASUS GPU Tweak. Har inte testat med utility filen. Bör det vara någon skillnad?

Om jag nu skall lämna in kortet på garantin, måste jag återställa VBIOS till orginal för att den skall gälla, eller dem kollar inte sånt?

Av Ninjameister

Har kontaktat företaget som sålde kortet nu. Dem har ju sämre koll än en annan och deras support är nått fruktansvärt dålig.

Har testat klocka/underklocka. Uppdattera VBIOS. Har 2 st PCI-E kablar in i kortet (kortet kommer upp i rätt arbetstempratur) mm utan resultat.

Oavsett åtgärd kommer alltid felet tillbaka.

Kör just nu på mitt gamla Radeon HD 4870 och det funkar utan några fel. Så det måste vara kortet eller mjukvaran till det.

Av Ninjameister

Testat med 3 olika vertioner av windows 7, men får samma problem hela tiden, dock med olika intervaller. Ibland får jag det hela tiden, med ca 10 sek mellanrum. Ibland får jag det var 5:e minut osv.. Är verkligen trött på det... Vill helst inte lämna in skitet heller då det skulle ta 3 veckor. (men måste jag i slutändan får man ju göra det..)

Så är det ingen som har några tips eller andra funderingar på vad det kan vara? Kan jag ha kopplat något fel i kablageväg?
Använder jag fel BIOS? Behöver jag ändra nått i mina BIOS för att det skall fungera? Är det nått med komponenterna som gör att dem inte är kompatibla med varandra?

Av Ninjameister

Ja låter lite så, funderar på om man skall installera om hela os till en annan version. Kan det hjälpa?

Av Ninjameister

Kanske lite långsökt men jag har minnena Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/VENGEANCE. Läste följande "De är helt ok och gör det de ska, de kör dock i 1333 mhz standard så man får ställa in så de går i ca 1600 mhz i bios, glöm bara inte att öka volten till 1.6 V annars kör de inte stabilt och många moderkort kör inte i 1600 mhz om man inte ökar volten heller."

Kan detta vara rellevent för mitt fel? Hur ändrar jag detta i bios isf?

Av Ninjameister

Installerade senaste VBIOS, blev något bättre men felet uppstår ändå, dock inte lika frekvent. Har avinstallerat Firefox och använder mig av chrome.

Blev lite osäker på vilka värden jag skall sätta i ASUS GPU Tweak?! så har inte gjort detta än..

Men blev bättre av att fixa med VBIOS..

Av Ninjameister

Vad står det att din BSOD beror på? I vilka sammanhang får du det?

Av Ninjameister

Skall definitivt testa det med spänning! Nästa steg blir att flasha BIOS.
Hmm, det brukar dö i Firefox, men även på andra "ställen" så skall avinstallera det för att utesluta felet.. men Tomtelol hur frekvent fick du felet innan då?

Av Ninjameister

Testat alla nyare beta versioner av Gkort drivrutiner utan hjälp. Tänkte eftersom datorn är ett helt nybygge kan det vara nått till moderkortet man har glömt installera eller liknande??

Men BIOS på grafikkort, hur fixar man det?

Det kan inte vara nått i Mkortets BIOS man har bommat att fylla i?