Inlägg

Inlägg som Oskarolsson har skrivit i forumet
Av Oskarolsson

@Nickecs: Okej, det var det jag tänkte från början men det lät lite lite! Men då vet jag och har nu ändrat. Tack!

Av Oskarolsson

@kronwalled: Är det så? vad tycker ni är ett rimligt pris?

Av Oskarolsson

Speldator säljes

Hej,

Kort och gott, jag säljer av min stationära dator då jag inte behöver den längre och den bara tar massa plats. Jag orkar inte leta upp vad just allt specifikt heter, utan jag skriver det jag vet finns i den sen bifogar jag bild också.

Specs:
16g ram
780 GPU Asus
3570K CPU
CPU-Kylare Phantek
Nätagg Corsair AX850W
Moderkort Gigabyte
2st SSDs 1 på 120 gig (Corsair) och en på 250 gig (Samsung)

Jag tror att det är allt som behövs nämnas, i priset medföljer även en skärm BenQ 24'' XL2420T 144hz.

Vid intresse Mejla eller ring (0703324565) datorn finns bara för upphämtning, alltså kommer jag inte skicka den.

mvh

Läs hela annonsen här

Av Oskarolsson

Återigen tack för snabba svar!

Det verkar ju som att jag kan komma undan billigare än väntat och ändå öka prestandan rätt kraftigt! Sen återstår dock frågan hur man ska tänka för framtiden men det är ju en annan sak. Sen antar jag att man kan köra ett bra tag med denna setup?

Av Oskarolsson

Tack för svar!

Okej så det är så det ligger till, men om jag nu skulle kunna tänka mig att lägga till lite extra för ett 780 är det då mer rekommenderat och ger ut mycket mer prestanda än att trycka in ett extra 670? Jag hittar nämnligen ingen prestandaindex på den gamla 600 serien och 700 serien.

Av Oskarolsson

Uppgradering av grafikkort, tips?

Tjena Sweclockare!

Det är så att jag är sugen på att byta ut mitt förnuvarande grafikkort (Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA) men jag skulle behöva lite tips om vad för uppgradering som skulle ge bäst prestanda. Jag har även planer på att börja köra med 2 skärmar framöver så jag skulle behöva något som är bra för det också.

Jag skulle helst inte vilja överskrida 5000kr, några förslag?

Av Oskarolsson

Köpråd av ssd

Hej Sweclockers forum!

Det är så att jag sitter och funderar på att köpa en ny större ssd. Men dom med stor lagring och snabb skriv och läs hastigheter är så j**** dyra. Så jag undrar om det är möjligt att köpa 2 mindre och köra raid med dom? och få ut typ samma resultat som att köpa en stor?

De jag har kollat på är dessa http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/131483-ocz_intern_ssd...

Vore tacksam för hjälp!

Av Oskarolsson

Jag sitter med ett MSI GeForce GTX 560Ti 2GB PhysX

Jag har även upptäckt problem med detta grafikkort, det händer ibland att skärmen slocknar, sen startar den igen så säger windows att mitt grafikkort har slutat fungera med har blivit reparerat.

Av Oskarolsson

Tack för svar.

Så en 6 kärning är alltså bäst? Jag kör just nu med en AMD Phenom x6 1055t, klockad till 3,7ghz men kan fortfarande inte köra på högsta grafiken på WoW....

Av Oskarolsson

Bästa amd CPUn för spel?

Som rubriken lyder så undrar jag vilken cpu som är bäst för spel hos tillverkaren amd. Jag spelar för det mesta world of warcraft.

Av Oskarolsson
Skrivet av Rydisen:

Är det ghosting eller flickering? För för mig är flickering något som bara finns på CRTs.
Är det ghosting så ska väl skärmen ha något spelläge som hjälper mot det tror jag?

Jag är inte så bra på vad allt är så jag skrev båda för säkerhetsskull men då antar jag att det bara är ghosting

Av Oskarolsson

Ghosting/Flickering Gör mig galen!

Har köpt en Eizo foris fs2331 för cirka 2-3 veckor sen, upptäckte inte själva ghostingen/flickering när jag väll precis hade börjat använda den. Men nu när det väl kommit så blir jag nästan galen utav det... Det är inte så diskret utan man ser det ganska väl och är sjukt störande (spelar för det mesta world of warcraft) så min fråga är. Går det att fixa så att man får bort ghostingen/flickering på något sätt eller måste jag byta skärm?

Av Oskarolsson

Mörka streck/skuggor från botten till toppen av skärmen

Köpte en Eizo 23" LCD Foris FS2331-BK för cirka 2 veckor sen. Har nu fått jobbiga streck från kant till kant på bilden, speciellt när jag spelar. (World of Warcraft) Vad beror det på det är jättestörande..

tacksam för hjälp och tips.

Av Oskarolsson

Har fått igång datorn nu igen, testade med att sätta i mitt gamla grafikkort och då fungerade det. Sen tog jag ut det och satte i mitt nya igen så funka det också. Har ingen aning om hur det bara ville funka men nu rullar det på igen!

Tack för svar och hjälp.

Av Oskarolsson

Oj nu blev det mycket på samma gång... och jag kan väl erkänna att jag är rätt kass på vad allt heter och vart allt sitter...

Det här är det moderkortet jag kör på nu http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=637650

vet inte om det är till någon ytterliggare hjälp + att jag inte är förnärvarande vid min dator just nu så kan inte göra någonting.

Av Oskarolsson
Skrivet av Blargmode:

Testat att flytta skärmen till moderkortets videoutgång?

Jag är ganska dålig på datorer ingen aning om vad den sitter/vad det är

Av Oskarolsson

Testade att Trycka dit ramen men de satt som dom skulle. Provade även att ta ut 2 st men det gav inge resultat de heller. Angående moderkortet ser jag inga lampor alls varken gröna eller röda som indikerar fel. Ska testa att dra ut hårdisken.

Av Oskarolsson
Skrivet av Ferrat:

Får du inte ens upp BIOS på bilden?
Eller är det just när windows skall starta som det slocknar?

Jag får varken upp BIOS eller Windows, Jag ser bara att skärmen går igång alltså att knappen går från orange till blått, sen ser jag bara att de svarta på skärmen blir en gnutta ljusare som att den är påväg att gå igång men den fastnar på det svarta.

Av Oskarolsson

Allting går igång men får ingen bild...

Som rubriken lyder så fick jag ett problem igår. Det jag gjorde innan det hände var att jag avinstallera mina drivrutiner för mitt msi gtx560 ti grafikkort för att sedan reboota för att installera in nya.. Men nu när jag startar datorn så får jag ingen bild... Allting går igång i datorn, fläktar på grafikkortet,processorn ja you name it. Min första tanke var att blåsa ut lite damm från datorn (ingen dammsugare använd) men det gav inga resultat de heller så nu återstår frågan är mitt grafikkort paj eller mitt moderkort? eller kan det vara ngt annat som är fel?

Tacksam för hjälp!

Av Oskarolsson

Skärmen slocknar

Har haft problem med mitt grafikkort, från ingenstans så slocknar skärmen i några sekunder och jag får ett skrämmande ljud i mitt headset, men efter några sekunder så går skärmen igång igen och windows säger att mitt videokort har slutat fungera med har blivit återställt, har hänt ett antal gånger nu men det händer inte ofta. Vad kan problemet vara? jag har den senaste drivrutinen.

jag har ett http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=648530 grafikkort