Inlägg

Inlägg som I_Huvet har skrivit i forumet
Av I_Huvet

Om jag har förstått det hela rätt så finns ett fullvärdigt Office-paket à la Microsoft på marknaden, även om mac-versionen inte är lika väluppdaterad som windows-versionen

www.microsoft.com/mac/products/office2004/office2004.aspx?pid...

Så något problem med ordbehandlingsprogram etc ska det ju inte vara.

Sen vad gäller Photoshop och dyl. så kommer iaf jag att använda mig av dualboot och använda windows till ex. PS, Dreamweaver mm.
Alltså använda den interna disken som systemdisk och musik och skaffa mig en liten smidig 2.5" extern till lagring. Sådana finns ju i extremt litet format med bra kapacitet (inte direkt dyrt heller)

Citat:

Annan fråga;
Macbook har inte den upplösningsspärr som iBook G4 hade va? Alltså att man bara kunde köra kloning och samma upplösning som skärmen hade?
Fungerar det att koppla in macbooken till en LCD-TV och köra HD-material utan problem? Pallar grafikkortet sådant material?
Exempelvis 720p, 1080i eller ännu bättre 1080p?

Det ska inte vara något problem vad jag har förstått, 1920x1080 är vad jag har för mig den maximala upplösningen när du kör extern skärm via mini-dvi. Och det ska väl räcka

Av I_Huvet

Vad gäller ditt dilemma med upplösningen på macbook så ska du inte känna att du går miste om någonting. Jag har alltid föredragit att ha så hög upplösning som möjligt, men att gå högre än 1280x800 på en 13.3" WS skärm kommer förmodligen bara bli störande i längden. Jag uppfattar 1280x800 som maximala möjliga upplösningen på den skärmen för att man ska kunna arbeta med den utan att låta ögonen jobba ihjäl sig. Ska tilläggas att jag inte har några som helst synproblem

Vad gäller programutbudet så kan jag inte påstå att det verkar vara ett problem, det finns oftast/alltid en macversion eller ett fullgott alternativ. Och för de program där det inte gör det finns ju alltid möjligheten till dubbla OS att tillgå.

Av I_Huvet

Jag sällar mig till den stora skaran och säger MacBook.
Haft min i ett par dagar, och ska jag vara ärlig behöver jag knappt ha datorn på för att det ska vara värt köpet
Jag var dessutom i samma situation som du, har aldrig ens sett OS X in action, men tänkte vafan, det ska ju vara bra. Och det var det. Tar en liten stund att vänja sig, men så fort man kommer in i det känns det som om man använt det hela sin datorbundna livstid. Vad gäller högermusknapp så fungerar tvåfinger-musknapp-tekniken utmärkt, också scrollen är en väldigt bra lösning.
Dessutom är ju fjärrkontrollen med Front Row (ipod-menysystem i megaformat på skärmen) lite pricken över i.

Lycka till

Av I_Huvet

Jag hade exakt samma dilemma som dig för en knapp vecka sedan. Stod i valet och kvalet mellan en Dell 640m och en MacBook. Valet föll till slut på MacBooken, av några ganska enkla anledningar.
- Mindre format, tunnare och en smula lättare.
- Extremt mycket snyggare design
- Fjärrkontroll med FrontRow (iPods menysystem i megaformat på skärmen direktkopplat till iTunes)
- Möjligheten att både köra OS X och Windows (Har ännu inte installerat Boot Camp, men tydligen går man tillväga så att man i OS X skapar en drivrutinsskiva och sen bootar om datorn genom Boot Camp för att installera Windows, verkar rätt simpelt)

Ska tilläggas att detta är min första Mac, så jag gav mig in på ett för mig helt nytt OS. Har inte stött på några som helst problem, tar en stund att vänja sig dock.
I övrigt är jag extremt nöjd med min nya älskling.
Alltså, rekommenderar jag MacBook'en.

Av I_Huvet

Som onaka skriver så har dells inspiron 640m uppvisat extremt bra batteritid med 9cells. av de tester jag läst (oberoende) så kom de upp i ca. 4h filmtittande och 8h "vanligt" användande. Dessutom är den datorn vad jag förstått ganska prisvärd. 1.66ghz Core Duo, 1gb ram, 80gb hdd, dvd-rw, blåtand, wlan osv osv. för runt 10 000:- inkl moms.

Macbook 13.3" sägs också uppvisa bra batteritid, inte fullt så lång tid som Dell men ändå strax under 6h vid normalt användande. Prestandamässigt skiljer sig dessa modeller inte så mkt från varandra, du får lite mer för pengarna av dell. Kom dock ihåg att du tappar i designen. Dessutom sticker ett 9cells batteri ut en del där bak på 640m, vilket kanske inte är en total höjdare. Viktmässigt skiljer det sig ca 0.2kg och tjockleksmässigt ung en cm.

Jag själv valde just mellan dessa modeller och det slutade med en beställning av Macbooken. Mycket pga designen och det tunnare formatet.

Lev väl

Av I_Huvet

Snygg casual/street väska till macbook 13.3"

Letar efter en trendig och snygg casual/street inspirerad datorväska till min nyinköpta macbook 13.3"
Tips på nätshoppar med stort utbud eller möjliga fysiska butiker i stockholm som kan tänkas ha ett bra utbud?

Lev väl

Av I_Huvet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erkkan
Kan vi inte hålla oss till ämnet vill ha bra svar på det jag frågade och inte om merom kommer eller ej som har disskuterats i typ 5 andra trådar så hjälp mig med detta!

Såja, inte hetsa upp sig

Ville enbart reda ut den frågan eftersom jag själv sitter och väntar på att farsgubben ska ringa så en beställning på en macbook kan skicka iväg från hans företag. Momsfritt gillar jag.
Den uppenbara slutsatsen av detta inlägg är alltså att jag ger blanka fan i de problem som har varit, eftersom dessa enligt alla möjliga källor ska vara åtgärdade och att jag gladeligen väntar ~14 dar på att få min precious.

Over and out

Av I_Huvet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaqob
Vet att man egentligen inte ska resonera så, men jag hade nog fasiken väntat nån vecka... Är ju inte allt för orimligt att apple uppgraderar till Merom hyfsat snart

Vad jag har förstått så är väl Merom kodnamnet för Intels bärbara Core 2 Duo processorer (på samma sätt som Conroe var kodnamnet för de stationära processorerna), och sådana sitter ju redan i alla modeller av macbook. Eller är jag helt ute och paddlar?

Lev väl.

Av I_Huvet

spännande storlek, håller dock med om att dom borde jobba på priset på befintliga produkter så att man själv inte ska behöva vara uppfinnare av nyskapande elektronikprylar för att ha råd med dem...
men de e klart, framsteg är alltid fascinerande.

OT: undrar vilket land man ska komma från för att kunna läsa ctrl+alt tecknen på tgb

Av I_Huvet

dumpa idén med att bygga i spånskivor... ett otroligt otacksamt material att jobba med =/
om jag var du så skulle jag satsa på att kila till närmaste brädgård å införskaffa ett par kvadratmeter 12 mm MDF-board... eller helt enkelt använda dig av ädelträ, men då uppstår bla två problem.
1. ädelträ "lever" dvs rör sig när luftfuktighet förändras
2. Dyrt... blir ett par slantar mer

en kvadratmeter 12mm MDF kostar bara runt 70:- plus moms, vilket är en överkomlig summa. du vinner på de i längden

good luck!

Av I_Huvet

aj fan, ja de va ju dåliga nyheter... men den kostade bara 250:- så de e rätt lugnt... förhastade mig kanske lite i mitt köp, men de va ju billigt
den hade ändå fått legat och dammat ett bra tag til fördel för storprojektet som är i görningen... projektlog kommer, men vill ha nått att visa upp först, mest idéer än så länge

tack för hjälpen iaf, får ta å läsa på lite om elektronik så ja inte gör fler såna här misstag

Av I_Huvet

cr*p... hittar de inte...men har för mig att ja sett ett sånt nånstans på nätet... får fortsätta leta imorn =/

Av I_Huvet

ja tror de gör de.... men enligt en kompis så krävs ett annat kopplingsschema för att kunna hantera den grafiska informationen...men som sagt, jag är inte speciellt insatt, så vet inte om det går att lösa ändå =/

Av I_Huvet

men de e ju de som e problemet, hittar inget kopplingsschema för grafiska seriella lcd'er... annars skulle ja nog inte fråga här.

Av I_Huvet

absolut, den där har ja också... men problemet ligger i att ja inte vet hur ja sen ska koppla den till datorn... har läst att seriella lcd'er ska kopplas till antingen com-port (rs-232?) eller usb... och det verkar finnas nån typ av kretskort med usb-hona och 14pins hane som man kopplar fast på 14pins kontakten men de kostar runt 500:- vilket ja inte är redo att betala....

ja kanske pratar helt i nattmössan nu, så rätta mig om ja har fel

edit: det bör tilläggas att ja e en klassificerad nybörjare på elektronik området

Av I_Huvet

nu är det fixat, fungerade iof innan också, iaf för mig :)....
aja, hoppas de funkar nu

Av I_Huvet

Kopplingsschema till denna LCD?

Har inhandlat en grafisk (förmodligen seriell) LCD 320x240 pxl med 14pins kontakt... men hittar absolut inget kopplingsschema... nån som har lite span på dom här grejerna som har lust att hjälpa? tänk på att de snart e jul, då ska man vara snälla å hjälpa varandra

här är bilder på lcd'n:

http://howard-tech.net/ebay/LCDback.jpg

http://howard-tech.net/ebay/lcdfront.jpg

Lcd
Av I_Huvet

Re: Lcd

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mousie
Hej.

Jag har hittade en lcddisplay i min gamla stereo. Men nu har jag ett problem.

Den har 26pins. Går det använda den då? Hur kopplar man då? Jag har bara sett guider där det finns 14pins.

Här har en bild så ni förstår.
ftp://62.119.104.201/lcd.gif

Du skriver att du hittat guider för 14 pins... detta är nått ja letat ihjäl mig efter men inte hittat, har du lust att slänga upp en länk, vora dundrans bra!

Av I_Huvet

antec sonatan e j*vligt fin... har funkat alledels utmärkt, å har faktiskt reducerat datorns ljudnivå... dessutom e de stilrent, men de e bara min åsikt

Av I_Huvet

låter som att de kommer skena iväg i pengar.... får vänta tills efter jul iaf, måste ju köpa klappar till familjen
hursomhelst, fick displayen på posten ide... det är en EDT EW32F51FLY (kolla länk) så om nån kan ge lite tips om hur man lättast kopplar in den så skulle de uppskattas...tror att de e en seriell vilket kanske försvårar inkopplingen?

http://www.edtc.com/EDT/Products/Specs/215.pdf