Inlägg

Inlägg som Pursche01 har skrivit i forumet
Av Pursche01
Skrivet av 1up:

@Pursche01: Det finns sdk till samtliga spel som stöder moddning i steam t.ex. Bara för att det i mjukvaran finns stöd för gamepad, ratt, surround, nvidia/amd, osv betyder det inte att alla enheter har det.. eller hur?

Det är STOR skillnad på SDK till spel och SDK till en konsoll, SDK'n brukar följa med devkits och innehåller byggkedjan från ren kod (vanligtvis C++) till maskinkod. Denna byggkedjan brukar med 99.9%'s sannolikhet inkludera en kompilerare, beroende på vilken kompilerare samt vissa grejer kring kompileraren så bör det gå att konstatera vad det är för operativsystem. Om vi har TUR så finns det även extra stöd för specialiserade funktioner som SSE3 (eller AMD's motsvarighet) som skulle berätta vilken tillverkare det är på processorn. Och detta är utöver att en SDK oftast inkluderar exempel samt dokumentation på hur saker fungerar, vilket återigen skulle kunna ge oss väldigt stora ledtrådar till vad som finns i enheten.

Av Pursche01
Skrivet av 1up:

Bara SDK som lämnats till utvecklare, säger inte någonting om själva enheten i sig.

Detta stämmer inte alls, en SDK brukar inkludera buildtools (som krävs för att kompilera koden till enheten) vilket skulle kunna peka på vad konsolen har för arkitektur både när det gäller OS men även processor.

Av Pursche01
Skrivet av Aje:

Bara jag som är nyfiken på den elektromagnetiska strålningens inverkan på organiskt material vid dessa kapaciteter?

Detta handlar om icke-joniserande strålning, detta innebär att frekvensen är för låg för att jonisera (flytta elektroner) när den åker igenom materia. Detta innebär att det är ofarligt, det är den joniserande strålningen du bör vara orolig över. Solen ger dig mer skadlig strålning på en dag än vad huselektronik gör under deras livslängd. Tyvärr finns det många myter om strålning och det finns även många okunniga personer som går ut i media och hetsar upp allmänheten utan att veta vad de pratar om, därav denna konstanta diskussion om strålning från elekronik.
Det som SKULLE kunna hända med icke-joniserande strålning är att du gör en microvågsugn av det igenom att pumpa in extremt mycket ström och stå väldigt nära, men det är inget realistiskt scenario.

Här har du lite mer läsning:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Icke-joniserande_str%C3%A5lning
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-ionizing_radiation
http://www.theguardian.com/technology/askjack/2012/sep/27/wi-...

Av Pursche01
Skrivet av Hzup:

Finns redan en tråd om detta spelet.

http://www.sweclockers.com/forum/116-massiva-onlinespel/10855...

Ta det i den tråden. Mod lås/merga trådarna?

Det är VÄLDIGT irrelevant information och den andra tråden har refferenslänkar till spelare som inte spelar längre.
Nu gör vi en ny push för att få in nya spelare och hoppas på att få ha en ny tråd som inte någon spelare som inte spelat på ett år äger, vi kan helt enkelt inte ändra informationen i den andra tråden.

Av Pursche01

Som ni ser på kartan här över så äger Sverige i dagsläget ett par regioner från Norge, varje region kan vara en vanlig region, en huvudstad, en medium resource region eller en high resource region. Det är viktigt att hålla sitt lands huvudstad då man utan huvudstaden slår mindre i landets strider osv. Resource regionerna ger bonusar till hur mycket företagen producerar. Det finns sex olika resurser, Iron, Diamonds, Grain, Oil, Stone och Wood. Iron är den absolut mest värdefulla resursen då den används för att göra vapen vilket är den produkten man använder sig mest av för att öka sin skada i striderna.
Tyvärr fick Sverige en High Stone region, denna är i stort sett värdelös. Som tur var så har vårt grannland Norge en High Iron region som drar in rätt bra med pengar, denna ockuperar vi i dagsläget.

Av Pursche01

E-sim MMOG webbläsar spel

Esim är en världssimulator där kartan är den riktiga värdskartan.
Det finns tre servrar men den roligaste är utan tvekan primera servern.
Spelarna är uppdelade i olika länder. Varje land för sin egen politik och har sina egna partier och militärförband.
Man kan flytta runt mellan länderna och även söka medborgarskap i andra länder om så önskas.

Alla spelare har en "citizen", en medborgare i e-sim världen. Detta är ens karaktär som man kan införskaffa mat och vapen till. Varje citizen har en egen liten uppsättning byggnader som kan vara allt ifrån fabriker till plantager och järngruvor.
Allt som finns på marknaden är producerat av andra spelare i deras egna företag.

Vissa spelare krigar mycket och struntar i att bygga upp ett ekonomiskt imperium medan andra bygger upp en många fabriker och struntar i att kriga. Båda är dock lika viktiga för att ett land skall överleva i eSim. Utan soldater kan man inte kriga men utan pengar har soldaterna ingen utrustning. Andra startar tidningar och skriver om politik, krig, rådande ekonomin i landet/världen eller helt enkelt vad de än känner för, medan andra drar runt i grupper som legosoldater och krigar där regeringar ger dem betalt för det. Vad du väljer att göra är helt och hållet upp till dig.

Politik är också en viktig del av spelet Varje månad hålls tre olika val som spelarna kan rösta i; presidentvalet, kongressvalet samt partiledarvalet. Då vi är en liten comunity har vi ett gemensamt parti för oss alla. Men alla som vill kan ta sig fram till höga poster! Och allas röster räknas lika. Den som har sista ordet om var krig skall utkämpas och hur pengarna skall fördelas är landets president.

Sverige behöver nu dig för att utvidga vårt rikes gränser!

http://i.imgur.com/uFdnvsM.png

Registrering sker på http://primera.e-sim.org/

Klickar man "Show more" kan man skriva in "Sweden org" för att få en bonus efter man når level 7!

http://i.imgur.com/H5T4tIq.png

Jag är Sveriges sittande President i E-sim och jag besvarar gärna eventuella frågor ni har om politiken eller militären. Tyvärr är inte finansen min starka sida men jag kan göra ett försök!

Ni som registrerar bör se till att ta del av Sveriges välgörenhet som det står mer om i välkomstmeddelandet ni får när ni registrerar!

Av Pursche01

Tänkte bara checka in här lite och berätta att jag är Sveriges nuvarande president på Primera servern (den enda riktiga. ), Sverige har i dagsläget en av e-sims bästa välfärdssystem som riktigt hjälper nya spelare att komma igång. Vi ser gärna att ni kommer in på IRC och säger hej om ni börjar spela.

Av Pursche01

Jag skulle kunna se att denna lösning skulle passa bra till low-end servrar, tänk er en 1U rackenhet där man kan docka flera moduler, den är 482.6mm * 44.45mm.
En Tango är 125*80*13.5mm, detta betyder att man kan stapla tre stycken Tangos på varandra med en väldigt liten marginal på cirka 4 mm. Horisontellt får det precis plats 482.6 / 80 = 6 enheter, detta ger en teoretisk (dockorna kan behöva lite extra utrymme) kapacitet på 18 enheter på 1U, även om vi skulle gå ner ett hack och räkna på att vi staplar två enheter istället för tre så är det 12 enheter på 1U.

En enhet har en AMD A6 5200 quadcore som benchmarkas lite under en i3 3220 i flertrådade applikationer, varje enhet kan ha upp till 16 GB RAM (jag antar att det är två SO-DIMM slots). På 1U skulle man alltså i teorin kunna pressa in 12 - 18 processorer, 48 - 72 kärnor, 192 - 288 GB RAM, fördelat på 12 - 18 separata enheter. En Tango modul är bara 125mm djup och dockan är 135mm djup, detta lämnar mycket utrymme bakom de utbytbara modulerna för allt det elektriska som behövs i dockan samt en inbyggd switch.

Värme skulle kunna bli ett problem men det är därför jag har sagt 12 - 18 moduler, om man bara tar 12 moduler finns det mycket utrymme mellan modulerna för luftflöde.

Sista problemet är ström, hur skulle det försörjas? AC adaptern i dockan är på 60 W, det betyder att om vi kör en Dell PowerEdge C6100 och delar nätagg mellan modulerna (Två redundanta för driftsäkerhet kanske?) så måste nätagget klara av över 720W eller över 1080W, detta borde inte vara något problem.

Strömförbrukning, en AMD A6 5200 drar enligt källan i botten av kommentaren cirka 20.31 W, vi avrundar upp till TDP värdet på processorn, alltså 25W, då har vi en säkerhetsmarginal. Om vi räknar på detta så kommer alla 12 moduler dra 300W eller 450W om vi har alla 18 moduler.

Källor:
http://www.indiegogo.com/projects/tango-pc-worlds-most-powerf...
http://en.wikipedia.org/wiki/19-inch_rack
http://cpuboss.com/cpu/AMD-A6-5200

Tillägg: Självklart inser jag att det är konsumentinriktade komponenter, de är inte gjorda för någon form av driftsäkerhet. Se detta mer som ett koncept istället för ett konkret och galet förslag. Nu vill jag att ni ska tänka er ovanstående uträkning, med samma storlekar fast med en http://ark.intel.com/products/75053 istället.

Tillägg 2: Om jag har räknat helt åt helvete någonstans ber jag om ursäkt och välkomnar att någon går in och rättar mig.

Av Pursche01
Skrivet av Schackmannen:

Så då kan man i princip försöka ddosa alla servrar som är offentliga? Men kan dom inte använda sig av proxys, eller gör det så att vanliga använder inte heller kan connecta till serven eller blir det för segt? Finns det något dom kan göra förutom att öka servens och nätverkets kapacitet?

Tänk dig en fet motorväg och du skickar iväg tusentals med slavar i stora bussar, det tar stopp rätt snabbt, värre än på e4'an in i Stockholm.
Oavsätt var mellan servern och klienten det tar stopp så kommer det alltid sega ner för alla andra som har "vanlig" trafik.

Av Pursche01

Du kan få tag på IP adresser väldigt enkelt, det räcker med att kolla upp vart DNS'en leder om det ligger på samma IP som hemsidan eller så kan du få tag på IP adressen ifrån klienten igenom att kolla internet trafiken mellan klient och server.

Ett exempel: http://eune.leagueoflegends.com/
http://who.is/whois/eune.leagueoflegends.com

Av Pursche01

Jag hade samma problem med obekväma Siberia V2's, jag vettefan om det var en smart idé men jag använde headsetet efter jag hade duschat en dag då håret fortfarande var blött och varmt, efter det blev de mycket mer bekväma och läderkuddarna på headsetet känns mycket mjukare.

Av Pursche01
Skrivet av Apelsingummi:

Ni är ju för fasen kass, trolla mig på juldagen och allt!

Er "Åh.... Strumpor... Tack..." Kampanj innehåller ett grafikkort med rubriken/namnet "Med BF4 på köpet" och beskrivningstexten är; "AMD's flaggskepp R9 290X med senaste tekniken är i princip optimerad för Battlefield 4 som dessutom följer med. Spela BF4 som det var tänkt"

Kampanjen; http://www.komplett.se/k/kcf.aspx?id=11386
Kortet man kommer till; http://www.komplett.se/xfx-radeon-r9-290-4gb-gddr5/804483

Vilket får mig som konsument att tro att oho, ett 290X för 3395:- dags att byta ut mina 7970!
När man klickar på länken så kommer man till ett 290.

Komplett, you just pissed me off.
Vänligen ändra beskrivningstexten omgående!

Brgds/Calle

Riktigt dåligt gjort ja, jag är rätt så besviken på detta då jag i stort sett satt med kreditkortet i handen när jag upptäckte det, om jag inte hade blivit orolig när jag kollade prisjakt precis innan köpet så hade jag nog redan köpt kortet, undrar hur det hade lösts då... :/

Av Pursche01
Skrivet av TAG9217:

Hur hade du tänkt få hem dem till Sverige från Amazon's amerikanska sida?

Tredjepartstjänst?

Du åker dessutom lägga på moms på inköpspriset, sedan tull på inköpspriset inkl. moms + fraktkostnaden.

Men även med alla omkostnader så är dem hälften så billiga som G930 i Sverige (från ÅF jag skulle anse vara pålitliga i alla fall; 1790kr).

Hur menar du nu, hälften så billiga? Menar du att det blir dubbelt så dyrt som i Sverige eller hälften så dyrt? Du använder ett rätt så förvirrande dubbelnegativ där båda alternativen passar in i det du sa tidigare.

Av Pursche01

[Undersökning] Storlek på din laptop?

Hej! Jag håller på med en undersökning till min mattekurs och undrar helt enkelt vad ni har för storlek på er laptop, var god avrunda till närmaste tum om ni har t.ex 15.4 tum -> 15 tum.

https://docs.google.com/forms/d/15ATQ9dtLTSWY5PToCyZVmMk78dJwaO09XxNKgEip-HA/viewform

Tack på förhand för att ni tar er tiden att svara på undersökningen!

Av Pursche01
Skrivet av Tanis:

ForceBindIP

Ja, det där verkar vara exakt det jag letar efter! Vet du om det fungerar med genvägar också? Kan jag t.ex ha olika genvägar till samma program och starta det med de olika genvägarna för att få programmet att connecta igenom olika IP adresser? Vi tar Chrome som exempelprogram, hur skulle det fungera med flikar?

Av Pursche01

Låta olika program använda olika nätverkskort?

Hej! Jag har en liten fundering angående användningen av flera nätverkskort i Windows 7.
Som sagt, jag har en Windows 7 dator med tre trådade nätverkskort och ett trådlöst, jag är Bahnhof kund och har igenom dem 4 olika IP adresser. Rent hårdvarumässigt så har jag en switch framför min trådlösa router, tre kablar går ifrån switchen, ett till vardera nätverkskort.

Finns det något sätt som gör att jag kan binda olika program eller processer till olika nätverkskort? Låt oss t.ex anta att jag sitter med ett Firefox fönster uppe på IP A och ett Chrome fönster uppe på IP B.

Nu ställer folk säkert frågan "varför?", detta har jag inget riktigt bra svar på. Jag har lyckas skrapa ihop lite olika nätverkskort igenom åren och jag är nyfiken på om det går att göra på sättet jag har beskrivit det. Jag har alltså INGA förhoppningar/föreställningar om att internet kommer gå snabbare om jag gör så här!

Av Pursche01

Hur kan reklamen vara okej?

Hej! Jag har tyvärr ingen aning om vart jag ska lägga det här eftersom det handlar om AMD's processorer, grafikkort, juridik men framförallt Battlefield 4.

Jag märkte nyss en annons på Sweclockers, nämligen den här:

http://i.imgur.com/hw4jMhg.png

Om jag förstått allt rätt så har AMD ensamrätt till att reklamföra komponenter tillsammans med BF4, borde inte detta göra att Webhallen inte får marknadsföra Intel och Nvidia komponenter med Battlefield loggan?

Om den här tråden ligger på fel ställe är jag väldigt ledsen för det men jag hittade inget bättre ställe att lägga den på eftersom detta inte är KONSUMENTrätt.

Edit: DOH, skulle letat längre än första sidan i forumsektionen för att hitta en annan tråd om det...

Av Pursche01

På med foliehattarna nu hörni men är det inte så att BF4 är utvecklat i samarbete med AMD? Har inte AMD pushat för 3 GB grafikminne som standard senaste serien? Jag känner lukten av konspiration!

Av Pursche01

Håller med, jag har frilans-översatt åt dem ett par gånger. Såg att deras engelska sida hade artiklar på ett par relevanta virus som jag erbjöd mig att översätta till Svenska. Om ni ser stavfel och skit är det säkert mig ni ska skylla på.

Av Pursche01