Inlägg

Inlägg som KaptenDavidsson har skrivit i forumet
Av KaptenDavidsson

7st 2GB RAM Oanvända

KVR800D2N5/2G

2GB PC2 6400 CL5 240 Pin DIMM

Läs hela annonsen här

Av KaptenDavidsson

Bra TV för någon som inte tittar på traditionella TV-kanaler

Hej!

Jag har inte haft TV på 10 år men nu har jag börjat bli sugen på en 55 tums UHD-skärm för att se på Netflix, Youtube, mkv:er och spela AC Origins (PC, inte konsol). Jag har inte tänkt att koppla in den i TV-uttaget.

Finns det någon lösning som erbjuder samma nivå av kontroll som mus/tangentbord/touch, där man snabbt kan navigera och spola fram och tillbaka i filmer utan att behöva gå igenom några menyer?

Tänker mig ungefär 8,000-12,000 kr.

Tack!

Av KaptenDavidsson

Tackar, blir nog någon av dessa nu i helgen.

Av KaptenDavidsson
Skrivet av Casgar:

Det beror väl lite på vilken typ av videoingång du behöver. Men eftersom du inte verkar ha några andra krav än "billig" så är det väl bara att ta den billigaste på prisjakt?

Så får det nog bli. Funderar dock på om det kanske blir ännu billigare att beställa från utlandet. Jag hittar inget billigt på Blocket men det kanske finns fler siter för begagnade projektorer?

Av KaptenDavidsson

Billig projektor för låttexter

Behöver en billig projektor till bandet. Ska använda den för att visa låttexter en gång varannan vecka. Den kan ha dålig kontrast och låg upplösning men måste gå att plugga in i en PC. Någon som har något förslag? Jag kan tänka mig att köpa begagnat och från Kina.

Av KaptenDavidsson

Vad jag vet skapade Microsoft VB.Net för att gamla VB-programmerare inte skulle behöva byta språk och lätta kunna göra en transition till den nya .Net plattformen. De gjorde samma sak när de erbjöd Metro-appar i både XAML/C# och HTML/Javascript så att webutvecklare lättare skulle kunna komma in i Windowsutveckling. Microsoft är väldigt beroende av att många skriver program till deras plattform. Detta brukade vara ett av de starkaste argumenten varför man skulle skaffa Windows, alla program fanns ju där, något som fortfarande gäller för spel. Sen misstänker jag att de blev lite carried away iom introduktionen av CIL (Common Intermediate language) som alla .Net språk översätts till, som gör det väldigt lätt att skapa nya språk som alla kan köras på samma plattform och använda samma bibliotek. Om det är billigt att göra nya språk är det lätt att tänka "varför inte?"

Många tycker VB.Net har lite funky syntax men jag tror det beror till stor del på att man är så van vid C syntax som är överallt. Jag rekommenderar ändå att inte lära dig VB.Net utan istället satsa på C# vilket är språket du men allra störst sannolikhet kommer att jobba med om du ska jobba med .Net.

F# är oxå kul om du gillar .Net och ett bra komplement till C# eftersom det är funktionellt istället för objektorienterat. Alla bör ha provat minst ett funktionellt språk.

Av KaptenDavidsson
Skrivet av oelrich:

När det gäller själva koden så föredrar jag gigantiska variabelnamn som beskriver vad koden gör framför kommentarer. Det och så små kodblock som möjligt. När man sitter med en loop i en switch i en loop så bör man rygga tillbaka. Det blir jobbigt att underhålla annars.

I allmänhet gillar jag också långa variabelnamn men har börjat anpassa dem lite beroende på hur länge de ska användas.
Exempelvis: [c for c in diesel_cars] istället för [diesel_car for diesel_car in diesel_cars].
Ibland blir man tvungen att korta ner lite för att kunna hålla sig till 80 chars per rad.

Loop switchar får man vara försiktig med så man inte får en Loop-switch_sequence.

Av KaptenDavidsson

På jobbet försöker vi skriva enhets/integerations-tester först. Om man ger testerna bra namn och skiver dem tydligt får man en rätt bra känsla för vad som är kvar att göra bara genom att läsa igenom de tester som fortfarande failar.

Av KaptenDavidsson
Skrivet av Sca:

Sweclockers är inte ett representativt urval av befolkningen. SVT FTW!

Nej givetvis, men jag hör det här diskuteras på andra platser också och även där är en stor majoritet missnöjd med idén om TV-licens för datorer. Om man går ut på stan och frågar random människor om det här är en bra idé, kommer då över 50% att svara att det är bra? Jag är inte så säker.

Av KaptenDavidsson

Varenda gång jag hör om TV licens för datorer är 99% av de som uttalar sig mot det. Finns det verkligen ett folkligt stöd för det här?

Av KaptenDavidsson

Gött! Tack för alla svar. Jag körde precis en firmware upgrade, det lär väl ge sig under kvällen om det hjälpte. I annat fall köper jag en Asus RT-N56U som flera har rekommenderat.

Av KaptenDavidsson

Router som aldrig behövs startas om

Nu är jag trött på min router som jag måste gå och dra ut sladden ur en gång om dagen. Jag har 2 datorer och en iPad kopplad till den, en över sladd och de andra trådlöst. De används för det mesta i samma rum som routern. Kan någon rekommendera en router som man inte behöver starta om hela tiden? Helst inte dyrare än 800 kr.

Av KaptenDavidsson

Tackar. Skönt att höra att det inte var laddaren. Jag googlade runt lite och det verkar vara ett känt problem som heter White Screen of Death. Verkar som lösningen är att flasha om telefonen.

Av KaptenDavidsson

Använde fel laddare

Hej! Jag råkade stoppa in en Galaxy S3 laddare i min HTC Desire och nu vill den inte starta. Den kommer till startskärmen där det står HTC men fastnar där.
Galaxy S3 output: 5V --- 0.7A
HTC Desire output: 5V --- 1A

Har jag bränt något? Tycker inte det borde kunna förstöra något om amperen är lägre. Den kan oxå ha kolat av naturliga orsaker, är ju en gammal telefon nu.

Av KaptenDavidsson

Gött. Tackar allihopa. Då blir det en 5400rpm grön disk och sen ställa in energisparalternativen.

Av KaptenDavidsson

HDD som inte väsnas när den inte används

Hej! Jag har två SSDer och är mycket nöjd med dem men av någon anledning tar utrymmet alltid slut så jag funderar på att köpa en 1 TB lagrings HDD. Problemet är att jag gör musik på datorn så det är viktigt att HDDn inte väsnas när den inte används. Dvs: Om jag ser en film som ligger på HDDn är det ok om den låter lite men om jag inte accessar något som ligger på den är det viktigt att den är helt tyst. Jag har en extern HDD som väsnas en massa bara man sätter på den oavsett om man använder den eller inte.

Av KaptenDavidsson

Remote desktop företagsdator

Tjena! Jag behöver en företagsdator som ska användas i vårt projektorrum. Den behöver:

  1. Vara liten

  2. Billig

  3. Klara av Remote desktop och Youtube

  4. Ha Windows 8

Någon som har någon bra idé för en sån?
Tack!

Av KaptenDavidsson
Skrivet av alex1532489:

Detta kommer klara hans föräldras krav utan problem!!! Surfing och Office är ju inte direkt något krävande på datorn.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2446881/2012-10-22

Om de kan montera själva så kan man ju ta bort det vilket sparar dem 799 kr. Har dem redan Windows 7 kan dem spara runt 900 kr på det med.

Jag tog ett modulärt, lite dyrare nättag eftersom att det kommer ge datorn en längre livstid + att det rekommenderades av någon i recensionerna...

Ok, vi tog den här och gjorde lite ändringar. Vad tror ni om den här, borde funka va?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2449425/2012-10-23-dator3

Av KaptenDavidsson
Skrivet av Pellepelikan:

För en inte jättedyr dator som ska klara office och surf är det kraftigt överdrivna komponenter måste jag säga.

Skrivet av fax110:

jag är inget proffs, knappt en amatör men tycker den verkar lite väl overkill som surfdator....

Skrivet av hau5mau5:

Jag skulle nog satsat på bärbar om det bara ska vara surf och köpa till en ssd, finns ju bärbara för ca 3000kr med i3 2350m som är snabba och enkla

Jo, jag hade lite på känn att den var lite overkill men den ska ju hålla några år framöver och sen tänkte jag att det kunde vara bra med en sval ivy bridge (som är väldigt svala så länge man inte överklockar dem) i ett mITX chassi. Men det verkar som det lutar åt lite billigare komponenter nu...

Av KaptenDavidsson

Föräldradator

Tjena. Håller på att sätta ihop en dator till en polares föräldrar och tänkte höra vad ni tycker om den här.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/2445927/apl-2012-10-22

Önskemål från polaren:

  • Gärna en lite mindre dator.

  • Ska användas till surf och Office. En del youtubefilmer men tydligen inget hd filmtittande.

  • Inte jättedyr men inte de sämsta komponenterna. Den ska hålla ett par år framöver och någon tusenlapp mer för kvalité spelar ingen roll.

  • Stor hårddisk för bilder.

Mitt resonemang kring hårddisken är att SSDer har blivit väldigt billiga under sommaren och att det gör stor skillnad att ha en. Om det behövs mer utrymme för bilder kan man använda någon molntjänst.

Tack!