Inlägg

Inlägg som Exzu har skrivit i forumet
Av Exzu

HP Pavilion dv6-3164eo Blank Sreen on boot, provat allt!..

Så, fick en laptop av brorsan för ett par år sedan, som dog när han satt och spela något spel (Ultra settings, 30fps, sen stegdog den, överhettad most likely)

Hur som helst, så när jag försöker starta datorn så händer det nada, F11 + F12 knapparna lyser orange. Ingen bild kommer fram varken via HDMI eller VGA eller på skärmen.

Så, mest troligt så är det lödningen till GPUn som släppt.

Provat det klassiska "hard reset" genom att dra bort batteri, hålla start knappt i 30s utan ström, plockat ur CMOS batteriet.
Har även bakat datorn 3 gånger, med allting utom gpun täckt i aliminumfolie.
1st gången, ~200c i 6minuter, lade inget på GPUn alls
2a gången ~200c i 10minuter, inget på gpun
3e gången ~200c i 16minuter, 4 enkronor på gpun + en sten (5x5cm stor), väger minst 200g. (För att trycka ner gpun)
Anyway, Trodde fan att sista försöket skulle få den i liv igen men ikke. Värt att notera att den har svalnat i ugnen efter varje försök så för snabban ner kylningar inte får lödtennet att spricka upp igen.

Aja, funka inte det heller, vi kör 360metoden och kör towelfix
Lät den ligga 10minuter först i handdukar, nix.
1timme nix.
1,5h timme, stänges av pga överhettning. nix.

Har provat att krascha bios via någon jävla metod, funka inte heller.
Provat utan cmos batteri, utan hdd, utan ram, med 2 olika ram, i olika slots. Kollat så det inte ligger överbliven kylpasta någonstans osv.

VA FAN ÄR PROBLEMET?!

Den har inte ens tagit skada av mina bakningsförsök, samma skit som sist, startar jag datorn så lyser F11, F12 upp. LAN LEDsen blinkar lite då och då.
Helt svart skärm via boot. Provat tamefan allt... Ska jag baka datorn på 250c eventuellt? Smält punkten på tenn ligger ju på 327c, dock är det tenn som är i elektriska komponenter utblandat och smält punkten ändras, vissa på 140, vissa 183-215c.

Så vad tror ni? Än så länge funkar allt i datorn, förutom skärmen. Vafasen ska jag göra?! Mer agressiv bakning? Enda jag kan tänka mig är att GPUn obsiouly separerat från moderkortet, What ya think?

Av Exzu

Hemsida/Blogg - Val av Hosting, Webhotel/VM etc/Dedi

Så, ska starta en blogg samt hemsida, frågan är dock vem jag ska köpa av?

Vill ha något som är pålitligt och kan klara av en mängd anslutningar,
låt oss säga att jag får tex en miljon samtidiga anslutningar(Inte direkt för att de oddsen är stora, men inte det som är poängen),
när det sker vill jag inte att hela hosten går ner och dör då. Utan vill ha en stabil host som kan ta en stor mängd anslutningar samtidigt.

Jag skulle till att föredra att installera mysql, webserver, word-press etc själv. Tho, så är stabiliteten viktigast, lär jag köra på ett webhotel där allting kommer preconfigurerat så får det bli så om det inte finns någon annan lösning gällande stabiliteten.

Såå, tips på hosting?

Vill gärna ha svar i form av typ "Tja, One.com är rätt stabila, webhotell som klarar minst 200,000 samtidiga anslutningar mot din hemsida"
Aja, you get the point!

Kan vara fel forumdel men aja, vart fan mer lämpat än server forumet än något annat? ;D

Av Exzu
Skrivet av SueCia:

Det hela tog en ganska oväntad vändning efter träningen igår, hon följde med mig hem på lite film o det ena ledde till det andra så hon sov över

Better be what I think it is!

Skrivet av Dahl1n:

Ni som har det tungt med att hitta tjejer (kanske till och med vänner) skall verkligen ta en titt på denna sidan:
http://c-r.se/forum/

It's good shit, personlig utveckling is where it's at!

Skrivet av Exxelent:

Du glömde Sweseduction , sen får man inte glömma Book of Pook om man vill ha lite mer kött på benen.

Då är CR bättre imo. Sweseduction dröser av folk som tycker att de är "awesome as fuck" medans de sitter i beta träsket. Massvis av KJ's.

Av Exzu
Skrivet av exodeus:

Varför i hela fridens namn skulle du köpa ett chassi som är stort som ett mindre kylskåp och ansluta allt externt?

För att det går att använda som kylskåp?

Nej, men det är mesta dels för att få plats med vattenkylning inuti datorn utan att behöva ha allt det externt. Sure det skulle kunna få plats ändå, men varför kompromissa? Som att "Du behöver bara ett grafikkort, onödigt med två"

Nu tänker jag lite mer entusiastiskt dock, att ha allt överklockat och fullproppat med saker. När du senare trycker in vatten i det så blir det inte mycket plats över till hårddiskar osv. Ja ja det finns bättre chassin i det utförandet men då får man inte heller den rena looken och tystnaden.

Av Exzu

Gillar inte den nya designen om jag ska vara ärlig. Det är ett plus med 2x140 i toppen och en 120 i botten dock.
Samt att de gjort det möjligt att tabort alla hårdiskburar, awesome för oss som lagrar allt på en extern eller på en filserver iaf. SSD is where it's at!

De borde verkligen förbättra filtret så det går att tabort. Tex sitter fast med magneter eller någon annan form av sidofäste osv.
Samt 4x5.25" är egentligen useless. visst du kanske använder alla dina för att bränna ut skivor och vad du nu än gör. Men man kan lika gärna använda en extern istället för någon intern cd/dvd/blue-ray läsare. En alternativ beställningsfront för de som inte använder 5.25" med möjlighet till 3x140 skulle vara nice.

Men men, lite lär man väll modda själv antar jag.

Av Exzu

Authenticatorn är gratis till iphone + android.

Tappat bort authenticatorn och vill ta bort den?
Har du skrivit in ett mobilnummer på ditt b.net konto så får du en kod till din telefon som
gör det möjligt att låsa upp kontot och ta bort authenticatorn.

2. Stora/Små bokstäver har inte en jävla betydelse i ditt lösenord om de stulit lösenords databasen. Som dessutom är kraftigt krypterad, innan de ens lyckats dekryptera denna så har alla b.net spel åkt i sopkorgen och vi springer alla runt irl och spelar GTA: AVR.

3. Rädd för att någon ska cracka ditt lösenord i ett online cracking scenario?
Blizzard låser ditt konto om du slår fel lösenord för många gånger inom en viss tidsperiod. När du sedan låser upp det får du även här, välja ett nytt lösenord

4. Låt oss säga att blizzard nu inte alls låser ditt konto och någon spammar olika lösenord mot deras server för att försöka logga in på ditt konto
Låt oss säga att ditt lösenord är "5nf84nd82kdn69gn", detta är 16 symboler långt, 9bokstäver, 7 siffror.

Enligt https://www.grc.com/haystack.htm
Så skulle det ta "2.60 trillion centuries" att knäcka ditt lösenord med 1000 försök i sekunden. Fan boys. Ni kommer bli hackad dirr!

Slutsats:
I min mening är det inget fel på blizzards säkerhet öht. Spelar ingen roll hur de än skulle bete sig så kan de inte förhindra folks dumhet.
Har du ett lösenord som är "leeet" och blir hackad så får du skylla dig själv. För lets face it, authenticatorn skyddar dig från din egna dumhet.

Authenticatorn kommer inte att skydda dig om blizzards lösenordsdatabas läcker ut. (För ni trodde väll inte den bara innehöll lösenord? Den innehåller även era authenticator id'n. Med dessa kan man återskapa en authenticator). Det enda authenticatorn faktiskt hjälper er mot, är om någon mot all förmodan fått reda på erat lösenord via tex. Att du givit ut det, eller tex. Fått en keylogger på datorn.

Går jag och tar ut 10'000kr från en bankomat och blir rånad så är det fan i mig inte bankens fel att någon stal mina pengar ..

Av Exzu
Skrivet av CDON.COM:

Hej hej

Challenge accepted! PMa mig ditt kundnummer.

MVH Josefin

Fick du mitt Kundnummer?

Edit: Såg nu att min order blivit annullerad och pengarna återbetalda, vad i ...
Slänger om min order igen då och får se om det blir rätt nu. Antar att någon nisse som suttit i kundservice fått det att bli fel.

Av Exzu

Tja!

Beställde prylar hos er i Torsdags(27 Sep). På Torsdags kväll skickades ett paket iväg, närmare bestämt ett chassi. Sedan var det 4 resterande produkter som skulle skickas.

Dessa har inte skickats trots att de funnits i lager. Jag har varit i kontakt med support ca 4 ggr (live chatten) där jag bland annat blivit utlovad att de skulle skickas Fredagen den 28e September som sedan blev "de kommer under veckan" dvs v.40 som är nu.
Fortfarande så har de inte blivit skickade, tredje gången jag var i kontakt med kundtjänst på livechatten blev jag hänvisade till att maila.

Sagt och gjort, mailade in och fick svar "Detta kan vi inte svara på så vi skickar vidare dig till elektronik supporten". Sedan fick jag svaret "Vi kollar med lagret varför din order dröjer"

Detta börjar bli riktigt irriterande, Leveranstid 1-3dagar på produkterna. De ligger fortfarande i erat lager. Har de ens lämnat hyllplatsen de ligger på tro? Livechatten vägrar kontakta lagret och hänvisar bara till att lagret lär "undersöka".
Allt jag fått till svar än så länge är "Beklagar att det dröjer". "Vi vet inte vi kopplar dig vidare".

Så go ahead Jossan, kan du styra upp detta?

Av Exzu

Bara att vänta att någon smäller på en sådan på ett "Raspberry PI" liknande system så blir vi alla glada.

Av Exzu
Skrivet av stillton:

finns en hel del varianter på dealextreme http://dx.com/c/consumer-electronics-199/hd-media-players-103...
frågan är bara om man kan lita fullt ut på specarna där.

Fan vad mycket det finns
http://dx.com/p/ug802-android-4-0-cortex-a9-mini-pc-w-wi-fi-d...
blev nästan sugen på att beställa en sådan ;D

Om specsen stämmer återstå att se, made in china no doubt. Processorn bör stämma, har en mp4 spelare därifrån som kör en Cortex processor om jag inte minns fel. Samt samma chipset

Av Exzu
Skrivet av frallan123:

hade dxkrnl.sys problem med mitt 6950 också. Dock verkar det fungera okej nu, lite dålig fps i spel men i Borderlands 2 får jag bluescren direkt efter 5-10minuter. Körde memtest över natten 11pass inga problem, körde furmark i 2 timmar inga problem, 3dmark11 inga problem, unigine heaven inga problem. Så kortet är det väl inget fel på direkt måste vara något i datorn som inte fungerar ihop.

Vilken version av drivrutiner kör du med? Jag antar att du laddat ner dem härifrån http://www.geforce.com/?

Av Exzu

Står på alla moderkorts tillverkares hemsida "Is your computer working correctly? Dont touch the fucking bios" -.-

Tror detta är drivrutinerna till grafikkortet dock, dxgkrnl.sys = "DirectX Graphics Kernel"
Ta bort alla drivrutiner ev. använd driver sweeper. Installera sedan om dem. Funkar inte detta så råder jag dig till att ominstallera windows för att få det så felfritt som möjligt samt möjlighet att utesluta så mycket problem som möjligt. Funkar det fortfarande inte så är ditt GTX680 defekt.

För ominstallation. Koppla bort onödiga saker så som, cdläsare, minneskorts läsare, onödiga hårdiskar etc.
Kör enbart på din systemdisk. Försök att utesluta så mycket som möjligt dvs. Börjar du nu Bsoda på en fresh install och utan de extra sakerna så har du halverat vart problemet kan ligga. "Note: Även en USB FrontKontroller kan slänga ifrån bsods."

Kom sedan tillbaka med BsoD koder så som.
Typ 0x9c 0x1be etc etc

Av Exzu

Sick. 14nm om ett år alltså? Fml. Fml. Börjar nu överväga att inte köpa hashwell och köpa Broadwell ist.

Skrivet av hasseb64:

Dum fråga men vad hände med gårdagens artikel (mitt på dan) ang. framskjuten lansering av HASWELL?

Det var fel nyhet läst jag i den rätta tråden, någon på nyhetsredaktionen som var morgon trött tror jag ;D Tror det yrkade på att IvyBridge-E inte kommer från och med 2013 Q3-4.

Vilket får mig att fundera, när de släppt Broadwell så släpper de IvyBridge-E samtidigt? O.o makes no sense.

Av Exzu

De kommer ju hinna pumpa ut Haswell innan de ens kommit med IB-E. Sigh o sigh.

Av Exzu
Skrivet av Mocka:

Kanske inte men menar mer att när jag var ~20 så gick man i skolan eller hade aktiviteter för sig (gick någon lagsport) osv vilket gjorde att man träffade många nya människor. Men visst har du rätt i att det är en själv som sätter gränser. Nu är det jobbet (vi är ett mycket litet företag) och IRL (samma personer hela tiden) vid 30+.

Sant dock att det finns föreningar osv som man kanske inte ens tänker på. Vore inte fel med någon sida där allt sådant är samlat.

Haha jasså? Mr casanova

Känner några @ 30 som lirar, oftast brukar man få rätt bra kontakt med vissa man spelar med online, guilder/clans etc
Dock enbart för att du är 30 så hindrar det dig inte från att ha en tjejkompis som är tex. 24 och gamer

Haha det var inte riktigt så det gick till, men nära! Låt oss bara säga att jag fått en extra person på min friendlist

Av Exzu
Skrivet av Mocka:

Bredda vänskapskretsen - inte lätt i min ålder kan jag lova
Gå ut på stan och säga det du skre - Du skojade där hoppas jag?
Klasser - Iofs sant, kanske borde borde plugga någon kvällskurs
Badoo - Hört talas om det, ska kika på det

Det beror på hur du ser på saken, ålder spelar ingen roll om jag ska vara ärlig. Den enda som sätter gränser är du själv, hur gammal är du?
Finns mer än bara kvällskurser att plugga, föreningar etc. Finns alltid folk som har samma intressen, dessa är de människor man brukar lägga till i vänskapskretsen

2. Well, det funkar rätt bra, tror dock detta kan tillämpas till en ålder ;D

Av Exzu

Finns det en tråd om detta på swec? Sweet, då kan jag sluta spamma massa PUA forums och spamma här istället! ;D

Skrivet av Mocka:

Jaha, vart hittar man en ny tjejkompis att spela spel med tro? Eftersom min IRL krets är tråkig och jag är den ende som spelar så måste jag vända mig till nätet och antar då att det blir någon av dejtingsajterna. Nåt tips eller är det Mötesplatsen osv som gäller?

Bredda din vänskapskrets? Gå ut på stan och "Tja, du ser rätt cool ut, spelar du diablo?". Vet att det finns rätt många gamer chicks på Matte klasser @ Högskolor/komvux, check it out!

Annars har du badoo, där lägger folk till "Intressen" in sin profil, rätt ofta Diablo/WoW/cs/cod/whatever kan stå där, try it out.

Av Exzu

Som att jämföra en ferrari vs en volvo amazon. Båda två går att färdas i. Men oavsett vad så kommer amazonen aldrig ha mer kraft än ferrarin.

Av Exzu

Varför sitter hälften av er och dreglar över R4an fortfarande?

Skrivet av ruppex:

måste jag köpa moderkort? kan man inte bara sätta det uppochner som nån annan sa?!

Det beror på, hade du haft en DELL dator hade du kunna glömma ett nytt chassi. Acer brukar så vitt jag vet inte ha några hokuspokus dell lösningar på sina datorer.

Ta av sidopanelen på datorn och släng upp ett kort här på swec som visar moderkortet så kommer de flesta av oss nog kunna säga om det är ATX standard eller inte Ev kolla vad det är för typ av moderkort, om det är ACERs egna eller om det är en annan återförsäljare(En snabb titt på google om du har namnet på moderkortet så ser du nog om det är av ATX standard eller inte)

Av Exzu
Skrivet av Slaktardej:

Tack så mycket!

Det är en kompis till mig som endast har 2GB DDR2 minne i sin dator, och jag såg att jag har 2 st 2GB:are liggandes.
Vi ska testa om de ens fungerar i hans dator, då han har 2 slots över.

Hur fungerar det dock med hastigheterna?
Minnena jag har är 800MHzare, och om de i hans dator går i 667 MHz, fungerar de då?

Tack på förhand

Ja. Enda skillnaden är att dina minnen kommer att köras i 667MHz.