Inlägg

Inlägg som I.P.Freely har skrivit i forumet
Av I.P.Freely

Hehe, det är ett gf3 ti200, kolla denna länken om voltmod: http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/titanium-overc...

Av I.P.Freely

Ok! Tack för svaren har en fläns med fläkt liggandes till en gammal amd k-6:a, skulle den passa fint tror ni? Och är det värt att ge sig på en voltmod när man ändå är i farten?

Av I.P.Freely

Jag vet inte om detta är smart, men det är väl bra att se till så att man vet hur man nollställer bioset med jumpers innan man sätter igång? Plus att man kryssar för att datorn stänger av sig om det blir över typ 80 grader?

Av I.P.Freely

Fläkt ovanför grafikkort ofarligt?

Funderar på att försöka kyla mitt ti200 lite extra, vore det smart att fästa en 90-mm's fläkt ovanför som blåser rätt på, eller borde den vara vid sidan (rädd för att den stör fläkten som redan sitter på kortet)?

Av I.P.Freely

Har exakt samma processor, prövade att höja fsb'n, gick stabilt i 60 mhz extra... men processorn blev både varmare plus att jag fick LÄGRE poäng i 3dmark03 så det var skit samma.

Av I.P.Freely

Hoppsan, servern bugga sig tydligen

Av I.P.Freely

Asså lol. Jag tänker inte köpa en helt ny dator, vill ha kvar befintliga minnen/mb.

Av I.P.Freely

Gainward-kortet är nog bäst... om du letar i forumet finns det en tråd om hur man softmoddar det till ett fx5950 ultra (det du tittar på är ett xt, bara att det står ultra pga gainwards modellbeteckningar...).

Av I.P.Freely

q3 mm flyter utmärk på min samtron 51s med 25 ms i fördröjning. En vanesak. Vem fan bryr sig om vad "seriösa gamers" har/säger? Vart tog underhållningsvärdet vägen egentligen?

Av I.P.Freely

Här har du en recension: http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=226

Den har bara 25 ms i "fördröjningstid" (äsch jag är ingen expert på sånt) vilket betyder, och detta vet jag iaf, att den inte är särskilt lämpad för spel då det blir sk "spökbilder". Har själv en skärm med 25 ms och det funkar ok för mig, men det finns mkt bättre skärmar idag (hyundai q17s t ex) så det är nog värt att lägga till ett antal hundralappar och få en betydligt bättre skärm.

Av I.P.Freely

Tack för svaren, då var det så illa som jag trodde... Nån som har en aning om vad man MINST behöver i processorväg för att "få flyt"? Klarar man sig med 266 mhz i fsb?

Av I.P.Freely

Lite ensidigt kanske, men... NEJ för allt i världen! Har du pengarna så vänta några veckor och skaffa något av nästa generations grafikkort, t ex x800pro som i vissa fall är dubbelt så snabbt och lär hamna i samma prisklass!!!

Av I.P.Freely

Kompis dator med 9800pro = trög!

Var hos min kompis och prövade att spela ut2004 på den, han har en amd xp2000+ med 1gb ram (pc2100 antar jag) och ett 9800pro. Det lustiga var att när man körde onslaught var det en fps på typ 50-60 när det inte hände nåt fast det droppa ända ner till 25 (!) då det verkligen gällde (en server med 18 spelare på nätet)!!! Verkar helt konstigt tycker jag (stängt av voice-recognition och dragit ner grafiken en aning) med tanke på att rekommenderat är en processor på 1,2 Ghz. Nån aning om vad som kan ha varit fel? (när datorn idla så var cpu-användningen ca 1-5% så det *verkar* iaf inte ha funnits någon trojan) Eller är det rentav "normalt" för den burken? Vore tacksam om jag fick svar då det fick mig att fundera över om jag själv verkligen skall uppgradera från mitt ti200...

Av I.P.Freely

Frågan man skall ställa sig är ifall det är värt 400 spänn extra?

Av I.P.Freely

Håller med. Nu när den nya generationens grafikkort är på intåg så är det lika bra att skaffa ett 9800pro som MINST lär klara av spelen ett år till istället för ett billigare, typ 9600pro som har det tufft på de högre inställningarna redan nu, jämför det med de nya korten (som ännu är svindyra) som i vissa fall redan är dubbelt så snabba som 9800pro. (lite överdrivet kanske, men jag har en poäng!)

Av I.P.Freely

Kolla här: http://www20.tomshardware.com/graphic/20031229/vga-charts-03....
4600 är bättre än 5600 U. Väldigt snålt av dem, 4600 var ju dåtidens high-end kort. 5600 U är bara medelmåttig. MINST ett 5700 borde du få, ser man till kostnaden då och nu ett 5900xt kanske...

Av I.P.Freely

Att döma av vad man sett hittills så har vissa datorbutiker tagit nästan 4000 för 6800nu de ännu inte har, hoppas att x800pro är riktigt bra så att priserna pressas...

Av I.P.Freely

Så att det går inte att få tag på ett 5900xt för 1395 då eftersom Anderssons data inte finns alltså? Annars håller jag lugnt med om att det är sviiiiiiiiiiiiiiiinigt prisvärt!

EDIT: Kollade upp det, fanns inte där längre. Snacka om lagerrensning, deras priser är typ ett år gamla :/

Av I.P.Freely

Det blir *lite* sämre bildkvalitet (i och med att man först förvandlar den digitala signalen i datorn till analog och sedan tvärt om i skärmen igen), men enligt vad jag hört är den så liten att man får jämföra väldigt noga ifall det ens skall märkas. Detta kollade jag upp ett år sedan ifs, men tror att det gäller nu också. Har själv en tft-skärm med enbart analog ingång och det funkar utmärkt (har dock inte själv kunnat jämföra, hehe).

Av I.P.Freely

Vad är det som händer egentligen? Först sas det att x800pro skulle kosta 299 dollar och nu annonserar de ut det för 499? Samma sak med nvidia, 6800nu skulle gå på 299 dollar det med, men de datorbutiker här i Sverige där man kan ehh... "förbeställa" det på försöker att ta strax under 4000. Riktigt irriterad på dessa pengahungrande skojare.