Inlägg

Inlägg som I.P.Freely har skrivit i forumet
Av I.P.Freely

Särskilt billigt är det väl inte, iaf inte med tanke på att allt är begagnat. Du borde få en till hdd eller pruta ner det med 500 tycker jag... fast det är en fin balansgång...

Av I.P.Freely

Jag tycker det är helt skumt att butiker annonserar om produkter dem inte har. Förhandsbokning av spel, javisst, men av grafikkort är ju en helt annan femma. Personligen tycker jag att lite under 4000 är ruggigt dyrt för ett 6800nu med tanke på att "riktpriset" är 299 dollar (~2400 kr på sin höjd, moms tillkommer väl dock...). Är helt säker på att priserna går ner när r420 kommer. Detta är bara en ful taktik av datorbutiker att snärja folk redan nu till att betala överpriser.

Av I.P.Freely

Fy vad dyrt (iaf för 6800nu)! Är inte sparkle ett budget-märke? Deras 6800U är ju bl a ljusår fulare än referensdesignen!

Av I.P.Freely

Det flyter lika bra med 256 mb som 512 mb i ram, bara att laddningstiderna varar i liksom fem år med med första, så ramet är det med allra största sannolikhet inte. Tack ändå, nu vet jag säkert att det inte är processorn som är felet iaf :D... Så det stämmer antagligen att det trots allt är grafiken som är den största flaskhalsen, tack för alla svar btw

Av I.P.Freely

hmmm... ok, tack för svaret! Verkar som om jag fått det här en aning om bakfoten, hehe. Med tanke på att minimi-kravet är 1,2 Ghz så borde det ju räcka, men rätt underligt att det fortfarande flyter lika trögt oavsett kvalitet på grafiken... finns det nån redogörelse nånstans för vilka faktorer som spelar in, eller är det så individuellt att det är hopplöst att förklara så att ingen givit sig på det? Just det - det är en märkesdator plus att prollen är en palomino... har prövat att klocka fsb'n, fick bara sämre poäng i 3dmark av det lustigt nog plus att jag inte kom så långt lol.

Av I.P.Freely

xp1900+ duger inte till UT?

Jag har funderat på att skaffa ett nytt grafikkort då jag vill ha högre fps i UT 2004, men när jag prövade att skruva ner grafiken till det absolut minsta laggar det fortfarande lika mkt som i vanliga fall, en fps på 30-40 och ibland så låg som 25... Skulle en ny processor, som t ex en Barton 2500+ råda bot? Eller är det fortfarande grafikkortet som är flaskhalsen?

Av I.P.Freely

tack för svaren ;)

Wow... *tack* för alla svar intressant det där med att sänka grafiken också, riktigt smart faktiskt. Hehe, man kan nog inte läsa en tråd om nya grafikkort utan att acp.nu nämns ska försöka hålla huvudet kallt någon vecka innan jag slår till då det är en JÄKLA massa prov o sånt nu och det är ju på sommarlovet man främst spelar(fy mig)!

EDIT:
Prövade att sänka allt till min i UT... men konstigt, fps'en ligger på 30-40, ibland 25-30 i assault... Är det normalt för det här systemet eller bör jag formattera om? Beror det isf på processorn?

Av I.P.Freely

I.P.Freely

Hmm... schysst! Kom på att jag har en kompis med ett liknande system, får dra ner till honom och kolla lite, hehe. Jag vet att det är ganska omöjligt att svara på, men kommer detta systemet med ett nytt grafikkort att klara av spel i ca ett år till? Är skillnaden i spelprestanda stor mellan en palomino 1900+ med 266 mhz fsb och t ex en barton 2500+ med 333 i fsb?

Av I.P.Freely

Tack för svaret m8. Men... kan jag förvänta mig en markant ökning i fps'en, tro? Assault i ut2k4 flyter i 20-30, och 20 särskilt när det händer mycket packat på en liten yta. Är det grafiken eller processorn som är den största bromsklossen då?

Av I.P.Freely

Pallar min prolle ett 9800pro?

Jag vet att det måste finnas minst hundra sådana här trådar men efter en halvhjärtad sökning hittade jag inget så jag undrar ifall det är värt att skaffa ett 9800 pro till datorn i sign? Läste någonstans att doom3 kommer att kräva minst 2,5 Ghz så ponera att om jag skulle köpa ett 9800 pro för att köra ut2k4 med, skulle jag vara tvungen att skaffa en ny processor snart också? Eller räcker det med att köra med lite lägre upplösning? En fps på minst 50 vore önskvärt... (min nuvarande fps med ett ti200 är runt 30 i ut...)

Av I.P.Freely

Själv har jag en fujitsu/siemens ("oklockad") men det lustiga var att när jag tittade förbi i bios ett tag sedan såg jag att processorn redan var en 1800+ överklockad till 1900+. Nån aning om vad det betyder? Kan jag pressa ur mer trots att det är en sk märkesdator (och vill nån säga varför de är så dåliga att klocka???)?

Av I.P.Freely

Tack för svaren d00dz, nu slipper jag oroa mig över att jag inte utnyttjar datorn fullt ut

Men ärligt, att klocka grafikkort gör väl ingen större skillnad? Provat lite program som rivatuner, etc, och även om man får mer i 3dmark så märker man ingen direkt skillnad...

Av I.P.Freely

n00b på överklockning - är det värt det?

Jag har en amd palomino processor som är på 1900+ (se sign för övrigt...), processorns temp (helt oklockad) är på fruktansvärda 57 grader belastad(?) och jag har ingen ventilation i lådan över huvud taget. Datorn är förövrigt en fujitsu/siemens om det nu har med saken att göra.

Det jag undrar över är om det är värt att lägga ca 300 kr på en bättre processorfläkt och två 80-mm's fläktar till ventilation och sedan ge sig på att överklocka. Jag skiter i benchmarks etc, jag är bara ute efter ren prestanda... eller tror ni att det inte blir någon större skillnad i spel? Jag vet att det beror på väldigt mycket, men vore tacksam om någon med ett uns erfarenhet kunde uttala sig, hehe

Av I.P.Freely

Jag är inte säker... men du kan gå in på ljudinställningar - mikrofon - avancerat och så finns det nåt alternativ där som heter microphone boost +20 db nånting, avmarkera den och pröva sedan (själv har jag ett live!-kort)...

Av I.P.Freely

Håller faktiskt med, det är värt minst 3 ggr så mycket som 500. Man får (ursäkta språket) vara jävligt rutten för att blåsa en vän/kompis på det sättet.

Av I.P.Freely

Jo, jag hade nog gjort som du och sparat 600, fast skillnaden är väl fortfarande inte så fruktansvärt stor i bildkvalitet/prestanda?
http://www20.tomshardware.com/graphic/20031229/vga-charts-03....
Själv tycker jag det viktigaste är hur spelen flyter, det brukar gå så fort ändå när man spelar så att man inte hinner lägga märke till smådetaljer... Skillnaden i ren hastighet är ju högst ca 10 % mellan ett 5900xt och ett 9800pro liksom...

Av I.P.Freely

Ok - var som jag befarade, sökt runt på google och inte hittat ett skit nämligen, tack för svaret. Nåja, så fort det kommer får man väl lita på att en vänlig själ slänger upp en länk här i forumet

Av I.P.Freely

www.acp.nu - fast jag har inte köpt ett (ännu)

Av I.P.Freely

Varför liksom? Det är väl ändå inte *så* stor skillnad mellan ett 5900xt och ett 9800pro? Gräset är alltid grönare på den andra sidan...

Av I.P.Freely

När kommer tester på 6800 (icke-ultra)???

Har hört att 6800 (icke-ultra) ska ha 12 pipes och 128 mb ddr1-ram, nån som hört när tester kommer på detta?