Inlägg

Inlägg som Eratonhosting har skrivit i forumet
Av Eratonhosting
Skrivet av ziim0n:

Jag hade helt klart satsat på en processor med minst 6 kärnor. Tror att det kan bli väldigt tight att få in allt du önskar i en server (och behålla god prestanda). CS-servrar gillar att inte behöva trängas på få kärnor.

Har kommit fram till att 1 spelare i minecraft drar kring 256MB RAM i värsta fall, så det är ju bara räkna på det. Så säger vi 4 spelare på 10 servrar så bör du ha runt 10GB minne för att vara på säkra sidan. Hur mycket CPU minecraft käkar kan någon annan gärna få inflika med.

Gällande CS-servrar så bör du räkna med 512MB RAM per server (om vi pratar 10 slots warserver) och du bör inte lägga mer än 3-4 servrar per kärna om du vill trycka stabila server-side-fps.

Skulle absolut köra på en AMD FX-8150 eller med 2st 8GB stickor med möjlighet att uppgradera till mer (minecraft som är boven).

Minecraft drar absolut inte så mycket ram, man kan lätt trycka in 30-40 spelare på en 3GB server. Så jag skulle räkna ~128MB per spelare i värsta fall.

Av Eratonhosting

Här har du: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1478251/2012-02-10 passar perfekt till din budget.

Av Eratonhosting

Om den ska vara i sverige så skulle jag ta GleSys eller Ecatel
Om det inte spelar så stor roll så kan du kolla på Kimsufi/OVH, Worldstream, Server4You, Datashack och Singlehop <-- Har själv haft servers hos alla dom utan problem, skulle nog säga att jag var mest nöjd med Worldstream och OVH.