Inlägg

Inlägg som MarcusEk har skrivit i forumet
Av MarcusEk

Jag ska precis börja med mitt bygge av en härligt portabel boombox, jag tar gärna dina delar så slipper studentkassan gå iväg snabbare än vad den måste. Förutsatt att Ludzee plockar dom
Bor även vid tekniska.

Av MarcusEk

Bjuder 450kr för kylare och fläktar!
Hämtas upp i STHLM

Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk

Jag bjuder 300kr för macbooken och kan hämta upp den! Skulle uppskatta en bild gärna också

Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk

Liva Core såg ju smaskens ut!

Av MarcusEk

@Alling
helt bakom det du säger! Men jag tycker personligen att de lika gärna kan göra mItx till standard. De enda som kommer att behöva större är ju personer som kör flera grafikkort eller dedikerade ljudkort eller pci-e SSDs, någon som verkligen inte de vanliga användaren gör. Om man kan göra datorer såsom NUC räcker mItx gått och väl i de flesta fall. Större är bättre komplex? Rätta mig gärna om jag är helt ute och cyklar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk

Spontant med den budgeten gäller en intel i5:a med bra kylare så du kan överklocka då GTA V kräver en stark processor. Kanske vänta till AMD släpper sin nya GPU alternativt slå till på en högpresterande Nvida. Kolla in Sweclockers tester!

Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk

Jag skulle inte ha några problem om det enbart erbjuds 2-3 USB kontakter i C utförande. Sen räcker det med att ha 1-2 adaptrar hemma så man kan koppla in de äldre hårddsikarna osv. Absolut, nästa laptop måste ha C-kontakt.

Av MarcusEk

Gött att se! Destu mer material som stödjer 4K med högre fps destu snabbare kommer utvecklingen att gå.

Av MarcusEk

Wow?

Av MarcusEk
Skrivet av Dazure:

Kan folk inte skriva i tråden?
Står att tråden har 20k+ visningar, men kan inte se några kommentarer :S

Anledningen är säkert för det redan finns hundratals trådar om precis samma frågor. Men för att ge enkelt svar;

I5:a från Intel som processor, med ett K på slutet om du vill överklocka.

Moderkort som passar processor, mItx, mATX eller ATX beroende på hur står låda du vill ha.

Chassie är helt upp till smak- själv gillar jag Bitfenix Prodigy för då kunde jag ha mycket lagring med ett mITX moderkort.

Valfri 5400varv/min hårddisk. Kolla recensioner, finns här på Sweclockers.

Kylare beror på om du vill överklocka eller inte. Om ljudvolym är prio eller inte. Sweclockers har många tester på kylare också.

Grafikkort skulle jag tro nvidas 970 skulle passa dig bra i prisklassen. Finns också 980 men enligt mig får du mer "bang for the buck" med 970.

Nätagg i ca 550W med bra recensioner skulle jag gå på.

Hoppas det hjälper dig någonstans på vägen.
Men stort tips är att kolla andra trådar efter existerande tips

Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk

Jag skulle personligen tipsa om att bygga en mindre stationär. Mycket mer prestanda för pengarna.
Annars tycker jag självklart att du ska plocka datorn som har SSD. Jag har inte kollat på andra specs men SSD är ett måste idag tycker jag. Finns ingen bättre "wow vilken snabb datorn för pengarna"- investering än ssd.

Av MarcusEk

Köp inte kitet då basarna är av fel modell! I kitet är det 12W och inte 10W, dvs 12 och 1o tums mumbran. Specefikationerna är lika och därav kan inte den vanliga boominatormodellen användas.

Skrivet av morxy49:

ja, räkna med att en tredjedel i vikt försvinner ungefär. jag tycker det är värt att endast ha element på en sida. oftast vill man ändå bara rikta ljudet åt ett håll, inte 360 grader. som sagt så blir batteritiden dubblerad, kostnaden halverad, vikten lägre, så jag tycker du ska köra på endast en sida.

du kan ju även lägga till element på andra sidan senare om du tycker det behövs, så det är ju ändå inte hela världen om du blir missnöjd.

Nackdelen med att inte ha magnet mot magnet designen är att de inte kommer att jobba tillsammans och mycket bas kommer att försvinna. Jag vet inte om designen blir precis korrekt då om man delar den på hälften men skillnaden är nog marginell. KÖR HÅRT!

Av MarcusEk
Skrivet av sgtspiff:

När kommer 512 o 1 TB vara nere på vettiga nivåer? Köper 128gb för vad jag köpte 60gb för 2 år sedan. Enligt den beräkningen tar det ju 8 år innan jag kan köpa 1TB för samma pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror det kommer att ta betydligt snabbare än så. Utvecklingshastigheten tror jag kommer att gå snabbare och snabbare tills den vanligtvis avstannar när tekniken begränsar utvecklingen. Jag TROR begränsningen för SSDs ligger långt efter 1 TB. Ge det 3 år

Av MarcusEk
Skrivet av ferdi2050:

Hade så från början, alltså sidofläktar samt två på tak, men känns som att det flyter på bättre så här.
Kommer inte ihåg men såg på en Youtubeklipp att en kille gjorde samma sak dock med många fler fläktar och han hamnade på minus grader

Jag anar att vi har sett samma video och jag kan säga att det inte fungerar så. Om vi säger att rumstemperaturen är 18 grader, hur är det då möjligt att radiatorn sjunker till minusgrader? Och radiatorn måste vara kallare än vattnet för att kyla vattnet, och vattnet måste vara kallare än processorn för att kyla processorn.

Det jag försöker säga är att det är omöjligt att få processorn kallare än rumstemperaturen.

Av MarcusEk

Skillnaden mellan Haswell i5 och i7 i spel är försummbart, så valet mellan dom är ganska enkelt. Ta i5:an.

Fördelen med första processorn är egentligen att du kan överklocka den hårdare och därav få ut mer prestanda ur varje kärna. Jag TROR den är marginellt starkare i stock, men inget som försvarar prisskilladen. Mitt tips; Ta i5-an

Av MarcusEk

Naaaajs!

Någon som testat jailbreak:a en 4G än? Ios 7 är prestandakrävande nog så den kanske inte orkar driva jailbreaken också...? Jag uttrycker mig kanske inte helt korrekt men ni fathaaa

Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk

Riktigt imponerande bygge med helt sjuka byggkunskaper! Om du designar en fåtölj i framtiden i valnöt så klipper jag till direkt, den skulle passa bra i vardagsrummet framför teven.

Som hobby-audiofil skulle jag gärna se lite mer hjärta i högtalarna du byggde. Jag hjälper dig gärna på den biten i nästa bygge, för ett till bygge vill vi se!

Ps. Youtubevideon fungerar nu!
Skickades från m.sweclockers.com

Av MarcusEk
Skrivet av OskarW90:

Ljuuuudnivån på standardkylaren omg...

kan ju nämna att var 3:e db är en fördubbling av upplevt ljud.
Alltså kommer en 290 låta ungefär 4 gånger gå högt som ett 780.

Där satte du nog foten i kläm! En ökning med 3db kan innebära en dubblerad strömförbrukning hos en förstärkare när man disskuterat ljudsystem. Den är när det sker en ökning på ca 10db (beroende på frekvens) som ger en upplevd dubblerad ljudnivå.

Jag har aldrig rättat något på Sweclockers- Nå känner jag mig aningen skadeglad

Edit: Konstig mening

Av MarcusEk

Jag hoppas de ständigt gör någon slags 'backup' kan göras om folk kommer och kaosar. Sen borde det väl gå att bara hindra dessa spelare att gå in på serven på nytt?

Av MarcusEk

Sjukt impad av era temperaturer! Vad skulle tempen (uppskattningsvis) hamna på om du hade en 3770K klockad till 4.8Ghz? Jag skulle kunna tänka med betala en fin slant för att få min processor skårad och ett sådant block till