Inlägg

Inlägg som Asparagus har skrivit i forumet
Av Asparagus
Skrivet av elde:

Värt att tänka på är också att dina nya lurar är av öppen modell, medans Koss SB45 är slutna. Slutna lurar brukar ge ett mer "massivt" ljud, medans öppna ger mer "luftigt". Svårt att beskriva ljud med ord och mycket är högst subjektivt, men du förstår nog principen.

Personligen tycker jag att öppna lurar kommer till sin fulla rätt vid högre volymer, så testa på du.

Förstår precis vad du menar, får den känslan också.

Av Asparagus
Skrivet av oyegie:

Dina öron kommer paja innan lurarna göra det.

Awesome!

Skrivet av Paontuus:

Ska klara hög ljudnivåer, men är nog inte så speciellt smart att maxa ljudet med en förstärkare

Äh, lite blod har ingen dött av. (:

Av Asparagus

Tackar för snabbt svar! Undrade också om det på något vis skadar lurarna att köra för hög förstärkning, kanske bara om man kommer upp i helt brutala ljudnivåer?

Av Asparagus

Hur fungerar det med hörlursförstärkare?

Hej allihop, fått hem mina nya Sennheiser HD 598 nu och har lite frågor vad gäller min hörlursförstärkning via mitt Asus Xonar Essence STX. Tidigare har jag haft ett par Koss SB45 och kört med +12dB förstärkning p.g.a. impedansen i lurarna (trodde att det var enbart det man gick på när man avgjorde vilken nivå man skulle köra).

Nu undrar jag om jag kan köra förstärkning även fast dessa lurar har låg impedans, och om detta påverkar något annat än volymen? Känns som jag skulle vilja få ut lite mer kräm ur lurarna så basen blir lite tyngre. Kanske bara upplever att ljudet känns lite platt för att jag bara haft dem i någon timme och de inte har nått sin fulla potential än? Hört att man ska ge det ett antal timmars lyssnande innan lurarna är "varma".

Annan info som kan vara bra uppskattas också.

Tack på förhand!

Av Asparagus

Tack allihop! Gjorde till slut som så att jag försökte gräva ner delen av mig som ville ha något baskraftigt, och beställde ett par Sennheiser HD 598. Tror jag kommer bli riktigt nöjd med tanke på mina nuvarande lurar och alla omdömen man sett. Kör helt enkelt med mikrofonen i min webbkamera tills folk gnäller tillräckligt mycket för att jag ska börja kolla på något bättre

Tack återigen för alla svar, uppskattas Kan återkomma med resultat på måndag/tisdag om någon är intresserad

Av Asparagus

Är ganska inne på just HD 598 alternativt PC360 då jag sett att många tycker de är starka allrounders, i.o.m. att jag använt Koss SB45 hittils och klämt ur en bas jag tyckte var nice ur dem borde jag kanske inte ha alldeles för höga krav på just baskraftigheten, den går nog att reglera till den nivå jag vill via equalizer och kanske t.o.m. DFX.

Satsa på HD598 och köra webcammens mick kanske? Åsikter?

Av Asparagus

Sant sant. Zalman-micken går alltså att sätta fast på t.ex. HD 598? Ganska stor skillnad i frekvensomfånget mellan PC360 och dem. Vet inte hur det funkar när det gäller hörlursförstärkningen från ljudkortet, i.o.m. att båda dessa har en impedans på 50 ohm borde jag inte kunna köra någon förstärkning, men det kanske bara påverkar volymen och inte ljudkvalitén? Ingen expert som ni märker.

Snabb fråga - Är det någon vidare stor skillnad på ljudkvalitén mellan PC360 och HD 598? Blir ju klart lättare att köpa PC då jag behöver mikrofon för spelande också.

Av Asparagus

Söker biffiga hörlurar till dator - Asus Xonar Essence ST

Tjena allihop! För något år sen kom jag fram till att ett ljudkort kunde vara kul, så jag plockade på mig ett Asus Xonar Essence ST (hade ont om PCI-E-portar i gamla burken). Sen dess har jag kört med Koss SB45-lurar. Fick höra att man vill lägga typ 80-90% av sin budget på hörlurarna istället för ljudkortet, men efter inköp kändes det ändå som en investering för framtiden, d.v.s. nu!

Lyssnar främst på metal, men det blir även en del EDM (Dubstep, Electro o.s.v.). Har tyckt om ljudet i Koss SB45 då jag är lite smågalen i att ha lite tyngd i basen, främst till EDM då såklart.

Söker alltså rekommendationer för hörlurar nu, budgeten är oklar men skulle helst inte spendera över 1500. Kan alltid vara värt en titt dock om ni har något monstruöst att rekommendera. Skulle vara härligt om ni kunde ge en motivering till varför ni tycker om dem också.

Antar att jag får köra separat mick från och med nu, då jag spelar en hel del online också, så om ni vet något vad gäller någon vettig mick som går att sätta på lurar (eller någon annan fungerande konstruktion), så får ni gärna plita ner det också.

Edit; efter lite googlande funderar jag på om Sennheiser PC360 är vad jag söker? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=587879

Tack på förhand!

Av Asparagus

Har ingen DVI-kabel som fungerar till skärmen just nu. Testade den just på farsans burk, inget flimmer där. Det är alltså utan några skärmdrivers eller 6870-drivers. Har avinstallerat både skärmdrivers och gpu-drivers men flimret pågår ännu. Även testat att nedgradera GPU-drivers men icke.

Av Asparagus

Flimmer på min BenQ G2420HD

Hej allihop. Köpte nyligen en ny dator, och kör en BenQ G2420HD och Sapphire HD6870. Det enda problemet jag stött på än så länge är ett ganska milt "flimmer" mot mörka bakgrunder. Detta sker inte bara i spel, utan även i Windows/webbläsare och så. Det är såklart mest märkbart mot mörka bakgrunder, men jag kan se svaga konturer av samma sak mot ljusare bakgrunder. Det ser alltså ut som mörka och ljusa linjer som rullar uppåt i bild.

Jag har testat att byta upplösning från native (1920x1080) och refreshrate från 60Hz till en lägre upplösning och 75Hz refreshrate både i spel och på desktop men utan någon förbättring. Har försökt titta runt lite på grafikkortet efter böjda delar, men inte hittat några. Kopplat in en annan signalkabel som är från min gamla skärm, med en DVI-I-sida (tror jag) och en vanlig VGA/D-Sub men det var fel koppling för att köra DVI in i skärmen så jag antar att det gjorde absolut noll skillnad om jag hade velat testa att köra DVI som mode istället för D-Sub. Edit: Har nu testat den i en annan dator och där uppstår inte flimret. Detta var på 1280x1024 60Hz. Testat att avinstallera skärmdrivrutiner + grafikdrivrutiner och även att köra 12.3 Catalyst istället för 12.4. Ingen skillnad.

Vad mer kan jag testa? Downgrade av grafikdrivrutiner? Vad tror ni problemet kan bero på? Ska testa att koppla skärmen till en annan burk och se om problemet kvarstår också. Annars får jag väl ta kontakt med BenQ. Undrar dock om ni hört talas om liknande förut, och isåfall om ni vet något mer man kan prova på datorn/skärmen?

Tack på förhand!

Av Asparagus

Det visste jag inte Extol. Då ska jag ta mig en liten titt i chassit sen. Har lite strul med fladdrande bild på mörka bakgrunder också, så ska kolla på grafikkortet om något sitter konstigt eller så. Kanske behöver gå från d-sub till dvi?

Av Asparagus

Under load. Alltså med WoW igång på högsta settings, 8x multisampling osv, triple buffering, skype igång med videosamtal, spotify rullande.

Av Asparagus

Ja du... ingen aning. Den justerar sig själv så den borde ju inte kunna pumpa upp sig i någon hastighet den inte orkar med/som är skadlig, antar jag.

Av Asparagus

Införskaffat ny dator, söker hjälp med kylning/temperaturer

Hej allihop! Köpte för några dagar sen en ny dator som jag nu plockat ihop och sitter och testar lite. Här är mina specs:

Chassi: Fractal Design Define R3
Nätaggregat: Chieftec A-85 Series CTB-650S 650W
Moderkort: Asus M5A97
RAM: Crucial DDR3 1333MHz 8GB KIT, CL9
HDD: Seagate Barracuda® 1TB
Grafikkort: Sapphire Radeon HD 6870 1GB GDDR5
CPU: AMD FX-8120 8-Core Processor Socket- AM3+, 3.1Ghz
Skärm: BenQ 24" LCD G2420HD

När jag plockade ihop datorn förstod jag inte helt hur jag skulle göra med fläktarna. Fläkten i bak är ikopplad och sköter sig väl, höjer/sänker RPM beroende på press, men den enda andra fläkten som följde med (bortsett från CPU+GPU då såklart) var en som sitter framme vid diskarna, och den har också en 3pin-kontakt. Båda de andra fläktkontakterna (chassi fan 1+2 enligt chassits manual) var 4pin-kontakter, så jag försökte aldrig koppla in den. Har tagit bort ljudabsorberande material på de två fläkthålen i toppen och det på sidan.

Har laddat hem HW Monitor och försöker hålla lite koll på temperaturerna då jag är lite rädd över att bränna något. Än så länge idag har jag kommit upp i 55C CPU-temp, 37C Mainboard, processorfläkten har gått i 4927 RPM, varje enskild kärna har varit uppe i 47-49C, och grafikkortet har toppat 66C. Är detta mycket? Kan det skapa problem? Borde jag kanske se ifall den andra fläktsladden passar i en 4pin? Är ganska förvirrad, och jag vet ju heller inte vad "normala" temperaturer är. Vill även notera att med under press menar jag alltså WoW på allra högsta inställningar och 1920x1080, spotify igång med musik rullande, skypesamtal och en hel del Firefoxflikar. Stängde också av AMD OverDrive och Graphics OverDrive i AMD VISION Engine Control Center av ren rädsla.

Så det jag alltså vill fråga er är: Är mina noterade temperaturer för höga? Och isåfall, vad kan jag göra för att förbättra dem, helst utan att köpa till något? Kan passa på att tillägga frågan; Vad tycker ni är "normala" temperaturer för olika datordelar under hög press, och vilka siffror ska jag försöka akta mig för/hålla mig under?

Tack på förhand!

Av Asparagus

Tack allihop för svaren! Ska ta och kolla upp de lite bättre moderkorten för tillfället och se till så att de åtminstone har en PCI-slot, isåfall kör jag på ett ST för säkerhets skull.

Av Asparagus

Nope, faktiskt bara sugen på lite tyngre ljud i burken. Lyssnar på musik i princip konstant redan nu så.

Av Asparagus

Behöver jag tänka på kylning vid ljudkortsinköp?

Hej allihopa! Ska nu i veckan köpa mitt första ljudkort, ett Asus Xonar Essence. För tillfället använder jag inbyggt ljud från mitt moderkort, nämligen http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=336805#reviews. Då jag aldrig köpt ljudkort tidigare är jag fundersam över kylning. Har två frågor;

Behöver jag över huvud taget tänka på kylning vad gäller ljudkort? Hört nej från några håll då ett ljudkort tydligen inte direkt blir varmt, om man inte har det direkt under / mellan grafikkort. Om jag köper ett STX (PCI-E x1) för att vara säker på att mitt nästa ljudkort har en passande socket för kortet kommer det alltså sitta i princip direkt under mitt grafikkort. Är detta ett problem? Ska jag köra på ett ST och sätta det i den nedersta PCI-slotten för att hålla det så långt ifrån grafikkortet som möjligt?

Tack på förhand!

Av Asparagus

Tack för svaren. Suttit och lekt med tanken i huvudet lite och det känns som att man är lite väl djärv om man köper sitt första ljudkort för 1.6k helt out of the blue. Börjar helt enkelt med lurar som du sa, JaZid, och känner efter ifall jag är sugen. Det jag huvudsakligen känner att jag saknar är ju lite tyngre bas. Samtidigt är jag ju ingen audiophile alls, detta är min första egna dator som klarar av de spel jag tycker om, och det jag gör huvudsakligen är ju att spela. Sen älskar jag visserligen musik men kanske inte tillräckligt mycket för att bränna de pengarna på enbart ett ljudkort. Skulle kanske vinna mer på att uppgradera min uråldriga processor och mina 2GB DDR2-RAM. Det skulle ju dock innebära ett nytt moderkort, så de pengarna har jag nog inte riktigt för tillfället.

Och även fast hörlurarna inte lever upp till ljudkortets prestanda kan man ju anta att man får ut lite bättre ljud än ett gammalt moderkort och ett par in-earlurar antar jag... så det skulle nog vara fint på ett sätt.

Av Asparagus

Tack för rekommendationen. Är det någon vidare skillnad på de där två lurarna och Koss SB45 vad gäller ljudkvalité eller så?

Edit: Läst runt om Panasonic-lurarna, de verkar rätt biffiga för sitt pris. Kör nog på dem + mick då. Vad gäller ljudkortet, är det värt att lägga 1500 på det i sig eller ska jag kanske lugna ner mig lite på den fronten?

Av Asparagus

Söker rekommendationer för ljudkort och headset

Hej allihopa! Tidigare idag, då jag satt och upptäckte min nyfunna kärlek för Alphaverb insåg jag att det kanske skulle vara roligt med lite bas. Just nu har jag inget eget ljudkort utan har ljudet från mitt ganska sketna Gigabyte P35-DS3 (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=336805#extra). Insåg dock ganska snabbt att jag har absolut noll koll på ljudkort, så därför rådfrågar jag nu er. Några månader tidigare satt jag och försökte sätta på basförstärkning eller dylikt, men det alternativet var grått. Gissar att det är p.g.a. mitt inbyggda ljudkort. Tänkte även köpa ett nytt headset då mitt tidigare gått sönder. Tidigare har jag kört på Koss SB45 och inte vågat testa något nytt då jag gillade ljudet i dem. Då till mina frågor...

Vad är det jag behöver tänka på då jag köper ljudkort? Är det bara kortplatsen som behöver stämma överens med mitt moderkort?

Har ni några rekommendationer för ljudkort + headset med mikrofon? Tänkte mig en budget omkring 1500-2000kr eller så, kanske kommer undan billigare, har som sagt ingen koll alls på vad jag ska sikta in mig på om jag bara vill ha bättre ljud än mitt nuvarande inbyggda och vill kunna använda saker som basförstärkning o.s.v... Kör Windows XP.

Generell info på ämnet uppskattas även väldigt mycket då jag inte gillar att känna mig såhär vilsen!

Tack på förhand.