Inlägg

Inlägg som AnnCCarlsson har skrivit i forumet
Av AnnCCarlsson
Skrivet av mfm:

Tre använder WCDMA 900 utanför städerna om det var det du egentligen menade? Det är mest crap-märken som har WCDMA 850/2100, det är ingen brist på modeller med WCDMA 900/2100 (förslagsvis från Lenovo, Huawei eller kanske ZTE).

Tack för att du engagerar dig i mitt problem. Vet inte riktigt vad jag menade, men har för mig att jag hörde en konversation där någon nämnde att hans nyförvärvade Kines-mobil inte funkade med Tre. Har varit inne i butiker och frågat efter en lur med dual-SIM men de har mest verkat vara intresserade av att kränga en iPhone 6 till mig och i princip varit helt oförstående när det gäller mina synpunkter.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Josafo:

Kanske en Lumia 630 dual sim är ett alternativ? Stöder 3G 900/2100.

Ska kolla!

Av AnnCCarlsson

Gärna med plats för dubbla SIM-kort (och helst liten)

Jag älskar min X10 mini för att den är så liten. Den samsas lätt med mynt och nycklar i en jeansficka. Tack vara det lilla formatet så blir den också väldigt robust och går inte sönder lika lätt som en större lur.

Men jag funderar ändå på att i likhet med Tutti-fruti att skaffa en ny mobil eftersom jag har behov av kunna använda dubbla SIM-kort, ett kort som min arbetsgivare håller med (Telia) och ett kort som funkar vid vårt fritidshus (3). För tillfället har jag två lurar men det är ju väldigt opraktiskt.

Det jag funderar på är om en billig kinesisk lur med plats för dubbla SIM-kort kommer att funka för mig. De flesta sådana lurar verkar ha följande spec.
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/2100MHz

Hi3G Access nät (3) använder så vitt jag vet 2100MHz utanför storstäderna och då kommer väl inte en telefon med ovanstående specifikation att funka där, eller är jag ute och seglar nu?

Av AnnCCarlsson
Skrivet av bullen181:

Det står Output: 65W 18.5V --- 3.5A LPS och input: 100-240V 1.6A 50-60Hz...
Min fråga till er är, skulle man kunna köpa en laddare som har t.ex 110W i Output, eller dör datorn då? Eller tar datorn bara de watt den behöver av adaptern? Skulle vara trevligt att veta innan jag dödar laptopen..

Om ni vet några bra billiga adaptrar som finns i någon Svensk fysisk butik, länka gärna.

//Bullen

Det som är viktigt när du köper nätadapter är att den lämnar rätt utspånning. I ditt fall 18,5V.
Sedan är det också viktigt att den lämnar tillräckligt hög ström eller om du så vill effekt. I ditt fall 65W.

Det är ingen fara att välja en adapter som klarar att leverera 110W, men nackdelen är att en sådan adapter blir onödigt stor och klumpig (och dyr).
Det är endast i undantagsfall som du kan ha nytta av en adapter som lämnar högre effekt än originaladaptern. De flesta laptops har en inbyggd laddningskrets som gör att det inte går att ta ut högre effekt än vad som originaladaptern lämnar. Rent teoretiskt skulle annars en 110W adapter kunna ladda upp batteriet i datorn snabbare än en 65W adapter. Om det är så vet man först efter att man provat en adapter med högre effekt ån originalet.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Sony?:

Har startat upp sidan Gratis-bakgrundsbilder.nu.

Vad tycker ni?

Är annonserna jobbiga?
Konstig Svenska / stavningsfel? (Har själv översatt temat till Svenska).

Funkade inte alls med min MacBook och Safari, däremot fick jag upp sidan med samma dator och Firefox.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Jukkis:

Om jag nu väljer i7 2600K, så verkar Gigabytes GA-Z68X-UD3H-B3 vara ett beprövat val.
Var det något konstigt med versionerna på detta mb?
Är jag på rätt spår nu? Eller bör jag välja ngt annat.

Hur mycket minne behöver jag, och sort?

Är det Intel som gäller beträffande SSD?

Förslag på bra grafik-kort?

Vilken power supply är bra?

Tacksam för svar.

GA-Z68X-UD3H-B3 rev 1.3 har stöd för PCI Express 3.0 under förutsättning att du kör med 22nm processor. Men eftersom du ska köra med Sandy Bridge så spelar det ju ingen roll. Men köper du en bräda rev. 1.0 så se till att du får ett bra pris.

Hur mycket minne du behöver beror ju på vilka program du tänker köra. För de flesta räcker det bra med 8GB för att köra OSX och det är ju inga problem att peta in två stickor till om det skulle visa sig att det behövs.

Jag har en Intel SSD i min bärbara jobbdator och den funkar toppen. I min privata MBP har jag en OCZ av tidig modell och den har varit lite strulig, men efter senaste uppdateringen av mjukvara så verkar den också funka perfekt.

Mitt ASUS 6870 funkar klockrent men egentligen så går det bra att köra de flesta OSX-program med ett enklare grafikkort men jag ville ha ett kort som funkar bra utan att kosta skjortan när jag kör Windows (spel) på min maskin. Om du väljer att installera OSX mha Kakewalk www.kakewalk.se så kan det ju vara lämpligt att kolla in vilka grafikkort som är kompatibla om du vill slippa extra handpåläggning efter installationen.

Min maskin drar aldrig över 400W när jag kör CPU:n i 4,3GHz men med ett annat grafikkort så kan ju effektförbrukningen bli högre. Köp inte nätdel för högre effektbehov än du behöver utan satsa på kvalité i stället.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Laine:

Det verkar primärt vara ett diagnostiseringsverktyg (själva adaptern) så jag skulle kunna tänka mig att det är för att stänga av ett minne i taget och köra tester utan att behöva montera loss det. Att däremot stänga av hela adaptern och dessutom minnet (S1+S2 ner S3+S4 upp) skulle kunna möjliggöra att byta minnen "on the fly", lite som hotswap utan att påverka övriga systemet.

Det jag är osäker på är hur ett operativsystem reagerar om ramminnen kopplas från och till när datorn är igång.

Pin'sen som rör sig bort till switchen och kretsen verkar vara till en 'power on'-krets och jordar när switchen står rätt. Det du har på adaptern är en artificiell 'power on'.

Detta är vad jag kan tyda från bilderna, jag letade efter ett diagram över pin-layouten på 240P respektive 204P men kunde tyvärr inte verifiera.

Det funkar utmärkt med S1 och S2 i läge ON och S3 och S4 i läge OFF. Det gå alltså att verifiera att minnena funkar och det är ju huvudsaken. Några experiment med "Hot Swap" vågar jag mig inte på, det är nog stor risk att operativsystemet får spatt om man helt plötsligt swappar bort några GB.

Citat:

Varför det har valts en DIP med 256 olika kombinationer vet jag inte.

Jag får det bara till 16 olika kombinationer men det är ju fullt tillräckligt för att man ska börja fundera. Kan ju vara intressant att kunna stänga av en del av minnet utan att plocka ut själva stickan. Ger ju möjlighet att experimentera och lära om single channel kontra dual channel m.m.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Marcusk:

Sätt S1 och S2 till den översta positionen och S3, S4 i den undre positionen.

Tack för ett snabbt svar, anade nästan att det var så man skulle göra.

Har du (eller någon annan) någon idé om vad som händer om man i stället sätter S1 och S2 till den undre positionen och S3, S4 i den övre positionen?

Av AnnCCarlsson
Skrivet av mir0:

... är det bra för pengarna eller borde jag förstöra och få en ny /bättre
jag har fått tillstånd av min pappa att göra det så och den är köpt från elgiganten

Kanske du kan få en ny utan att förstöra den gamla (sälj eller ge bort i stället).

Av AnnCCarlsson

SO DIMM - DIMM adapter

Jag köpte en adapter från Hong Kong för att kunna testa DDR3 SO DIMM i min stationära burk.

http://www.bilddump.se/bilder/20120518145404-88.206.214.2.jpg

Jag har en liknande adapter för DDR2 och den funkar utmärkt.

Men den nya adaptern har 4 DIP-switchar (se bild) och nu undrar jag om någon har erfarenhet av hur man ska ställa in switcharna, för att kunna läsa och skriva till minnena.

Texten på adaptern (Adapter och Module) tycker jag inte ger någon hjälp.

Någon som vet?

Av AnnCCarlsson
Skrivet av MackAlf06:

Har ett problem jag har fått en Mac som skol dator men när jag ska koppla mig till mitt internet hemma så stängs nätvärket av för alla datoer i hustet.
kan felet vara att jag har inte orginala routern från bredbandet. för jag köpte ett nytt från Dlink
Vad kan felet vara ?

Prova med att stänga av alla datorer och routern. Starta om routern och vänta ett par minuter så att den hinner koppla upp sig mot internet. Starta din Mac och kolla vad som händer med "lamporna" på routen. Kolla gärna med manualen till routern att allt är som det ska.

(Du kan också prova hur det ser ut på routern när en annan dator kopplar upp sig om du inte har manualen till hands. Börja sedan om från början och starta om routern när du vet hur det ska se ut.)

Får du kontakt med routern och kommer ut på nätet så prova vad som händer när du startar en annan dator och koppla upp dig mot routern.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Lindgren92:

Det är nog inte många tior Elgiganten tjänar per såld kopia. JME Data konkade nydligen. Varför? Jo för att större kedjor säljer varor under inköpspriset för att ta marknadsandelar.

Elgiganten tjänar förhållandevis lite på elektronikprylar men spel och vissa smågrejor (tillbehör) har de stor marginal på.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av BengansBlogg:

Anledningen till att båda dessa nämns är att båda följer med i Windows 7. Msahci används för vanlig AHCI och IastorV om man kör Raid.

Du kan se alla registervärden man kan byta mellan och vad de betyder här:

Slå till AHCI mode för er SATA-disk efter Windows 7 installerats

Men din hårdvara måste stödja AHCI och man måste göra ändringarna i rätt ordning annars kommer det inte att funka.

Tack för ditt svar, du lyckades verkligen klargöra det hela på ett mycket bra sätt för mig (och kanske för några andra).

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Newklear:

Nu är då frågan, ska man behålla det man fått, eller skicka ett mail till dem. Det har ju uppenbarligen blivit fel, men samtidigt vet man ju inte om dem kanske aldrig märket något.

Egentligen så är det ju inte dina bekymmer om Elgiganten gjort fel. Shit happens!

Står det på följesedeln att du fått ett spel så lär ingen höra av sig till dig och fråga.
Jo, förresten - om alla som beställt ett spel får ett 3-pack så kommer det ju att upptäckas att det finns ett stort fel i lagersaldot. Skulle då någon få för sig att misstänka att kunderna fått tre i stället för ett spel så kanske man beslutar att kontakta alla berörda.

Vill du ha ett gott samvete så kan du ju ta och ringa upp Elgigantens kundsupport och säga som det är. Be att dom fixar ett portofritt (för dig) returpaket. Sen säger du att det kommer att innebära en massa besvär för dig och att du kommer att bli tvungen att avsätta tid och få ytterligare kostnader i samband med returen av spelen. Fråga hur Elgiganten tänker kompensera dig för det.
Om den du pratar med inte är helt puckad så kommer du att få beskedet att du kan behålla grejorna. Tänk på att för en pryl du betalar 745 för på Elgiganten har de bara betalat cirka 250. Det går ganska snabbt att bränna en femhundring i administrationskostnader när man ska göra något som går utanför de ordinarie rutinerna. Skall dessutom företaget ge dig en någorlunda vettig kompensation för den möda du lagt ner blir det rena förlustaffären.

I värsta fall kan man spåra den stackars sate som gjort fel. Om det visar sig att det är en stackars ovetande som klantat till det så kommer han att minst åka på en riktig utskällning. Man kan ju alltid hoppas att det i sådana fall är bara du som fått två bonusspel.

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Galarix:

Det finns ingenting du kan göra än att installera om windows till 64-bit.

Om jag förstår dig rätt så blir det att avsätta i storleksordningen ett dygn för att mata burken med skivor skriva in hoper licensnummer och göra en massa omstarter.

Med tanke på hur Windows är uppbyggt (och hur filer sprids i olika kataloger när man installerar program) så kan jag inte säga att jag är speciellt förvånad.

Av AnnCCarlsson

Uppgradera från 32-bitars till 64-bitars Windows

Är det någon som har erfarenhet av att uppgradera en Windows 7 32-bitars installation till en 64-bitars?

Jag skulle gärna vilja uppgradera för att kunna använda mer RAM än nu, men helst vill jag slippa installera om alla program (och framför allt slippa hämta hem och lägga in alla uppdateringar igen).

Av AnnCCarlsson

Vilken registerpost ska man ändra?

När man kollar på Microsofts site så kan man läsa följande om att ändra i registret för att aktivera AHCI:

Leta upp och klicka på någon av följande registerundernycklar:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\IastorV

Vad jag förstår så är den första kopplad till Microsofts AHCI-rutiner och den andra till Intels.

Vilken är bäst att ändra när man byter till en Intel-disk (ska man kanske ändra båda)?

Personligen så känns det som att jag har mer förtroende för Intel än MS?

Av AnnCCarlsson
Skrivet av bloodshed:

Hur gör jag det?

Om du inte kan klicka på nätverksikonen på aktivitetsfältet så får du gå in på kontrollpanelen "Nätverk och delningscenter". Klicka på "Anslut eller koppla ifrån". Högerklicka på nätverket du vill ansluta till och välj Egenskaper.
Klicka på anslut och plutta för "Anslut även om nätverket inte visar sitt namn (SSID)"

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Lockbete:

Jag antar att det bara är att köpa nytt nätagg då?
Jag kollade på ett corsair gold certificate 1200w 2 475 kr(http://www.alina.se/Produkt.aspx?r=pl&T2=CMPSU-1200AXEU), det är overkill för mig(Men tänker framtida bruk) men jag är sån okunnig som tror att eftersom det är dyrt så måste det vara bra.

Nej, jag tycker inte att du ska köpa nytt nätagg!

Ta loss strömkontakten från moderkortet och spruta på lite 5-56 eller annan kontaktspray i alla hålen. Torka bort all övefödig kontaktspray utanpå kontakten och sätt den på plats igen. Förhoppningsvis så funkar det.
Nästa steg är annars att försöka pilla ut kontaktstiftet till den gröna kabeln och klämma fast kontakten ordentligt på kabeln). Om det är svårt att få ut kontktstiftet så kan du i stället försöka trycka in lite plast (från en plastpåse) runt omkring stiftet på kontaktens ovansida, då kan det bli lite bättre kontakt och sitta lite stadigare.

Ditt nuvarande nätagg klarar lätt ditt nuvarande system (du bör kunna sätta dit ett likadant grafikkort som du har och nätagget räcker även för det).

Av AnnCCarlsson
Skrivet av Lockbete:

Hej.

Min dator började för några dagar sen, med att den bara stängde av sig helt plötsligt men startade upp igen som "ingenting" hänt.
Jag tänkte att mitt nätagg började bli utnött, det är äldst i datorn, 750W med GTX 480 SLI, har dock haft detta i 2 år utan problem.

Men nu kan det hända att den stänger av sig bara helt plötsligt, ingen bluescreen eller error medd. ingenting, som att man rycker ut strömkabeln.
Och för att få igång den igen, måste jag ta ut ett minne och sätta i det igen, så startar den och kan fungera 12h sträck, sen dagen efter när jag ska starta så måste jag göra samma sak, ta ut ett av mina 3 minnen och starta datorn. Och tiden på datorn ställs om så jag måste ändra tillbaka den varje gång också(om det är någon ledtråd för någon som varit med om liknande).

Det som händer när jag klickar på ON knappen, är att fläktarna snurrar i en sekund och sen läggs den av, precis som om den inte orkar starta, men som sagt, tar jag ur ett av minnena och sätter i det, bara ta ur strömmen, ta ur minnet, sätta i minnet, så fungerar den "flawless", en hel dag.
Men tar jag bara ur strömmen och klickar OFF knappen på nätagget och väntar typ 10sek så startar den inte alls.

För att klargöra, så tar jag bara ur strömmen ur datorn, tar ut minnet, sätter i minnet och sen sätter i strömmen och startar datorn, då funkar den "som den ska".

Förhoppningsvis har jag förklarat någorlunda vettigt, och att någon annan har haft liknande problem.

Tacksam för hjälp, Jerry "Lockbete" V.

Hur kom du på att du skulle plocka ur minnena? Jag tror inte att det är där felet ligger, utan att det antingen är "power good" eller batteriet till bios som strular.

Power good brukar vara en grön kabel ryck lite i den när du trycker på on-knappen eller ryck i sladden när datorn är igång och se om maskinen stannar. Det kan också vara så att det är fel på nätagget och att power good därför stänger av.

Mät om spänningen på BIOS-batteriet är 3V (brukar vara ett CR2032) byt annars.