Inlägg

Inlägg som ChippenR har skrivit i forumet
Av ChippenR

Kan rekommendera G751 JT! Har haft en i 3 månader och klarar av GTA V utan problem. 128GB SSD, startar på ca 4 sekunder. Har den till salu om det är intressant. Inköpt från Webhallen

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR
Skrivet av Lysh0lm:

Så du skulle säga att jag borde köra på Asusen istället för MSI då jag fortfarande har svårt o bestämma mig haha

Mvh Lysholm

Ett tips är att kolla på BRA recensioner på Youtube, typ LinusTechTips tyckte jag har bra för det hjälpte mig i mitt val. Var rätt övertygad om en MSI först men slutade med en Asus. Jag tror du inte blir missnöjd med någon av datorerna men efter att jag har haft en MSI som fick en massa diverse småfel och nästan 80% på detta forum sa att jag borde ta Asus istället. Känns som en mer gedigen dator och jag gillar shadowplay knappen. Men den främsta fördelen är att Asus har IPS panel och MSI den sämre TN panelen. Kör på Asus, du kommer rysa när du packar upp den. Så sjukt läcker design på datorn! Gogogo!

Tillägger även att jag var så fruktansvärt less på dator som blev varm när man spela så CPUn throttla och Asus har tveklöst den bästa kylningen på marknaden idag vilket även framkommer i alla recensioner!

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR

Jag lirar GTA V på en G751JT med hög upplösning och inställningar och det flyter på jävligt fint

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR
Skrivet av adfactory:

Hur mycket skillnad är det? förutom 3gb/4gb grafikminne.

Kommer nog bli en med 980 men ändå, 4 lax i skillnad,
och dessa två nedan med 970 grafik, kostar lika mycket fast det sitter en dubbelt så stor ssd i den ena.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=2836201,2835630

i Recensionerna jag läser verkar inte G751 väsnas så mycket, något problem med fläktlljud för er?

Peter

Har inget problem med fläktljud i min G751, sjukt tyst må jag säga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR

Hade samma "dilemma" som dig för någon månad sen. Haft MSI tidigare och det stod mellan dessa två men valde Asus och jag ångrar mig inte. Enda nackdelen jag kan känna med Asusen är att ljudet är ganska kasst för en dator som ligger på 15k. Min tidigare Msi hade lite diverse småfel och många rekommenderade Asus för mig. Känns som Asus håller högre kvalité. Sen är ju hela G751 sjukt frän att bara titta på

Har även läst och sett tester att MSIn haft problem med värmen vilket inte G751 verkar ha. Värme på laptop är ju bland det största problemet då det är ett svårt problem att lösa och jag är så fruktansvärt less på kylplattor. Aldrig haft SSD förut så att min G751 startar på ca 5 sekunder är ju helt underbart. Dock rekommenderas att köpa en Caddy och häva in en till SSD. Fick lägga in GTA V på vanliga hårddisken och den är seg.

IPS panel på G751, TN på MSI väl?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR
Skrivet av Nirmada:

Jag använder Logitech G602 vilken funkar väldigt bra, och usb stickan den använder är väldigt minimalistisk, hittade den knappt när jag skulle se på den nu
Lägger till att G602 va nästan oroväckande billig från webhallen

Har för övrigt haft en razer mamba för några år sedan och den är jävligt skön att använda men känns som att razer har generellt dålig kvalite, har ägt ett tiotal produkter som samtliga har brustit på ett eller annat sätt (utan nerdrage!)

Ska kika om någon butik i stan har den hemma så man får känna lite på den först. Det är väl den som har sjuuukt lång batteritid? Spelar du nå FPS spel?
Har bara kört en produkt av Razer och det är Deathaddern jag har nu och den har fungerat klockrent änsålänge.

Av ChippenR

Kungligt, blir till att sälja lite prylar i CS och fixa GTA V. Skönt med något casual game, bara slöspela

Av ChippenR

Fick en sjuk "snilleblixt" nu. Har ju TV via internet så provade koppla ur den nätverkskabeln och nu flyter det på hur fint som helst. Kan man gå in i inställningarna på routern och prioritera CSGO före TVn.

Edit - kom någon lagspike då och då men fan så mycket bättre än innan

Av ChippenR

"bumpar" denna tråden igen då jag har bytt ut routern till en ny likadan men problemet kvarstår fortfarande. Alltså det är bara via Wi-Fi. Kan inte vara något annat som stör heller tror jag då närmsta grannarna bor ca 500m bort så inga störningar därifrån. Bor väldigt nära telestationen så har bra lina in i huset. Vettefan vad problemet kan vara. Känns så sjukt om problemet ligger hos CS då det fungerar bra via nätverkskabel men inte Wi-Fi. Har inte direkt testat några andra spel heller efter jag bytte router men det bör nog inste spela någon större roll. Någon inställning på routern man kanske ska göra eller så? Prioritera CS go data före annan data eller nått? Ingen anning då jag har typ noll koll på dessa inställningar.

Av ChippenR

Letar trådlös gaming mus!

Hej!

Köpte ny laptop för ett tag sen och är less på sladden till min Deathadder. Vill ha en trådlös variant istället.
Ska helst vara en "fullstor" mus, ingen mindre resemus. Har kikat på Razer Mamba men till den måste man ha dockningsstationen inkopplad för den fungerar som en trådlös receiver och då tappar det hela mitt koncept.
Razer har ju Orochi också som är en blåtands mus men den verkar fruktansvärt liten. Gigabyte Aivia M8600 också en bra mus men behöver tydligen också dockningsstationen inkopplad.

Jag plockar fram och tillbaka min datorn när jag ska använda den, har inget datorbord hemma och sitter för det mesta i köket och spelar så en Blåtand eller trådlös mus med usb-sticka vore ju lämpligt. Har en gammal Logitech MX Performance men den störde tydligen ut mitt Wi-Fi.

Har jag missat någon modell?

Bjuder på osammanhängade meningar, fruktansvärt trött

Av ChippenR

G751JT + GTA V = fail?

Hej!

Köpte ny laptop för några veckor sedan då min gamla MSI inte vill hänga med riktigt längre och det vart en sån här

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/207040-a...

Spelar för det mesta CS:GO men funderar på att köpa GTA V och undrar ifall det flyter på fint på denna laptop?
Behöver inte köra allt på högsta men vill ha ganska hög upplösning iaf och att det flyter på fint.

Någon duktigt som vet? Litar verkligen inte på att läsa rekommenderade kraven.

Av ChippenR
Skrivet av bjinko:

Troligen är det wifi som krånglar när någon annan apparat går igång. Vanliga källor till störningar är:
-Andra datorer som laddar ner filer.
-Micro
-Trådlösa telefoner
-Grannars wifi
-Babymonitorer

Med din beskrivning stämmer babymonitor bäst in, eller liknande produkter som aktiveras av sin omgivning och då sänder data i några sekunder för att sen bli tysta. Kan hjälpa att byta kanal på wifi för att komma längre från frekvensen som orkar problem.
Från din INSSIDer bild ser det ut att vara helt tomt så ta kanal 1. (Detta går att ändra om du loggar in på routern).

Bytte till kanal 1, även 3 5. 8 men vart bara värre på allt. Låg på minst 120 ms.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR
Skrivet av juniorjesper:

Jag och mina polare har haft problem med CS Go i går och i förrgår som vi märkt iaf, att det verkar som spelet är väldigt överbelastat, fick t.ex försöka göra lobby 5 gånger innan det gick och tog väldigt lång tid att hitta någon server. Men när man väl kon in så var de bra ping

Tror inte problemet ligger hos CS för mig, har aldrig problem med lobby, att det stänger ner eller något sånt. Drygt över en månad har det varit lagspikes för mig hela tiden på två olika datorer. Så tror att problemet ligger kanske hos routern, ska ringa Telia nu och fråga om dom kan bistå med någo, eventuellt skicka en ny routern för den jag har är inte ens ett år gammal

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR

Leatrix Latency Fix verkar hjälpt till lite, får inte alls lika många ping spikar nu, förut kunde det vara kanske 1-2 ggr i min. Nu fick jag 3 ggr tot på två fulla DM matcher och dom håller bara i sig i typ 3 sek. Men problemet kvarstår. Choke gick upp till 1-2% några gånger annars låg det hela tiden på 0%, samma med loss som också låg på 0% och gick aldrig upp.

Tack för all hjälp, uppskattas verkligen!
Vad kan nästa steg vara?

Av ChippenR

Med loss menar du Package loss då? Har haft Wi-Fi i ca 7år men aldrig haft något problem så är lite kass på inställningar, choke osv osv. Om ni orkar får ni gärna skriva hur man kollar, vad det betyder osv. Märkte även att datorn använder 2.4Ghz istället för 5ghz "nätet". Är det pga routern?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ChippenR

Update!

Provat med kabeln, allt flöt på perfekt i DM. Men har ingen möjlighet att köra via kabel då jag oftast sitter i köket och gibbar och har routern i vardagsrummet. Kopplade upp mig genom Wi-Fi igen och då kom det lagspikes som vanligt. Så något fel på routern då kanske.
Installerat inSIDDer men vet inte riktigt vad jag gör med den. Tog en printscreen iaf om det var det du ville ha men vet inte om det är rätt. Ska testa Leatrix Latency Fix nu. Uppdaterar snart!

http://i58.tinypic.com/jtlbuc.jpg

http://i58.tinypic.com/jtlbuc.jpg

Av ChippenR
Skrivet av xcluzive:

Använder du leatrix latency fix? Jag gör det, brukar ha 5 i ping på MM. max 7-8 kanske.

Nej, det gör jag inte. Ska ladda hem det ikväll
Något mer tips?

Av ChippenR
Skrivet av MyRus:

Händer det när som helst på dagen eller på kvällen? Kör själv Telia och trådlöst, men 95% av mina lagspikes kommer runt ~22 tiden på kvällen eller senare. Helt galet irriterande

För mig kan det komma vilken tid som helst på dygnet. Provade att stänga av brandväggen igår och då vart spikarna korta men det är fortfarande ohållbart. Ändrade även till OpenDNS via Google. Vart ingen skillnad...
Förstår mig inte riktigt på inSSIDer heller. Verkar som att alla versioner är betal

Av ChippenR
Skrivet av LemonIllusion:

Byt till kabel temporärt för att lokalisera problemet. Fungerar det prima med kabel, lägg upp en skärmdump av inSSIDer (versioner under 4 är gratis) så vi kan se hur närliggande nätverk beter sig.

Har ingen kabel hemma nu, får fixa en på jobbet imorgon. Tankar ner inSSIDer och ser vad det är för något.

Av ChippenR

Ping problem CS:GO

Hej!

Fick detta problem för över en månad sen, aldrig haft det förut. MS ligger runt mellan 40-80 sen upp till >200 i ca 10 sekunder sen går det sakta ner igen. Sen efter någon minut börjar karusellen igen. Trodde det berodde på min MSI laptop men efter att jag har köpt en ny G751 så kvarstår problemet. Alltså ligger problemet någonstans i mitt internet. Kör ADSL med trådlös router, Telia 30mbit/s uppmätt 14ner/0.7upp. Känns konstigt att problemet bara kom sådär. Ringa leverantören eller kan felet ligga hos routern? Något jag inte tänkt på?

Skickades från m.sweclockers.com