Inlägg

Inlägg som Lucif3r har skrivit i forumet
Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjalve
Kolla i manulen till TVn och se vilken upplösning som den klarara att köra från en PC. Du kan också testa 720p och se hur det ser ut. (1280x720)

Alltså jag är inte helt blåst du tror inte att jag har testat alla upplösningar som finns och även skapat en del egna... å de upplösningar som står i manualen är skitlåga, det är 1024x768 som är max för dator, men det går ju att fixa till pixel mapping på högre upplösningar om man gör det via mjukvara på datorn... det är de jag vill ha hjälp med.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Davvan
Ska du köra pixelmappat så ska du ju köra i 1920x1080.

Har tvn en vga ingång också?

Ja, det är 1920x1080 jag satsar på att få till. Nä, det finns ingen VGA och ingen DVI, det är ju synd, hade jag köpt en teve nu så hade jag valt en med DVI ingång.

Dock återstår frågan, är det nån som vet eller har testat att köra en full HD teve via ett HDTV grafikkort med HDMI utgångar å fått bättre bild?

Det där med att hålla på å pilla med Dual View känns lite onödigt, eller finns det nån större mening med det... jag har bara teven inkopplad till datorn och det enda man gör är väll att ändra upplösningen på ett lite annorlunda sätt?

Sorry att jag kanske låter lite otrevlig, men man blir lite småtrött när det känns som om det kommer sluta med att man måste lista ut allt själv

Av Lucif3r

Fixa pixel mappat med HDTV Grafikkort?

Hej, jag har kanske som många andra köpt en jättestor full HD (1080p) teve med tanken att ha den till en HTPC och få jätte bra kvalité på bilden... dock vart det att man istället fick lära sig en jävla massa om pixel mapping och hur krångligt det är att få till en bra bild om inte teven sköter pixel mappningen själv....

Jag har som sagt köpt en full HD TV av märket Philips 47PFL7642D/12 och när jag kopplar den från mitt grafikkort (7800gtx) via en DVI - HDMI omvandlare till min teve så blir det inte så bra bild som det kan bli, alltså inte pixel mappat...
Det blir bara pixel mappat om man kör i 1024x768... dock är det inte riktigt pixel mappat eftersom teven har en upplösning på 1920x1080 men bilden blir iaf nästan som den ska vara, kör jag i 1920x1080 ut från datorn så kan man knappt läsa mindre text och bilden blir inte så fin som jag vet att den kan bli.

Frågan är då, hur blir bilden om man köper ett HDTV grafikkort med HDMI utgångar? Är HDMI utgångarna på grafikkortet bara en inbyggd DVI-HDMI omvandlare eller hanterar teven bilden på nått annat sätt eftersom det är HDMI standard i båda ändarna?

Har ni nå bra hemsidor som ni kan länka till där det står om hur man kan fixa pixel mapping så är jag väldigt tacksam, tror dock att jag har varit inne på dom flesta. Å att ändra i powerstrip har jag lagt ner många timmar på, men det har inte blivit så mycket bättre.

Tacksam för svar!

Av Lucif3r

Tack för ditt svar, nu vart det lite klarare bland molnen Att skaffa en annan panel är inte riktigt möjligt då en polare har 20st som han vill ha igång och om jag lyckas får jag 2st själv så jag kommer nog försöka arbeta vidare på detta och försöka få iaf en panel att funka.

Jag hittade nått på google där det var nån som sålde en sån övergång... tror ni man kan bygga en sån själv? Jag har väll skaplig kunskap om elektronik och lödning.

Av Lucif3r

Är nog ganska lungt att klocka kortet å fortfarande ha garantin kvar, tror inte att det finns nått sätt dom kan kolla det på, skulle verkligen förvåna mig om det gick. Själv har jag både klockat skiten ur ett kort och bytt till vattenkylning för att sedan upptäcka att grafikkortet var värdelöst och lämnat tillbaka det på öppet köp genom att fuska tillbaka embalaget jävligt snyggt

Av Lucif3r

TFT 31 pin "hirose" till vga d-sub 15pin

Det jag försöker framföra med min rubrik är att jag behöver en kabel till min NEC NL6448AC20-06, eller nått liknande. Det sitter en hirose kontakt, om det nu heter så, på skärmen med 31 pin som jag på nått sätt vill kunna få att funka med en vanlig vga kabel. Jag vet inte om jag har fått allt på sniskan eller om jag är inne på rätt spår. Men NEC skärmen som jag har är en industriskärm på 6-7" nånting som verkar ganska lämplig att ha i bilen. Så om nån har nån idé om hur man ska lösa detta så skulle jag vara väldigt tacksam.

Manual till skärmen: http://www.gongkongji.com/tft/NL6448AC20-06/NL6448AC2006.pdf

Av Lucif3r

Vilket USB TV-kort ska jag köpa?

Jag sitter och funderar på att fixa en tv-dator i köket. Men som jag har sätt finns det en hel djungel av olika USB TV-kort och hur ska man kunna veta vilket som är bra om man inte har testat nått?

Undrar ni varför det just måste vara USB så är det för att jag kör med ett nano-ITX moderkort.

Så det jag vill ha är tips om vilka USB TV-kort som fungerar bra.

Av Lucif3r

Nätagg som dör när man kopplar in nått...

Hej, efter att ha spenderat 3-4 dagar på modifikationer så vill inte min dator fungera....

När jag kopplade in allt så startade datorn men den kom inte till POST å efter det så startar den inte alls. När man bara kopplar in lysrör å nån fläkt så går det att starta genom att brygga pin 4 och 6 på atx kontakten. men kopplar man in typ CD-rom'en så blinkar datorn bara till.... jag har testat med ett annat moderkort å bara kopplat in det på moderkortet men då startar det inte...

Problemet liknar ganska mkt det vi hade när vi körde med 4 ledade 3fas kablar ist för 5 ledade... alla lampor på strömdosorna lyser men kopplar man in nått så dör allt....

System:

3700+ san diego
DFI lanparty NF4 sli-dr
corsair 2048MB
7800gtx
2st Raptor 36gb raid 0

å nätagget är ett Hiper Type-R 580W

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mornn
Jag är sugen på temperaturer.

Den ligger typ runt 40 grader hela tiden. Då har jag en 50mm fläkt som blåser från sidan.

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av IsToR
Japp. Vi har sådant i verkstan i campus. De var vid en genomgång noga med att poängtera att man ska bära ansiktsmask p.g.a att dammet är cancerframkallande......

Aja, vi sitter å fräser utan masker iaf Chips är ju cancerframkallande med...

Kan ju vara bra å veta till senare tillfällen.

Av Lucif3r

hehe, är du säker på det dära med trädammet? Jag har då fått i mig en del

Wlan stickan använder vi inte för den tog sån plats. datorn hade blivit typ 1-2cm bredare då.

totalkostnaden slutar nog på 6000-7000kr nån stans, men om några månader läre alla priser gå ner. vi köppte ju det mesta när det just hade kommit ut.

Av Lucif3r
Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreadlock
Personligen skulle jag aldrig satsa på en HTPC med såpas slö prestanda. Vill kunna köra 1080p eller åtminståne 720p på den, annars finns det ingen som helst anledning till HTPC imo. Visst, titta på Divx/Xvid och DVd - men det löser en vanlig DVD-spelare lika bra nowdays. Nej ge mig en dator som klarar 1080p med inbyggd H.264 decoder så.

Målet med projektet är att bygga en så liten dator som möjligt... men huvudanvändningen ska vara en HTPC. Men jag kommer troligen bara ha den för att den är latjo å använda den som en server på nått sätt. Men den klarar ju Xvid och dvd, så den kommer att streama filmer från en filserver. Det som är jobbigt men en vanlig dvd är att man måste ha en massa skivor.

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exsmex
Fan va coolt! Vill oxå bygga ngt Vad är kemiskt trä?

Kemiskt trä är helt homogent (inga fibrer, kvistar eller så bara en solid bit) trä som man inte hugger ner i skogen utan dom blandar ihop nån sörja på en fabrik så det är ungefär som vanligt trä
Anledningen att vi väljer det är att vi då kan ta CAD ritningen som vi har gjort och bara öppna det i ett program som är kopplat till en fräs å få precis som vi vill

Kommer fler bilder under fräsningen imorgon eller på tisdag.

Av Lucif3r

Det går att få den under 5cm, men då är det kylningen som får lida =/

Och det där med att 800Mhz modellen ska vara fläktlös är enligt mig och pars en myt, man får bluescreen om man har på den ett tag utan fläkt.

Hela bygget SKA vara klart innan fredag så det kommer nog hända en hel del nu i veckan.

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lolipop
fråga!, har ni 800Mhz eller 1Ghz versionen?

Det är 800Mhz versionen, vart lite billigare så

Av Lucif3r

Min minsta dator väger väll under 1kg skulle jag gissa.

Nano-itx moderkort (12*12cm)
Pico-psu (lika stor som själva atx-kontakten)
Slim slot DVD
2,5" hdd
Å allt detta i en glassbytta

ingen glassbytta på bilden, men bilden är bara till för att ni ska fatta hur litet å lätt allt är
Det är jag och Pars som bygger tillsammans.

http://bilder.yao.se/albums/EPIA-N/HPIM0653.sized.jpg

Av Lucif3r

Jag sitter nu och jobbar lite med ritningen, och vårat största problem är nu att få till fräsningen av sidorna och att få tag på material till dessa. Det är ingen som som sitter å håller på ett par 10mm tjocka, 150mm långa och 60mm höga alu bitar? Eller om nån vet vart man kan köpa... finns det på en vanlig järnhandel? (ja, jag ska ner på järnhandeln å fråga själv, men bor man vid datorn så gör man)

Såhär ser det ut nu, vi funderar på att skippa knappar i fronten helt eftersom man kan mata ut cd'n mjukvarumässigt, och vi sätter nog start knappen på baksidan. Vi borde kunna bygga hela datorn 15*15*6cm å det är ju mindre än ett mini-itx förutom höjden.

http://bilder.yao.se/albums/EPIA-N/medfront.jpg

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
De som inte kan köra på rätt sida vägen också? Kan de inte ha något som stämmer överrens med andras regler?

HAHA, den va bra Lika som fransoserna

Vi håller nu på med att fixa mått osv.. det blir lite knepigt när man ska ha DVDn den är ju så stor
Men hela chassit blir mindre än 17*17*6 cm iaf.

//pars & Lucif3r

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zightx
Eller varför inte bara köra på vanligt ITX måste man verkligen ha de där få cm mindre moderkort? Har ni så trångt hemma? även om jag kan hålla med att det är stencoolt med dom där små moderkorten. Hade köpt ett jag med om jag hade överflödigt med pengar men nu måste man slänga dom på vettigare saker än moderkort som är små och kostar 3k.

Om vi ska prata om hur mkt mindre dom är så kan jag ju säga att Nano korten är hälften så stor som vanliga ITX kort...

Nano-ITX är 12*12cm = 144cm2

Mini-ITX är 17*17cm= 289cm2

DVS 145cm2 större

Mini-ITX är mer än 100% större än Nano-ITX

För tex lägenhet på 10*10m (100 kvadratmeter) är väll inte dubbelt så stor som en på 5*5m (25 kvadratmeter)? utan den är 4 gånger större...

Edit: Vi har inte mycket pengar, men vi vet hur man gör av med dom vi har

Av Lucif3r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mohikan
ta och spana in bilarna på www.clarre.com
där har ni nano-itx och dom byggdes för 1.5 år sedan

Ja men dom moderkorten slutade ju VIA att göra för dom var så buggiga och funkade knappt