Inlägg

Inlägg som Spetch har skrivit i forumet
Av Spetch
Skrivet av Rosslan:

Menar du 122% ? Lägsta är väl 80 men jag kan ha fel

Spelet är hysteriskt beroendeframkallande, bygga och planera och sen se det raseras när man gjort en tabbe eller bara kollar på en annan del av basen. Sjukt roligt att lära sig hur man inte ska göra

Lägsta är 11% tror jag.
150 dagar + very few infected.

22% är minsta du kan ställa in (few infected + 120 dagar tror jag) för att låsa upp nästa karta om du vinner.
Du behöver ha en vinst med score factor 20%+ för att göra det.

11%-380?% är det väl man ställa in på första banan eller något sånt!
Hur som helst, bra spel! Tiden går otroligt fort när man spelar

Av Spetch
Skrivet av loodee:

Pröva att använda NVENC istället för x264 som alternativ för Kodare. x264 belastar processorn väldigt mycket. NVENC borde flyta på mycket bättre, men ger sämre kvalitet bildmässigt. Öka bitrate till 5500-6000 för att kompensera. Vet inte vilken upplösning du streamar i heller, men om du vill streama i 60 fps klarar du nog inte högre än 1280x720 pixlar, prestandamässigt.

Han ska inte öka bitrate till 5500-6000. Det kommer bara buffra för Viewers samt att twitch har capat bitrate capen för streamers som inte är partner. Har för mig att 3500 är max, en snabbsök på google får fram det svaret dock.

Av Spetch
Skrivet av perost:

Förutom att ladda ner filen så måste du så klart installera den också. Det görs lämpligast genom att lägga den uppackade filen på en USB-sticka, gå in i BIOS, välja M-Flash och sedan välja filen på USB-stickan.
7700K är en generation nyare och lite bättre. Att 6700K ändå är dyrare beror troligtvis bara på att den är gammal och butikerna inte har så många kvar. Även 7700K är gammal nu, och nya i5 8600K presterar för det mesta lika bra eller bättre och kostar bara 2600kr (fast då måste du så klart köpa nytt moderkort och minnen också). Det var därför jag rekommenderade att försöka hitta en begagnad CPU, eftersom det inte är så prisvärt att köpa en ny 7700K nu. Fast vill du köpa en ny så är den billigare hos Webhallen.

Notera för övrigt att det inte följer med någon CPU-kylare till 6700K/7700K. Jag utgår ifrån att du just nu använder kylaren som följde med din 6400, vilken kommer vara i klenaste laget för en 6700K/7700K. En Cooler Master Hyper 212 Evo är hyffsat bra och prisvärd, eller en lite bättre Pure Rock för några kronor extra.

Skrivet av sonor:

@perost: +1 Kan tillägga att om du överklockar 6700k/7700k är det knappt någon skillnad mellan dom. MEN om du ska köra dom stock så slår 7700k:an den pga högre turbo boost. Och så kan du överklocka 7700k lite mer. Eftersom du vill streama och spela så är det rekommenderat att överklocka enligt mig. Lätt att göra, små risker och förbättrar FPS i spel enormt. Högre frekvens på ram boostar också prestandan, har mina på 2933MHz och har stabilare samt högre FPS.

Köp grejerna från Inet/komplett/Webhallens/valfri webshopp:s fyndhörna. Du får samma garanti och kan spara några hundringar. Köpt det mesta där och aldrig haft problem.

Det blev en i7 6770k. Köpte en ny och även en Pure rock samt 8gb ram extra.
Angående överklockning av processor, är det någon idé att syssla med? Jag har verkligen aldrig överklockat något i mitt liv och känner inte att jag vill direkt riskera något då jag inte sitter på så pass mycket kunskap.

Av Spetch

Är det någon som skulle kunna förklara vad skillnaden är på dessa?
https://www.inet.se/kampanj/3955/intel-game-bundle

Vilken som är bäst och varför?

Av Spetch
Skrivet av perost:

Ja, det är inte särskilt svårt att göra. Jag skulle rekommendera att du försöker hitta en begagnad i7 6700K/7700K. 6700K ska fungera rakt av, men för att 7700K ska fungera behöver du sannolikt uppdatera BIOS på moderkortet.

Gällande RAM så har du två lediga minnesplatser på moderkortet, så det är bara att köpa två 4GB-stickor till och stoppa i. För att minska risken för strul bör minnena du köper vara så lika de du har som möjligt, gärna samma modell om det går att köpa. Inets specifikation nämner inte frekvensen på minnena, men du kan kolla med t.ex. CPU-Z vad det är för modell av minne du har nu.

Är det bara för mig att ladda ner senaste versionen till BIOS i länken du gav mig och sedan är allt klart eller är det något mer som behövs göras, så som installation i BIOS och knappande?

Av Spetch

Uppgradera befinteliga komponenter

Köpte en dator förra året hos Inet men är ute efter att uppgradera min CPU samt RAM.

Är ute efter en stark i7 jag kan streama med samt 16gb RAM istället för 8gb.

Min nuvarande pc:
https://www.inet.se/produkt/1517095/taurus-experienced-gtx-10...

Har ni några bra tips på vad som skulle passa bäst?
Hoppas på att komma undan med ca 5000 för hela paketet. (Give or take, speciellt nu under Black friday).

Kan man dessutom byta ut CPU själv utan några större problem? Har bara bytt RAM och Nätagg själv förut.

Mvh

Av Spetch
Skrivet av non_noutils:

det kan jag lova att de inte har gjort

Vad baserar du det på?
Dem har ju redan haft hela Nost teamet på besök hos blizzard och sa inte Kaplan att de var öppna med att ta emot hjälp från teamet men ville inte gå in mer på detalj.

Av Spetch
Skrivet av Överkill:

Southshore/Tarren Mill var ett slag för sig, helt klart. Men den spontana World PvP:n dog aldrig ut. Jag står fast vid att det bästa PvP World of Warcraft någonsin haft var i BRM under just Vanilla. Jag ska massera ditt minne lite snabbt! Stranglethorn Vale (även Booty Bay + Arenan), Blackrock Mountains, Light's Hope Chapel och utanför Scarlet Monastery var det nästan alltid drag!

Det var ju open world PVP som var roligt.

Denna videon är från Elysium (nu Lights hope) men är ett exempel på hur open world kunde vara och hur mycket folk som faktiskt spelar idag. Ignorera gärna musiken, inte jag som har spelat in.

Av Spetch
Skrivet av Tony32:

@Spetch: Tror inte det finns några andra nackdelar. Är ju inte så att den tar 90% av GPUn när den jobbar. Har du SLI kan du ställa in i OBS vilken GPU som sköter NVENC. Provade det senast igår, och när jag satte den på min andra GPU (en GTX 770) så låg den på ca 6-10% när jag recorda med OBS.
Så kör på du om du känner att det fungerar bra!

Skrivet av Yatagarasu:

Enligt Nvidia själva så ska inte Shadowplay ge någon märkbar förlust av prestanda, men det finns en liten "decay" där - Enligt vissa tester rör dig sig om någon enstaka procent hit och dit.

Så har du 60fps precis så kan du förvänta dig att få 58-60 med NVENC påslagen under inspelning. Både AMD och Nvidia grafikkort som stödjer NVENC/AMD VCE har inbyggda delar som hanterar specifikt dessa typer av video encodings/decodings, så det är bara bandbredden som delas med GPU-kärnan

Det man bör ha i åtanke att även om man streamar/spelar in i samma bitrate som om man körde h264 (CPU encoding) så blir kvalitén fortfarande inte lika bra. Men på en stream med max 3500kbps så tycker jag inte det spelar roll för fem öre, och du kan spela in i 50mpbs för offline sparande om du t.ex. ska ladda upp på YouTube för motsvarande h264 kvalité (1min = 375Mb då).

TL:DR;
Det är GPU-delens NVENC/AMD VCE chip som gör jobbet helt enkelt, så varken GPU eller CPU bör påverkas nämnvärt.
Nackdelen är att du tappar lite kvalité, men det är knappt märkbart och värt det alla gånger om man inte sitter på minst en i7.a ur senare generation (4xxx och uppåt, eller Ryzen 5 & uppåt) som klarar CPU encoding utan att påverka spelupplevelsen.

Okej, perfekt svar - tack så mycket till er båda!

Av Spetch
Skrivet av Tony32:

Du får sämre kvalitet med både Quicksync och NVENC gentemot 264 på samma bitrate. Finns gott om videos om det på YT. Dock så tar ju QS/Nvenc knappt någon CPU prestanda överhuvudtaget.

Finns det någon annan nackdel förutom kvalitén när du använder dig utav NVENC?
Jag provade detta för första gången här om dagen när jag streamade Playerunkown: Battleground (vilket ändå är ett relativt krävande spel) och lyckades streama det utan att lagget ingame (för mig) blev för jobbigt.

Innan har jag provat att streama med x264 men spelet bara hoppade fram så det är inte ett alternativ för mig och mina komponenter just nu.

Använder mig utav en i5 6400 samt ett GTX 1070.
Antar att svaret jag letar efter är om det blir några andra problem med NVENC eller inte? Eftersom att du säger att det knappt tär på din CPU alls, kan NVENC slita på din GPU över tid om all kraft läggs på den? Har inte kollat temp skillnad med NVENC kontra 264.

Av Spetch

Har samma problem och många fler klagar över detta, framförallt på Battle.net.
Det du kan prova är att sätta på "Limit FPS" och "Vsync" i dina ingame inställningar.

Om båda är av så tillåter du overwatch att använda så mycket CPU/GPU det kan, och detta kommer nästan alltid resultera i att antingen en 100% användning av din CPU eller GPU.

Nu har jag inte provat detta själv eftersom att jag fortfarande sitter på jobbet, men det tar dig ca 1minut att testa så det är ju självklart värt det.

Här är källan på detta:
http://us.battle.net/forums/en/overwatch/topic/20744324514?pa...

Mvh

Spetch

Av Spetch
Skrivet av lanbonden:

Blizzard gjorde en stor ändring på magicfind och hur det funkar med lanseringen av RoS. Det är bara 10% av din magicfind som funkar på legendarys nu, så om du har max, alltså 300 magicfind så ger det 30% extra chans att få en legendary.

Med andra ord, skippa din magic find och byt till bättre gear så du kan farma snabbare, det kommer ge mycket större effekt på mängden loot.

Notera även att det är 30% utav den chanson som redan finns.

Dvs. Du har inte 30% chans att få en legendary bara för att du har 300% magic find.
Lek med tanken att det är 1% chans att ett legendary item droppar (Ja, det är mycket mindre, men vi använder detta tal som en förklaring så det är lättare att förstå).

Är det 1% chans och du har 300% magic find. Då har du alltså 1.3% chans att ett legendary item droppar.

Jag tycker inte att magic find är värt att köra med.
Jag gör det själv, bara för att jag är otroligt jävla greedy. Jag använder både Cains och en Topaz i min helm samt en Nagel ring när jag farmar lägre torments.

Av Spetch
Skrivet av zenyard:

Funderar på 2013 edition, gillar det skarpt men är osäker pga jag vill ha belysning och det är just grön :/

Skaffa ett 2012 Ultimate då.
Det säljs nog fortfarande.

Där lyser det blått

Av Spetch

Jag har inte spelat på 4-5 Månader.. Kanske är värt att läsa patchloggs..
Varför tog de bort CM wizards?

Av Spetch

Får du samma problem om du går in via Kontrollpanelen -> Utseende och anpassning -> Bildskärm -> Skärmupplösning.
Högerklicka på skärmen -> Egenskaper -> Bildskärm och väljer i listan under Uppdateringsfrekvens?

Av Spetch

Otroligt många anti-Razer personer här inne men jag använder ett Blackwidow ultimate 2012.
Helt underbart tangentbord och jag har inte haft några problem med det alls.

Väldigt bekvämt tangentbord dock ganska dyrt.

Av Spetch

En bra stackad Crypts slår väl det mesta?
Pull Monk, Witch doctor, Barbarian och CM wizard..
mmmmm... xp!

Av Spetch

Något annat jag vill poängtera är att Terran spelare som klagar på att de inte kan droppa för att toss har minst 3 canons i båda baserna; Ta en strid. Då har han förhoppningsvis inte alls tillräckligt med Zelots för att tanka din bio force om han har investerat 450x2/x3 om du inte har vart dum nog och satt 4-5 turrets i varje bas.

Vinner ni inte den striden så får ni helt enkelt träna på hur man engagar en toss.
Se till att splitta upp innan.

Flanka om det går. (Attackera på minst två håll).
Se till att dina vikings inte åker på en stor storm om han har HT. (Vikings enbart om han har Colosus obv.. Alt. Sky toss).

Av Spetch
Skrivet av feesk:

Jag säger inte att Protoss generellt är broken, jag uttalar mig bara om PVT som jag råkar har väldigt bra koll på eftersom att jag spelar båda raserna. Och min helt objektiva uppfattning är att just nu, med rådande metagame och patch, så anser jag att Protoss är OP mot terran, och de håller alla mina vänner som alla är master Protoss också med om.

Och det här gnället med PvT...
Jag spelar själv Terran och upplever inte dem här problemen.
Många Terrans som får råpisk i TvP gör så otroligt mycket fel på så många olika fronter.

Vissa skiter fullt i ghosts när det finns Archons och HT eller rent generellt för att underlätta striderna.
Andra låter toss ta sin tredje utan att ens försöka poka.

Eller så A-movar det in i en Deathball med 5-6 Colosus och har förlite vikings.

Lär dig ta strider rätt.
Ha rätt Viking count om han har mycket colosus.
Använd dig utav ghosts; Det är en av dina bättre units i TvP.
Du har medivacs? - Droppa , Droppa, Droppa! Samtidigt på fler ställen.
Låt han inte ta sin tredje exp.

Det är så fruktansvärt mycket spelare som inte använder sig utav Terrans Bio Mobility.
"Men jag kan inte denya hans tredje för han står där med 4 colosus, HT med storm och massa Zelots".. Men ta och droppa hans neutral och main samtidigt då? - Får han upp sin tredje minar han ändå bara på 1-2 baser om du lyckas få ut en mineral line medan du sakta kan expanda.

Och folk som spelar Mech TvP - Låt han inte få ut immortals...
Siega inte i en fight heller. Tanks DPS är otroligt mycket högre i tank-mode vs. Immortals t.ex.

Av Spetch

Du är Platinum Zerg och klagar på att Protoss är broken?
Som ovan säger; 50% är balance och om du inte tycker det så bör du tänka om.

Det finns några saker på Protoss som eventuellt kommer att ändras men inget av det kommer hjälpa din situation.
Kollar du på Proffsen så klagar många av dem på Photon Overcharge just nu medan många i metal leauges klagar på deras death ball.

Det är ingen rocketscience, men låter du toss ta 3-4 baser eller om du inte scoutar får du skylla dig själv.
Har du problem mot collosus eller liknande så lär dig använda Vipers eller bygg Winfestors.

Blir trött på att 'balance' trådar överallt.
Och nej, jag spelar inte Protoss.

Och edit:

Nej, Zerg är inte 'Svagaste' rasen.
Det finns för- och nackdelar med varje ras. Byt ras om du ska klaga så fruktansvärt mycket eller bli bättre.
Lär dig förså spelet bättre.