Inlägg

Inlägg som moonroy har skrivit i forumet
Av moonroy
Skrivet av JonasT:

Testa med någon annan testmjukvara. Upplever att Crystaldiskmark är bättre på att uppvisa faktiska peak-värden för SSD-enheter ihop med den plattform man använder.

Sedär ja, då rapporterades mer tryck i disken!

Read 3515 / Write 3225

Som referens fick då även min gamla Samsung rätt bra värden:
Read 3276 / Write 1508

Av moonroy

M.2 gen4 i gen3-moderkort, sämre prestanda än förväntat

Har ett Asus Z270-P, med gen3 av PCIe. Har en M.2 sen innan, men tyckte att det var bra pris på WD Black SN850 2TB (gen4) så jag slog till på den. Förstod såklart att hastigheten inte blir enligt spec, men tänkte att den borde kunna maxa någorlunda nära gen3-hastighet på 3.5GB/s. Men, så blev det såklart inte. Har försökt tweaka även i WD's Dashboard och kontrollerat de settings som går att ändra i BIOS osv.

Testade med userbenchmark och får de här sekvensiella värdena:

Read 2,343
Write 2152
Mixed 2,053
SusWrite 1,898
475% 2,112 MB/s

Nu lär det inte spela någon roll rent praktiskt om det blir 2GB/s eller 3GB/s men mer intresserad bara av ifall det äldre moderkortet inte klarar högre hastighet än så.

Av moonroy

Ja, det är såklart en begränsning att det bara är Duo som fungerar. Hade ju velat köra Skype eller Messenger eller vad som helst egentligen. Hade också verkligen velat ha en "auto answer" så att jag kan ringa och samtalet automatiskt kopplas upp.

Har några kompisar som har en Max också, det är ju lite kul att kunna ringa med video på det sättet. Den följer med rätt bra med kameran, den hittar ansiktet på den som pratar osv. Bra ljud, bra bild.

På morgonen när jag kommer ut i vardagsrummet så ser den mig och skriver "God morgon <moonroy>" och visar lite väder och eventuell kalenderbokning osv. Jag använder broadcast-funktionen för att meddela barnen när det är dags för mat.

Jag använder inte så mycket andra funktioner. Netflix och annat är ointressant för min del på den skärmen. Vet inte riktigt vad för mer jag skulle kunna göra än att sätta nån timer, tända nån lampa osv. Den är ju lika korkad som övriga google-enheter, när man ställer en fråga så får man ofta svaret att den inte fattar, men tar man fram telefonen och söker själv i google så hittar man svar.

Sen tjuvlyssnar den ju såklart, rätt vad det är så kommer det en kommentar från den. Särskilt störande är det när de säger "HEY GOOGLE" i reklamfilmer eller i tv-program.

Av moonroy

Jag har köpt två stycken Google Nest Hub Max, från franska sajten FNAC. En står hos min mamma som bor på ett demensboende och en står hos mig i vardagsrummet. Perfekt för att köra videosamtal, har varit särskilt bra under corona-tider och karantän. Kan dock inte köra gruppsamtal i Sverige tyvärr. Bra bild och ljud. Kan även använda den som övervakningskamera via Nest, bra när man är bortrest för att kolla till sitt hem om inte annat. För övrigt så visar den bilder som en fotoram, lite småtrevligt faktiskt.

Uppdateringarna som kom i den mindre Nest Hub verkar inte så intressanta för min del. Men man får väl fundera på vad man tänkt ha den till, vad syftet är. Den mindre har ganska dåligt ljud om man vill spela upp musik t.ex. Max är inget hifi-underverk heller men såklart lite bättre åtminstone.

Jag har för övrigt ett antal mindre Google Home Mini och den lite större Google Home i andra rum. Används för att lyssna på musik hos barnen eller att tända/släcka Philips Hue osv.

Din första fråga, angående språket. Jag har kört på svenska enbart, och det funkar OK. Vissa saker kanske är lite mer ologiska.

Av moonroy

Kan fortfarande inte logga in med pin-kod, började i förra insiderversionen. Object not found. Går man till inställningarna och inloggningsalternativ så står den bara och snurrar och visar aldrig nånting. Samma fel på fler datorer.

Av moonroy

Nån som provat att koppla till ett kontrollerkort för Sata 6.0Gbps på ett moderkort som bara har Sata 3.0Gbps? Blir det nån prestandaskillnad, eller är det helt bortkastade pengar?

Av moonroy

Uppdaterade precis min från 1.20 till 1.24 och som för de flesta så fick jag en blåskärm. Disken fanns inte kvar i bios. Gjorde burken strömlös några minuter och sen fanns den där igen. Tydligen normalt att det ska bli så.

Av moonroy

Har kört customs länge nu eftersom htc var så sega med att släppa 2.1. Kör en 2.2 nu som funkar riktigt bra: [GPL][ROM] 2010-09-04 FroydVillain 1.5.0 "So fast it waits for YOU to boot." - xda-developers FroydVillain 1.5.0

Av moonroy

Har ni sett någon skillnad i besökarantal efter förändringen? För min egen del, så är jag in här betydligt mindre än tidigare just för att färgvalen är så enormt irriterande och oproffsiga. Det stjäl all fokus från övriga förändringar. Jag får ont i ögonen och huvudet av att försöka läsa på forumet. En kraftigt orange rad mitt bland ljusa grå färger. Aj! Hoppas varje gång numera när jag kommer in här att ni insett fadäsen och tonat ner färgerna, men icke. Gör åtminstone ett tema som man som inloggad användare kan använda så kanske man orkar vara kvar här?

Tänk på hur många forum och sajter det finns där ute. Inte många använder de här färgerna. Det kanske säger en del?

Plus, fixa en mindre uppdatering så att besökta inlägg har en annan färg. Använd inte samma färg, det är inte ok.

Av moonroy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PeAwZ
hej

Fick min lilla bruna Hero idag!

allt är frid och fröjd. Utom att jag inte kommer in i android market!:|

Står bara och snurrar på "android-butikens användarvillkor läses in" ?

Någon som vet om man måste göra något innan eller så ?

Är uppkopplad mot wifi

Första gången måste man koppla upp sig via telenätet. Den kontrollerar vilket land du är ifrån genom ditt sim-kort.

Av moonroy

Jag har Verizon som operatör (Telias nät). Händer lite då o då att den verkar hoppa ur och ställer sig i "SIM-kort låst" och jag måste ange pinkoden på nytt. Sim-kortet i sig har funkat klockrent i min gamla SE, så jag utgår från att telefonen knasar sig. Nån mer som har liknande problem?

Av moonroy

Mina exchange-kontakter har nu blivit dubblerade av någon outgrundlig anledning. Nån som vet om man kan fixa det lite enkelt annat än att ta bort synkningen mot exchange och börja om från början? Har ställt in en jävla massa att synka mot facebook och vill helst slippa göra om det igen.

Av moonroy

Papphammar, testa i en annan dator, det är nog enklast. Du har säkert fått in fel drivrutiner så annars måste du avinstallera misstänker jag.

Dahren, du vet att det här är en flera år gammal modell va? Titta på en annan mobil istället är mitt tips.

Av moonroy

Lenovo: In the middle is Nicole Hopper from Lenovo. On the left of her is James Hendergart and to her right is Zhan Ding both of Microsoft.

http://windowsteamblog.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/Comm...

Av moonroy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Din fars dator har förmodligen bara USB 1.1 portar vilket ger 12 Mbit/sek.

Antagligen har du rätt i att det är usb1.1. Fysiskt är det 2.0-portar, men efter att ha läst på andra forum så ser jag en del har problem med att drivrutinerna bara ger 1.0/1.1-fart. Får se ifall man kan få mer fart på den genom att trixa lite med drivrutiner. Tack för svaret!

Av moonroy

Orkar inte datorn driva trådlösa usb-pinnen?

Farsan har comhems 24/1. Han fick med en trådlös router, så jag köpte ett trådlöst usb-nätverkskort till hans stationära Dell Gx270, en äldre modell, så att han skulle slippa sladden. Testar jag hastigheten med kabeln så blir det verkligen 24/1, men med usb-pinnens trådlösa kommer jag bara upp i ca 12mbps. När jag istället sätter samma pinne i min bärbara så får jag ca 20mbps. Det inbyggda trådlösa i den bärbara maxar linan.

Pinnen bör alltså vara helt ok eftersom den ger bra fart i den bärbara. Så varför orkar den inte mer i 270:n? Den har usb 2.0. För klent med ström i usb-portarna? Har givetvis testat flera olika portar, både på fronten och på baksidan.

Av moonroy

Och som ett brev på posten (nåja, en pdf-faktura) kom idag en härlig prishöjning efter att B2 köpt Adamo. Nu ska de helt plötsligt ha 385 kronor i månaden. Man tackar. Fin höjning på 33% från 289 kronor per månad för 100/100-lina.

Edit: Sådär då, nu har jag sagt upp Bredband2. Frågan är om man ska ta T3 för 294 kronor/mån eller gå till Bahnhof för 319 kronor / mån.

Av moonroy

Jag köpte ju en extra nätadapter från Kjell o co och då funkade routern en vecka till ungefär. Sen tokdog hela routern. Rena smäcket.

Av moonroy

Det första du ska göra är att testa med det gamla tptest 3.12, inte bredbandskollen.se. Det rådet har jag fått från flera olika internetleverantörer, då webbsidan inte är tillförlitlig, utan mer en fingervisning. Jag sitter själv i Stockholm med BB2 på 100/100. Körde ett test nu mot Malmö och fick 57 ut och 95 in. Alltså har de någon form av peering mellan städerna, så det är ju märkligt att du bara får 2mbps. Mot Riksnät exempelvis fick jag nu 48/94. Dock får jag ofta problem vid udp-mätningen, som timar ut mot slutet.

Körde testet på webbsidan, hade 65 ut och 95 in mot Stockholm. Mot Malmö 14/95. Väldigt dåliga värden jämfört med tptest3.12 alltså för uthastigheten.

Är någorlunda nöjd med värdena, och även pingen när jag spelar. Tyckte dock att Adamo var bättre, men har inga konkreta bevis för det. Sen att BB2's kundtjänst är obefintlig är en annan femma...

Av moonroy

Re: Re: Vilken dist till butiker?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av larsrohdin
Kolla på Landscape, som är en produkt från Canonical, de som gör Ubuntu.

Det är till för att administrera många maskiner som kör ubuntu, bland annat pakethantering och uppdatering.

Visst, det låter intressant. Dock inte för $150 per burk och år. Då får man nästan knåpa ihop något eget istället.