Inlägg

Inlägg som Le Facepalm har skrivit i forumet
Av Le Facepalm
Skrivet av growwsen:

Låter som om hårddisken har pajat, skulle inte tro att det är något fel med dina ram minnen men att datorn stänger av sig själv eller får en snabb bluescreen precis efter att windows har laddat tyder oftast på en trasig hårddisk.

Om så är fallet, finns det någon möjlighet att rädda filer på hårddisken på något sätt?

Av Le Facepalm

Windows bootar inte, svart skärm.

Tjena tjena my fellow sweclockers!

Datorn har nu helt spontant och slumpmässigt bara slutat vilja fungera som den ska och vägrar starta upp ordentligt.
Det som händer är att jag startar datorn, moderkortet (asrock z77 fatal1ty performance) visar felkoderna 4F 4F 62 99 A2 och stannar på A2 (IDE detect). vilket i sin tur jag kan tycka är rätt udda då jag inte har någon IDE inkopplad. När jag startar den så kommer den till ''windows startar'' skärmen och sen blir skärnen helt svart.
har testat att koppa in DVI kabeln i moderkortet och montera ur grafikkortet för att se om där blir någon skillnad, men icke.
Har testat att starta upp den med 1 ramsticka istället för två 2, ingen skillnad. Testade med utan ramsiticka, utan grafikkortet ikopplat och skärmen inkopplad i moderkortet, felkoden som kom upp ändrades till 20 53 (Memory initialization error. No usable memory detected), vilket var föga förvånande då RAM inte var ikopplat.

så, problemet är att windows helt enkelt inte vill starta upp och komma längre än ''Windows startas'' skärmen och skärmen blir helt svart så fort den avklarat det steget i uppstartsprocessen.

Specs:
ASUS 7970 DirectCU II
ASRock z77 fatal1ty performance
G.Skill Ripjaws 8gb 2133 mhz (2x4gb)
A-Data sp900 128 gb ssd (systemdisk)
HDD 2tb mög på 5400rpm
BeQuiet L8 630w
Intel I5 3570K (corsair h80)

Av Le Facepalm
Skrivet av yakideo:

Har du kollat om drivrutinerna för grafiken fortfarande är installerade. Kolla i enhetshanteraren.

tack för tipset, men drivrutinerna var fortfarande installerade

Av Le Facepalm

Lagg, Windows Aero fel!

Tjena SWEclockers!

Jag har nyss köpt och byggt ihop en dator och startade installationen av windows 7 ultimate... so far so good..
började installera alla drivrutiner och lite Steam spel.. pterigen so far so good, inget lagg nånstans, datorn var snabb som en jag vet inte vad, låt säga en oljad blixt.
tänkte vafan, se hur mkt man kan överklocka grafikkortet så jag drog upp den i 1055 GPU och 5600 Memory Clock och därefter stresstestade grafikkortet i ca 4 timmar och allting verkade flytta på och inga problem uppstod under denna process.
Började spela lite DiRT 3.. inga problem på fulla inställningar i grafiken (1080p).
Laddade ner och installerade Minecraft, första som händer är att Minecraft kraschar efter drygt 1 minuts spelande av fullständigt okända anledningar, jaha aja bara att sänka clock speeden på memory och GPU så jag drog ner dem till stock hastigheten och testade igen, varpå minecraft kraschar..

sen stänger jag ner och ger upp på minecraft och plötsligt bara poppar det upp en varning om att windows Aero funktionen inte fungerar varpå jag klickar ''ok'' och datorn stängs av.

när det då är dags att väl starta datorn igen tog bokstavligen en eller nä den tog TVÅ evigheter på sig att starta (så jag gick och la mig för att vänta in att datorn skulle starta)

första som händer när jag öppnar steam för att spela lite Deus Ex är att steam fönstret kommer upp, men animationen för den tar typ 3 gånger så lång tid och verkar gå i slow motion, testar med lite andra random program för att se hur de beter sig, alla beter sig likadant, även de som är inkluderade med windows (typ utforskaren, windows start menyn, filhanteraren etc..)

kört virussökning i drygt en timme nu och saker verkar inte fungera bättre för det... så jag antar att det bara finns att be de mer erfarna och hjälpsamma sweclockarna om hjälp att lösa problemet

CPU: i5 3570K 3.4 ghz (corsair h80)
Grafikkort: Radeon HD 7970 Asus directCU II
RAM: G.skill RipJaws 8gb 2133mhz
MB: ASRock Fatal1ty performance z77
SSD: A-Data sp900 128gb (systemdisk)
HDD: nåt 2TB mög
PSU: be Quiet! L8 630w
Case: FD Define R4

Av Le Facepalm
Skrivet av Rydisen:

Skulle det inte vara möjligt att byta till ett mItx-moderkort och köpa t.ex TJ08?

elr ta ett prodigy? vad jag har för mig så är dem väl rätt så billiga? x)
fast jag kan ha helt uppåt vägarna fel också

Av Le Facepalm

jag tror inte att de siffrorna stämmer riktigt, att ett 5750 skulle dra 143w i idle är bara löjligt , men det är möjligt att de siffrorna står för hela systemet under load ist bara för grafikkort?

Av Le Facepalm

ocz zt 650w? fullt modulär och under 800 kr

Av Le Facepalm

hade du inte bara kunnat köpa denna? den har i princip allt som fanns i din kund vagn och kostar massor mindre
fullt möjligt att jag missat ngt orkade inte kolla så djupt in i det x)

http://www.inet.se/produkt/1517096/taurus-overkill-gtx-680-i7...

Av Le Facepalm

borde inte ett OCZ ZT 650w fungera oxå? elr är det lite för tajt med power? Annars finns ju ocz zt 750w kostar ca 850 kr på inet tror jag

Av Le Facepalm

några bilder?

Av Le Facepalm

Jag vill inte vara sån, men det börjar bli sjukt irriterande när folk skriver om att han bara jagar 0,05 hz, läser grundinlägget så slipper vi en väldig mängd med onödiga inlägg!