Inlägg

Inlägg som Zoyadog har skrivit i forumet
Av Zoyadog

Kul grej! Tack då mycket för detta, väldigt intressant.

Av Zoyadog
Skrivet av TheWolfbane:

Lets do this...

Det förekommer rätt ofta tävlingar på SweClockers, men ofta är reglerna rätt lösa/ospecifierade.

Exempel i denna tävlingen, så finns det två logo's som ska användas. Dock så är bägge svarta, dock vill ha en mörk bakgrund och därför ändrar färger på logotyper.

Vore bra om Sweclockers kunde kommentera om det är acceptabelt att ändra färger osv på logotyper.
Eller om logotyperna är 100% fasta och absolut inget får göras för att förändra dom.

Det är flera som frågat. skrev tidigare:

Skrivet av Frida:

Det är helt okej att ändra färg, rotera, skruva och lägga effekter på loggorna. Var kreativa men kom ihåg att det ska framgå tydligt att loggorna är med

Av Zoyadog

@macmann1:

Egentagna bilder är ok!

Av Zoyadog
Skrivet av hACmAn:

Off/On
Ville inte Frida smaka på läsken? Kanske är det inte värt det.

Ingen frågade om jag ville smaka... Snyft :’(

Skämt åsido, jag våldgästade inspelningen mitt i action så jag får skylla mig själv

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zoyadog
Skrivet av SellahiR:

Häst-animationerna fick ett eget plus. Jag tyckte dom såg stela och begränsade ut när han red runt

Håller på med hästar IRL och tyckte animationerna var bra jämfört med andra spel. Speciellt i vissa rörelser, som när hästen går i sidled eller vänder. Dock ser det otroligt fult ut när hästen galopperar. Ser ut som att hästen trippar jämfota och har alldeles för kort språng för att springa så snabbt.

Av Zoyadog
Skrivet av Luciphear:

Jag har en fråga angående tävlingar där man måste ha med en logga; måste loggan vara exakt som originalet eller får man till exempel rotera, skala eller lägga till effekter så som en reflektion under loggan och dylikt? (Inget som direkt påverkar loggan i sig; färg, design etc alltså.)

Skrivet av drwlz:

Får man ändra färg på logotyperna (t.ex ändra färgen på "Dreamhack" till vit)?

Skrivet av iknight:

Hur mycket får man ändra med logotyperna? Tex om jag tar Dreamhack rutorna och 'warpar' de eller skär av en par, skulle det vara okay?
mvh.

Det är helt okej att ändra färg, rotera, skruva och lägga effekter på loggorna. Var kreativa men kom ihåg att det ska framgå tydligt att loggorna är med

Av Zoyadog
Skrivet av HoboCop:

Undrar lite över det exakta förhållandet av Komplett + Dreamhack. Sponsrar dom Dreamhack? Det påverkar designen rätt mycket

Det stämmer att Komplett sponsrar Dreamhack! Under vinterns upplaga så är Komplett huvudsponsor till hela evenemanget och det är därför de vill ha med Dreamhack också

Av Zoyadog

Vacker!

Av Zoyadog
Skrivet av Lan:

Jag vill gärna se lite grundläggande som bas, hur börjar man? Kanske lite metodik i hur man tänker ut ett koncept och lägger upp det så inte folk fastnar i ett icke-problem? Hur löser man problem man råkar ut för? Stöd som finns, resurser med mera?

Kanske prata med lite olika duktiga byggare om hur de arbetar, vad de har för verktyg, hur de tänker och hanterar när de får problem.

Bra tips! Har märkt ofta att den största anledningen till att folk inte ger sig på moddning är att de inte riktigt vet hur de ska komma igång.

Av Zoyadog

Bra förslag hittills!

Skrivet av Panzerfister:

Ghettomods, alltid ghettomods.

Man ska aldrig underskatta ghettomods.

Tänk om själva skaparen av denna kreation skulle kunna komma till vår studio och göra en genomkörare i hur man bygger en billig vattenkylning?

Av Zoyadog

Vad för moddnings-guider vill ni se?

Hej!

Som ni kanske vet så jobbar jag här på SweClockers med lite allt möjligt! Jag har gjort lite videos på temat datorbygge och kylning, nu vill jag göra mer innehåll kring ämnet moddning, vattenkylning och sånt relaterat. Efterlyser därför idéer på vad ni vill se för typer av guider. Det kan vara både stora och små guider, videos eller bara text.

Om det är något som ni själva är duktiga på och vill lära ut så kontakta mig gärna så kan vi försöka hitta på något också.

Så vad vill ni se för guider/tips&tricks? Något ni själva vill lära er eller som ni tycker vore intressant för läsarna? Shoot!

Av Zoyadog

Tråkigt att detta projekt lades ned! Men så kan det bli ibland.

Tycker inte du borde ta bort tråden dock ^^

Av Zoyadog
Skrivet av Darkie:

Borde väl vara rätt logiskt att jämföra med en vanlig evo 212a också.

Skrivet av Vinolik:

Ganska tråkigt ändå att man inte jämförde med föregångaren som nämns 50 gånger i testet. Jag hakade upp mig på det iallafall men i övrigt bra test

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av sukero:

En annan populär kylare som kunde ha varit med är ju be quiet! Pure Rock, vilket också tillsammans med Hyper 212 EVO brukar vara rekommenderade vid dator byggen.
Nästa gång kanske. Bra jobbat.

Skrivet av Peite:

Jättefint! Exakt tror de flesta vill veta skillnaden mellan denna, Evo 212 och Pure Rock

Skrivet av gabriel15:

Skulle va intressant att se ett test med vanliga Hyper 212 Evo även om nu denna är tänkt som en ersättare/update.

Jag antar att det är denna eller be quiet pure rock som gäller i denna prisklassen och har man fönster är det nog lätt att välja 212 black.

Som flera redan nämnt tidigare i tråden så är detta test gjord av en forummedlem (aka. testpilot) och inte redaktionen. Testpiloterna sitter inte på samma utbud av testprodukter och mätinstrument. Vi på redaktionen tar gärna emot tips som dessa på tester och jämförelser! Har tagit detta vidare internt så vi får hoppas att det dyker upp ett jämförelsetest på originalkylaren också.

Om någon har funderingar, frågor eller tips går det bra att skicka PM till mig!

Av Zoyadog
Skrivet av Container:

Jättetrevligt att se videos som väcker inspiration och som inte kräver dyra fancy verktyg utan som många lätt har tillgång till. Jag själv tillhör folket som hobbyhantverkar och att se en guide där man själv jobbar fram och anpassar efter sitt egna bygge är ett stort plus!

Frida förtjänar stor cred för att ha en approach där det visas exakt hur det görs så det blir supersimpelt att förstå. Att ha guider där det inte krävs externa länkar och där man känner att det behövs mer djupdykande läsning är superbra.

Ett tips är att skapa framtida material med denna video i åtanke och så småningom bygga på en samlad plats för vattenkylningsvideos, likt som Laxpudding har gjort med bildanslutningar. Man kan altid lära sig mer och det gör det lättare att sprida och väcker mer inspiration hos andra!

Go Geeks!

Roligt att budskapet kom fram! Ville verkligen göra en guide som inte vänder sig till de som redan är insatta, eller dom som redan har massor av avancerade verktyg.

Har en ambition om att bygga upp en kunskapsbas runt ämnet precis som du skriver. Make watercooling great again

Av Zoyadog

Oj, här hade det trillat in en hel del kommentarer! Tackar till er som tittat och kommenterat. Kul att så många uppskattade videon

Och till er som noterat att jag var nervös på videon, jag var jäkligt nervös! Är dock nöjd med min insats med tanke på att jag vägrade ställa mig framför en kamera för inte alls så länge sen... Nu är jag dock taggad på att göra fler filmer!

Verkar som att många är intresserade av att se en nybörjarguide på kopparrör! Det skulle absolut vara en bra uppföljare till den här guiden och det är verkligen något jag vill göra så fort tillfälle ges.

Skrivet av kirayatail:

@Frida: Jag hade velat göra en videoguide med er om kopparrör, kanske med lite olika metoder och stilar. Tveksam till om jag fixar det själv, men som ett samarbete med er på Geeks hade ju varit toppen. Låter det som en kul grej så hör av er, så hittar vi på något!

Kul idé! Skulle vara kul att göra något form av samarbete. Jag kontaktar dig

Skrivet av Mr_Lazy:

Grymt jobbat @Frida, hur mycket drag är i det i varmluftspitolen? Jag har en hemma där man kan justera värmen, vad ska jag ställa in den på?
Var får jag tag på den där blåa ormen?

Skrivet av kirayatail:

Silikoninlägget finns att köpa där du hittar vattenkylningsprodukter. Vill minnas att EKWB hade ett kit med inlägg och såg i sin webbshop, bland svenska återförsäljare så finns det hos Inet exempelvis.

Glöm inte att kolla innerdiametern på röret och matcha med diametern på inlägget.

På modellen jag hade (2 000 W) fanns det tre lägen, jag körde på den andra som ska vara runt 350 grader celsius.
Böjningsinlägget finns där @kirayatail nämnt, bland annat på Inet.

Skrivet av Tip Top:

Jag har alltid hört att man ej skall kyla ner rören efter vämning . Jag gör alldrig det i mina byggen, man kan blåsa på det tills det är svalt men så snabb kylning förklenar rören , Roligt med lite nya typer av videos här med, mer sånt det släpper med nerverna efter tag

Intressant! Har alltid fungerat att kyla ned med vatten för mig. Kan vara annorlunda beroende på vilket material man använder. Får undersöka det närmare

Skrivet av timpelay:

Bra guide! Ett till tips är att införskaffa en sån här:https://www.ekwb.com/shop/media/catalog/product/cache/1/image/1600x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/0/1/0121_ek_tubereamer_side_vr_db.jpg

Smidigare än att fila fasning på rören.
Finns exempelvis hos EKWB, Tube Reamer

En sån här kan vara smidig! Anledning till att jag inte använda den i guiden är för att den inte rekommenderas att använda för PETG, och jag ville gärna att guiden skulle kunna appliceras på båda material.

Av Zoyadog

Kul video! roligt att du är tillbaks med detta projekt.

Av Zoyadog
Skrivet av Jompa79:

Detta är synd och kommer hindra mig från att deltaga då det komplicerar saker avsevärt att behöva fixa boende både för sig självt och sitt bygge. Hade varit mycket enklare att bara kunna anmäla sig samma dag som tävlingen är eller på annat sätt lite i förväg. Ser det som helt meningslöst att behöva vara där två dagar när man bara vill ställa ut.

Har förstått att detta är en stor dealbreaker för många. Jag ska prata med Dreamhack och se om de kan tänka sig planera om tills nästa gång denna tävling är.

Av Zoyadog

Jag är sugen! Gief more pics

Av Zoyadog

Superintressant att följa dina projekt i den här tråden, fortsätt så!

Av Zoyadog

Intressant och vågat färgtema! Tycker du fick till det riktigt bra Gillar att rören på CPU-blocket ser ut som två lasersvärd.

P.S Det går att bädda in videon i beskrivningen vid ett visst tidslag om du vill ha med den i galleriet