Inlägg

Inlägg som Skuretäpple har skrivit i forumet
Av Skuretäpple
Skrivet av m4gnify:

Öppna filerna i Word och spara ner dom någon annanstans?

Kan jag göra med wordfilerna absolut, men har många PDF-dokument som försvunnit också.

Skrivet av mrqaffe:

Det är inte så att filerna är dolda, har du provat välja visa dolda filer`?

Nej, har även prövat detta.

Av Skuretäpple

Nope, skydriven är tom den med.

Av Skuretäpple

Nej, dold är inte i klickad i egenskaper. Har prövat att trycka i visa dolda filer men det enda som visas är en temporär fil av worddokumentet jag har uppe.

EDIT: Nu hände det något ännu konstigare, trycker jag på "nyligen besöka platser" i word får jag upp en filutforskare i word på den "tomma mappen" som i filutforskaren i word inte är tom konstigt nog. Mappen är alltså fortfarande tom när jag går via vanliga utforskaren men när jag går via word - senaste - nyligen besöka platser och sedan väljer den "tomma mappen" finns alla filer alltså där.

Av Skuretäpple

Filer försvann spårlöst? Windows 8

Hejsan, har ett litet problem som jag ska försöka återge så detaljerat som möjligt:

Började med att jag ville komma åt ett word-dokument som jag redigerade senast igår. Hittar inte dokumentet av någon konstig anledning så söker efter denna i Windows 8:s sökfält. Sökfältet ger inga resultat och fryser helt, alt+tab funkar ej utan får enbart en blå skärm(samma färg som jag har inställt på temat) där det står "filer" längst upp till vänster på skärmen. Startar om datorn och gör samma procedur. Samma resultat ges.

Efter att ha fått stänga av den två gånger går jag in på bibliotek i utforsakren och samtliga ikoner har ändrats. När jag klickar på dessa får jag ett felmeddelande något i stil med "documents.library-ms fungerar inte längre". Googlar snabbt efter problemet och hittar ett forumsvar med en lösning. Enligt detta forumsvar ska man radera de fyra mapparna som inte funkade, bilder, musik, dokument och filmer och sedan efter detta högerklicka på bibliotek och återställa mapparna. Sagt och gjort, det funkade och allt verkade vara i ordning - tills jag skulle leta upp filen jag var ute i första hand. Hela mappen är plötsligt tom, över 20 filer spårlöst försvunna, mestadels word och PDF-dokument.

Efter att ha kollat runt nu lite grann i dokumentmappen märker jag att det är många mappar som plötsligt blivit tömda. Hur åtgärdar jag detta? Är det fel på hårddisken eller är det ett mjukvarufel?

Tacksam för svar!

EDIT: Är rätt så säker att det är ett mjukvarufel. Filerna är fortfarande borta från mappen men om jag öppnar word och i word väljer "senaste" kan jag fortfarande öppna filerna som till synes är borta. I word står det även att filens sökväg ligger i den tomma mappen. Konstigt.

Av Skuretäpple
Skrivet av Chribbster:

Jag tror du måste beskriva problemet lite mer detaljerat, samt vad du prövat.

Vad är det för typ av strul? Stänger datorn av sig/går in i strömsparläge, eller visar den en indikator på att sladden går in och ut?

Har du kontrollerat att det faktiskt inte är strömkabeln som glappar, eller om kontakten i datorn i skadad, eller vägguttaget (om du använder samma hela tiden)?

Är det bara med LoL som datorn strular, eller sker det när du utsätter datorn för stress (krävande spel, benchmarks)?

Nätagget kanske inte klarar av att leverera tillräckligt med ström. Har du många skarvsladdar till saker i samma eluttag där strömkabeln är inkopplad? Eller rent av massa konstiga grejer inpluggade i USB-portarna?

Har du haft något elavbrott/säkring som gått på senaste som kan ha skadat datorn eller adaptern, eller råkat ladda upp dig med yllekläder och gett datorn stötar?

Överklockar du, och i så fall, hur mycket? Uppstår samma problem utan överklockning?

Om du misstänker grafikkortet, har du prövat att uppdatera/installera om/rulla tillbaka drivrutinerna?

Tack för ett inforikt svar! Som du nämnde visar indikatorn att strömkabeln ibland är ansluten, ibland inte. Större delen av tiden när spelet är igång är den inte inkopplad då batteriet faktiskt urladdas. Detta händer alltså enbart när jag kör LoL. Andra tyngre program eller att utsätta datorn för stress på andra sätt har jag inte gjort på senare tid. Får felsöka lite på egen hand med hänsyn till ovanstående punkter och återkomma om problemet kvarstår

Av Skuretäpple

Strömkabeln glappar vid spel?

Kopierar inlägget jag skrev i en annan tråd:

Hej på er,
Har på senare tid haft lite strul med strömförsörjningen till datorn. När jag drar igång ett spel, lol närmare bestämt så börjar strömkabeln glappa något hemskt. Är inte jättekunnig på datorer men gissar på att det är något hårdvaruproblem som har med grafikkortet att göra då det annars funkar bra? Någon som har någon lösning?

Datorn i fråga är en Fujitsu Lifebook NH532.

Av Skuretäpple

Hej på er,
Har på senare tid haft lite strul med strömförsörjningen till datorn. När jag drar igång ett spel, lol närmare bestämt så börjar strömkabeln glappa något hemskt. Är inte jättekunnig på datorer men gissar på att det är något hårdvaruproblem som har med grafikkortet att göra då det annars funkar bra? Någon som har någon lösning?

Av Skuretäpple

En introduktion till digitalt musikskapande med Fl Studio

Tjena!

Som många andra har jag lockats av tävlingen att skriva en guide och här kommer mitt bidrag.
Det är en guide om musikprogrammet Fl stuido och är skriven i det enklaste laget så att vem som helst ska kunna förstå. Guiden är ganska matig, 8 sidor för att vara exakt men då är flertalet bilder inkluderade. Avskräcks nu inte av storleken på guiden utan läs gärna en sida eller två och se om detta är någonting för dig, man behöver inte ha någon som helst förkunskap om musik för att förstå denna guide.
Jag tar gärna emot feedback på vad som skulle kunna förbättras, gärna om något känns otydligt. Ni som har arbetat med Fl studio är också välkomna att lämna feedback om ni tycker att jag missat något.

På grund av storleken har jag valt att ladda upp guiden i pdf-format. Ladda ner den här.

Trevlig läsning!