Inlägg

Inlägg som indico har skrivit i forumet
Av indico
Skrivet av lastninja:

Om du vill ha bra "upplevelse" så räkna inte med att 2x680 löser det. Funkar säkert mycket bättre än CF men dual graphics är aldrig något man kan rekomendera för nån som vill ha en mjuk o kvalitativ "upplevelse" oavsett tillverkare. SLI/CF har funnits i massor med år o det har alltid varit mer eller mindre bökigt o struligt att få det att funka tillfredställande ..om det änns gått.
Själv har jag mest blivit besviken över allt extra oväsen o strömförbrukning, när man i vissa spel tom fått sämre o instabilare framerate med dual graphics. Speciellt eftersom moderkortet brukar slitas ut mycket snabbare oxå.

Håller med. Känns som SLI/CF bara är en hetsjakt efter höga FPS och inget som indikerar kvalitativ upplevelse. Bra att ms-debatten kommit igång så det kanske snart kommer vettiga mätverktyg för detta och inte bara rena FPS-mätningar. Just nu tycker jag SLI/CF är på gränsen till falsk marknadsföring sett ur ett gamerperspektiv, jag har personligen blåst åtskilligt med tusenlappar på vad jag trott garanterat skulle leverera den bästa "upplevelsen".

MS-problemet verkar ju dock betydligt mindre i Nvidias 690-plattform än ex.vis 6990-korten som jag hade
http://www.sweclockers.com/recension/15381-geforce-gtx-690-varldens-snabbaste-grafikkort/18
http://techreport.com/review/22890/nvidia-geforce-gtx-690-graphics-card/3

Av indico

Nyss bytt

Har nyss bytt från 2xRadeon 6990 till ett stycke Nvidia 680 och det är en helt annan värld kan jag lova. Allt flyter otroligt mycket bättre även om jag har klart sämre FPS än med CF-lösningen. Dom där 120-200 FPS'en man får med CF-lösningarna från AMD är inte värt nånting då "upplevelsen" och flytet är så mycket bättre med Nvidia-kortet.

Innan 6990 hade jag dubbla 5970-kort och det var samma sak där, flytet fanns liksom inte fast FPS-mätaren visade höga siffror (spelar mest BF3, CoD, D3, Skyrim och CS:GO). Och för att inte nämna det eviga patchandet med Catalyst-drivrutinerna, beta hit och beta dit för varenda nytt spel som kom. CF-läget funkar praktiskt taget aldrig på nya spel så man får vänta ett antal veckor innan AMD släppt nya profiler. Känns som att man återvänt till Nvidia tills det finns klara bevis att AMD verkligen kan prestera och leverera korrekt, inte bara FPS-mässigt.

Om jag dock måste försvara AMD något ska sägas att dom kort jag haft från Nvidia tidigare inte presterat så väl i SLI heller. Varken dubbla 8800GTS flöt bra eller mitt gamla 7950GX2 flöt "korrekt". Rapporterna jag läst tyder dock på att Nvidia har ordnat detta så snart kanske man sitter med 2x680...