Inlägg

Inlägg som Tommty har skrivit i forumet
Av Tommty

senaste drivrutiner på allt.

körde memtest 1 pass, men kan köra fler för säkerhets skull.

Windows 8.1 OS.

Av Tommty

vad ska den användas till?

CPU skulle jag nog upgraderat först. Men det övriga som gpu,ram och moderkort är inga höjdare i dagens läge heller.

skulle helt enkelt rekommendera en ny dator. om du vill spara nåra kronor kan du återanvända nätagget,chassit,cd läsaren och hårddisken.

Av Tommty

BSoD System_service_exception

Tjena.

Ibland när jag spelar Bf4 så slutar med med blue screen, felmeddelander "system_service_exception"

det händer bara i BF4 och aldrig i något annat spel. Det kan även ta 10min eller 4 timmar innan det händer.

Googlat runt utan framgång, någon sa att man skulle kolla RAM minnet men det testade jag och fick inga fel.

CPU: intel i7 4770k oklockad
MB: asus VI hero
GPU: Msi gtx 780 oc
Ram: 16gb 1600mhz

Någon som har en anning? börjar fundera på om att bf4 inte gillar att ligga på en mekanisk hårddisk?

Av Tommty
Skrivet av Sabelskiöld:

Appen är ett tillval som inte är viktig för att förstärkaren ska fungera som dessutom INTE såldes av CDON...eller hur fungerade förstärkare innan apparnas tid?! CDON har inget som helst ansvar enligt konsumentköplagen så länge de inte har sagt att appen följer med köpet

Det är samma sak med mobiltelefoner, laddkabel till bilen följer inte med när jag köper en mobiltelefon, den får jag snällt köpa efteråt, men det måste ju vara helgalet då funktionen finns från början att man ska kunna ladda mobilen i bilen, bäst jag skriver till ARN och klagar

du verkar dock ha missat hela poängen med allt.

marknadsför CDON med att appen är kompatibel med varan så kan kunden KRÄVA att antingen få felet löst inom skälig tid eller häva köpet.

Och ja ARN kan ej tvinga ett företag, däremot kan dem svartlista dem vilket gör mycket större skada än totala ärendena som hamnar där.

Och om du själv läser på cdon's hemsida så står det klart oh tydligt att dem följer ARN's rekommendationer.

Av Tommty

jag skulle absolut gjort det, 150:- extra för funktionen gör det värt det. "gratis" extra prestanda. kan vara gott att ha när processorn börjar bli utdaterad och du vill fortfarande hänga med något i hastighet.

och om du lägger till http://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers så har du sparat in det redan

Av Tommty

k varianten är upplåst för överklockning.

Av Tommty

precis läst igenom historian och det onekligen inte bra ut från din sida.

tycker själv komplett har all rätt och lägga bevisbördan på dig eftersom du oansvardfullt valt att häva ditt köp genom fel metoder.

Av Tommty
Skrivet av kevve1:

Tack för svar! Köpbevis - funkar det att man beställt online och dom kan se därigenom eller behöver jag någon form av fysiskt kvitto? Det ska nog ligga någonstans för kvitton brukar jag aldrig göra mig av med men vore skönt att veta utifall att.

Precis som föregående talare så är fakturan/inets kvitto ej något krav längre utan regeln är att du ska bevisa att varan är köpt hos dem till priset du betalade.

Detta kan göras genom många sett, Men dem allra vanligaste är just kontoutdrag/faktura eller butikens egna kvitto. Dock så kan jag säga att iallafall för dem fysiska butikerna är inte kontoutdrag väldigt uppskattat då det tar onödig tid vilket skapar frustration både för kund och personal eftersom dem då måste manuellt söka i sin databas efter kvittot, vilket tar ett tag. Så om du har orginalkvittot/fakturan så använd det.

butiken har ingen skyldighet att leta efter ett kvitto bara sådär utan du måste först förse dem med bevis att det finns först.

Av Tommty

Får väll lägga in en liten recension här.

Tycker ni har bra priser och snabba leveranser. Allting funkar bra tills en vara är slut. Då krånglar det, iallafall alltid för mig.
Man får vaga svar på frågor, ej uppdateringar utan man får jaga folk men en högaffel för att få en uppdatering. Det är uruselt i ming mening. Till exempel så beställde jag MSI GTX 780 när i hade eran 15%. Jag såg redan då att den var slut men la en beställning ändå eftersom man sparade några hundralappar och jag hade inte bråttom att skaffa ett då jag hade ett hyffsat liggandes. Men jag skickade iväg en fråga endå om hur läger ser ut. För någon information på hemsidan står det inte, även fast om man kollar under FAQ så ska det stå under "fakta" hur statusen är,

Till svar från eran kundsupport fick jag "...men den information vi har fått är den ska komma in 2031-12-31, vilket är ett datum vi sätter när vi inte fått mer information från vår leverantör"

Vad är detta för svar? har sett både det ena och det andra i kommentarsväg men det här hamnade nog i toppen på min lista.

Av Tommty

behöver ej ha kvar orginalförpackning för en reklamation.

Det du ska ha är:

* Köpbevis
* varan
* ett ursprungsfel.

Av Tommty

Moderkortet passar inte i chassiet. Chassiet är för litet.

Skulle själv rekommendera detta då jag själv använder det och är sjukt nöjd. är desutom ljuddämpad.
http://www.inet.se/produkt/6909740/fractal-design-define-r4-t...

Skulle även rekommendera en SSD framförallt till operativsystemet, 128gb om du bara vill ha OS och lite runtomkring, 250gb om du vill ladda tunga spel bättre t.ex BF4. Även då till grafikprogrammen.

Av Tommty

vill helt enkelt sticka ut här och jämna ut oddsen.

Tack inet för att ni ställer upp och lyssnar på oss konsumenter och faktiskt gör saken bättre, ni har fått ett stort plus i min bok.

Jag var ca 30min sen till första priskalaset och eftersom jag hade saker i kundvagnen som inte gick att ta bort så valde jag att inte fortsätta, men eftersom jag är den personen som faktiskt kan köpa grejorna till dyrare pris om det var akut så la jag ej stor möda eller tid på att bli sure utan jag uppskattade tanken. Många andra affärer hade skitit totalt i en sån bra priskampanj, som max kanske dem hade gett halva priset på ett par strumpor som hade legat inne på lagret sen 2009 och inte blivit sålda men ni säljer dagsfärska varor till grymma priset och det är respekt.

Den här gången var jag lite mer förberedd och hade extrem tur att jag såg moderatorns post att det hade startat så jag lyckades då igenom en beställning på en skärm,ssd, och cpu kylare (hoppas bara den blir godkänd också). Men hade nöjt mig även om det inte hade gått.

Det var första gången jag beställde hos er, hade ni inte svarat eller uppdaterat oss om info utan bara "ignorerat" problemet vilket händer så hade det varit sista men eftersom eran support har varit riktigt bra så kommer jag defenitivt handla hos er igen.

mvh

Av Tommty

fick nog iväg en beställning i sista sekunden då allt fungerade relativ smärtfritt fram tills "tack för din beställning" då blev allt error.

Dock så drogs pengarna då det ska väll funka.

Av Tommty

ni kan fortfarande se info där.

Har inte heller FB

https://www.facebook.com/inet.se

Av Tommty

@ dunderklumpen: ok, ska kika lite mer på microatx korten och se om det blir att byta

@ korvmannen: Det trixiga är eftersom vi har gjort en rätt snygg lösning i en hylla med skärm och liknande så blir datorn rätt instängd vilket gör att den inte blir så portabel samt att det blir rätt luftslutet. Så då tycker jag att en bärbar blir rätt meningslös eftersom den inte då blir bärbar.

Av Tommty

Köpråd surf/filmdator ~5000

Hej igen!

vill bara först tacka alla och speciellt thli72 för hjälp med komponenter till bygget av min speldator! allt lirar klockrent förutom att grafikkortet var slut så det är på gång nångång när cdon bestämmer sig för att köpa in det.

Eftersom jag hade satt en budget på max 20k på datorn och i och med slutsumman blev betydligen mindre så tänkte jag passa på att skaffa en liten surf/film dator till morsan i julklapp eftersom hon klagar på sin gamla att den är så seg att starta och laggar i film och liknande.

Budget: runt 5000 hade jag tänkt, gärna under men om argumenten är rätt så kan jag även tänka mig att gå över.

Krav:

Litet chassi! hon hatar stora lådor och liknande.
Ska fungera i ett par år framöver
Snabb, ej lagga vid film eller hänga sig.
Windows 8 (eller 8.1?)
SSD disk (128gb räcker gott och väl)
tyst!
inga blinkande lampor eller liknande, dock så kan chassit gärna vara färgglatt. Speciellt rött.

Ej krav men gärna om möjlighet finns:

stöd för touchskärm (eller det kanske bara är att införskaffa skärm?)
Wifi inbyggt i moderkortet (kan köra extern kort men hade varit smidigare med inbyggt)

Som sagt, den kommer inte användas till något spelande alls, inte ens tetris. Det "enda" som kommer att göras är att surfa,kolla på film och betala räkningar i runda slängar.

la ihop en egen variant på inet om det kan vara nåt, eller om nån/några komponenter är tokgamla och behöver framtissäkras.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/4178877/2013-11-24

Av Tommty

tack så mycket för hjälpen!

valde ram minnet i mitten av dina 3 alternativ. såg bättre ut.
Bytte även ut kylaren mot den du länkade.

nu är beställningen gjord och 12500:- gick det på istället för 15!

Kom gärna med något förslag om nåt helt onödigt för resterande pengar om ni vill

kanske ska byta upp min gamla andra skärm mot en likadan som min andra...

Av Tommty

sorry för jag bumpar tråden igen. Men märkte när jag kollade runt att cdon har 15% på datorkomponenter och så man sparar runt 2000:- vilket känns helt okej.

Dock så är nackdelen är Ram minnet finns inte i deras sortiment så jag undrar helt enkelt har någon ett förslag på liknande RAM minne? eller är det så bra att jag ska beställa det separat hos inet?

Sen kan jag använda mig av höga ram minnen med processorkylaren eller måste jag ha låga?

Samt är Dessa två likadana eller skiljer det sig nåt?
http://cdon.se/hemelektronik/intel-core-i7-4770k-3-5ghz-socke...
http://www.inet.se/produkt/5310054/intel-core-i7-4770k-3-5-gh...

Av Tommty

ahh smart, då blir det självklart den modulära.

Av Tommty

vad är det för skillnad på modulär och vanlig?