Inlägg

Inlägg som bjorne90 har skrivit i forumet
Av bjorne90
Skrivet av StabTheDrama:

Hej bjorne90.

Dessa modeller som saknar "K" på slutet är inte upplåsta. Detta innebär att för att kunna överklocka dem måste du överklocka BCLK (BaseClock). Det är en hemsk historia som är dels krånglig och kan skapa problem. Det som händer när du ökar BaseClock är att allt följer med. CPU, Minnen, PCI och andra kretsar för hårddiskar och liknande. Det är dock inte omöjligt, bara mycket svårare.

Jag är inte helt 100 på alla fakta här så ta det med en nypa salt, men det är min uppfattning. Jag försökte själv på min 950, gav upp ganska fort. Köpte en 2600K istället och gjorde min första överklockning utan större problem.

Mitt råd är att skaffa en K-märkt processor för att göra det enklare. Då är det bara öka multiplikatorn och höja spänningen tills den blir stabil. Enklare kan det inte bli.

Hej!
Tack för ditt svar, då förstår jag att det verkade svårt. Men en dum fråga, vilka processorer passar till mitt moderbord? Jag skulle ju gärna vilja ha Intel's och gärna kraftfullt, som går att överklocka, men till ett bra pris!

Jag kör på Gigabyte P55A-UD4 som moderbord

Av bjorne90

Hjälp med överklockning av i5

Tjenare alla,

Skulle vilja överklocka min I5-750 processor, men har inte riktigt hittat en bra guide till det tyvärr. Kanske kan ni hjälpa mig?

Kör just nu på följande:

Intel i5-750 (2,6ghz)
Gigabyte P55A-UD4 (moderbord)
4gb ram

Skulle varit tacksam för hjälp, gärna så enkelt som möjligt!