Inlägg

Inlägg som bengans81 har skrivit i forumet
Av bengans81

Det lättaste för dig är, blindskriv ev lösenord och använd sedan snabbkommandot för växla skärm.

Win10 har "win+P" pila ner ett steg och enter.

Har du Win 7 har du andra kommandon, finns att hitta på nätet.

Av bengans81

Kolla att B450 kortet har uppdaterad bios först, lite surt att köpa en 3xxx cpu som moderkortet inte känner igen.

Av bengans81

Är det coax uttag så är du fast med comhem om det är föreningens tv/data-leverantör.
Kolla ordentligt så du inte har mera uttag i lägenheten kan finnas i hallen vid telefonjacket om det är en efter installation...

Av bengans81

Provkör dem är nog mitt förslag, för vad jag kommer ihåg är de helt skilda körupplevelser på A3 kontra Golf när det är standard utförande på dem.

Av bengans81

Det kallas ställbar led M10x1/M8x1
"Hitta på www.belysningsmaterial.se men finns säkert fler ställen om du söker vidare"

Tänk dock på att det finns nya regler/lagar sen förra året som gör att du inte får koppla elen själv på lampan. Utan måste kontakta elektrikerfirma för att göra detta.

Av bengans81

Har haft XP kåpan 4-5 år nu och själv rekommenderar jag den inte, jag och mina arbetskamrater upplever en massa kompatibilitetsproblem mot nyare telefoner. XPI funkar bättre, men inget jag skulle välja som nästa modell till mig själv om jag skulle handla för egna pengar...

Av bengans81

Processorn stödjer inte mer än 800MHz så det är inte lågt för just denna burk. Så för att du ska få denna att fungera så kommer du nog vara tvungen att skaffa långsammare minnen runt 800MHz.
Bästa du kan göra är att söka på hp's hemsida på ditt serienummer och få lite mer info om vad den kan uppgraderas med.

Av bengans81

Ser ut som det finns att beställa från https://www.electrokit.com/
Sök 4700uF 25V så får du upp några kandidater inom rimliga priser men du får kolla att infon på den trasiga kondensatorn är likvärdig innan du köper bara.

Av bengans81

Starta om router om du inte har gjort det, hade det problemet i helgen med min telia uppkoppling

Av bengans81
Skrivet av XHI:

Bilen kommer jag ha enligt mina tankar i runt 10 år. Mycket kan hända under den tiden, kanske tillökning, byte av jobb etc. Leasa känns sådär för mig, kanske är konstiga tankar, men vill hellre äga bilen helt och hållet. Lite "MIN" känsla över det hela.

Köra kommer jag göra runt 500-1500 mil per år har jag räknat.

Slänga pengar på fonder är alltid kul, har en halv förmögenhet i det träsket och lite till skulle vara trevligt, samtidigt som jag känner att smälla iväg pengar på en egen bil är skönt. - trotts att det är den sämsta affären man kan göra.

Tankarna är inte konstiga att äga sin bilen helt och hållet, tänkte så med fram till typ 1-2 månader sen. Men mycket händer i livet och andra prioriteringar uppkommer och ens erfarenheterna blir bara fler. Men får hoppas på ett bekymmer fritt ägande oavsett vad du köper

Av bengans81

Titta vad en privatleasning av den bilen du vill ha kommer kosta, för att köpa en begagnad bil som gått mer än 12000 mil behöver den totala kostnaden under 3 år inte bli mycket högre. när man räknar in underhålls kostnader som tillkommer på den begagnade.

Satsar du på att ha bilen 7-8år med få mil vare år och utan större service/rep utgifter så bli den begagnade givetvis billigare att äga per månad under din ägo.

Räknade själv på detta och kom fram att det skulle kosta mig 700 kr mer per månad att privatleasa en ny än att köpa en begagnad (3-4 år gammal 10-13k mil) av samma märke och modell , för att tillägga så brukar jag byta i snitt var fjärde år och kör mellan 2000-2500mil/år.

Så jag skulle satsa på att lägga en del av pengarna som du har sparade på fonder och där få igen skillnaden i månadskostnader när du ända har så mycket undanstoppat.

Av bengans81

Väldigt dålig upplösning "1366 x 768" på den skärmen, trots 15,6tum . Så skulle skippa den om du ska använda den till annat än att surfa.

Av bengans81

Kolla in denna video från JayzTwoCents den ger en bra förklaring på ditt problem och varför.
https://www.youtube.com/watch?v=JgfoGg-g9Sc

Av bengans81

Hade liknade fel för ett tag sen. Det slutade med att jag fick skapa en ny värld och klistra in mina byggen där istället. Har senare stängt av random spawn och drones mm då jag vill kunna bygga skepp och stationer ostört.

Tryck shift-F11 och kolla vad du har för simulation speed, den ska ligga runt 1.0 och går ner under 0.7 så blir det inte spelbart längre.
Har du mycket byggt och speciellt stora saker så blir tappet ganska stort om du har rörelser som ska kalkyleras .

61-70fps när jag är en bit ifrån, 30-40 när jag är i mina större byggnationer. Sitter på 1440p 21:9 skärm med ett GTX680 och det har svårt att hänga med, kör medium kvalitet.

Av bengans81

Lite fundersam på bilden som visar backsidan på CPU delen, saknas det inte distanser?
Glipan mellan plåt och moderkort borde vara större tycker jag om inte vinkeln lurar ögat.

Av bengans81

Dum fråga men har du högerklickat på högtalaren i aktivitetfältet och kollat i uppspelningsenheter vad som står där? Troligtvis så står det att hdmi utgången ska vara standard utgången för ljudet. Hade ett liknade problem själv när jag körde Win 7 på just det Asus kortet

Av bengans81
Skrivet av Nomiss:

Hej!

Flyttat in i ett Comhem-hus nyligen. Valet jag står för nu är:
Comhem 100mbit via deras jack eller Bredbandsbolaget 24mbit/s via telejacket.

Skillnaden på årskostnaden för dessa är inte särskilt anmärkningsvärd.

Jag har alltid tidigare varit nöjd med BBB i min tidigare lägenhet, där jag hade 60mbit/s via telejacket. När jag läser om Comhem på olika forum blir man orolig. Mycket driftstörningar, varierande hastigheter, dålig support osv. För mig är det betydligt mycket viktigare att bredbandet är stabilt än "supersnabbt".

Användningsområden:
- Streama HD på Netflix och ViaPlay.
- Casual gaming.
- Spotify.

Vilket tror ni hade passat mig bäst?

Comhem har alltid fungerat bra för mig tills jag fick hem deras Netgear CG3100, har återkommande problem med att tappa nätverket och uppkopplingen mot comhem flera gånger i veckan efter en tids användning , vilket kräver fabriksåterställning ca 1-2ggr varannan månad av någon anledning för att hålla en stabil uppkoppling (rekommendation från Comhems support för att avhjälpa problemen).

Fick återgått att använda min gamla routers Wifi för att CG3100's inte är stabil nog att hålla uppe en fungerande.
Som rekommendation är att skaffa sig en extern router om man vill ha ett stabilare nätverk hemma och endast använda Netgear CG3100 som modem.

Kan man leva med en långsammare lina som är stabil så väljer jag bort Comhem i dagsläget så länge de envisas med att endast erbjuda undermålig utrustning till sina kunder...

Av bengans81

Har varit med om att man måste ändra lite i inställningarna på tv för den hdmi ingången som kan ta in data signaler.
Om det går så måste du ändra portens funktion till att bli en dvi ingång för att det ska fungera korrekt.

Av bengans81

Finns annars möjlighet att front montera radiatorn om man flyttar hårddiskvaggan i fram finns anvisningar här http://www.youtube.com/watch?v=mqLxS38SCVA

Av bengans81

Hade ett liknade problem med min burk att det inte gick att använda mitt usb tangentbord vid uppstart.
Fick ta och använda det gamla PS/2 kontakten på moderkortet för att kunna komma in i bios och låsa upp möjligheten att använda ett usb-tangentbord. Finns ibland adapters med till ditt tangentbord annars så finns det billiga att köpa lite här o var.