Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145

Läste på ATIs sida att man skall använda en AGP size på mellan 64 och 32, inte max som många säger. Det blir ingen prestanda skillnad förutom att det rycker till om man har 256 i AGP size, kanske pga att överföring genom busen inte är så snabb som man vill. Jag har ju än så länge bara 4x AGP och det är kanske där problemet ligger.

Av anon20145

Nä, det är bra, det vet jag. Men det är just att bilden på ett ställe och ibland fryser i en sekund om jag har 256 i AGP size men inte när jag har 32 i AGP size och jag får samma resultat i 3D-mark.
Andra problemet är att jag får sämre resultat om jag drar ner grafiken. Detta gör mig inget, mem det är alltid kul att veta varför det blir så.

Av anon20145

Athlon 1200 och Radeon 9500-Pro Problem.

Vad har jag för fel?
Satte i mitt nya kort i burken och hela systemet blev slött men grafiken ger ca 3200p i 3D-Mark03. Kör jag med AGP size 256Meg i BIOS så stannar game test 3 upp någon sekund när man får se flickans ansikte, men med AGP size 32Meg rullar det på bra utan ryck? Varför??

Släller jag ner mina inställningar till prefomance så får jag sämre resultat i 3D-Mark03 än med standard instälningarna.

Fick rådet att updatera min BIOS till (Abit KG7) och efter jag gjorde det så blir det hål i grafiken på Game Test 3 i 3D-Mark03 och mina resultat blir sämre.

OS = WinXP-SP1
Moderkort = Abit KG7
CPU = Athlon 1200Mhz
GFX = Conecct3D Radeon 9500 PRO
Power = 300w

Är det någon som vill komma med förslag på allt från BIOS setings till Drivrutiner och Tweaks för att få min burk att fungera.

Av anon20145

Har märkt att det beror mycket på TVn hur kvaliten blir? På min bamla stenålders TV blir bilden as bra med Radeon9500Pro medans den flimrar med Nvidia.
Gå jag upp till min granne och lånar ett mordernt vidunder till TV med 100Hz, Wide Screen och matchande matta syns det ingen större skilnad.

Av anon20145

Jag köpte ett "Connect3d Radeon 9500 PRO" och är ganska nöjd med grafiken. Men av någon anledning slöade den ner min burk (HD läsning?) och gjorde den instabil. Vet inte om detta beror på att jag har en slö transing på endast 300W

Av anon20145

Jag har kört med denna sladd och TV utan problem på mitt gamla Nvidia2MX med färg och hela kalaset. För vist måste båda korten ha samma s-video standard i sina portar?
Har haft problem med Radeon, inga grafik problem, utan mer problem att systemet blev slöare och instabilare
Men jag är nöjd med det ändå.

Av anon20145

Radeon 9500-Pro Svartvit TV bild.

Jag kan inte få igång färgen på min TV. Jag har stält den så att den visar fullscreen på TV när jag spelar AVI filmer och jag har valt Sweden PAL-B som det skall vara, men ingen färg?
Jag har även testat NTSC för att se om det var nått fel, men det är lika svartvit där som i övrigt.

Av anon20145

Sånt kan hända men det är inte vanligt. Du kanske bor nära en sändare eller relä-sändare. En lösning på problem finns inte, antingen byter du kort (om det är där störningan kommer i från) eller får du skärma av från radio signalerna eller bara försöker flytta datorn.
Men får du radio program/störningar nu så kommer du nog lida av brus helatiden.

Av anon20145

Vem bryr sig?

Sitter själv med ett gammalt SB128-PCI och speler. Huvudsaken är att jag kan avgöra vartifrån ljud kommer så är det bra. Splear man onlinespel slår man ofta av all musik mm för att kunna höra steg och skott.

Så vilken kattegori hamnar jag i då? Själv tycker jag man skall prata om tekniken i ljudkort och inte klassa in människor i olika kattegorier bara för att sedan påstå att en ljudintreserad har ett vistsorts ljudkort. Hör när en människa läst vad korten kan klarar de ofta själv att bedömma vad du skall ha.

Mitt råd är detta. Har du en Sony sterio eller liknande, köp ett billigt kort. Har Du en Krell hemma i hyllan, köp då värsting kortet.

Av anon20145

Udda problem, Connect3D Radeon 9500 PRO

Införskaffade mig på ett Connect3D Radeon 9500 PRO och bankade in det i min dator som är en Athelon 1200MHz på ett Abit KG7 moderkort, 256M i minnet och mitt fönster är XP.

Inga problem med korter tror jag, (får ca 3200p med 3D-mark03), men efter instalation läser min HD inte lika snabbt och spel som typ BF1942 tar längra tid att ladda. Ibland om jag kommer åt min dator så den skakar händer sig rubbet även jag sätt till så att allt sitter. När så sker slocknar min LjusMus och jag måste slita ut strömsladden för att överhuvud taget kunna boota om då även min reset verkar ha hängt sig.

Vad kan det vara för problem? Vad är föresten ett bra resultat för ett Radeon 9500 PRO i 3D-mark03?