Inlägg

Inlägg som RokkSolid har skrivit i forumet
Av RokkSolid
Skrivet av silicon111:

Jaha men då behöver han ju inte avinstallera AMD overdrive då. När man bockar av så man kan klocka i overdrive kommer det inte då en varnings ruta om att man kan skada kortet?

Kan tyvärr inte bekräfta att jag fick en sådan ruta då jag troligtvis skulle nog bara skitit i det. Plus att CCCs inställningar (som jag antog) inte skulle ge möjligheten för hårdvarufel.

Av RokkSolid
Skrivet av silicon111:

När du har klockat sönder det nya grafikkortet så vill du förstås ha ett nytt igen? Överklockning sker på egen risk vet du det?

Hej o tack för ditt svar.

Jag ringde leverantören då jag ville få support eftersom mina tankar inte var att kortet var sönder utan att det fick för lite soppa för o fungera så jag frågade efter sätt att återställa. Efter en liten paus vid telefonen så fick jag besked om att skicka in kortet då det troligtvis var defekt medans ett nytt kommer.

Som mini-ryttge nämner så har jag bara använt programvaran som kom med datorn (CCC), inte bios eller något annat från min egna ficka.

Av RokkSolid
Skrivet av Theunit:

Förstår inte att folk hjälper honom ?? är inte det bedrägeri av någon sort, att överklocka sönder kortet och sen säga att det är trasigt och få ett nytt.. ?

Hmm, jag ser hur du tänker och kan förstå det så det enda jag kan säga för mig själv är att jag inte hade så roligt då min 4 timmars gamla dator (grafikkortet då) gav upp. Nu kommer jag få vänta igen tills ett nytt kommer vilket inte är så roligt heller så jag kan inte säga att det gjordes med flit utan av misstag.

Kanske så borde jag lägga till att så som det berättades för dig / er så berättades det för leverantören som anser att det borde ersättas. Deras inställning är den viktigaste för mig men tack för att du delar med dig.

Av RokkSolid

Jajamänsan där hittades det också. Tackar återigen

Av RokkSolid

Hej igen mina kära,

det verkar som om alla enas om att drivrutinerna ska bort men allt jag kan se i enhetshanteraren är det integrerade kortet och inte det externa. AEEEeee fan ska göras nu? Medans jag tog bort AMD kommer knulla dig center skiten så tog den ner alla drivrutiner med sig.

Tackar så mycket för hjälpen som kom så snabbt som bara den

Av RokkSolid

Överklockning gone bad

Hejsan sweclockers,

jag hoppas att jag är i rätt forumdel för detta problem. Om inte, flytta gärna tråden dit den ska vara.

Här kommer mitt problem iaf. Efter lite längtan så har min nya dator ankommit idag och utan några problem så gick allt sin väg, jag satte på skiten,
installerade lite småsaker som steam, chrome osv. inget av större mening.

Under tiden jag väntade på en nedladdning så tyckte jag att bilden var lite suddig och hittade det djävulska AMD VISION engine control center, där jag ändrade från 60 hz till 75, se o häpna bilden är inte suddig längre. Men där fångar "prestanda" fliken mitt intresse och jag upptäcker överklockning som tydligen ska ske när grafikkortet är under större belastning. Jag gör några små förändringar, sparar och boom, efter en minut så blir skärmen svart. Inga förändringar verkar det som bara att jag inte får någon utmatning från grafikkortet då mina häpnadsväckande 500 W tydligen inte var nog.

Efter ett samtal med leverantören så rekommenderas att kortet testas i en annan dator för att bekräfta att det är sönder. Jag kopplar om kortet till en annan dator - den startar inte alls (yep, allt var ikopplat ordentligt). Koppla tillbaka kortet till den första datorn, samma sak. Koppla ur kortet, kör på integrerade: allt är okey.

Nu kommer jag iaf skicka tillbaka kortet och få ett nytt vilket verkar vara lösningen för min leverantör men det verkar inte så enkelt då jag antar att inställningarna fortfarande finns och att de kommer att kicka igång så fort det nya kopplas in och göra samma sak med den, vilket är våldtäckt.

Stora frågan är : Hur fan kan jag ta bort de ändringarna inför det nya kortet? Jag får inte upp GPU-overdrive eller vad fan det hette under prestanda fliken då , även om kortet sitter i, så används det inte så jag kan inte ändra tillbaka något.

Grafikkort: Radeon HD 6870

Tror inte att ni behöver veta något mer, om det visar sig att ni gör så skriver jag gärna till det.

Efter denna noggranna återberättelse så vill jag tacka på förhand för all hjälp och lägga till att jag har provat ta bort det lilla batteriet för att göra någon skillnad men det gjorde det inte.