Inlägg

Inlägg som Gargle har skrivit i forumet
Av Gargle

@kao172: Okej, tack för tipsen. Ska höra med plexiglasbutiken om borrning. Annars får jag väl skaffa kylvätska.

Av Gargle

@kao172: Gick just och köpte modellfärg. Försäljaren trodde att den skulle klara 40 grader i alla fall, och det borde räcka.

Jo, plexiglas blir ju repigt bara man tittar på det i fel vinkel. Polykarbonat kanske är bättre.

Hittade plexiglasbutiken.se i Botkyrka. De måttkapar skivor och budar med DHL. De har lite av varje.

Men hela projektet kanske är onödigt. Tanken var att slippa avbryta partyt för att städa glassplitter, men det kanske inte är nån större risk.

Av Gargle

@Belzader: Hmm ja, kanske sån färg man använder till Warhammer-figurer. Vet inte om den tål värme dock.

Av Gargle

Glaspaneler och målad plast

Hejsan,

Fråga #1: Beställde just en Corsair Crystal 570X-låda eftersom den ser fantastisk ut. Men panelerna av härdat glas är tunga och bräckliga. För LAN-partyn m.m tänkte jag byta ut dem mot något hyfsat lättviktigt och robust. Första tanken var plexiglas, men det kanske blir statisk elektricitet? Någon typ av träskiva skulle nog bli för tjockt. Funderade också på aluminium, tunt rostfritt stål eller Dibond (aluminium/polyeten-komposit). Tips och förslag?

Fråga #2: Beställde också en MSI GeForce GTX 1080. Tyvärr passar den röda plasten inte in i byggets färgschema (blått/svart). Skulle det funka att måla plasten? Med vilken sorts färg i så fall?

Av Gargle
Skrivet av Brainsplitter:

Kollade på första bilden ( http://picpaste.com/pics/DSCN0131-Q7IOnk5b.1347993507.JPG ) och är det vanlig floppy kabel? För trodde du var ute efter sådan... Får annars åka upp till "lagret" och leta

Jo, men det är inte bara kabeln som är problemet, för kontakten på moderkortet verkar också paj. Tveksamt om diskettstationen funkar också.

Det är ingen som råkar ha en gammal reservdels-Commodore PC till salu? Oddsen är nog inget vidare;-)

Av Gargle
Skrivet av zapac:

känner någon till en 34-polig kabel med kortkontakt (hona) i bägge ändar?

En sån här du menar? Kan användas bode twistad och o-twistad.

Av Gargle

Hmmm, funkade inte. Datorn stannar under bootningen och säger "Disk A Bad"

Upptäckte just att kontakten på moderkortet bara har 33 pinnar, och i kabelkontakten sitter något som är misstänkt likt en avbruten pinne. Det skulle kunna förklara en del...

Av Gargle
Skrivet av mrqaffe:

Det där ser ju ut som en adapter 3,5" <> 5,25"

Kan nog stämma... har för mig att den här PCn byggdes med en 5.25-tummare, men att butiken satte in en nyare efteråt. I så fall borde det kanske funka om jag använder adaptern med gamla (o-twistade) kabeln och nya 3.5-läsaren?
(Utan att hela tjiiten exploderar, menar jag;-)

Av Gargle

Tack för tipset, klart intressant. Den kabel jag testade med, som hängde med nya diskettstationen, är twistad som på bild. Jag gjorde en till räd i förrådet och hittade originalkabeln (tror jag), som inte är twistad. Ser ut så här i ena ändan. Ska testa den också.

Av Gargle

Hehe, 3.5 menade jag förstås;-)

Här är en bild på kabeln och kontakten på moderkortet. Själva diskettläsaren har jag kopplat ur och slarvat bort för X antal år sen.

Däremot försökte jag koppla in en nyare diskettläsare som ser ut så här. Samma kontakt alltså, men datorn känner inte igen den.

Av Gargle

Diskettstation till Commodore PC

Jag försöker hitta en diskettstation (2.5-tum, 1.44 MB) som passar i min antika Commodore PC20-III.

Hittar inget på de vanliga auktionssajterna; var ska man leta? Det ligger säkert en och skräpar i någons källare, bortglömd och oälskad;-)