Inlägg

Inlägg som SinQ har skrivit i forumet
Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mod_Mannen
wow!

skulle man kunna få ladda ner super mario?

det jag gjorde, hadde felaktiga proportioner. det hadde en avig spelkänsla när man hoppade, bara två banor. så basik det bara kunde bli fasst man ser ju att det är Super Mario så klart. det är inte så intressant eftersom att man spelar färdigt de banorna på 10 sekunder. du kan ladda ner ett från ti-calc.org fasst det är långt ifrån komplett. jag tror inte att det finns något komplett till TI-83p. men om det finns intresse för det så kan jag ju göra färdigt mitt.

jag ska försöka byta ut skärmen mot en från Game Boy color. jag har portat linux till den (väldigt begränsad, för jag har inte hunnit koda så mycket på den men det är skönt att köra något annat än TI-OS). jag har clockat upp den lilla Zilog 6 Mhz prossesorn till 12,5 Mhz (inte så svårt men jag ska clocka upp den mer och då behöver jag lite andra kondensatorer och kanske lite kylning).

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mod_Mannen
hur?

ja, hu gjorde jag det. kommer inte ihåg så mycket av det.

i princip så skruvade jag upp kontrollen och satte olika motstånd vid de olika brytarna (svårare än vad det låter). sen blev det som två slingor upp,ned,vänster,höger och a,b,select,start. det finns 3 poler på den 2,5 mm stereoproppen. så jag kopplade båda slingorna till ettan (figuren nedan). sen fick dom var sin plus 2, 3.
jag skickade en elektrisk puls från ettan och sedan mätte jag spänningen i 2:an och 3:an. detta med in och utpulserna som finns i Z80 assemblerspråket. sedan fick jag lägga in dessa funktioner i de spel som jag ville annvända. ja la bara in den i Super Mario Bros (tyvärr är bara två barnor färdiga). jag har i princip lagt ner det bygget men det funkade bra. ibland så blev det dock problem om man tryckte ner två knappar i samma slinga (det sänkte voltenantalet så man inte lyckades identifiera vilka knappar som var nedtryckta) det går dock lösa (genom att gen varje voltantal ett eget system).

- + +
1 2 3

Av SinQ

coolt. en sådan måsste jag också göra.

just nu har jag nintendo kontrollen till min TI-83p

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Znurf
vadå? vad menar du med slippa vin?

han menar programet wine som annvänds för att emulera Windows program i Linux. om det vore ett Linux program skulle han inte ha behövt emulera...

PS. om du inte var seriös så ignorera detta inlägg

Av SinQ

jag har kollat 6 helt olika distettstationer som jag har liggandes i garderoben och jag hittade resistorerna på allihop. dom sitter tydligt (självklart på olika ställen på olika märken) och dom är enkla att ersätta (om man är försiktig med lödkolven för det går att förstöra :-). du borde kunna hitta den. det är en liten sak som sitter på en av de två ledningarna till LEDen (det är kanske ganska så uppenbart

på en av dom var jag tvungen att skruva loss kretskortet för den satt gömd på den bakre sidan.

Av SinQ

MYCKET MYCKET fint. vill se mer! bygg färdig allt (ta bilder hela tiden så att du kan lägga upp en Guide). Du får gärna berätta vär du köpte delarna också.

Jag vill helt klart veta hur bra det kyler när det är färdigt

Av SinQ

uppgradera ramen!!!

det du har är en underbar brandvägg/router installera fresco (finns på en disket). eller ta slackware 9.0. du behöver inget tangentbord/mus/skärm.

de 850 Mb kan komma komma till nytta som extra minne till dina andra datorer. eller varför inte annvända det som en nedladdningsdator dvs. du fjärrstyr den o börjar ladda hem DivX filmer och sedan när det är färdig så kan du ladda över filmerna till dina andra datorer.

det går med win95 på den datorn men den är långt för dålig för att kunna annvändas. mer ramminne!!!

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZaInT
Area 51 = Topphemligt område placerat i nån stat i USA (typ en öken eller något liknande) där det sägs finnas utomjordingar och sånt skojjsigt...

Area 51 är inget topphemligt område där man har utomjordingar o grejjer. för om det vore topphemlig så skulle inte du känna till det (tänk på det du :-).

Av SinQ

jag skulle bygga ihop 24 datorer med chassi moderkort 3,4 Ghz prossesorer 3 Gb ram o fyra RAID kontrollerade 120 Gb 8 Mb Chache o ett giggabitnätverkskort vardera. som jag kopplar till ett 24 portars giggabitswitch och sen göra detta med. installera slackware 9.0 mosix o lite annat fanskap. sedan skulle jag göra allt detta 24 ggr till. så att jag har 24 st switchar o 24*24 st datorer. sen tar jag uplinken från switcharna o sätter dom till ytterligare en switch. sedan utför jag allt detta 24 ggr till så att jag har 24*24*24 st datorer till en switch som jag kopplar till min Pentium 200 Mhz MMX. då har jag ett jävligt snabbt linux kluster med 120*4*24*24*24 Gb RAID kontrollerat lagringsytrymme.

fasst det klart, om budgeten är obegränsad så skulle jag göra detta i typ tretusen steg till, eller varför inte några miljoner steg

Av SinQ

man kan skriva "blindpost" på kuvert så kommer dom fram gratis (blinda skickar brev gratis i Sverige).

Av SinQ

jag gjorde detta nyligen på en 550 meggare. skitbra, jag ska lägga in mp3 låtar på den sedan skruva fasst den på fronten av datorn med ljusdioder så att man ser när armarna söker information på skivan (skitcoolt).

o lägg ner denna ingen luft/inget syre/vakum disskutionen...
...det luften i hårdisken är den samma som den utanför och vice versa!!! det fanns (vad jag kan minnas lite speciella modeller av hårdiskar förr i tiden) men jag tror att detta snack bara är en skröna som har kommit till av att IBM ville skrämma upp folk att inte skruva på deras diskar!!!

Av SinQ

hårddiskar är inte så jävla känsliga. jag hadde en 1,8 Gb disk som gick jättebra men motorn började krångla så jag fick slå till datorn när den startades för att den skulle kunna börja snurra (och när den väl gjorde det så funkade allt fint). sen blev det så dåligt att jag fick skruva upp hårddisken och fysiskt sätta snurr på skivan (som med en LP spelare) med fingrarna. det gick bra fasst sedan ett tag efteråt så gick den sönder fast det var p.g.a. att jag hadde borrat igenom skivan (jag var inte så rädd om den).

Av SinQ

jävla fiint. en sån borde alla ha. men ta det lungt. att ha daglig tillgång till så mycket alkohol är ju livsfarligt. se bara på läkarna som daglig tillgång till 100%-ig läkarsprit, det förklarar varför man inte kan läsa det dom skriver!!!!

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
apache servern är så gott som färdigconfad i slackware 8.1 i alla fall. vet ej hur det är med 9.0 men borde la inte vara sämmre.

det kommer fungera fiiint (efter lite mer ram...). du kan köra win2k. men jag rekomernderar starkt att du kör linux. dist är valfri men slackware ger dig stor kontroll. kör 8.1 för nian är idag inte i stabil version, visst den funkar fint men jag har hört talas om (och upplevt) lite problem med lan-funktionerna vilket är lite surt om det ska bli en server...:-)

så kör slackware 8.1 och du har en bra server för många spelare (det ska inte lagga även med 20 spelare).

du kanske inte är så säker på linux och då är det bäst att du pratar med någon kompis som installerar och konfigurerar ditt system sen ska den fungera i en evighet. ett okonfigurerat linux system blir lika resurslösande som windows men det är klart värt det hela jobbet när du har en färdig linux server

Av SinQ

du är jävligt hård på moddar! din fan-kontroll är proffsig och nu är lacket jävligt snygg! fortsatt med det, var inte du bara 13 år?

jag tycker i o för sig att det ser lite dumt ut med blåa strömknappar (fasst jag vet inte heller något som skulle se bättre ut).

Av SinQ

inga problem (om jag fattade detta korrekt), du kan köpa grejjer för det på http://www.kjell.com eller Clas Ohlson. kostar någon hundralapp.

Kjell.com:
art.nr. 30501
Smart switch 199.00 SEK
--------------------------------------
Om man vill behålla sin analoga mottagare även när den nya digitala införskaffats, går det utmärkt att samsas med den befintliga nedledningen från parabolen. Koppla en smart switch mellan nedledning och mottagarna, så prioriterar switchen digitalmottagaren först. Dvs. när digitalmottagaren stängs av, kopplas den analoga mottagaren automatiskt in. Anslutning 3 st F hona.

denna switch fungerar nog bra för dig (om jag uppfattade ditt problem korrekt).

Av SinQ

jag tycker att du ska vara rädd om ditt NES. men om du vill bygga en dator av den så gå in på datorbutiken.se | moderkort | mini ITX där finns en 17 / 17 cm kort för typ 1000 lappen. den har integrerad prossesor på 800 Mhz (borde räcka för DivX o DVD). den har nog VGA o Tv utgång så du kan ha den till tv:n. den har inbyggt nätverkskort så det enda du beghöver är minnen PC133 (eller vad det nu är). o en hårddisk på 40 - 80 Gb. en slimad DVD kan vara bra.

men ta det försiktigt. det går bygga in utan att skada nintendot. men det blir inte heller så bra...

Av SinQ

Jag gillar din AMD DX5 133Mhz, jag vill göra något liknande med min dator men det blir inte så snyggt för jag har PCI o ISA portarna på mittmoderkort så konstruktionen skulle bli anorlunda

AMD Thunderbird 950Mhz

AMD XP 2100+

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Snyggt, men ska det inte vara tvärt om? Alltså att swich upp = på. Mycket viktigt det där..

vad jag förstod från sidan han skickade med så var det 1 poliga till-från-till brytare dvs. upp o ner är på i mitten av. fasst up är det 12 V och ner är det 7 V.

jävligt snyggt gjort annars :-).

Av SinQ

du skulle kunna låna minnen av en kompis (som har LIKA DANA minnen). testa om det går annars så vet du ju att det är moderkortet.

PS. det kanske har uppkommit något konstigt fel så att datorn bränner ram minnerna när du sätter i dom och det vore ju inte så kul för dej och din kompis... (det har hänt för mig med en gammal 486:a)