Inlägg

Inlägg som SinQ har skrivit i forumet
Av SinQ

Det här den mest misslyckade hypade produkten någonsin. det enda som kulle kunna slå det här är om duke nukem forever lanseras i mitten på nästa år för nästan 10 tusen för den svartvita versionen.

Av SinQ

Det bör noteras att det totala antalet pixlar man har är omvänt proportionell mot längden på ens penis man behöver.

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
hur bra affärside det är i U-länder vettefanken.. men bra ändå med Geodeburkar.

det kan nog vara smart, antagligen en enormt växande marknad och dom utökar ju antalet som vill köpa processorer i framtiden. går antagligen inte påverka västvärlden på ett lika effektivt sätt. fasst jag tycker nog allt att dom kan skita i u-länderna och lägga energin på att spöa c2d istället...

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cloned
vajföj finns dä inget benchmarprogram där datorns förmåga att beräkna avanverad spelfysik och ai mäts? vore intressantare än att se någon klämma ytterliggare några 100poäng från ett 5år gamalt grafikprestandaprogram.

Det är ju så sjukt förutsägbart, nytt grafikkort nytt rekord, wow! vilken överaskning .. slopa UFOkylningen och överklocka med enbart luftkylning. Poängen skulle inte bli lika makabert höga såklart men det skulle bli mer sport.

Kinc har även rekordet i luftkylnig om jag ej misstar mig. Det är olika kategorier helt enkelt. Klart att flytande kväve, torr is och kompressorkylning ska finnas också...

Av SinQ

Re: Front side bus, C2D E6600 och P5B Deluxe

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stonecape
Jag har hängt i detta forum i ett par veckor nu och sökt info och läst guider osv. Jag har kommit fram till att jag vill ha ett Asus P5B Deluxe, en E6600 och Några trevliga 800Mhz minnen.

Jag har dock några funderingar.

Jag är inte riktigt klar över "FSB" eller "front side bus".

Det står att P5B dlx ska klara 1066 Mhz FSB vilket krävs av dagens processorer.

I Klockningsguiden står det: "Min Conroe 6600 med luftkylning körs i
34o0mhz dvs 8x425FSB."

Helt plötsligt får FSB två värden och jag måste erkänna att jag inte hänger med riktigt. Kan någon hjälpa mig reda ut detta?

Jag har som ambition att klocka och jag har någolunda bra koll på det då jag gjort det på äldre datorer, dock var det nog 5-6 år sedan och tekniken går ju minst sagt framåt.

Jag har även en fundering vad gäller framtida processorer.
De nya högpresternade processorer som kommer nästa år ska kräva en busshastighet på 1333 Mhz. För att vara framtidssäker ska jag då satsa på ett chipset som stödjer detta i nuläget, så som 'nForce 680i'? Är det möjligt eller kanske tom troligt att P5B dlx i framtiden kommer stödja 1333 Mhz? Eller går det att lösa med överklockning?

Då jag vet att många ogillar folk som ställer frågor utan att söka och läsa och forumet (förståeligt) så garderar jag mig med att tala om att jag s
ökt men inte hittat. Ber om ursäkt om det redan finns info som jag ej hittat.

Tacksam om någon kan hjälpa mig.

1066 mhz är standard. i bios så står det värdet delat med fyra 1066/4=266. E6600 har en multiplier på 9x vilket ger en klockfrekvens på processorn 266*9= 2,4 ghz. Den multipliern går sänka på E6600 till 8 och 7 om moderkortet stödjer det (kan behövas uppdaterat bios). Den killen ökade (bios)fsb'n till 425 och sänkte multipliern till 8 vilket ger han 3,4 ghz och en fsb på 425*4=1700 mhz.

Av SinQ

anledningen till att impementera pci-e är för att utveckingen går framåt. visst kan det verka förkastligt i dagsläget. men jag anser att det är viktigt att så många datorer som möjligt är förberedda på pci-e. då går det snabbare att få hit dom riktiga pci-e korten.

Av SinQ

betyder satanic satanisk eller satanistisk?

ifall det är satanisk så kan jag hålla med om att doom 3 är sataniskt (~djävulskt) med tanke på att symbolerna är sataniska.

att kristna kallar förkastar allt ont och kallar dom satanister är ganska så störande. delvis med tanke på vad satanism är för något delvis för att det långt ifrån alltid är sant att det handlar om satanister. att dom på id software skulle vara bundna till något sådant tvivlar jag på.

http://www.ebaumsworld.com/divine.html : HAHAHA

läs bibeln så ska ni få se på äkta ondska. hela städer förstörs av gud och jesus fördömer mängder till dödsriket folkslag utrotas etc...

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GBG-SKURT
Dom är bara patetiska och kan inte ta ansvar för sitt eget samhälle, därför är det väldigt enkelt att skylla ifrån sig på TV/Dator/Konsoller osv. Dom blir nog aldrig vuxna där borta.

precis! på moses tid dödades många fler än idag. fanns det tv/data-spel då? näe, det var gud som slaktade varenda en av dom.

några härliga citat:
"Both [quake o doom] series have been largely rooted in the occult.

"With more pentagrams in the game than pellets of sand on a beach you get the idea that the game is really demonic."

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Geil
Exakt, jag tänker inte betala för något de hade kunnat släppt i ett SP.

jag tror att du missuppfattade...

Edit: det var nog jag som gjorde det föresten. sorry

Av SinQ

jag vet knappt något om sådanna minnen men är det något i den här stilen du söker?:

http://buggy.no-ip.com/lista.php?q=RAMBUS+PC1066+256MB
http://buggy.no-ip.com/lista.php?q=RAMBUS+PC800+256MB

Av SinQ

bios till abit is-7e

är det någon här som har testat ett bra bios till abit is-7e. själv har jag orginalbioset kvar men vill nu byta till ett som har lite mer "poweruser"-möjligheter. först och främst fler klockningsmöjligheter vore helt klart trevligt.

så. någon som har testat en bra bios version till abit is-7e? vad heter den? var får jag tag på den? tack på förhand....

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Vad är det för anslutning ovanför USB-kontakterna? Ser precis ut som normala moderkort som har två stycken USB-kontakter under och en RJ45-anslutning över. Ska gräva lite i detta när jag kommer hem, denna plattform är värdelös utan nätverkskort.

Angående tangentbord är det surt ifall man inte har något sådant, har för mig att Logitech har det på sin trådlösa serie.. Hur som helst så behöver man ju oftast inte använda något tangentbord alls, man bara confar den och sedan låter man den vara på och rycker ut tangentbordet. Så kör jag i alla fall.

den har en RJ45 anslutning det folk vill ha är två. det utökar möjligheterna något enormt då det blir en väldigt lite brandvägg etc.

edit: "VIA "anticipate 533Mhz, 800Mhz and 1Ghz versions - all with fanless "Eden" CPUs." en Ghz räcker väldigt väl till det messta. lika bra att hålla den där då det blir fläkt på en 2 Ghz processor. för glöm inte bort att dennna lilla skönhet borde vara tyst också. mycket användbra liten sak. hoppas den är billig. det stod att den var 12x12 vilket skulle vara nästan hälften av de gamla men var inte dom 17x17 vilket absolut inte är hälvten.

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fordie
Frågan är ju HUR? Det är väl en grej dom har meckat in i chipet, eller har jag fel? Ska då AMD göra samma så måste ju både VIA och nVidia låsa, och det får man hoppas att dom inte gör
(Och jag tror inte att någon av dom gör det med den anledningen att dom vet att låser vi så går kunderna till konkurenten)

artikeln:
"You say, "They'll never do that?" Lots of people said just that when Intel installed the multiplier lock back in 1998, too. The same people who put the multiplier lock into AMD chips are still running the company. Given their pricing and positioning policy, they're hardly likely to be as sympathetic to people cranking up their cheapest chips as they've been in the past."

om jag minns rätt så ska det inte vara några större broblem för amd att begränsa fsb-clockning genom processorn nästan på samma sätt som dom har låst multipeln. jag såg en artikel om det för någon dag sedan.

överklockningens dagar kanske är räknade

Av SinQ

jag läste någnstans om en möjlighet att beställa ett sådant tangentbord för lite under tusenlappen från usa. kommer dock inte ihåg vart jag läste det. men jag kan tänka min att den här prylen inte kommer att kosta 1500 så länge när den väl har kommit till sverige (förutsatt att folk köper den).

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av g[][]fy
Jag har köpt det chassi o moderkort du ska beställa, vill bara påpeka några små saker.

G-alantic chassit tar vanliga 5.25" cd/dvd enheter, så en slimline behövs inte. Nätaggsfläkten och cpu fläkten tillsammans låter imo för mycke. Sen om man vill sätta i ett pci kort så behöver man en speciell pci-raiser som e gjord av chassitillverkaren, jag har inte hittat någon i sverige som säljer dom men datorbutiken skulle se efter om dom hade möjlighet att ta in sånna. En pci raiser följer alltså inte med.

Sen ang epia systemet, efter att 1ghz varianten kom så har det mesta trillat på plats, men observera att om du tänker köra mpeg-4 (ex. divx) baserade filmer som e uppdelade på 2+ cd så har den oftast grova problem och filmen hackar rejält. mpeg-2, mp3 osv funkar däremot klockrent.

Sen är det ju inte allt för dyrt att köpa ett nytt epia moderkort när som släpper fetare varianter.

http://www.mini-itx.com/reviews/nehemiah/?page=12#s25

enligt det här testet så gick det alldeles utmärkt att spela DivX på såväl 1 Ghz M10000 och M10000 Nehemiah, den klarar även DivX4 med A3d ljud gallant (även XviD). menar du någon M9000 variant på 1 Ghz eller någon C3 aktig variant.

PS. själv har jag aldrig testat något ITX kort. men jag tror nog att åtminstone M10000 korten ska klara det mesta.

Av SinQ

strömförsörningsetet kan du köpa på komplett.se ochså om du vill slippa utomlandsorder och sånt. fasst det kostar 578 Kr där, så det blir nog billigare på itx store trots allt.

mds.se många coola skärmar. ljudia.se kanske har.

Av SinQ

om inte fem volt fungerar (vilket det borde göra) kan du testa att koppla mellan 5 och 12 volt, för då får du ut 7 volt.

annars, 12 volt + resistor = 6 volt. okej det kanske inte var särskilt logiskt men du kan ju helt enkelt med ohmslag räkna ut hur stort motstånd du behöver för att få ut 6 volt.

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
DATORBUTIKEN HAR INGEN NEHEMIAH KORT!! o dom e dyrare o dom kortet i sverige kostar ca 1800!! så det blir visst billigare att köpa dom från mini-itx.com!

ursäkta jag kollade aldrig datorbutiken.se jag såg bara att eran hadde skickat med en länk dig så jag utgick från att det var en nehemiah.

jag borde nog ha läst tråden lite nogrannare

Av SinQ

om det är Panasonic CW-8122-B 24x CDRW/DVD Drive du tänker på så kostar den $297.91 ink. VAT och frakt till Sverige. det är ganska så mycket pengar.

Av SinQ

Nehemiah EPIA M10000 Mini-ITX = $168.00 <-- dollar
frakt till Sverige (där vi befinner oss just nu) = $31.14 <-- tar 3 till 5 dagar
17.5% skattegrejjs = $34.85

totalt $233.99 <-- fortfarande dollar

http://www.foreningssparbanken.se/valuta/valuta_sedel.html

där står det att du köper en USDollar för 7.82 SEK

233.99 * 7.82 = 1829.8018 SEK

samma kort på datorbutiken.se kostar 1679.00 ink. moms + 129 kr i frakt = 1808 SEK

och 1829.8018 SEK > 1808 SEK därför är det billigare att köpa i kortet i Sverige.