Inlägg

Inlägg som FreddeN93 har skrivit i forumet
Av FreddeN93

Alla var nya någon gång, och sluta upp med de sarkastiska kommentarerna och svara på frågen, eller hjälp mig för guds skull om jag har gjort bort mig.

Edit: Tack Shrudder och Faeain!

Av FreddeN93

Ska jag köra spel på Ultra, eller High?

Som titeln lyder.

En noobfråga. Jag är inte så "på" att överklocka mitt system, och kommer aldrig att göra. Dock så undrar jag om det tar kol på systemet att köra spel på Ultrainställningar, fast jag inte överklockar. Systemet klarar de nyaste spelen på marknaden på Ultra hur enkelt som helst, (GTX760 2GB), men som sagt ska jag låta den svida uppe på Ultra, eller räcker det med att jag kör allt på High? Har icke märkt något som helst problem om jag pressar på Ultra; ligger stadigt mellan 30-50fps.

För ytterligare specifikationer så kolla nere på signaturen.

Av FreddeN93

Skulle nästan definitivt kunna säga att det är CPU fläkten.

Av FreddeN93
Skrivet av Exeo:

Gissar på att du kör på amd's stock kylare? om så är fallet så har jag läst att deras stock kylare ska låta ganska rejält, och sen vet jag inte på just ditt grafik kort men r9 290 med stock kylare låter som en gräsklippare typ

Tack för det! Det är precis vad firman sa åt mig när jag frågade om detta. "Kör du på AMD Stock Cooler älle'?". Skönt att få det bekräftat. Antar att det inte finns så mycket att göra åt det?

Av FreddeN93

Mycket högljudda fläktar

Hej,

Fick hem nya datorn igår och installationen gick snabbare än vad jag trott. I alla fall så är det de specs som syns in min signatur. Efter installationen så uppdaterade jag BIOS till F7 och slog på Optimized Defaults. Datorn låter mycket bra när den idlar, så jag tog ner ett spel på mitt Steam konto och testade i en timme med HWMonitor öppen. Jag kan höra fläktarna genom mina hörlurar, låter nästan som en lite dammsugare. Jag tog inte mycket notis på detta eftersom jag inte är van vid större system, och antog att den ska låta så. För säkerhetsskull så tog jag en bild på HWMonitor efter cirka en timme av gameplay, samt senare startade jag om och kollade hur alla voltage och temperaturer såg ut i min BIOS. Jag är absolut inte bra på att förstå sånt här, så jag lämnar det till er. Hur tycker ni att det ser ut?

HWMonitor efter en timme på ett krävande spel:
http://images.mafiacrime.org/k/temps_gaming.png

BIOS PC Health:
http://i40.tinypic.com/5md890.jpg

Enligt Optimized Dafaults i BIOS menyn så är alla fläktkontroller påslagna som kontrollerar fläkthastigheterna.

Av FreddeN93

En liten update. Tog en bild på hur min PC Health ser ut i min BIOS:
http://i40.tinypic.com/5md890.jpg

Av FreddeN93

Jo, Gigabyte har typ Smart FAN Control och AMD Cool & Quiet och sånt som låter fläktarna justeras när det behövs. Allt detta är enabled på default, dock så är detta endast för CPU fläkten.

Detta kanske skulle ha varit på Kylning och överklockning av processorer, men jag hoppas att det går bra att lösa här också. Har två bilder från HWMonitor, en från en timme av Idle, och en annan med en timme av spelande.

Här är fläktarna nästan knäpptysta och datorn kör endast vanliga applikationer som Photoshop och Firefox:
http://images.mafiacrime.org/k/temps_idle.png

Här är fläktarna mycket högljudda efter en timme på ett spel:
http://images.mafiacrime.org/k/temps_gaming.png

Hur ser temperaturerna ut? Eftersom fläktarna kör så högt. Men enligt mig så tycker jag att det inte ser någe vidare farligt ut?

Av FreddeN93

Gigabyte: Load Optimized Defaults vs Load Fail-Safe Defaults

Hej,

Om jag vill ha alla originala inställningar i min Gigabyte BIOS, ska jag då återställa till Optimized Defaults, eller Fail-Safe Defaults? Har lite oroligheter över mina fläktar som är lite för höga, och är orolig att jag kanske överklockar något jag inte vet om. Sen så undrar jag och det finns något sätt att återställa inställningarna till defaults utan att ladda Customized eller Fail-Safe.

Av FreddeN93

Kollade igenom min manual på BIOS kapitlet och kom över JumperFree Configuration, samt följande inställning "Memory Clock Mode", vilket i standard står på Auto, om man byter till Manuell så kan man välja mellan följande: 400MHz, 533MHz, 667MHz och 800MHz. Är det där jag ska ändra något? I så fall, vad ska jag ändra till om nu mitt nya RAM kommer att vara på 1600MHz?

Edit: Min processor är AMD FX-4100 3,60GHz.

Av FreddeN93

Ändra RAM frekvens

Hej,

Nu är det så att jag uppgraderar från 4GB till 8GB, och mitt moderbord stöder upp till 1333MHz. Det nya RAM minnet jag kommer att installera är 1600MHz, och jag blev tillsagd på ett annat forum att för att få allt att fungera som det ska så måste jag ändra RAM frekvens i BIOS inställningarna. Det är inte så svårt men jag vet inte hur jag ska gå till väga för att göra det på mitt moderbord. Det är ett ASUS M5A78L-M LX.

Tack

Av FreddeN93
Skrivet av keffing:

Ja och nej. Du kör ju fläktarna i lägre varvtal då, vilket innebär högre temperatur och alla problem som det för med sig. Även om du kanske inte får problem med ostabilitet osv så förkortar det livslängden på komponenterna, vilket är helt onödigt.

Jag tycker du ska ta reda på vilken fläkt/kylare det är som låter dåligt, och köpa en ny.

Har jag klarat detta ljud i snart ett år med min dator och själva ljudet har inte ökat/minskat eller gjort någon skada, men det är irriterande for sure. Enligt andra tekniska supportsidor och affärens tekniska support så är det coil whine och ska inte vara farligt, så inköp av nya komponenter ska inte vara nödvändigt. Men det är just idag jag har upptäckt att EPU-4 Engine kan ta bort ljudet, vilket då kan leda till dåliga konsekvenser som du nämnde, om jag nu stänger ner programmet från High Performance.

Av FreddeN93

Gnisslande ljud från datorn

Hej,

Jag har alltid haft ett litet gnisslande ljud kommande från min stationära dator. Just idag så har jag upptäckt att det är ett litet program från ASUS som skapar detta ljud. EPU-4 Engine, den har tre olika lägen, High Performance, Auto och Max Power Saving. Om jag drar ner den till Max Power Saving så försvinner ljudet totalt, om jag drar upp den till High Performance så kommer ljudet tillbaka, om jag avinstallerar programmet så hörs ljudet nästan lika mycket som på High Performance. Jag har alltid haft den på Auto, så den inte brukar onödig energi när jag t.ex bara sitter på YouTube, men Auto ger också ifrån sig ljudet eftersom den byter till High Performance lite då och då när den känner att den behöver det.

Som sagt, om jag drar ner den till Max Power Saving så försvinner ljudet, men det orsakar då att fläktarna knappt arbetar när jag kör ett spel, t.ex, Far Cry 3 och jag är orolig över att datorn kommer att överhettas. Om jag kör spelet på Auto så känner den av att datorn kör ett spel och byter till High Performance och fläktarna kör igång för fullt, men dock så hör man det där irriterande ljudet.

Kan det vara farligt för datorn att endast låta den köra i Max Power Saving, så man slipper höra?

Tack!

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CAGggB...

Av FreddeN93

Angående fusk till spelet, så hittade jag denna video:

http://www.youtube.com/watch?v=j5gtrSU-Tj0

Av FreddeN93
Skrivet av Zero201:

Ni som har testat detta kunde spela Euro truck simulator 1 1-3 timmar om dagen eller vissa dagar vad finns det för länder att besöka nu? Är det bara nedersta delen av europa eller vad man ska säga? Vet att dem släppte en patch som låste upp England så man fick ta färja från England till Frankrike om man ville köra runt där. Och är man fortfarande tvungen att "köpa" in sig i länder?

Har alltid velat i Euro truck simulator börja i Sverige köra enda vägen till Ryssland sen vidare. Tar det längre tid att ta sig till punkt a till b? För kändes lite 10-15min åkande så var du framme i ettan.

Finns det mer "liv" i spelet syftar nu på folk som går runt på gatorna etc och är länderna/städerna fortfarande små?

Om du nu har spelat Euro Truck Simulator (det första) så är det precis samma länder samt UK. Skandinavien finns tyvärr inte än, om de nu inte gör en expansion senare. Jag vet inte riktigt men idag tog jag en lastbil från Tyskland och drog in i Nederländerna utan att behöva köpa mig in, jag bara baserade gränsen utan problem. Spelet har mycket mera "liv" i sig än det gamla. Städerna ser inte lika övergivna ut och grafiken gör allt. Bilarnas AI är också mycket smartare. De sitter inte längre och tutar på en då man ska svänga in någonstans och de förstår hur man ska höra en omkörning på samma körfält. Jag har också upptäckt att bilarna brukar stanna om jag ska svänga och blinka med helljusen, tillåter mig att köra före.

Av FreddeN93

Jo, det vore kul att få köpa och designa hur många och vilka slags lastbilar man vill. Man får väl hoppas på att det släpps något litet program som löser det. ^^

Av FreddeN93

Problem med Brothers in Arms: Road to Hill 30

Hej,

Jag hittade Brothers in Arms: Road to Hill 30 på Steam här om dagen och jag köpte det såklart, älskade det spelet när man var grabb. Spelet installerade och startade utan problem. Jag redigerade mina inställningar och drog igång första kapitlet. Efter cirka tio minuter av spelande så låser sig spelet, ljudet är fortfarande kvar men allt annat sitter fast. Efter typ 60 sekunder så kommer spelet tillbaka och allt är normalt igen. Detta händer med som jag sa, tio minuters intervaller vilket gör det omöjligt att spela. Om jag minimerar spelet när den låser sig så står det ett windows error att display drvern har kraschat och startas om.

Windows 7 Professional, 64-bit
AMD FX-4100 Quad-Core Processor
4 GB RAM
AMD Radeon HD 7700 Series

Alla uppdaterade och senaste drivers installerade!

Av FreddeN93

Skulle vara gött med Mix Megapol.

Av FreddeN93

Sorry för att jag byter ämnet lite men nu när en Euro Truck Simulator 2 tråd redan är uppe så ska man väl passa på. Jag har nyss köpt spelet och jag har aktiverat konsolen i config filen som gamla Euro Truck Simulator. Hur får man tag i pengar som förr när man bara skrev (cheat money) i konsolen? Det verkar inte fungera i nya spelet.