Inlägg

Inlägg som stee_vo har skrivit i forumet
Av stee_vo
Skrivet av JenzA:

Låter som DNS problem, Vilka DNS-servrar använder du på enheterna?

Jag startade om allt och lät det stå, nu verkar det funka. Routern kanske inte hade tilldelat allt den skulle riktigt än. Tack ändå för hjälpen.

Jag skrev detta pga ren frustration, men nu verkar det ha kommit igång mer eller mindre.
Sorry mods för onödig tråd.

Av stee_vo

Nytt bredband(Telia fiber), kommer tekniskt sett ut på nätet, men det är otroligt segt trots hastigheter på 500 ner.

Kort och gott, familjen bytte från Bahnhof till Telia som leverantör, helt i onödan om du frågar mig, och nu har vi tekniskt sett samma hastigheter. 500/250 cirkus.

Efter många om och men fick vi vårat bredband aktiverat och av någon anledning funkar det inte med våran gamla router(Asus Ac3200), så vi får nöja oss med Telias halvtaskiga router som vi fick gratis. Nu kommer problemet dock. Jag är ansluten till routern via kabel som går genom 2 switchar I huset, funkade helt felfritt innan Telia, men nu när jag försöker gå in på internet så går det tekniskt sett, men det är otroligt segt, näst intill helt stopp.

Jag kan öppna Spotify och lyssna på vad jag vill, men jag kan t.ex inte logga in på discord eller steam. Jag kan inte komma in på Youtube eller twitter då sidan tar för lång tid för att svara. Jag kan komma in på speed test osv, får 510 ner och 150 upp, 1ms ping.

Så vad är problemet? Jag har aldrig någonsin varit med om detta förut. Snabbt internet, men ingen åtkomst.

All hjälp uppskattas. Beklagar om det är stavfel och grejer, skriver detta i ren ilska på mobilen då det gått snart 2 veckor utan ordentligt internet.

Av stee_vo
Skrivet av Belzader:

@stee_vo:
Nja, du kan faktigst behålla ditt gamla nätagg om det uppfyller ström kraven, genom att använda dig av en sådan här 4-Pin Connector to 8-Pin
Nu är länken till Amazon, men det är bara för att visa att det finns adaptrar för att få en 8-pins kontakt.

Jaså du, där ser man. Tänkte inte ens på det. Kanske får bli att man fixar en sån då!

Tackar tackar.

Av stee_vo

Ok slarvigt av mig sorry, fanns visst ett anslutningsschema eller vad man ska kalla det på bilderna för mitt gamla nätagg. Saknas minst 4 pins.

Skrev tråden lite väl snabbt kanske, någon mod kanske kan ta bort den om den behövs.

Av stee_vo

Har jag för få 12V EPS 8-pin kontakter?

Tänkte uppgradera datorn lite men vill spara några tusen genom att använda mitt gamla nätagg be quiet! Pure Power L8 630W. Den har drivkraften och allt, men är osäker på om den har rätt kablar.

Har ett relativt gammalt(från '16/'17) moderkort och ett GTX 1080, men vill skaffa detta moderkort + en Ryzen 7. Slängde ihop lite grejer på inets datorbyggare, med ett nyare nätagg för mitt finns inte kvar i sortimentet, och det står att nästan alla nätagg har för få 12V EPS 8-pin kontakter/kablar.

Är osäker på hur jag tar reda på vad som krävs. Är det så att nyare moderkort + processorer kräver en extra? Och hur får jag reda på hur många såna kablar jag har? Ser inget i beskrivningen av mitt nätagg. Gräver mig nog in i datorn och kollar om det behövs.
Ser att det nya moderkortet har 4st fler pins/connectors än vad mitt gamla har. Är det dessa som kommer att behövas då?

Någon som kan något om detta? Måste jag punga ut för ett nytt nätagg eller ska jag chansa på att mitt gamla har vad som krävs?

Detta är säkert busenkelt för de som kan men är inte så himla bra på detta, uppenbarligen.

Av stee_vo

Man tackar för svaren!

Hittade inga "plain" i metall förutom på massdrop, så fixade en request där. Får se ifall de släpps nån gång.

Tack för hjälpen.

Av stee_vo

Var kan man köpa novelty/custom tangenter?

Ska fixa ett pok3r tangentbord och känner för att fixa antingen WASD eller enbart esc i en annan stil. Tänkte mig metall eller liknande utan själva tecknen på, men det verkar vara svårt att hitta.

Ingen som har någon idé på var man kan få tag på såna grejer i sverige? Helst ren metall, typ aluminium, ingen plast med ett tunt lager zinc på.

Tack på förhand.

Av stee_vo

Fick problemet idag igen, inte rört något mod eller ens morrowind sen jag gjorde den här tråden.

Såg grizzly666s svar och testade att dra ut kablarna, märkte då att en satt lite löst. Man tycker ju att jag borde kollat efter detta tidigare men jag trodde inte att skärmen skulle funka över huvud taget om kabeln glappade.

Nu verkar det funka i vilket fall som helst. Hoppas på att det inte dyker upp igen!

Av stee_vo

Kom på att jag inte startat om datorn sen jag använde det där morrowind-moddet. När jag startade om datorn var det något som hindrade datorn från att startas om men jag hann inte se namnet, kände dock inte igen det.

Nu verkar det funka så jag misstänker att moddet kanske gjorde att skärmen blev inkompatibel med andra spel på något vis. Ren gissning, kan inte mycket om detta.

Återkommer om problemet uppstår utan att jag rör moddet, annars kan vi nog säga att det är löst!

Av stee_vo

Acer Predator "No signal" när jag spelar.

Har haft skärmen i snart 1 år utan problem(en död pixel men det klarar jag) men nu igår när jag spelade Morrowind(också funkat utan problem förr) så började skärmen bete sig skumt. Så fort jag startar spelet så blinkar skärmen till svart, så kommer det en ruta där det står "no signal", rutan försvinner och power-knappen hinner precis bli orange som att den ska lägga sig i stand-byläge innan den blinkar tillbaks till spelet, sen går det en sekund och sen blir det svart igen. Detta fortsätter oändligt.

Jag misstänkte att det hade med mitt widescreen mod att göra så jag stängde ner spelet och ändrade till windowed fullscreen och stängde av VSync, då funkade det helt plötsligt.

Tänkte inte mer på det, men idag startar jag ESO för första gången på länge och nu har jag samma problem där, men även det har jag kunnat spela utan problem förr. Också testat CS:GO och det är samma där, så det gäller alla spel.

Det konstiga är att om jag tabbar över till andra skärmen(en gammal BenQ) medan det faktiskt syns en bild på Predatorn så håller bilden sig kvar utan problem. Kan till och med scrolla på predatorn så bilden är inte frusen, men så fort jag klickar på predatorn för att sätta den skärmen i fokus så börjar det igen.

Någon som har någon aning om vad som händer? Hade alltså inte detta problem i förrgår och jag har inte gjort något särskilt med grejerna.

Har ett 1080 som jag kör med en 3 år gammal i5a och 8gb ram. Kan det vara något av det som packat ihop kanske?

Av stee_vo

Blev en felanmälan, ringer dem imorrn och frågar ändå så får vi se hur det går.

Av stee_vo

@Fenix: Det var det jag misstänkte, ett återköp alltså. Är det okej att göra återköp på icke-fungerande varor dock? Hörde om någon som var tvungen att betala "böter" för att varan inte var i "väsentligt oförändrat skick" och att han var tvungen att göra en felanmälan. Blir då lite tveksam, vill ju inte betala böter liksom, men jag vill inte heller ha skärmen reparerad.

Av stee_vo

Beställde skärm från inet som nu visar sig vara trasig, felanmälan eller återköp?

Tjenare, beställde en skärm från inets fyndhörna då produkten endast fanns där och jag litar på inet, det stod att produkten var reparerad men annars i nyskick så jag körde på det. Fick hem skärmen och upptäckte strul redan samma kväll, den stänger av sig och disconnectar från datorn titt som tätt, körde lite troubleshooting och kan garantera att det är skärmen det är fel på.

Så jag packade ner allt i förpackningen som det kom i, alla tillbehör och allt är precis som det var när jag fick det, vad gör jag nu?
Om jag förstått det rätt så innebär en felanmälan på inet att de tar in varan, kör en felsökning och reparerar om möjligt och sedan skickar tillbaks den, det vill jag absolut inte. Reparationen har ju redan misslyckats en gång så jag vill bara bli av med skärmen och få pengarna tillbaks, så jag tänkte att man kanske ska köra ett återköp, men jag har hört att det bara gäller fungerande varor, annars kan man få böta.

Så vad gör jag här? Ska nog ringa dem och fråga imorgon men tänkte att jag kan lika gärna kolla här först.

Tack på förhand.

Av stee_vo

Tror att problemet kan ligga i att mitt windows inte är aktiverat/legitimt. Tror inte man fpr uppdateringar aktiverade och sånt då. Detta är trots allt inte det enda problemet jag haft.

Ska fixa ordentligt windows inom snar framtid och se ifall mina problem löser sig. Inga fler svar behövs, tack så mycket.

Av stee_vo
Skrivet av Allexz:

Det är mest troligt antingen drivrutin eller saknat hårdvarustöd i datorn.

Såvitt jag märkt så verkar inte alla BT kretsar ha stöd för A2DP vilket används för högkvalitativ musikuppspelning.

Det är mycket möjligt att detta kan lösas med ny driver/annan driver eller en BTdongel.

Jag hade testat boota i linux eller liknande just för att se om det kan vara driver som ställer till det.

Kollade nyss specifikationerna på moderkortet, det ska tydligen vara BT 4.0, kanske skulle kollat det lite tidigare. Men då är det ju inte det som är problemet i alla fall.

Vet inte hur man kollar om man har stöd för A2DP och jag hittar inga drivrutiner för headsetet.

Ska uppdatera lite drivrutiner till moderkortet och se ifall någon löser det.

Av stee_vo

Kan inte ansluta Sennheiser Momentum Wireless till datorns bluetooth?

Aktiverar pairing mode, sätter datorn i sökläge, hittar headsetet och trycker på att ansluta, stänger fönstret när det står att det är klart, problemet är bara att hörlurarna aldrig säger "connected". Det går på 4 sekunder på mobilens bluetooth men datorn verkar inte riktigt kunna ansluta ordentligt.

Bilden på "Enheter och skrivare" skiftar mellan att vara ansluten och att inte vara det http://puu.sh/qtanP/862fdd974b.jpg.

Någon som har någon aning om vad problemet är? Har googlat lite hit och dit men verkar inte hitta något. Headsetet använder sig av Bluetooth 4.0, kan det vara så att min bluetooth på datorn inte är up-to-date? Kanske man ska investera i en liten bluetooth-dongle?

Av stee_vo

Tänkte bara att jag lägger in en kort liten uppdatering här istället för att skapa ny tråd.

Svensk Infrastruktur har nu slarvat bort vårat kontrakt, alla på gatan, kanske till och med i hela bostadsområdet, har fått sin fiber inkopplad, men inte vi, våran kabel ligger fortfarande vid huskanten och skräpar. Vi har ringt in och frågat vad som händer och då säger de att dom inte har något kontrakt från oss, trots att det var över ett år sedan vi skrev på det och dom har redan grävt in till oss och allt möjligt.

Så nu säger dom att det inte finns något de kan göra och att de återkommer i januari, otroligt frustrerande och oprofessionellt om jag får säga det själv, nu har vi trots allt väntat i ca 2 år. ROT-avdragen gäller ju inte heller efter nyår så det blir ju dyrare för oss har jag för mig.

Om någon här funderar på att skriva kontrakt med Svensk Infrastruktur, skit i det, skriv på med någon annan, det finns inget seriöst med detta företag.

Av stee_vo
Skrivet av Gaist:

http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-kringutrustning/natve...

Sen är Kjell&co "Kunskapsbank" riktigt bra, och visar steg för steg hur man bär sig åt: http://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/natverk/ka...

Biltema har även de bra priser på kabel och uttag.

Lycka till!

Man tackar, verkade inte allt för avancerat.

Skrivet av julgranen:

Powerline funkar bra om man skall ha det till tex tv eller andra prylar som inte drar så extremt mycket bandbredd eller inte gör så mycket att det är lite hög latens. Jag kör powerline till en tellstick net. Tror mina powerline är specade till 500mbit, i verkligheten så går det upp till runt 50-80mbit. Fast det är stabilt som tusan, aldrig blivit nedkopplad som jag blev innan när jag kopplade med en wifi extender

Vilka hastigheter betalar du för då?

Av stee_vo
Skrivet av fragwolf:

@stee_vo:
Dra kabeln är inte svårt, men tänk på att inte dra den mer än <100 m utan aktiv förlängare. Jag skulle nog hålla mig till <80 för att ha lite marginal. Plus jag antar att det kan påverka hastighet/pingtider om du drar den till det maximala för CAT-kabel. Det "svåra" är att kontaktera dem. Du behöver i regel ett specialverktyg för det. Kostar inte mycket på ex Biltema < 100 kr. Sen RJ45 kontakter finns där också. Har använt dem och det är inget fel på dem. Iaf inte vad jag märkt under åren jag använt dem. Sen är väl ett tips att du kostar på dig installationskabel för gigabit CAT6+. Den är hårdare/kraftigare och bättre för ändamålet. Den typ av kabel brukar man inte kontaktera utan du installerar den till kontakter på/i väggen och till en patchpanel. Om det är ett hus ni själva äger så skulle jag nog rekommendera patchpanel nånstans och sedan utanpåliggande uttag.
Ett stort tips till: Dra alltid dubbla kablar överallt.

Mao du behöver ingen elektriker, om du inte känner nån. Det kostar Mycket pengar annars. Du behöver även ett verktyg för att kontaktera till patchpaneler och uttagen.
Det kanske räcker att du drar en kabel bara utanpå huset? Sen kan du ju komplettera med wlan om du vill. Men om du ska ha gigabit internet så vore det som sagt väldigt korkat att köra wlan och adaptrar å skit. Då är det kabel som gäller. Sen kommer det hålla så länge du/ni bor där. Så gör det ordentligt från start. Hade gärna hjälpt dig, men du bor säkert 2000mil härifrån haha.

Man tackar för tipsen! Vad kallas detta "special verktyg"? Vet inte riktigt vad jag ska kolla efter.

Skrivet av roosterx:

Var i Sverige är du?

Haninge, precis söder om stockholm.

Skrivet av Fjellreven:

Ett tips är ju att kontaktera honor i båda ändarna och där det behövs hanar köpa korta patch-kablar (t.ex in i routern). Hanar är nämligen ganska opålitliga att kontaktera, i jämförelse med honor. Och som föregående svar, dra alltid två kablar till varje punkt då det ofta till och med är enklare att komma igenom hål då kabeln blir styvare plus att kabel är billigt. Dra inte heller längre än 90m.

Att köra sköldat cat6 är onödigt och de är riktigt krångliga att kontaktera för de som inte vet hur man gör. Kan rekommendera 3M's RJ45or eller Brand Rex RJ45or, de är enkla och pålitliga! 3M's väggdosor är också riktigt fina, platta och bra!

Mvh Före detta fiber och datatekniker (med minst 20 000 datauttag på nacken)

Ska kolla upp dom då, tack för tipsen. Vad ska man göra om man måste dra över 90 meter? Någon sorts förstärkare antar jag?

Skrivet av Nevil:

Kan säga att i min lägenhet när ja kört powerline för supportärenden på datorer, Så får ja ut ~20% av min internethastighet.. På min stationära får ja ut ~100 - 110Mbit, Men via adaptern (Som är kopplad direkt i väggen vid routern, o sedan i ett rum 5meter bort) får ja ut på sin höjd 20Mbit, Inte helt optimalt, Men funkar för arbetet ja gör.. Vet dock inte riktigt hur elnätet är kopplat eller liknande, Men skulle tippa på att de e på gränsen till godkänt.. ^^

Så som så många andra sagt här, Kör en ordentlig router & Switch, Dra kablar till alla rum du vill ha nät i (Personligen skulle de bli alla rum utom våtrum), och komplettera med Wifi för eventuella telefoner/surfplattor m.m..

Det låter ju inte alls bra, speciellt med tanke på att vårat hus är gammalt och rummen ganska långt ifrån varandra(+ endast lågenergilampor, om det nu gjorde någon skillnad). Det ser ut som att det inte är någon idé att köra på powerline.

Av stee_vo

@Gaist: Jävlar, tappar man så mycket? Får väl försöka övertala farsan att det är bäst med lite kabeldragning då, har ju inte lyxen att bestämma sånt själv.