Inlägg

Inlägg som Thurén har skrivit i forumet
Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nCredit04
Det finns många andra anledningar till att inflationen går upp eller ner, t ex förändringar av importpriser, råvarupriser osv. Arbetslösheten är bara en av faktorerna men antagligen en av de viktigaste. Dessutom bör det vara så att det är arbetslösheten som påverkar inflationen och inte tvärt om, under 80-talet låg arbetslösheten ganska stilla och inflationen påverkades av andra skäl. När väl arbetslösheten började stiga så gick inflationen ner eftersom lägre löneökningar och lägre efterfrågan leder till mindre prisökningar.. Tror jag iaf.

Vad ja angrep var inte sakfrågan utan användandet av statistik.
Statistik är inte en tiondel så bra som folk verkar tro.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Har du svårt att skilja brott från rättssäkerhet? Detta drabbar o-s-k-y-l-d-i-g-a eftersom det är hyggligt med godtycke som behövs för bevisningen. Vi har redan sett dumheter som att nätverks-skrivare har blivit varnade och IP är inte samma sak som person. Ett öppet trådlöst nätverk och du kan vara körd.

Lagändringen öppnar upp för godtycke och är därtill verkningslös för att fälla pirater - om lagen nu kommer att användas som det är sagt, dvs att jaga de "professionella", lanserande, piraterna. Men det kommer den antagligen inte, eftersom den ändamålsglider.

Detta är rättsvidrigt eftersom hela rättssamhället bygger att den som kommer med anklagelser har hela bevisbördan. Här kan du hamna i en situation där du ska bevisa att du är oskyldig. Du kan möjligen påvisa frånvaro av bevis, men du kan inte bevisa frånvaro. I sådana här fall finns det rent av jurister och representanter som vill se t.ex. kryptering som bevis i sig eller en försvårande omständighet vilket är horribelt. Snarare är det ju så att den som inte krypterar sina personliga data är ett pucko.

Håller med, man kan helt klart vara för intellektuell äganderätt och vara emot ipred. Men jag ser inget konstigt i att man är ansvarig för sin internetuppkoppling och därmed sitt ip-nummer, på samma sätt som man är ansvarig för sitt vapen om man råkar ha ett. Dock blir man ju såklart inte en mördare om någon bryter sig in i ens hus och dödar någon med ens vapen.

Folk får helt enkelt kryptera sina trådlösa nät och hålla koll på vad ungarna gör.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nCredit04
Det finns absolut en relation mellan arbetslöshet och inflation.

Sveriges inflation/arbetslöshet sedan 1976:
http://adventskalendern.blogsome.com/images/phillipskurvan2.j...

(ok det kommer från en blog, men siffrorna är hämtade från SCB)
http://adventskalendern.blogsome.com/2006/12/06/ar-phillipsku...

Siffrorna från USA visar ungefär samma sak

Det borde vara lätt att inse sambandet mellan arbetslöshet och inflation på kort sikt. När arbetslösheten sjunker så ökar konkurrensen om arbetskraft och reallönerna stiger snabbare, eftersom lönekostnaderna är den största kostnaden för de flesta företag går priserna upp. Motsatt effekt när arbetslösheten ökar.

Stagflation förekommer men det är ovanligt.

Skulle den statistiken säga att det finns nåt slags inverssamband mellan arbetslöshet och inflation? Visst är det så runt -93, men å andra sidan sker en lika stor inflationsförändring runt -81, och då händer ingenting med arbetslösheten.
Människor tror för mycket på sin förmåga att se mönster.

Av Thurén

Bra eller dåligt? Dåligt.
Varför? För att det är omoraliskt.
Varför? För att det är tvång.

Bra och dåligt är väldigt generella termer som man ska undvika.

Av Thurén

Poängen med deffning är väl att man försöker få bort mycket fett per tidsenhet, av anledningen att det är dumt/omöjligt? att försöka bygga muskler samtidigt som man ligger på energiunderskott.

Av Thurén

Jag skulle kunna tänka mig att skriva in mig på en sån lista om jag kunde vara säker på att en person som INTE är uppskriven INTE får mina organ.

Av Thurén

1. Ja, men de uppoffringar det kräver är för stora.
2. Beror på, med dagens godtyckligt valda lagar så är det såklart inte önskvärt.
Om någon däremot tog fram en lista med lagar som motsvarade en objektiv moral så vore det givetvis bra.

Av Thurén

Läs så mycket och så svårt som möjligt på gymnasiet så länge du klarar betygskrav.
Det viktigaste från gymnasiet är att göra "glappet" mellan gymnasie och högskola så litet som möjligt vad gäller studieprestation.
Jag slappade mig igenom gymnasiet och fick därför lägga ner mkt tid på att anpassa mig till högskolans tempo.

Av Thurén

Då jag var i Paris med en kompis bodde vi på formule 1 i en förort till Paris, tog sedan tunnelbana in, kostade väl runt 400 spänn/natt ungefär.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raaaz
Då jag sitter på lisp-labb och har lite tråkigt, och inte sett nån lisp här än så kanske nån vet vad den här funktionen gör?

Den tar en mängd symboler representerad som en lista som argument.

(defun funktion (l) (if (endp l) (list l) (let ((symbol (funktion (cdr l)))) (append (mapcar #'(lambda (x) (cons (car l) x)) symbol) symbol) )))

Hmm, när man väl efter ett antal rekursioner når rad 5 så är ju l tomma listan, att då ta (car l) lär väl ge ett fel?

Av Thurén

En film helt efter Monkey Island-storyn, det vore nått det! Skulle bli helt överlycklig.

Av Thurén

Vad för sorts strategispel är du ute efter? Ett vanligt (i min mening hjärndött) RTS, bygga hus som bygger gubbar, bygga gubbar, plöja ner motståndaren?
Den korrekta stavningen av "epoc" är epok. C används sällan som k-ljud i svenskan.
Vet inte exakt vad du menar med "ancient time", men ett spel där du kan spela som Persien eller i princip vilken annan stat i närheten som helst är Europa Universalis 2, efter 10-15 år av datorspelande så måste jag säga att det är det bästa jag någonsin spelat, och det jag spelat mest. Inte helt nytt, ett par år gammalt är det.

Av Thurén

Grafikfel när jag spelar.

Började få ett problem med datorn nyligen (utan att jag ändrat något eller så.)
När jag spelar c&c generals eller kör 3dmark får jag grova grafikfel, och fortsätter jag spela så dör datorn tillslut (den stänger bara av sig helt enkelt.)
För hög temperatur tänker man givetvis, men både GPU, CPU och moderkort ligger under 50 grader celcius.
Vad kan det annars bero på? Nätagget? Det klarar tillräckligt hög effekt (500w, mitt gamla var på 300w och det funkade) men var väldigt billigt.
Datorkonfiguration i övrigt:
CPU: AMD Athlon t-bred 2200+
Minne: 512mb (vet ej märke)
Grafikkort: (minns ej märke) geforce 6800 GT

En detalj som kanske är intressant är att jag var tvungen att reseta cmos för att kunna starta datorn efter att den dött. En gång tidigare fungerade den utan reset, men jag fick vänta ett bra tag.
Temperaturen håller sig under 50 även när man spelar, testade även att byta nätagg, funkade att spela ett tag men sen blev det samma problem.

Av Thurén

Varför ska alltid allmänheten få sota för vad idioterna gör? Att någon dödar sig själv på ett så otroligt dumt sätt är väl inte MITT problem? Helt moraliskt fel med en sådan lag imo.

Av Thurén

För några år sedan körde man Unreal Tournament på lite avancerad nivå, spelade en hel del instagib.
En dag under gymnasietiden märkte jag att det spelades i skolans datorsal, självklart slöt man sig till sällskapet och tog direkt en ledarroll i laget. Körde assault-banan som är under vatten (den med ubåten), och plockade den sista terminalen med ungefär 1-2s marginal, jubel i datorsalen

Av Thurén

Bästa grafikkortet för 1500:- ?

Lyckades för ett par dagar sedan ha sönder mitt grafikkort, går fortfarande att köra, men skärmen är full med kulörta rutor som täcker halva skärmen
Är därför på jakt efter ett bättre kort än mitt gamla Creative GF 4 Ti 4400, helst ett nVidia, men ett radeon kan väl funka det också (har hört att det ska vara svårt att få radeonkort att fungera i andra OS än Windows, stämmer det?)
Eftersom jag inte för fem öre har hållt mig a jour med grafikkortsmarknaden lägger jag därför mina slantar i era händer
edit: Jag har inga planer på att överklocka eller så.

Av Thurén
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edot
Man kan aktivera ClearType för att få snyggare text.

Jag vet inte om det finns några spel eller grafikapplikationer som stödjer liknande subpixelrendering - känner nån till nåt?

ClearType kan man iofs få även om man inte använder DVI.

Av Thurén

Jag hoppas på ett ett spel i en ny "värld".
En uppföljare till diablo 2 blir lite tjatigt, "jaha, dags att döda diablo för 3:e gången."
Warcraft dog helt för mig när de gjorde 3:an, sämsta uppföljaren någonsin, knappt värt att kalla rts.
Starcraft vore en möjlighet, men helst något nytt.

Av Thurén

Inte mkt koppling till d&d alls skulle jag säga, de satte väl på loggan för att sälja fler spel
Ett riktigt dussin-rts som inte tilför något nytt.

Av Thurén