Inlägg

Inlägg som Lowke har skrivit i forumet
Av Lowke
Skrivet av mrnez:

Kanon att ge andra köpare en heads up angående temperaturerna på kortet. Det är inte alla som kollar på sånt så det är grymt att ge folk möjlighet att ordna upp det. Men ungefär där slutar det positiva i min mening..

Temperaturerna är inom spec. och det är ett begagnat kort. När du väl såg temperaturerna borde du själv ha kontaktat Gigabyte, alternativt frågat om säljare kunde ta tillbaka kortet. Nu när du har öppnat kortet är det ju inte längre säljarens ansvar. Det är inte hans fel att kortets pads och pasta är skräp. Det är Gigabytes fel. Förstår inte varför i hela friden han ska behöva kompensera dig.

Var kortet öppnat sedan innan? Hade du hämtat kortet hade du förmodligen fått testköra det på plats och då sett hur temperaturerna stod sig. Vad är det som säger att säljaren ens visste om hur varmt det gick? Alla har inte övervakning igång på sånt. Du kunde även begärt en printscreen på typ HWMonitor med tempsen under load.. Att du skriver om kompensation öppet som du gör, då ska han betala 2-300kr till varje köpare. Hur schysst är det.. Alla kommer vilja bli kompenserade..
Lite skyldigheter har man ändå som köpare också..

Klart du ska ha ett fungerande kort, vilket det är som du själv skrev. Höga temps, ja, men det fungerar.
Du får göra som dom flesta gjort sedan release och undervolta och justera fläktkurvan tills dess att du kan byta pads. Hade du inte brutit plomberingen hade du förmodligen haft garanti kvar om det går sönder. Tror det är 4 år på Gigabyte.

Som sagt, menar inte att sätta käppar i hjulen för någon, men tycker inte det är helt schysst taktik så som du gör. Du borde ha tagit det i PM till att börja med utan något snack om kompensation. Nu kommer alla kanske börja kräva det även om det inte är befogat. Och om säljare inte gör det finns det risk att han får dåliga omdömen.

Skulle ha nämnt det i mitt första inlägg men plomberingen var redan bruten på grafikkortet så att skicka tillbaka till tillverkaren var aldrig på fråga. Hade självklart föredragit att kunna testa kortet på plats men distansen mellan mig och säljaren var alldeles för stor för att det skulle vara ett alternativ.

Som du säger hade jag kunnat begära printscreens på tempsen under load, vilket jag självklart ångrar att jag inte gjorde nu i efterhand. Vill förtydliga att tempsen jag nämnde i mitt inlägg nåddes under en benchmark i Cyberpunk 2077. Det är ett test på < 1 minut som inte stressar GPUn i närheten av lika mycket som furmark gör och ändå nådde som sagt hotspoten 105 grader. Då säljaren skriver i annonsen att han har testat samtliga kort i just furmark innan försäljning har jag svårt att tro att mitt kort inte uppvisade thermal throttling efter en mycket kort tid.

Jag hade kontaktat säljaren om problemen innan jag öppnade kortet. Han uppmanade mig då bara till att byta padsen. Efter att jag föreslagit att vi skulle dela på kostnaden för ett par nya slutade han svara. Han har fortfarande inte svarat på mina meddelanden. Om det nu endast är en meningskiljaktighet hurvida tempsen är acceptabla eller inte så blir det ändå omöjligt att lösa problemet om säljaren slutar att svara?

I min mening sänker problemen kortets värde och jag kände mig tvungen att lägga mer pengar på kortet än vad jag först hade förväntat mig när jag la budet. Att informera andra köpare om detta tycker jag bara är rättvist.

Av Lowke

Till er andra som har eller ska köpa ett av korten här i annonsen:

Jag köpte ett av gigabytekorten och hämtade ut det på posten idag. Kortet bootar utan problem men det går väldigt varmt, 41 grader varmt vid idle och 105 (!) grader varm hot spot under load. Denna temperaturen nåddes bara då jag benchmarkade Cyberpunk. Ett "stresstest" som enbart pågår ett fåtal minuter. Hur kortet har överlevt furmarktestet som säljaren påstår att han har gjort vet jag inte.

Tar kontakt med säljaren som anser att 105 grader är inom spec för kortet och att jag kan köra på som vanligt. Öppnar kortet för att kontrollera skicket och ser att kylpastan såklart har blivit kass och thermalpadsen på VRAMen är så pass torra att de smulas sönder när jag separerar kylaren från kortets PCB. Erbjuder säljaren att vi delar på kostnaden för ett par nya pads (400kr hos svensk återförsäljare) då kortet inte är brukbart i nuvarande skick men har hittils inte fått något svar.

Alla kort behöver såklart inte vara som det jag fick men för 7000kr+ känns det ändå viktigt att påpeka att ni troligen kommer behöva lägga ett par hundralappar till på kortet och att vara uppmärksamma på kortets temperaturer.

Av Lowke

Annonsen är avslutad

Av Lowke

När avslutas budgivningen?

Av Lowke

800kr + frakt för tangentbordet!

Av Lowke

3080, 6800xt eller bättre köpes

Hej!

Är på jakt efter ett grafikkort i klass med eller bättre än ett 3080/6800xt. Ser gärna att kortet inte lider av någon nämnvärd coil whine annars har jag inga större preferenser

Skicka gärna iväg ett PM om du skulle ha något som passar ovanstående!

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Lowke

Annonsen är avslutad

Av Lowke

Jag tar det gärna! Är det i kristianstad man kan hämta det?

Av Lowke

Jag avslutar budgivningen på tisdag kl 20.00

Av Lowke
Skrivet av Nordan08:

Fortsätter budgivningen med 3000:- + hämtning

noterat!

Av Lowke

ASUS ROG 2080 Super Säljes/Bytes

Tjena!

Överväger att uppgradera från mitt 2080 Super till stor del pga avsaknaden av hdmi 2.1. Söker därför ett grafikkort med denna kapacitet samt likvärd eller bättre prestanda än mitt nuvarande.

Kortet är inköpt 2019, har aldrig använts för mining och har suttit i ett välventilerat chassi under hela tiden det varit i min ägo.

Specs finns i länken nedan:
https://www.inet.se/produkt/5410320/asus-geforce-rtx-2080-sup...

Kan tänka mig att både byta och sälja kortet. Lägger självklart pengar emellan vid ett byte till något mer värdefullt

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Lowke
Nytt bud: 500 kr Börjar med 500kr + frakt!
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Lowke

Annonsen är avslutad

Av Lowke

Fick ett markant högre erbjudande som jag inte kunde vänta med. Tack för visat intresse!

Av Lowke
Skrivet av mbillgren:

900 och upphämtning bjuder jag!

Noterat! Avvaktar tills på tisdag innan jag stänger annonsen

Av Lowke

Xbox One X

Tjena!

Säljer mitt Xbox One X som är i princip nyskick. Alla originalsladdar och tillbehör följer med.

Går att skickas och satte priset som ett förslag. Kom gärna med bud

Mvh

Läs hela annonsen här

Av Lowke

Kan printa det åt dig och lämna i Lund om det skulle vara smidigare än frakt

Av Lowke

När avslutas budgivningen?

Av Lowke
Skrivet av Rewin:

Hej där,

Jag har varit kund hos Blocket i många år och haft många bra erfarenheter där jag kunnat sälja av en massa pryler och tjänat extra knäck i mina unga dar. De senaste åren har jag upplevt att Blocket inte känns lika seriöst längre med många som kommer med skambud. Sen har jag försökt att lägga upp annonser på blocket åt mina föräldrar men blivit nekad några gånger vid granskningen och som man inte inte ens orkat ta kontakt längre då deras kundtjänst känns så oproffsiga etc.

Har ni några andra bra alternativ på vart jag kan sälja av mina gamla saker då jag precis flyttat och inte orkar gå igenom Blocket?

Är det bara jag som upplever så eller om jag bara bara haft otur de senaste åren?

Har samma erfarenhet. Tidigare gick det lätt att sälja av spelkonsoler, telefoner osv. Nu är det alltid "sista pris?" eller ett bud på mindre än hälften av det jag angett som pris. När det inte är skambud eller otrevliga intressenter så är det scammers. Köper begagnad elektronik här på swec men andra varor har jag ingen aning om..

Av Lowke

Skulle kika på dina inställningar i Nvidia control panel. Specifikt under Hantera 3d-inställningar -> Globala inställningar -> Max bildfrekvens: AV

Annars kanske problemet ligger i spelens inställningar